Cum am creat lumea

Babelor,

Stăteam cu Veta pe verandă, la noi la moşie, şi ne uitam în zare. Pe masă, o damigeană de vin aproape goală, o scrumieră aproape plină, trei pachete de ţigări, o brichetă, pahare, farfurii, cuţite, brânză, roşii, pâine.
„Rhetto”, zice Veta, „ce-ar fi să creăm lumea?”
„Mda”, zic, „ar fi ceva, da’ chiar acum, cu burta plină?”
„Da”, zice ea, „că dacă nu, atunci eu mă duc să mă culc”.
Era vreo şase seara, ar fi mers un somn de după-masă, dar pe de altă parte şi ideea Vetei era tentantă.
„Bine, dragă”, zic, „hai s-o facem”.
Nu-i simplu, vă zic. În primul rând, trebuie mult material: pământ cât să faci un pământ, carne pentru oameni şi animale, verde pentru plante, lemn pentru copaci. După aia, în pământ trebuie să bagi minereuri, petrol, fosile, tot felul de chestii. Da’ ne-am descurcat, am făcut rost de ce ne trebuia şi ne-am pus pe treabă. În primele cinci minute am făcut Pământul. L-am făcut împreună, Veta a făcut munţii, eu oceanele. Muncă grea, îmi tot intra pământ sub unghii. Până la urmă am luat o forfecuţă din casă şi mi le-am tăiat.
Ok, deci terminasem pământul. Ne-am uitat la el, am mai netezit deşerturile, am mai făcut nişte râuri, am mai băut nişte vin, Veta s-a dus în pivniţă şi a mai adus o damigeană. Am trecut la plante: trandafiri, copaci, iarbă, viţă de vie, garoafe, palmieri, o grămadă de chestii. Unele cam fanteziste, altele cam banale, dar până la urmă ne-a ieşit destul de bine, după părerea mea. Doar cactuşii sunt cam absurzi, dar e bine să existe şi absurdul pe lumea asta, că ce ne-am face fără?
Bun, trecem la animale. Veta le-a făcut pe alea mici, că e mai mică de statură: pisici, căţei, şerpi, oi, de-astea. Eu lucram la alea mari: elefanţi, girafe, balene, urşi. Când le-am terminat pe astea am făcut şi o grămadă de gâze şi insecte, să fie acolo la nevoie. Între timp am mai golit o damigeană, m-am dus să aduc alta, timp în care Veta a făcut nişte peşti. Am făcut o pauză, am mâncat nişte brânză, o roşie, două, în timp ce mâncam mai făceam o dungă la tigru, mai puneam un fir de mustaţă unei pisici. Se făcuse vreo opt, soarele stătea să apună.
„Hai să facem şi oamenii tot acum, că mâine parcă văd că nu mai avem chef sau vin nepotul Rechinroll şi vara Petronia pe la noi şi încingem o canastă, şi lăsăm treaba aşa, nefăcută”, zice Veta.
Eram de acord. În timp ce Veta lucra la intestine (îi plac lucrurile astea mărunte, complicate), eu am făcut pielea şi scheletele. Pe la nouă terminasem, soarele tocmai se băga după un deal. Ne-am uitat la creaţia noastră. Mişto, nimic de zis.

Mda, şi cam aşa a fost. După care am mai băut nişte vin şi am intrat în casă, că erau cam mulţi ţânţari pe-acolo. Veta s-a băgat în pat, că era cam ameţită de la vin, eu am mai stat să citesc, să ascult o muzică. Dar pe la doişpe, doişpe-jumate, m-am culcat şi eu. Şi am dormit bine, cum se doarme de obicei după o zi de muncă, şi mai ales când ştii că în ziua următoare n-ai absolut nimic de făcut.

R.

6 comentarii

  1. la ornitorinc cum ati procedat? a fost greu?

  2. Nu stiu exact, ca l-a facut Veta. Dar n-am auzit sa fi avut probleme. Doar cu lipitul botului poate, sau al pliscului mai bine zis, da’ am folosit un lipici bun, nemtesc, vi-l recomandam si voua, desi am uitat cum se numeste. In fine, nemtesc sa fie. Zic asa, daca va trebuie sa va lipiti vreo pisica, gaina sau chiar un pantof.

  3. Surprizele au început de-a doua zi dimineaţă nu? Pariez că cea mai neplăcută a fost dispariţia vinului din pivniţă şi a ţigărilor de pe masă…

  4. Sper ca pe mine m-ati lipit tot cu lipici din ala nemtesc. Adica sper sa nu imi atarne vreo mana in curand, ca n-as avea cum sa ma dreg… La creieru-mi, am vazut ca nu prea v-ati batut capul. Sau poate ca erati prea…vin-uite deja.

  5. Stai linistita, Maje, n-am folosit decat materiale de calitate. Lipici nemtesc, otel japonez.

  6. A. De aia scartzaiam…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s