Poşta Redacţiei doişpe

Babelor,

Primesc iarăşi o scrisoare. Zice aşa:

„Stimată Doamnă Rhetta Marx,

Mă numesc Anişoara Sterian, sunt din Galaţi şi am 24 de ani. Vă scriu cu rugămintea să mă ajutaţi într-o problemă foarte gravă pe care o am cu soţul meu Mihai, şi anume că el obişnuieşte să mă bată când vine acasă beat, adică aproape în fiecare joi. Joia el merge cu prietenii la un bar şi bea până târziu şi vine acasă pe la ora doisprezece noaptea foarte băut. Eu ştiu că el o să mă bată şi de obicei mă prefac că dorm, dar el intră în dormitor şi ţipă la mine fără nici un motiv, după care mă trage de păr şi mă dă jos din pat şi începe să îmi dea cu pumnul. Mai întâi îmi dă peste faţă, apoi când eu ţip că să mă lase începe să îmi dea pumni în burtă şi mă bate până rămân fără suflare. Eu ştiu că ar trebui să-l las şi de câteva ori am plecat la mama, dar el vine mereu după mine a doua zi şi plânge la uşă şi spune că îi pare rău şi că nu poate trăi fără mine şi că să mă întorc la el că mă iubeşte şi nu o să mă mai bată. Şi eu ştiu că chiar îi pare rău, şi problema este că şi eu îl iubesc foarte mult şi viaţa este mai frumoasă alături de el, pentru că este un bărbat bun şi muncitor în afară de atunci când mă bate. Şi nu mai ştiu ce să fac, pentru că nu pot să-l părăsesc, dar nici nu mai suport să fiu bătută în fiecare joi, şi de aceea vă rog pe Dumneavoastră să-mi daţi un sfat şi să-mi spuneţi ce să fac ca să ies din situaţia asta. Sper foarte mult că mă puteţi ajuta.

Cu stimă,

Anişoara Sterian”

Într-adevăr, problema doamnei Sterian este gravă. Gravă, dar remediabilă. Pentru că, babelor, bărbaţii sunt, ca şi femeile, nimic mai mult decât nişte animale. Şi cum se procedează cu un animal care se comportă greşit? Este condiţionat. La fel trebuie procedat şi cu domnul Sterian.

Aşadar, dragă Anişoara, ascultă aici: faci rost de un băiat cu mai mulţi muşchi decât soţul tău şi îl ascunzi într-o joi în şifonierul din dormitor. Când Mihai vine beat acasă şi ridică mâna să te bată, băiatul cu muşchi iese din dulap şi-l pocneşte pe Mihai în moalele capului. După care îl trânteşte pe jos şi-i dă câteva şuturi în burtă. Apoi pleacă fără să zică nici un cuvânt. Repeţi schema timp de trei săptămâni, sau mai mult, dacă este nevoie, până Mihai învaţă că de fiecare dată când ridică mâna la tine, ia bătaie. După care îi va intra în reflex să nu te mai bată. O rezolvare simplă, curată, ştiinţifică. Poate fi aplicată şi de alţii, nu vreau s-o patentez. Drept mulţumire, trimite-mi vreo şaişpe clătite.

Te pup,

Rhetta

14 comentarii

 1. Asta-i ziceam şi eu lui Murriel – să-l condiţioneze cumva pe Eustache… Da’ ea zice că-i cel mai blând animal pe care l-a cunoscut. Ce ţi-e şi cu femeile astea!…

 2. dar daca anisoara s-ar face ca a innebunit, in loc sa angajeze un bataus? Sa-l surprinda cumva – sa inceapa sa rada, sa-si faca parul valvoi si sa scoata limba la el, sa-l gadile cu o pana mare, eventual sa se dea huta cu lustra, ca sa detensioneze situatia? n-ar scapa mai ieftin si fara violenta folosind elementul surpriza?

  Poate ca si mihai ia ziua de joi ca pe o datorie si cand o vede tremurand de frica in pat il ia o stare nasoala si isi zice ca n-are de-ales. Daca anisoara ar pune mana pe un pachet de carti, sa zicem, s-ar pune la masa si ar spune: „hai ma barbate, ce vii tu asa suparat, ia stai acilea sa facem un tabinet”, lumea ar fi mai buna si vecinii ar dormi linistiti.

