Oul sau găina

Babelor,

Azi-dimineaţă la cafea mă gândeam la una, la alta. Mai curând la una, recunosc: la eternitate. Pentru că azi eşti, mâine nu mai eşti, şi probabil că poimâine în continuare nu mai eşti. Şi lumea te uită, blogul se umple de praf, şi peste câţiva ani, văzând că nu mai este folosit, wordpress îl şterge, şi nimeni nu va mai şti vreodată că a exitat o Rhetta Marx, că a existat o Veta Marx, că a exitat o Petronia, un Rechinroll şi toată lumea care mai scrie pe-aici.

Ceea ce nu trebuie să se întâmple. Şi ca să nu se întâmple, trebuie să intrăm în istoria omenirii, şi ca să intrăm în istoria omenirii trebuie să facem ceva deosebit de important. Lucru la care mă gândesc de ceva vreme, şi astăzi am găsit soluţia.

Ştiţi probabil cu toţii paradoxul oului şi al găinii, născut din întrebarea ce a fost mai întâi: oul sau găina? Adică dacă mai întâi a fost oul, el ar fi trebuit să iasă dintr-o găină, deci mai întâi ar fi trebuit să fie găina, dar ea ar fi trebuit să iasă dintr-un ou, deci mai întâi ar fi trebuit să fie oul şi aşa mai departe.

Mare paradox, mare.

Doar că rezolvarea este simplă. Atât de simplă încât nu înţeleg cum de nu s-a gândit nimeni vreodată la ea.

Iat-o: găinile sunt, după cum ne învaţă ştiinţele moderne, păsări. Iar păsările se trag, după cum explică aceleaşi ştiinţe, din dinozauri. În concluzie, prima găină a ieşit dintr-un ou, iar acel ou a fost făcut de un dinozaur. Ergo, mai întâi a fost dinozaurul, apoi oul, apoi găina -> prescurtând, oul este premergător găinii. Am terminat demonstraţia şi acum bat la uşa eternităţii. Cer să fie deschisă imediat.

Vă pup,

Rhetta

4 comentarii

  1. Rhetto, lantul cauzal corect ar fi ceva de genul: un inca-oarecum-dinozaur a facut un aproape-ou-de-gaina din care a iesit o aproape-gaina care a facut un ou de gaina din care a iesit o gaina.

    Tre’ sa inveti sa sistematizezi si sa formalizezi daca vrei sa intri in istorie pe drumul asta. Daca nu, apuca’te de scris poezii sau romane despre perioada comunista. Ar mai exista si varianta in care sa fluieri cind vrei sa fluieri.

  2. Păi, dincolo de poarta eternităţii se află şi respectivul dinozaur, probabil încă iritat de râsetele semenilor săi şi complexat din cale-afară pentru ce a putut să producă… Eu zic să mai aştepţi vreo două-trei sute de ani, poate se linişteşte. :))))

  3. Marius, tocmai scriu ecuaţia din care reiese că sunt genială. Prescurtarea dinozaurului este D, nu-i aşa? Am umplut vreo opt pagini şi trei table. Ce nu ştiu încă: la ce premiu Nobel pot să mă înscriu? Că pentru biologie nu există, dacă îmi aduc bine aminte. Literatură? Economie? Fizică?

  4. Vezi sa nu apara confuzii. Tot cu D se noteaza si Deuteriul, izotopul ala putin mai greu al Hiidrogenului. Da’ti iese tie pina la urma.

    Eu zic sa incerci la categoria Fiziologie sau Medicina, e aproape. Daca nu, recomand Ig Nobel Prize. Aia au categorie pentru biologie, iata o mostra, premiul din 2008: „Biology: Marie-Christine Cadiergues, Christel Joubert, and Michel Franc, for discovering that fleas that live on dogs jump higher than fleas that live on cats.”


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s