O leapşă neaşteptată.

Babelor,

Bloggerul Veone, repet: Veone, ne-a oferit cu neobrăzare o leapşă pe care a numit-o altfel, şi anume „ştafetă”. Care-i problema cu ştafeta numitului Veone? Păi, problema ar fi că este cam cea mai simpatică leapşă a anului, deşi suntem abia în februarie. Dar vedeţi şi voi care sunt regulile:

„1. Scrii o scurta parodie a unui blog (sau a doua bloguri, sau trei).

2. Mentionezi in postul tau – cu link spre postul pe care il citesti acum – ca participi la stafeta.

3. Il instiintezi si pe cel parodiat: ii scrii o scrisoare pe hartie, o pui in plic si te duci pana la posta, cumperi timbru, scrii adresa cu pixul si pui plicul la cutia postala. Exact, glumeam. Il anunti prin mail cu link, commenturi cu link pe blogul lui, vezi tu.

4. Bloggerul parodiat / Pricepe ca stafeta a luat.”

Mi se pare foarte mişto, dar totodată şi foarte periculoasă. Pentru că atunci când parodiezi pe cineva, musai să pui machiaj mai mult, să tragi linii groase, să fii, într-un cuvânt, exagerată. Ceea ce i-ar putea face pe cei parodiaţi să creadă că faci mişto de ei şi să se supere şi să-ţi rupă o coadă de mătură pe spinare. Drept care îi rog de la bun început să vadă parodia drept ce este (şi anume un semn că le citesc blogurile şi îmi plac şi consider că au un stil unic) şi să preia ştafeta la rândul lor.

Să începem, dară.

***
***
***

Parodie la blogul DulceDeei
Când carnea mea gustoasă visează

Ah, Elixi, iubitul meu Elixi, iartă-mă că te visez din nou, iartă-mă că simt braţele tale cuprinzându-mi şoldurile, deşi eşti la sute de kilometri distanţă, iartă-mă că îţi simt focul amestecându-se cu focul meu, vâltoarea noastră învolburată luminând tavanul şi pereţii, ba poate chiar întreaga stradă în acestă noapte fierbinte de iarnă!
Dar nu eşti tu, Elixi. Tu eşti doar un vis, din nou doar un vis, sunt singură în patul pustiu, camera este întunecată, doar ticăitul ceasului se aude slab, ca din altă dimensiune.
Elixi, te aştept. Îţi aştept atingerea, îţi aştept respiraţia, îţi aştept buzele uscate sărutându-mi umărul dezvelit.
O să te aştept mereu.

***

Parodie la Tlön Society

Femme/Frau

„Femeia trebuie străbătută cu privirea de la un capăt la altul, ca un ţinut acoperit de zăpadă. Femeia este făcută pentru vedere, în timp ce bărbatul este făcut pentru simţire. Femeia este aer, bărbatul este piatră. Bărbatul are demoni. Femeia are umbre.”

Manfred Erbsenhirn, Călătorind înspre ţara în care m-am născut, Editura Zwiebeln, Hamburg 1963

***

Parodie la blogul Lorenei Lupu

Dacă aş avea maşină, n-ar mai trebui să îi îndur pe toţi tâmpiţii care cred că dacă au un carnet de conducere şi pe maşina lor scrie „Taxi”, ei sunt taximetrişti.
Nu, imbecililor, nu sunteţi.
Nu sunteţi taximetrişti dacă eu vă zic să mă duceţi la Teatrul Mic şi voi mă duceţi la Notarra.
Nu sunteţi taximetrişti dacă eu trebuie să dau telefon în locul în care voi mă duceţi şi să întreb cum se ajunge, pentru că voi n-aveţi nici măcar hartă în maşină, ca să nu mai vorbesc de minimele cunoştinţe despre geografia Bucureştiului.
Nu sunteţi taximetrişti dacă în loc să vă uitaţi la stradă vă uitaţi în oglindă la ţâţele mele. Dacă vreţi să vedeţi ţâţe, mergeţi acasă la nevestele voastre, dacă s-a găsit cineva destul de tâmpit cât să fie de-acord să-şi petreacă restul vieţii cu voi.
Nu sunteţi taximetrişti dacă nu ştiţi să îmi răspundeţi la „O seară bună”.
Nu. Sunteţi doar nişte maimuţe care ştiu să învârtă o roată.
Şi încep să mă întreb serios dacă n-a sosit cumva vremea să-mi iau maşină.
Ca să scap dracu’ de voi, cretinilor!
O seară bună, vă urez. Şi dacă nu ştiţi răspunsul, căutaţi-l.
Sau întrebaţi dispecerul prin staţie.

