Alte cadouri de Crăciun

Babelor,

Conform tradiţiei, nu numai am dat, ci am şi primit. Mai jos, o listă detaliată.

– De la soră-mea, Veta, un plic. Pe el, două ştampile: una din Păltiniş, alta din Suceava. Înăuntru, un ciorap verde şi un bilet pe care scrie aşa:
„Rhetto, când mi-am făcut bagajul am împachetat din greşeală şi un ciorap de-al tău. Fiind Crăciunul, ţi-l trimit înapoi. Veta”

– De la Vasile, un televizor. Îl aprind, apare o femeie. „Da, da, mai vreau, mai adânc, da, bag-o în mine, ah, aaaah…” E un film porno. Mă uit la el şi mă bucur. Mersi, Vasile.

– De la Petronia, câteva borcane cu dulceaţă de vişine. Am încercat să le număr: unu, doi, trei, patru. Deci sunt patru, mi-am zis. Dar mai bine hai să le mai număr odată: unu, doi, trei, patru, cinci, şase. Întărâtată, le-am mai numărat odată. Au ieşit 18. Am mâncat unşpe. În mod ciudat, mi-au rămas nouă.

– De la Piticugras, un robinet. Dacă-l deschid la stânga, curge bere. Dacă-l deschid la dreapta, curge cacao. Dacă-l închid, picură maioneză din aia bună, de casă.

– De la Marius, o hidrocentrală. Da. A venit pe la şapte, cu o echipă. Băieţi harnici, bine pregătiţi. S-au dus în baie şi au început să construiască hidrocentrala. Într-o oră jumate erau gata. „Să trăieşti, Rhetto”, mi-a zis Marius la plecare. Am închis uşa după el şi m-am dus să văd ce au făcut. Hidrocentrala era în mijlocul căzii, împărţind-o în două. Nouă, frumoasă, măricică. N-avea nume. I-am zis Porţile de Plastic unu şi doi.

– De la DulceDeea, o carte de colorat: Kamasutra.

– De la Strelnikov, tot o carte, de data asta cu poze: Fotografia Expresionistă în Anii 70. Alb-negru.

– De la DixitADC (care-s mai mulţi), o roată de rezervă pentru Suburban, o ţeavă de eşapament, tot pentru Suburban, şi un suport de mitralieră, tot pentru Suburban. Ba mi le-au şi montat, că-s băieţi de treabă.

– De la Livia, o urzică fermecată. O întreb cum funcţionează. „Nu ştiu”, zice, „am luat-o de la o ţigancă, n-avea instrucţiunile de folosire”. Am întors urzica pe toate părţile, am frecat-o, am tras-o de păr, am zis vrăji, nimic. În cele din urmă am mâncat-o. La un sfert de oră după ce o terminasem, sună Livia. „Am vorbit cu ţiganca, mi-a zis ce trebuie făcut”, zice. „Mersi”, răspund, „dar nu mai este nevoie. M-am descurcat şi singură”. Livia se miră: „Zău? Şi…” – „Da”, zic, „exact”.

– Iar toţi ceilalţi au pus mână de la mână şi mi-au luat o roată de caşcaval cu diametrul de 2,4 metri şi două butoaie de măsline, să am la caşcaval.

Mulţumesc mult!

Rhetta

19 comentarii

 1. De Paşti aducem şi mitraliera, că o luăm la ofertă. Poate aşa apare sora Rhetta la Promotor, să-i pună nişte întrebări încuietoare lu’ braşoveanca aia înaltă şi fromoasă.

 2. Şi nu spui şi ce ai primit de la mine? Sau ţi-e ruşine?

 3. Lorena, de fapt da, îmi era ruşine, dar dacă insişti…
  Babelor, de la Lorena am primit ceva ce la început mi s-a părut a fi fie o rachetă de jucărie, fie un submarin, tot de jucărie. Şi ştiţi cum se reacţionează în momentul respectiv: un zâmbet larg şi lipsit de conţinut, câteva cuvinte alese pe sprânceană („Da, vaaaai, ce mişto e, dacă ai ştii de când îmi doream, oooh, aaah…”). Iar la câteva secunde după ce persoana de la care aţi primit cadoul a ieşit din cameră, începeţi să vă întrebaţi cui i l-aţi putea da mai departe. Bunicăi? Vecinei de la patru, care vă ajută cu bigudiurile în fiecare luni după-amiază? Femeii de serviciu a blocului? Unei rude îndepărtate şi sărace, care se bucură de orice prostie pe care i-o daţi când vă amintiţi de ea? Hm. Cam aşa gândeam, deci, când în câmpul meu vizual a apărut Petronia. „Bună”, zice. „Bună”, răspund, „poftim un cadou”. Petronia îl ea, îl întoarce pe toate părţile, se uită cam urât la mine, zice „am deja un vibrator”. Mie mi se face bineînţeles îngrozitor de ruşine că nu mă prinsesem la ce foloseşte obiectul, dar na, nu pot să dau înapoi. „Ăsta-i mai bun”, zic. „Nemţesc. Nu fi fraieră. Încearcă-l măcar. Dacă nu-ţi place, mi-l dai înapoi”. După care, profitând de nedumerirea Petroniei, am explicat cu un gest grăbit că trebuie să mă duc la film şi am plecat.
  Nu spun – ba da, spun – că pe seară Petronia m-a sunat să-mi mulţumească, recunoscând că aparatul este de patru ori mai bun decât al ei. De ce de patru ori? Ei, şi voi acum…

