Rhetta în Barbados (II)

Babelor,

Scriu postarea asta la 12 noaptea, stând pe balcon cu laptopul între burtă şi genunchi, cu un Benson & Hedges în gură, cu un pahar de punci, adică rom cu ceva suc de ananas şi două cuburi de gheaţă lângă mine. Sunt în sutien, pentru că ceasul arată vreo 26 de grade. Se aude marea, se aud palmierii foşnind în bătaia vântului, se aude o pasăre făcând bimhi, că aşa fac ele aici, nu piu ca alea din Europa. Pe cer pâlpâie un morman de stele întretăiate pe alocuri de un nor rătăcit.
Şi îmi zic: asta-i viaţa, aşa cum ar trebui să fie întotdeauna şi pentru toţi, dacă ne-am permite. Nu tu birou, nu tu uzină, nu tu film descărcat de pe torrent. Nu tu nimic, de fapt.
Azi am fost într-un oraş de pe aici. Adică pe hartă zice că-i oraş, de fapt este o adunătură de case cu un supermarket, o benzinărie şi nişte locuri cu mâncare la mijloc. Într-unul dintre aceste locuri am şi mâncat la prânz, de altfel, ceva numit cou-cou, un fel de piure de porumb cu peşte şi şuncă, poate, şi mălai. Sau poate cu altceva, dar cam ăsta era gustul. Alături pe farfurie erau două bucăţi de peşte zburător sau cum s-o traduce flying fish şi nişte frunze de salată. A fost deajuns. După care m-am întors la hotel, am băut nişte punci la barul de lângă plajă, am citit nişte ştiri dintr-o lume foarte îndepărtată şi care nu contează aici (angajatul hotelului care mi-a dus valiza a întrebat de unde sunt. „Din România, dragă”, am răspuns. „Aaa”, a zis el, „asta e undeva foarte departe, nu?” – „Da, în estul Europei”, l-am lămurit. A dat din cap gânditor, estul Europei chiar este undeva foarte departe de aici.
Şi ce am mai făcut? Mai nimic: nişte plajă, nişte baie (apa caldă de nici nu o simţi, valuri măricele, dar gingaşe, care te iau pe sus şi de duc lin vreun metru mai în spate). Cam atât.
Singurul dezavantaj – sau hai să îl numesc „dezavantaj” este că wirelessul hotelului nu bate până la mine în cameră, şi deci trebuie să mă duc la bazinul de lângă plajă ca să pot să postez vorbele astea pe care tocmai le citiţi. Lucru pe care o să îl fac mâine dimineaţă la prima oră. Când o fi ea, nouă, zece, aşa ceva.
Vă pup şi vă ţin la curent cu ce se mai întâmplă pe aici.

Rhetta

P.S. În glumă mi-am cumpărat un ziar de pe meleagurile astea: The Barbados Advocate. Şi nu vă puteţi imagina ce tristeţe m-a cuprins când, după ce l-am terminat, am realizat că este mai bun decât orice ziar românesc. Vorba lui Metallica: Sad But True.

4 comentarii

  1. Rhetta, daca tu esti in Barba-dos (daca se poarta barba la dos pe acolo nu pot decat sa sper, pentru binele psihicului tau, ca nu exista slip tanga pe insula aia), zi-mi si mie te rog: pot sa folosesc eu aparatul de goffre pe care cand esti acasa nu mi-l imprumuti niciodata?

  2. adica tre sa mergi pana il babrbados ca sa nu ai wireless in camera!? am reozlvat asta mai ieftin in olimp la noi. nu aveam wireless decat la piscina. asa. pe insula aia cat cartieru militari exista orasu bridgetown care se pare ca are chiar si mall! si ce e mai trist e ca au autostrazi. trist pentru noi nu pentru ei. o sa ma gandesc mai bine la teoria mea cu maimutele…

  3. adica tre sa mergi pana il barbados ca sa nu ai wireless in camera!? am rezolvat asta mai ieftin in olimp la noi. nu aveam wireless decat la piscina. asa. pe insula aia cat cartieru militari exista orasu bridgetown care se pare ca are chiar si mall! si ce e mai trist e ca au autostrazi. trist pentru noi nu pentru ei. o sa ma gandesc mai bine la teoria mea cu maimutele…

  4. daaaamn. eu cand scriu ceva apare de doo ori. ce productivitate am! si ambele postari sunt pline de intelepciune. da stiu… aplauzele sunt de prisos. imi fac si eu treaba. un mic scris acolo… eh. va multumesc.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s