Prostii şi mai puţin prostii

Păi atunci o să văd cum fac rost de filmul lui Menzel. Eu am văzut Donkey Punch, un film englezesc, psychothriller sau cum s-or numi astea gen Saw, Hostel, etc. Nici rău, nici bun, cu un futai foarte ok şi un scenariu previzibil. Şi m-am uitat la Righteous Kill, cu De Niro şi Al Pacino. Cam prostuţ. Nu-i nevoie să-l vezi. Dacă mă gândesc mai bine, e chiar foarte prost. Păcat de bunătate de actori.

Acum o vreme m-am uitat la un horror foarte bun, The Mist. Din seria „de văzut”, din care mai fac parte, la categoria asta de filme, The Fog, Christine, şi în general cam tot ce a făcut John Carpenter în anii 70-80. Doar sfârşitul e enervant, pentru că se termină cu o întorsătură gratuită şi sadică, de care nu era deloc nevoie, şi fără care filmul ar fi fost perfect. Nu zic mai mult, că poate apuci să-l vezi. Nu trebuie, dar dacă n-ai altceva de făcut, e ok. Sfârşitul m-a dus cu gândul la două filme de Spielberg, Saving Private Ryan şi A.I., care fără ultimele 15 minute ar fi fost amândouă mult mai reuşite.

Alt lucru care mă enervează, Veta, este obsesia ta de a da pe toată lumea în judecată. De exemplu, tipul ăsta, Bilal, de care ai scris mai înainte. Omul a sunat aseară, când erai la vecinul Bogdan. „Doamnă”, zice, „am văzut că m-aţi acţionat în judecată, şi vă rog mult să vă retrageţi plângerea, că am patru copii şi n-am bani de avocat, şi-aşa filmul ăsta m-a costat o avere şi nevasta m-a părăsit după ce l-a văzut”. I-am explicat că nu sunt tu, că să sune mai încolo, nu m-a crezut. „Dacă nu îmi promiteţi că nu mă daţi în judecată, eu mă sinucid. Vă daţi seama, patru copii orfani…” Eu, că nu sunt tu, că nu pot promite aşa ceva, că să sune pe la zece. Şi omul, auzind asta, s-a sinucis. Uite ce ai făcut. Patru copii lăsaţi pe drumuri.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s