My first groupie.

Babelor,

Azi dimineaţă m-am trezit atât de devreme încât am crezut că e cutremur sau vreo altă catastrofă, dar de fapt nu era nimic. Doar mă trezisem foarte devreme, fără nici un scop, motiv sau sens. Cum nu ştiam ce să fac la o asemenea oră, m-am îmbrăcat şi m-am dus în parc, în Kiseleff. Adică cum vii de la Piaţa Victoriei, treci de muzeul ăla cu un ou de piatră în faţă (să fie oare muzeul de geologie? Să nu fie?) şi faci dreapta până ajungi la un lac secat. Un lac mic şi artificial, dar orişicât, un lac.

Buuun. Ajung eu acolo, mă uit ce şi cum, văd un cuplu care se săruta de mama focului, mă aşez la oareşce distanţă de el şi încep să nu fac nimic. Trece un minut, trec două, trec trei, încep să mă plictisesc, dar mă ţin tare şi îmi continui lipsa de activitate. După o vreme, observ că cuplul respectiv se holbează la mine şi şuşoteşte ceva. Aud crâmpeie din discuţia lor: „Da, măi, ea trebuie să fie… nu, mi-e ruşine… dar dacă îi face plăcere… eu nu… cum vrei, dar ştii… şi tu ai… uneori e violentă… mai ştii când… hahaha, da, a scos sabia… măi, totuşi… bine… încerc, ce…”
Şi după toată vorbăria asta fără rost, fata se ridică şi se apropie de mine. Mă uit la ea mai cu atenţie: blondă, scundă, slabă, ochi albaştri, pătrunzători, are peste 18 ani, pentru că fumează, şi ţigările nu se vând minorilor. Fata se opreşte în faţa mea, pare cumva intimidată, dar îşi face curaj şi îmi vorbeşte:
– Bună ziua, zice, eu şi prietenul meu ne întrebam dacă nu cumva Dumneavoastră sunteţi… ăăă… Dacă nu cumva sunteţi Rhetta Marx, doamna cu blogul?
– Ba da, zic, eu sunt.
– Vaaaai, zice fata, vaaaai, ce mişto! Eu sunt Laura (îmi întinde mâna, i-o scutur, o lasă în mâna mea) şi vreau să vă spun că vă consider cea mai mare scriitoare din ţara asta, sau chiar din lume, scuzaţi-mă, nu vroiam să vă deranjez, dar sunt înebunită după Dumneavoastră, după cum scrieţi, aveţi atâta umor, pot să stau jos?
– Sigur, zic eu, şi fata se aşează.
– Vă citesc în fiecare zi, îmi face o asemenea plăcere… Sunteţi idolul meu, într-un fel, şi… Dumnezeule, dacă aţi ştii cât de mult mă bucur să vă cunosc, cumva… uau, m-am emoţionat îngrozitor, stau chiar lângă Rhetta Marx! Pot să vin mai aproape?
– Sigur, zic eu din nou, că nu vroiam să fiu nesimţită.
Laura se trage ceva mai aproape, vorbeşte mai departe:
– Într-un fel, cum să spun, cred că sunt chiar îndrăgostită de Dumneavoastră… Îmi… Îmi permiteţi…
Şi fără să mai aştepte răspunsul, începe să mă sărute.
Da, babelor, chiar aşa. Mai întâi pe ureche, apoi pe obraz, în cele din urmă pe gură. Îi arunc o privire prietenului ei, văd că băiatul plânge într-o batistă, dar ce să-i fac? Laura continuă să mă sărute, pare extrem de excitată, ba chiar se aşează în braţele mele şi începe să mă mângâie.
– Ţi-aş putea fi bunică, zic eu la un momentdat.
– O, da, da!, zice ea, să ne jucăm de-a bunica şi nepoţica! Da!
– Nu asta vroiam să spun, zic eu încurcată, după care ţip la prietenul Laurei să nu mai miorlăie atât, că mă enervează, drept care băiatul se ridică şi sare în lacul secat. Aterizează cu un zgomot caraghios, zdrelindu-şi genunchii în cădere, şi plânge acolo mai departe.
– Oh, ce frumoasă eşti!, zice Laura. Hai să mergem la mine! Ba nu, hai să mergem la tine, că la mine sunt ai mei! Hai!
Şi cum Veta e azi plecată la Ziua Chitarelor şi tot n-aveam nimic mai bun de făcut, ce era să zic? Am mers la mine, i-am prezentat Laurei pisicile, i-am arătat tablourile de Tonitza, am băut nişte cafele şi-aşa mai departe. Dar scurt, că la 11 era un concert de Chopin pe Mezzo.

Vă pup,

Rhetta

10 comentarii

 1. Ptiu. De-acum o sa ne impiedicam de ele peste tot, o sa invadeze scara blogului, ghena, copacii si tufisurile din fata, o sa se iteasca hiperactiv si isteric de peste tot. Mare grija pe unde calcam in zilele urmatoare.

  O varianta mai normala sa ii arati Vetei ca nu-ti pasa de Ziua Chitarelor n-ai gasit? De exemplu, urmatorul final alternativ: Laura isi declara amorul etern pentru tine, tu zici „A, da? Bine. Atunci imprumuta-mi-l putin pe iubitul tau.”, Laura accepta intr-o secunda, dand din cap pentru ca vocea ii era inecata in lacrimi de emotie si de altfel nu mai putea respira de cand i-ai vorbit prima data. Tu „Bai ala! Da pustiule, tu care bocesti in genunchi pe ciment, cu genunchii siroind de sange, ca un copil de patru ani. Treci incoa’ ! ” Racordare la finalul tau, lucurile se incheie la fel.

 2. Aici Laura.Rhetta, trebuie sa revad tablourile lui Tonitza.

 3. Laura lucreaza la un catalog raisonne Tonitza, asa ca va trebui sa le vada de mai multe ori.

 4. Nu era vreo infanta d’a lui Velazquez ?

 5. Sssst… Alexandru, Rhetta e convinsa ca in Romania numai persoanele majore pot cumpara tigari. Sa nu-i stricam iluzia.

 6. Am înteles sa traiti, colonel Petronia. Mucles cantaragiu si ambuscada.

 7. Petronia, termină cu prostiile. Copiii nu fumează, că n-au voie. E ilegal.

  Laura: Poţi veni mâine, că e Ziua Başilor.

 8. Saru’ mana!Ne putem lipsi de Basi o duminica.

 9. Rhetta: lasa tu prostiile. Pe ei nu-i impiedica nimeni sa fumeze, legea se face ca impiedica magazinele sa le vanda tigari. Daca n-au voie tigari n-au voie nici sa bea? Atunci am batut degeaba un pusti care mi-a vomat pe pantofi intr-un bar si a raspuns „17” cand l-am intrebat cati ani are? El imi spunea cate beri a baut? Sunt un om ingrozitor.

  Laura: eeeei acum lasa, la asemenea nivel de familiaritate poti sa renunti la „Saru’mana”.

 10. […] Emil, Krossfire, Simona, Cristi, Adriana, Evergreen, Teroare, Mr. T., Dragos, Piticu, Viajoa, S. Marx, Geanina, Cristian, K., Mos Califar, Groapa, Clothes, B., R., Menaru, Andreea, Expuneri, I.T. […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s