Se anunţă o scumpire.

Babelor,

Astăzi am depăşit pentru prima dată numărul magic: 1.000! Vorba fiind, evident, despre numărul de vizionări. Şi mai avem o oră şi jumătate până la închiderea zilei, luaţi aminte.

Ce ne spune asta? Că blogul nostru este unul dintre cele mai iubite din România, sau poate chiar din întreaga lume, şi că nu mai puteţi trăi fără el.

Şi ce se întâmplă într-un asemenea caz cu un obiect, deşi un blog nu este obiect?
Normal. Se scumpeşte.

Aşadar, începând de luni, accesul pe blogul nostru va costa 3 lei pe lună. Banii trebuiesc achitaţi cel târziu pe la începutul lui August. Plata se poate efectua numai la ghişeul unde se plăteşte taxa de autostradă. Da, ăla de la Feteşti. Faceţi în felul următor:

Când mergeţi la mare, treceţi oricum pe-acolo. Sunt două ghişee. Mergeţi la ăla din dreapta. Acolo va fi o femeie. De fapt acolo lucrează mai multe femei, dar noi am vorbit doar cu una dintre ele: Tanti Timeea. Atenţie! Există două Tanti Timeea la taxa pentru autostradă: Timeea Răzvan, care este omul nostru, şi Timeea Munteanu, despre care nu ştim absolut nimic. Deci voi o căutaţi pe Timeea Răzvan. O femeie grasă, plictisită şi care vă urăşte, cum de altfel ne urăşte şi pe noi şi pe absolut toată lumea în afară de pisica ei, Geanina. În fine, cum spuneam, mergeţi la ghişeul din dreapta. Asiguraţi-vă că doamna din el este Timeea Răzvan, după care spuneţi-i parola: „Soarele îmi încălzeşte obrajii neraşi”. Contraparola este „Poftim?” Repetaţi parola: „Soarele îmi încălzeşte obrajii neraşi” (spuneţi asta chiar dacă sunteţi femeie). Timeea vă va arunca o căutătură urâtă şi va spune a doua contraparolă: „Hai domne, ziceţi ce vreţi că mai aşteaptă şi alţii”. Ieşiţi din maşină, băgaţi mâna pe fereastra ghişeului, apucaţi-o pe Timeea de păr şi daţi-o cu capul de tejgheaua din faţa ei până începe să-i curgă sânge din nas. Apoi daţi-i banii de taxă plus o monedă de trei lei, din 1987, şi spuneţi-i „Mi-a făcut plăcere, sper să ne revedem”. Ea vă va răspunde: „Când luna ne-o îmbrăţişa cu lumina ei săracă, tremurând te-oi aştepta croşetând lângă baracă”.
Acestea fiind zise, Timeea îmi va confirma pe mail efectuarea plăţii şi voi vă veţi putea vedea liniştiţi şi liniştite de drumul spre mare. Eventual puteţi ocoli aglomeraţia din Constanţa luând-o pe varianta prin Topraisar (după autostradă o luaţi spre Negru Vodă, nu spre Cernavodă). Nu mai ştiu exact unde vă veţi rătăci, dar puteţi vedea pe drum două dintre minunile Dobrogei: bustul lui Dan Spătaru din Aliman şi monumentul de la Adamclisi. Surorile Marx vă urează drum bun.

20 comentarii

 1. hmmm si daca merg la mare cu barca? unde platesc? sau cu avionu? sau cu racheta?
  nu vreti mai bine sa facem troc?!

 2. varianta pentru aia care se bronzeaza la Marea Nordului?

 3. Rhetta, nu ai precizat daca facem reduceri pentru abonamente anuale. Nu.

  De altfel, cred ca plata se poate face si in borcane cu dulceata de visine, la cursul zilei.

 4. Aida: Să termine cu prostiile.

  Meea: Ce fel de întrebare e asta? Nimeni nu merge la mare altfel decât cu maşina! Se ştie că asta se întâmplă încă din antichitate, când Ovidiu a venit de la Roma cu o Lancia Delta. Săpături recente la vest de Mangalia arată că în următorii 2000 de ani s-a venit la mare cu Dacia, Oltcit, Lada şi Skoda. Nu s-au descoperit însă nici un fel de bărci, avioane, rachete, elicoptere sau alte mijloace de transport. Păi vezi?

 5. pai n-au cautat unde trebe…io merg numai cu altele…cit despre plata, borcane de dulceata este ok. as fi preferat insa un troc cu nuci, fasole, cartofi si alte materii prime. (nu mai gatesc ca ma plictiseste)

 6. Poti sa jefuiesti o gospodarie in drum spre oficiul de plata, meea. Nu a zis nimeni ca dulceata trebuie sa fie de productie proprie.

 7. anarhistii nu jefuiesc gospodine, ci numai corporatisti

 8. Rhetta, gresesti. Ovidiu a venit cu Lancia Delta in delta, la un pescuit la stiuca. La mare a venit cu Lancia Inculo (pentru ca a scris poezia gresita despre persoana nepotrivita).

 9. Meea: Atunci jefuieste o fabrica de dulceata de visine, maica. Nu cred sa se supere Rhetta daca platesti in avans pe vreo 50 de ani.

 10. ei da, petronia asa mai vii de acasa…mercic pentru idee :D…voi plati si pentru mostenitori. deja am ochit nu o fabrica ci o corporatie intreaga producatori de dulceturi si gemuri…pe alese (au si serbet de trandafiri)

 11. Babelor, permiteţi-mi să vă întrerup visele şi planurile de viitor, dar am hotărât să nu acceptăm plata în dulceaţă, natură, etc., pentru că Veta nu vrea. Bineînţeles că nu vrea numai ca să mă oftic eu, dar asta e, blogul ăsta este şi al ei şi îmi sunt legate mâinile.
  Pe bune. Să vină careva cu o foarfecă.

 12. foarfece de gradina de diferite marimi….ah uite astea cu miner rosu. VINNNN!!!!

 13. Rhetta, ce bine ca poti sa tastezi cu alte parti ale corpului ca sa ceri ajutor. Nu?

 14. doamnelor eu sun retragerea; rhetto, vezi ca ti-am lasat foarfecele la indemina, fug sa nu o iau pe cocoasa de la veta. ne auzim pe lumina

 15. Mersi, Meea. Eşti o drăguţă. O să mă revanşez cu vreo ocazie.

  Petronia: N-am povestit niciodată cum a fost antrenamentul la Mossad? Mă mir!

 16. Ba eu tocmai la asta ma refeream si tocmai pentru ca stiu despre ce e vorba am observat cat de folositor a fost. Era, in acelasi timp, o invitatie sa le povestesti si lor.

 17. gresit. tocmai se baga rovinieta electronica de te scaneaza cu camera. deci domnu timeea sa isi caute de lucru la fortele de munca.

 18. Piticule, femeia e verisoara sotiei vicesefului de la drumuri din judet. O verisoara indepartata, dar totusi, sangele apa nu se face.

 19. Da’ ce-mi vad ochii? Dupa ce ca am datorii ma mai jefuiti si voi? Nu nu nu! se poate face ceva pentru a primi acces gratuit? Un card de fidelitate or smth? Un ccshc? Aooooleu, cat ma costa tigarile, acuma o sa ma costati si voi. Plus benzina pana la mama Dracu unde zici ca se plateste…

  babelor… v-ati dat naibii. 😛

 20. Offffffffff… Bine, Afreuda, băgăm card de fidelitate. O să dau o strigare, să ne facă careva deisgnul gratis.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s