Marele adevăr

În nici un film românesc nu am văzut o femeie futabilă. Adică pe care un bărbat oarecare să vrea s-o fută. Nici tu n-ai văzut. Nici el. Nici ea. Nimeni n-a văzut.

Şi din cauza asta filmul românesc nu există.

Poate că pare absurd ce spun, dar să ne gândim.
Tocmai m-am uitat la jumătate din How To Lose Friends and Alienate People. O prostioară. Dar ce gagici… Şi nu vorbesc de Kirsten Dunst, ci de altă tipă, nu ştiu cine e, nici nu contează. Doar că văzând filmul ăsta m-am gandit la The Devil Wears Prada, deci la Anne Hathaway. Bună, proastă, iarăşi nu contează. Dar futabilă, vorba unui cunoscut. Mă gândesc mai departe: The Departed, Vera Farmiga. Sopranos, Annabella Sciorra şi Drea de Matteo. Mai departe, zic ce-mi vine în cap: Madeleine Stowe. Jessica Alba. Patricia Arquette. Whatever. Whoever.

Şi România cu ce vine? Maria Dinulescu? E interesantă, dar atât. Laura Vasiliu? Arată ok, dar premisa lui 432 este că din ea o să iasă ceva mort. Câh. Nu. Anamaria Marinca e urâtă. Mireasa din Nunta Mută e urâtă (şi Curva, apropo). Fata din Restul e Tăcere e urâtă. Fetele din Legături Bolnăvicioase, la fel. Dacă alea ar fi arătat bine, filmul poate că ar fi avut succes. Dar aşa…
Ne laudăm noi, românii, că avem cele mai mişto gagici, dar se pare că nici una nu a făcut actorie. Şi din cauza asta facem filme cu femei urâte, neatrăgătoare, lipsite de sex-appeal. Sigur, fetele poate că au talent (eh, pe cine mint, majoritatea nu prea au), caracter (hm, hm…), „ceva special”. Bullshit. E vorba de sex. Sigur că poţi face filme mari şi fără aşa ceva, vezi The Godfather sau The Assassination of Jesse James. Dar când nu faci un film mare (şi majoritatea filmelor nu sunt mari, iar filmele româneşti nici atât), atunci bagă măcar o tipă mişto, ce naiba! Dacă tot nu este vorba despre nimic, măcar o femeie care arată a ceva te face să vezi filmul până la sfârşit: îi astepti aparitia, speri să o dezbrace cineva… Oamenii ăştia (regizorii de filme din România) nu îşi dau seama de importanţa femeii ca obiect decorativ. Ei ştiu cu ţăranii, cu comuniştii, cu arta, chestii de-astea.

Dar Fut nu stiu.

Mare greşeală. Mare păcat.

Gândeşte-te şi tu, Veta: în cea mai tare scenă de sex dintr-un film românesc (California Dreamin’), regizorul se simte obligat să amplifice actul sexual printr-un artificiu ieftin: căderea curentului (Maria Dinulescu fiind atât de încărcată de sexualitate… Da, sigur, ce să spun…).

Înţelegi?

PS: Am uitat să precizez: bărbaţii din filmele româneşti sunt şi ei urâţi. Mult mai urâţi decât femeile.

8 comentarii

 1. Bre Rhetto, cat oi fi io de suparata pe tine ca mi-ai luat iaurtu din frigider, si tot nu pot sa nu te admir pentru ce treaba ai facut cu pagina asta. De unde stii tu Rhetto sa umbli asa bine cu dracovenia asta de internet, nu stiu, da probabil e din anii aia in care ai lipsit de acasa ca o nesimtita. Si daca vrei sa stii, poza mai buna cu noi doua nici nu puteai s-alegi. Asta e, ce pot sa zic decat: bravo, scorpie batrana, asa da!