 4. ce vrei sa insinuezi cu cea cacao? adica sunt de cacao? sau ce? ca ce chestie sunt de cacao? si vezi ca ai headeru futut. merg juma de internet pana la scrisurile astea.

 5. Uite bă piticule ce om eşti, eu dau aici cu mersi şi mulţumesc în stânga şi-n dreapta şi tu faci criză de isterie că de ce am zis cacao. Păi e cacao, na, băutura aia maro şi uneori bună. Ce să zic, că curge miere?
  Cât despre header, e vina ta, că la mine funcţionează perfect.

 6. nu stiu fata. te rog sa corectezi imediat. in stanga curge bere, in dreapta curge bere si cand inchizi curge heineken.

 7. Nu corectez nimic, o fi robinetul stricat, nu ştiu, dar curge cacao.

 8. TE URASC! ce o sa zica lumea de mine!? 😦

 9. O să te iubească, cum te iubim şi noi, babele blogului ăsta.

 10. Îl iubim, Rhetta, dar e răsfăţat peste orice închipuire sau, cum zice românul, „ieşit afară din comun”. Cacao e bun cu lapte. Nu văd ce atâta supărare… PitiDurdu are o gamă largă de sortimente şi robinetul său fermecat aşijderea. Şi cacaouaaaaaaa este bună foarte şi pentru că este afrodisiacă. Cam paradisiacă, aşadar. Păi!

  În altă dezordine de idei, Rhetta-Nimfetta… îţi mulţumesc că îmi mulţumeşti pentru cadoul atât de bine ales, încât mă mir că l-am ales. Kama sutra este o carte perfectă pentru nopţile toride ale oricărei vârste. Şi cum tu eşti o zgâtie de fată dintotdeauna pentru totdeauna, meriţi tot ce e mai bun.

 11. priviti bai internet cu ce se ocupa dulce deea. kamasutre si asa. ca o carte de bucate e scrisa in chineza….unde o sa ajungem asa!? o sa flamanzim.

 12. Rhetta, daca eu am putut sa recunosc ca aparatul primit de la tine (multam, Lorena) e de patru ori mai bun decat al meu (desi de fapt cred ca de cinci ori, dar cine mai sta sa numere), poti si tu sa recunosti ca ai incurcat etichetele si roata de rezerva pentru transatlanticul terestru e de la mine. Lasa-i lui ADC munitia si armamentul.
  Acum imi dau seama, cand ma priveste conspirativ vecina de la doi, ca nu era nevoie sa te sun ca sa-ti spun ca vibratorul de la tine (multam, Lorena) e mult mai bun decat cel pe care-l aveam eu. Aflai oricum.

 13. A, si Rhetta. Daca stiam ca am aparut exact in momentul in care ajunsesei cu trecerea in revista a potentialilor destinatari la „ruda cea saraca”, ma gandeam de doua ori inainte sa il IAU. In fine, probabil ca l-as fi luat oricum, dar m-as fi intors pentru asta cand ai fi ajuns la „ruda cea minunata careia vrei sa-i faci un asa cadou de mult”.

 14. De 8 Martie băgăm şi nişte bullbars pe Suburban, ca să poţi parca mai uşor prin Bucureşti. Dixit! 🙂

 15. Băi, am cumpărat de fapt un set de 12 bucăţi, dar mi l-au dat pe al treişpelea bonus şi am zis să fericesc şi eu pe cineva. 😀

  Oricum nu pot folosi mai mult de douăsprezece consecutiv. 😦

 16. Lorena, poate nu consecutiv, dar simultan? Ca eu asa fac si cu barbatii: 12 la rand e cam mult, se face noapte, adormi, nu merge. Dar 12 de-odata e destul de distractiv. Mai ales cand eu stau langa ei si ma uit.

 17. Rhetta, iar te-ai uitat toata noaptea la meciuri din NHL? Sau… A.

 18. De la mine, un pupic maaaaareeeeee

 19. Mdeee… stiu si eu? Efectele secundare cu ce au fost?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s