Reclame

25 comentarii

 1. asta nu e parodie, mămică, asta e „Being Lorena Lupu” – blog version. 😀

 2. Naisa leapsa, zic eu c-un picior pe scara si un trafalet in mina. Cind am citit ca iar e leapsa ma si vedeam batuta, dar merci ca nu-s caci daca n-o onoram nici marea neagra nu ma spala. Salut voios de zugrav!
  PS: Ce o fi cu piticania albastru poneita?!

 3. superbă leapsă. de fapt singura care mi.a plăcut dintre toate lepşele. aştept reacţii, parodii, crizanteme ofilite.

  Mi-era dor de Veuţu şi mie.

 4. Rhetto, cum ziceai ca se cheama softul ala cu care poti sterpeli posturi in stare de ciorna de pe blogurile altora?! Ca alta explicatie nu vad 😉

 5. Haha. Deci este foarte tare aceasta leapsa. Ma vad nevoit sa o parafrazez ce creatrix cu niste vorbe pe care credeam ca le-am gandit eu: singura leapsa care imi place de cand exista blogul asta. Bravos.

 6. ar trebui să ne intâlnim toţi la bucureşti la o cafea si fiecare să se auto-parodieze. babele care probabil au fiecare 35 de ani şi arată trăznet, ar veni imbrăcate in babe nebune, dulce deea ar veni ca afrodita, din spuma mării, ar fi imbrăcată in spumă, ar ieşi din maşină in spumă, spumă ar curge după ea, Tlon ar veni cu Cd-uri cu suede agăţate de maşina lui, ca conservele la americanii, lorena ar veni cu plăcuţa de inmatriculare în mână furată de la un cocalar taximetrist iar eu aş veni cu rimelul scurs pe ochi, spunând că am văzut pe Radu Beller nişte balene care cântau la acordeon.

  how post-modern could we get?

  and how kusturicianish?

 7. Eu pot sa imit blogul lui Ion Iliescu? Adica imi dati voie?

 8. Veta, noi iti dam voie. Dar nu-ti da tastatura, care s-a saturat sa-ti serveasca de perna si de data asta chiar nu intelege necesitatea. Saraca.

 9. VETA CE-AR FI SA-L IMITI PE ILIESCU ,CUM RENUNTA EL SARACUTUL LA TOATE FUNCTIILE ONORIFICE DIN PARTID !

 10. S-A DUS DRACU BUTONUL DE SCRIA PE EL „CAPS LOCK”! SCUZE PENTRU LITERELE CAT ROATA OLARULUI!

 11. loooooool!

  Glorie tie, impecabila rhetta!

  [ok, iau leapsa asta geniala dupa „evenimentele” din weekend. luni]

 12. Vai, Rhetto, ce inseamna sa citesti un cuvint din trei. Io acu recitind leapsa am vazut ca nenea ala este intitulat Manfred CreierdeMazare si a publicat la Editura Cepelor din Hamburg! Hahahaha….lmaol

 13. rhetto, daca iti dau parola, imi scrii blogul cand nu sunt acasa?

 14. Fain articol. M-a binedispus pe toata ziua!

 15. […] Lorena Lupu 3:35 pm leapşă de aici. au încercat să mă parodieze, dar n-au reuşit. E prea veridic, pentru a fi parodie. Sau poate […]

 16. Rhetta, io te pot parodia?

  Deci:
  Am iesit afara s-o caut pe Veta, dar nu stiu cum am facut de am ajuns pe alta strada. Acolo am gasit un copil care scria pula pe perete, s-a uitat la mine si s-a strambat. Am luat bota la el, dar el tusti si m-am trezit ca nu-i nicaieri, plus de asta, imi apare Veta in fatza si s-a apucat sa urle:”unde umbli, tampito? Treci acasa ca au fost furate borcanele cu dulceata de visine!” Babelor, eu una nu am inteles: eu o caut pe Veta sau ea pe mine?