  Cat despre filmele romanesti ce pot sa zic, ca-s tare necajita. Cum ti-am zis, n-ajunge ca am vazut acum oroarea asta a lu nea Horica Malaele, ca ne si pregatim de lung-metraju lu Dan Chisu! Alt mare cineast in viata. Intre doua ciolane si-o scovearga la restaurantu acela al dumisale scump si prost a gasit timp si de-un film acolo. Bine-ar fi sa ma-nsel, da vorba aia, am vazut prea multe-n viata asta ca sa nu miros omu dupa stofa. Lui i-am mirosit stofa o data, la Dakino. Avea sacou de la Unirea, Rhetto, d-ala de carton, cu manecile pana la genunchi.

  Si, da, nu-mi place, da ma vad nevoita sa-ti dau dreptate: femeile si barbatii din femeile romanesti sunt urati, da asta pentru ca asa e neamu lor, cred io! Ba nu, rectific: barbatii si femeile din filmele romanesti sunt mai urate ca noi doua, ceea ce nu e posibil, si nici bine!

  Bre Rhetto, io ma culc. Sunt multumita acuma ca ai facut treaba buna, da nu ti-o lua-n cap. Ti-am mai spus de o suta de ori: nu-ti lasa proteza pe masa. Nu mai sforai, ca se-aude. Nu mai trage apa de doua ori, doar o data. Asta e, tu nu si nu. Daca vezi jucaria aia cu Flight of the Conchords, striga la mine ca ma trezesc.

 2. In mare parte ai dreptate.
  Dar diferenta dintre cele doua categorii de filme (romanesti si straine) nu sta numai in aspectul fizic al actorilor ci mai ales in talentul lor. Sunt destui actori straini care nu-s cine stie ce frumuseti, dar compenseaza prin talent si daruire.

  http://zahdiva1.wordpress.com

 3. Normal ca asa e. Sunt, ce-i drept, si actori romani talentati (ceea ce depinde si de regie; la Nemescu toti jucau bine. La Malaele, nimeni, desi Nunta Muta are nume mai grele), dar n-ar strica sa faca ceva si pentru ochi. Pentru ochii mei de baba, macar. Un cur rotund, un sold frumos arcuit, un zambet care sa nu te faca sa-i dai actritei respective numarul de telefon al unui dentist cumsecade, chestii de-astea.

 4. Mie mi-a placut tipa din Terminus Paradis. Doll-like. Yumm.

 5. Dorina Chiriac? Da, are ceva de papusa, dar de papusa chinezeasca din anii 80, cam uratica, facuta de cineva caruia simtul proportiei ii lipseste cu desavarsire.

  Nu sunt, deci, pe deplin convinsa. Alte sugestii?

 6. Ia uite, mai Rhetto, un top al actritelor straine mentionate de tine:
  1. Jessica Alba
  2. Anne Hathaway
  3. Patricia Arquette
  4. Vera Farmiga
  5. Drea de Matteo
  6. Annabella Sciorra
  7. Madelenie Stowe
  Si desi Patricia Arquette este una din actritele mele preferate, datorita rolului din Medium, nu am pus-o pe locul 1, ca am vrut sa fie un top sincer. Tu ce zici??

 7. No ca aproape de 4 reusuesc sa dau de un post cu care nu sunt de acord.
  Aici faci cum a zis badea dar el o zis ironic ceva de genu : Ce esti fata, cantareatza?..
  Bine, dezbracate!
  daca vrei sa vezi fete futabile bagi o telenovela sau un film din alta categorie, la restul ne intereseaza altele.

 8. Topertzer, ştiu şi eu unde sunt fete futabile. Ştiu şi unde sunt băieţi futabili. Problema era că femeia în filmul nou românesc este o fiinţă absolut lipsită de erotism. Şi de fapt nu e, că mă uit din când în când în oglindă şi îmi dau seama cum stau lucrurile.

  În fine, zic: cine vede filme româneşti poate căpăta impresia că românii nu se fut, ci doar violează. Ceea ce iarăşi e greşit, sper.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s