 3. Stimata Doamna Rhetta,

  Mi’a zis vecinu’ de la 14 care are internet de vreo 5 ani de la niste copii din cartier ca a citit la matale pe blug ca nevasta’mea s’a plins la matale ca o bat in fiecare joi. Stimata doamna, asa e. O bat in fiecare joi. O bat de ciuda, o bat din dragoste, o bat poate intelege odata. Vedeti dumneavoastra, noi ne’am luat acum vreo 5 ani, intr’o joi. Era ca un boboc proaspat in ziua aia. Frumoasa ca un soare, soarele meu. Eram atit de fericit ca i’am promis ca o sa sarbatoresc in fiecare joi de’acum incolo. La inceput a venit cu mine, mergeam la barul din sat, ala de linga cantina, unde am facut nunta, si ne intilneam cu ta’su care mi’a dat’o, cu nasu si cu fra’su care mi’a facut cunostinta cu ea la bilciul din primavara lu’ 2003. Mergeam amindoi si beam de bucurie ca ne avem unul pe altul pina incepeam sa plingem pe sub masa unul in bratele altuia. Asta pina intr’o zi cind a inceput pe Acasa serialul ala nenorocit, Sclava Isaura 2, taman joia. Si n’a mai venit cu mine. Si’a pus curul in pat si nu s’a mai miscat de acolo. Dupa Isaura a inceput sa se uite la altele, tot in cur, tot in pat. N’a mai spalat vasele, n’a mai facut mincare, nu mai e bobocul cu care m’am insurat.

  Acu’ ma duc, stimata duduie, in fiecare joi cu ta’su, fra’su, nasu si inca citiva la acelasi bar de linga cantina, beau, cad sub masa si’mi aduc aminte ce’am avut in joia aia linga mine si ce ma asteapta acasa. Asa ca ma ridic, ma duc acasa, incerc sa’i spun ce ma doare da’ am limba legata de la atita rachiu, ma enervez si o bat. Poate intelege. Poate uita de Isaura si vine iar cu mine, sa plingem sub masa de fericire.

  Eu atita am avut sa va spun, stimata doamna.

  Plin de respect pentru dumneavoastra si blugul dumneavoastra,
  Ghorghita Sterian

 4. Domnule Sterian va meritati, va iubiti,da nu mai bine joia te-ai pune cu curu-n pat si te-ai uita cu ea la telenovele? si in restul zilelor traiti ca in telenovela?

 5. kkt, animalele nu invata. Trist babo 😦 trist

 6. domnule Sterian ,doaman Sterian , am un cadou pentru pentru voi:
  „Te vezi prin mine, ma inmultesc prin tine. Simplific, complici. Stric, repari. Distrug, rabzi. Ma framanti, n-ai chef. Ma ingrijorezi, nu existi. Ma dori, ai fost. Ma omori incet, n-ai fost nicicand plecata. Sunt complet, esti jumatate pana la intreg. Te iubesc, stralucesti. Suspin, treci. Ma linistesc, apui. Numar orele, vezi infinitul. Toata viata, dincolo de moarte. Sunt tanar, imbatranesc. Te tin de mana, vrei toata inima. Regret, zambesti. Astept, traiesti. Inchid ochii, ma iubesti. Am trait o viata, abia acum incepe. Am fost doua pareri, acum traim.”M.M.

 7. Da’ daca baiatul ala cu muschi o sa inceapa s-o trosneasca si el? Poate s-o plictisi sa astepte in dulap pana vine neispravitul de Mihai si o ia si el la poceala. Ce face, mai cheama un handralau?

 8. Doaman Anaid,

  Noi va multumim frumos pentru cadou da’ nu prea intelegem ce am primit. O lista de cuvinte? Trebuie sa facem propozitii cu ele, ca la profesionala cind ne punea doamna Anamaria Pirvulescu sa spunem lucruri frumoase despre vaca lu’ tataie?

  Orice ar fi, noi sintem recunoscatori pentru interesul care dati dovada pentru problema noastra. Ne’am gindit noi ca daca altii se gindesc cum sa ne rezolve problemele, poate ar trebui sa ne gindim si noi. Anisoara mea a citit si scrisoarea mea si mi’a promis ca joi vine cu mine, ca se da serialul si in reluare a doua zi dimineata. Cica sa bem si sa ne pupam supt masa ca cum faceam pe timpuri.

  Cu respect si cu multumiri adinci din suflet,
  Ghorghita si Anamaria Sterian

 9. A, îmi furi pacienţii? Le dai sfaturi mai bune decât mine? Din ăsta-mi eşti? Nu-mi rămâne atunci decât să te promovez în rangul de viceamiral. Acum să te văd!

 10. DOMNULE STERIAN , NU SUNT CUVINTE AIUREA, E” REGULA DE DOI SIMPLA”

 11. Anaid: Şi tu ai fost profă de matematică? Ce-i aia regula de doi simplă? Sper că nu o să începi explicaţia folosindu-te de logaritmi, sinuşi şi cosinuşi, că… Că ceva nasol, în fine.

 12. in dragoste e „regula de doi simpla”,la matematica „e regula de trei simpla”

 13. si ca sa fiu rea pana la capat la unele femei se aplica si cea de trei simpla:”O femeie are nevoie de 3 lucruri: de apa, de aer si de un fraier.”

 14. Fraier am fost ca nu m’am gindit mai de mult la asta!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s