 17. @Coramica: veri gud! :)) Ai surprins bine esenta babistica altfel inefabila.

 18. […] de ce, nu?  a deceniului. Chiar dacă i s-a zis ştafetă. A început de la Veone şi a ajuns la Surorile Marx. Şi cum ele mă simpatizează fără discriminare, Rhetta m-a parodiat şi mi-a dat spre […]

 19. […] de ce, nu?  a deceniului. Chiar dacă i s-a zis ştafetă. A început de la Veone şi a ajuns la Surorile Marx. Şi cum ele mă simpatizează fără discriminare, Rhetta m-a parodiat şi mi-a dat spre […]

 20. Mişto leapşă, mişto zi de primăvară dar, Dear Veta, dacă nu ţi-ai făcut operaţie de schimbare de sex, ce elicopterul Rhettei faci? „Haha. Deci este foarte tare aceasta leapsa. Ma vad nevoit sa o parafrazez ce creatrix… ” . Veta, „nevoit” zice un moş nu o babă… Vezi că nu e prima abatere!

 21. […] a anului. Leapşă, ştafetă, sau cu vreţi să-i ziceţi. A început de la Veone şi a ajuns la Surorile Marx. Ele i-au pasat-o Deei care mi-a ridicat-o şi mie la fileu. Şi cum m-am gândit să pun umărul […]

 22. *poza: venus invesmantata in blanuri.

 23. Creatrixo, văd că ai înviat durabil, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Până or reveni verişoarele mele, ca să conversaţi cum sunteţi voi obişnuite, zic că Venus înveşmântată în blănuri mi se pare cea mai tare ironie sau cea mai tare antireclamă, cu condiţia, bineînţeles, ca Venus să nu fie sora lu’ Apollo, ci a lu’ Gillette. Care şi-aşa mereu mi s-a părut un diminutiv de nume feminin, ceea ce încheie un cerc care, fireşte, mi se-nvârte prin cap numai mie.

 24. Baby, ce faci?

  Am lipsit o perioada si vreau sa ma reapuc de scris (pe tumblr). Din pacate nu am avut placerea sa conversez cu tine, Petronia. Doamne, ce imi plac numele vechi: petronia, mirabela, ecaterina, antoaneta, elisabeta, evangeline.Cum ziceam, din pacate nu am avut placerea sa te cunosc mai bine, petronia, eu vorbeam mai mult cu rautacioasele de rhetta si veta. In ultima vreme, am inteles ca s-au intamplat niste lucruri si nu ati mai scris mult sau in fine, babele mele s-au cam retras.

  Eu sper sa reinvie (ca Lady Lazarus).

  Venus invesmantata in blanuri este un concept frumos, la fel de frumos ca Heruvissima Animalprint, pe care am inventat-o eu.

  O zi frumoasa draga petronia si sa ne auzim de bine.

  Sanatate 🙂

 25. Tocmai, Creatrix, pentru că discuţiile voastre sunt faimoase şi nemuritoare, eu nu pot decât să-ţi deviez invenţiile bune în gard, în lipsă de plăcere de a te fi cunoscut mai bine. Şi iar tocmai, din cauză de imortalitate a ziselor discuţii, am zis de la început că dacă e nevoie îmi chem toate personalităţile cu greu ţinute sub papuci de patru terapeuţi ca să fac galerie compensatorie din partea blogului ăstuia, numai să te reapuci de scris. Probabil că dacă fac un brainstorming cu toate aş reuşi chiar să-ţi compun un cântec din ăla de majorete. Suficiente suntem, cu siguranţă.
  Cât despre babe, sunt plecate la băi şi e cam greu cu internetul pe-acolo. Mai ales că încearcă permanent să se înece reciproc, ceea ce sunt convinsă că te miră cam deloc.
  Zile bune şi spor la inventat şi alte concepte ca Venus Înveşmântată în Blănuri şi Heruvissima Animalprint, că e nevoie.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s