Poşta redacţiei unşpe

Babelor,

Mă duc la cutie să văd dacă am primit deja felicitările de Crăciun. Găsesc patru: una de la Maggie Thatcher (scrie: „babo, ai grijă de tine. Mai ţii minte războiul din Malvine? Ehei…”), alta de la Ministrul Turismului din Barbados („iubită doamnă Marx, vă mulţumim pentru reclama pe care ne-aţi făcut-o, şi în urma căreia am avut deja opt turişti români care au cerut aici azil politic. Vă pup foarte călduros şi vă mai aşteptăm pe la noi. Al Dumneavoastră…”), a treia de la dealerul Chevrolet („stimată clientă, vă urăm un Crăciun fericit. În Aprilie apare noul Suburban, ceva mai mare, ceva mai negru, ceva mai puternic decât cel vechi. Să vă trecem pe listă?”), şi pe a patra nu mai apuc s-o deschid, că a venit liftul. Urc, intru în apartament, le pun pe celelalte trei pe masă, îmi fac o cafea, îmi aprind o ţigară, deschid al patrulea plic. Un plic roşu cu trei steluţe verzi într-un colţ. La expeditor, un nume cunoscut: Paris Hilton. Spre mirarea mea, înăuntru este o scrisoare. Citesc:

„Dragă doamnă Marx,

Vă deranjez într-o problemă delicată pentru că am auzit că sunteţi cea mai inteligentă persoană din România. Mi-a zis ginecoloaga mea, doamna Cornelia Cernat, care a plecat din Arad acum 24 de ani şi are un cabinet în Beverly Hills. Dar ce cabinet!!! În fine, eram la ea, stăteam pe scaun cu picioarele desfăcute şi i-am zis că aş vrea să merg în România la anul, să adopt nişte căţei, că am văzut că sunt unii adorabili pe-acolo. Şi am întrebat-o dacă ar mai fi ceva de văzut, cum sunt bărbaţii, cum sunt femeile, dacă ştie vreun restaurant bun, i-am mai zis că ştiu că Bucureştiul este un oraş superb, din câte am înţeles din cărţile lui Mircea Eliade, şi că aş vrea să-l văd, mai ales zona Buzeşti-Griviţa-Matache. Şi ea mi-a zis să vorbesc cu Dumneavoastră, că vă pricepeţi atât la Bucureşti cât şi la bărbaţi, femei şi câini. Şi vroiam să vă întreb dacă aţi fi dispusă să fiţi ghidul meu cât stau în Bucureşti. Bineînţeles că vă voi plăti regeşte. Vin în ianuarie sau februarie.

Un Crăciun fericit şi un an nou plin de bucurii,

Paris Hilton”

Răspund:

Dragă Paris,

Te aştept cu drag. Am urmărit aventurile tale cu multă plăcere, şi abia aştept să-ţi arăt frumuseţile patriei mele. Sau măcar locurile cele mai interesante, că frumos nu-i mai nimic pe la noi, după cum poate ştii deja. Deci vei vedea următoarele lucruri:

– Castelul lui Dracula (sau un alt castel despre care îţi voi spune că este al lui Dracula. Nici o grijă, toate arată la fel);
– Casa Poporului, ca să ne râdem;
– Fantoma Comunismului (dacă vii la începutul lui Ianuarie, s-ar putea să fie încă beată după revelion. Cu atât mai bine!);
– Castelul Peleş (acolo sunt duşi străinii, nu ştiu de ce);
– Delta Dunării (pelicani, babiţe, lebede, păsări în general);
– Sarmale, vinete, alte preparate culinare specifice;
– Câini vagabonzi (îi recunoşti după bocceluţa pe care o au prinsă în coadă);
– Penisul lui Mihai Dănceanu (o să vezi de ce);
– şi, last but not least, pe Elena Băsescu, viitoarea cea mai bună prietenă a ta, care abia aşteaptă să te cunoască.

Zi-mi când vii, să fac ceva de mâncare şi să-ţi pregătesc patul. Dacă Veta nu se-ntoarce până atunci, dormi în camera ei. Dacă se întoarce nu-i nimic, canapeaua din living se poate transforma în pat.

Te pup şi îţi urez un Crăciun fericit,

Rhetta

10 comentarii

 1. asa e. berzei si buzesti sunt superbe. ce arhitectura, ce mexicani pe trotuare, ce aer… piata matache e renovata si arata ca aeroportu narita din tokyo. frumos oras avem…. luati-va cutitele la voi. sau pictbulii. poporu roman e uneori nervos cand ii invadezi intimitatea cartierului… casa poporului e misto, castelu lu peles e de kk. mic si arata ca un conac. de ce nu ii arati tu cartieru militari, o bataie strasnica in bacau, baraju vidraru, marea balta a brailei, trasfagherheesaaneu (as seen on tv) si delta strasnica pentru baute? la mare sa nu o duci. se caca pe ea cand vede ce gagici misto avem noi si poporu rus si prieten.

 2. Da’ nu mai bine o duci in vizita la unii romani? Stiu cativa care ar adora asta, de exemplu eu.

  As scoate arma si i-as urla: „Clean up the house, bitch! This ain’t your daddy’s country!” Macar sa vedem daca Paris Hilton se caca pe ea la fel ca restul omenirii sau in cazul ei e aur cu miros de trandafiri.

 3. A, Rhetta Rhetta Rhetta! Pune-o sa-ti faca niste clatite. Asa, cam o remorca de camion.

 4. mie imi place paris. e o fata fina si sfioasa. va roade invidia ca nu aveti fusta roz si hotel ca ea. paris e adorabila si gata. si nici nu vorbeste. ca cum face EBA.

 5. bai. vedeti asta. e chiar misto. paint your song. ce idee au avut astia… aflu acu cine e labuat.

  http://soytuaire.labuat.com/

 6. Piticule, cand ai dreptate, ai. Amandoua au meritul ca nu vorbesc prea mult. Femei ideale, ce mai.

 7. ai desenat fata?

 8. Eu daaaaaaaaa… am desenat, Piti. Apar tot felul de stoluri de păsări şi frunze care izbucnesc din muguri. Îmi place enorm.

  Deja desenez a treia oară. Dacă nu mă potolesc să-mi faceţi ceva, da? Nu mă lăsaţi să desenez până dimineaţă… :):)

 9. Cât despre Paris-Hilton-pentru-noi-este-însăşi-EBA-doi…. poate facem o emisiune REALITY – cum o antrenează Rhetta pentru vicisitudinile vieţii. Ceva gen… Supravieţuitoarea.

  Paris la Bucureşti.

  Surprize periculoase în micul oraş omonim. Mistere pe care abia aici ajunge să şi le dezvăluie (nu, nu mă gândeam la IQ-ul de austeritate…)

  Şi poate se îndrăgosteşte fata. Şi înlocuieşte şi Vasili al nostru bucătăreasa aceea care i-a mâncat urechile.

 10. DulceDeea, e o idee geniala. Cea mai buna utilizare a lui Paris Hilton peste care am dat vreodata. Apar insa unele probleme de ordin tehnic – Vasile fiind deja in drum spre Barbados. Ne mai gandim.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s