Istoria familiei Marx (III)

Boierul Improbabil era un bărbat impunător în ciuda numelui straniu şi a celor 1,72 m pe care îi măsura. În plus mai era şi foarte slab, anemic, fumător, alcoolic, curvar, bătăuş, trişor şi scăpătat.
Şi atunci se pune întrebarea: prin ce impunea?
Istoria nu ne oferă un răspuns clar. De fapt, despre boierul Improbabil nu se ştie absolut nimic în afara celor câteva calităţi enumerate mai sus, notate de un cronicar al vremii pe un colţ de ziar.
Şi totuşi, acest bărbat este bunicul nostru pe linie maternă.

Despre frumoasa sa soţie, Maria Ispirescu-Voineşti, se ştiu însă mult mai multe. O femeie independentă, avută, sclipitoare, mai înaltă decât soţul său cu patru centimetri, a fost cea care a introdus whiskyul, orgia, lesbianismul, dobermanii şi rugbyul în Ţara Românească. Indiferentă la escapadele amoroase ale soţului, pe care l-a iubit mai mult pentru numele acestuia (nume pe care ea, femeie cu bun-simţ, nu l-a adăugat totuşi niciodată celor două nume pe care le avea deja), la 36 de ani a născut o fetiţă. Fetiţa aceasta avea mai târziu să nască alte fetiţe. Prima dintre aceste alte fetiţe aveam să fiu eu.

6 comentarii

 1. nelamurire: babelor, da voi aveti copii?

 2. Maria Ispirescu-Voineşti a introdus, e adevarat, rugbyul in Tara Romaneasca, dar lesbianismului n-a putut adauga decat cel mult o nota de fantezie. Preexista. Se chiar latise cand razboaiele ruso-turco-austriece au rarit simtitor barbatii veritabili.

 3. Livia: Ce întrebare-i asta?
  Bine, şi ce răspuns e ăsta…

  Camelian: Îţi mulţumesc pentru adăugări şi lămuriri. Ai întru totul dreptate, Maria Ispirescu-Voineşti a adăugat doar o notă, dar ce notă!
  Un Sol, îmi suflă Veta.
  Ei, aşa se scrie istoria.

 4. Zic: Pe Improbabil l-am vazut ireri. Vindea o baterie descarcata in piata de langa orfelinat, Minis. Avea o palarie mare bej si ochelari stacojii opaci. In pauza dintre vanzari, ca era timp fiindca nu-i cumnpara nimeni bateria, deci in pauza dintre vanzari canta un cantec de duiosie. Inteligibil, tandru, copilaros: Comunismu’, comunismu’, de ce-a plecat, de ce s-a-ntors?/Ca pe noi romanii ne-a lasat fara rost/Uite, am ajuns sa vanz baterii ca un prost! Mai zic: Asa ca asta-i adevarul despre Improbabil, dur si nelinistit. Il putem lua in orfelinat, da’ costa. Bucatareasa cea tanara, care umbla acu’; numa’ in bikini si fara sutien ca-i cald in bucatarie a zis: Sa vina si asa mai departe.

 5. felicitari pt pozitia in ZeList! 552!!!!!!!!!!! oau!!!!!!!!!

 6. Rhetta, noi suntem verisoare, dar daca ma iau dupa inaltimea Mariei nu ne e stramos comun. Doar daca ramura mea personala de familie a intrat la apa. Ceea ce e posibil daca ma gandesc ca totusi stra-stra-stra…bunica mea (Flavia Cernatescu-Radoviceanu, cred, stii numele – e trecut in indexul arborelui nostru genealogic la „cozonac” ) a fost prima femeie scafandru din Europa.
  Vezi ce interesant, totusi – eu de sotul ei nu stiam nimic. Adica de fiecare data cand venea vorba de stramosi (la adunarile de familie de Pastele Cailor), cand se ajungea la cuplul asta, despre ea se vorbea admirativ si se povestea viata ei aventuroasa (cum a devenit membra Academiei Franceze, pataniile din perioada contrabandei cu whisky si altele mai personale). Lui in schimb ii erau rezervate un „pff…” ironic si un gest de lehamite pe jumatate amuzat, care spunea „a, si ala… da”. Acum inteleg.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s