Nici, nici.

Babelor,

Cum să spun. M-am săturat.

În România, a fi în opoziţie înseamnă a înainta moţiuni de cenzură fără nici o şansă de victorie, dar cu nume caraghioase („România – un fleac, am ciuruit-o”, sau „4,3,2”) care amintesc de filme mai mult sau mai puţin cunoscute.

În România, a fi în opoziţie înseamnă a politiza relaţia cu o instituţie ca FMIul, care probabil că nu înţelege nimic din ce se întâmplă aici, şi bine face.

În România, a fi în opoziţie înseamnă pur şi simplu a nu fi de acord cu nici una dintre propunerile guvernului, fără însă a înainta vreodată o propunere proprie – ba chiar refuzând orice fel de discuţie pe motiv că…
Că ce? A, că opoziţia nu trebuie să fie de acord (vezi Legea Educaţiei sau tratativele purtate cu FMI).

În România, a fi în opoziţie înseamnă a fi fie un cretin mic cu muci la năsuc şi cu o bunicuţă atotputernică (l-am numit pe V. Ponta), fie a fi o babă isterică şi plângăcioasă, mult mai isterică şi plângăcioasă decât vipera de soră-mea (am numit-o pe baba C. Antonescu).

În încheiere vroiam să zic o vorbă de duh, dar mi-am dat seama că conţine un cuvânt urât, o trimitere la origini şi două referinţe biblice, deci mă abţin.

Hai vă pup.

Rhetta

16 comentarii

 1. taci tu, in romania se impusca presedinti. abia astept sa vad DVD-ul cu basescu la targoviste.

 2. Sigur, piticule, sigur. Si baba Crin presedinte. Sau totusi Ponta? In cine ai avea mai multa incredere?

 3. mama, in amandoi am incredere 7,62 mm.

 4. helllloooo alegerile s-au terminat de mult 🙂

 5. bravo babo, zi’le.

 6. baba brava

 7. brava, babo

 8. babissimo!

 9. Stiu ca intru pe un teren unde-s mine la fiecare pas, dar daca tot ati facut un comentariu politic… tu l’as voulu, Georges Dandin, vorba lui Moliere.

  Nu zic, e opozitia nevolnica si asa si pe dincolo si acu’ ce sa fac, sa sar in barca basesciana?

  Dar de fapt probabil ca la noi de fapt opozitia e cea mai puternica si trebuie criticata, caci daca te iei dupa ce auzi zilele astea pe strada nu ar recunoaste nimeni ca l-a votat pe Basescu, de te si intrebi daca de fapt e presedinte 🙂

 10. Nu sari în nici o barca. Înoata.

  Zic si eu asa.

 11. io crez ca domn u’ Goe, cand a zis iel vorba ia mare ” vezi ca suntetzi pruaste amandoo” s-a refrit ata la putereas cat shi la opozitzia Romaniei zilelor nuoastre!
  parerea mea!

 12. Babelor, diferenţa dintre opoziţie şi Băsescu este, după părerea mea, următoarea: Băsescu apare la tv şi zice: „Situaţia e nasoală, şi singurul lucru pe care îl putem face acum este dureros pentru multă lume, dar n-avem încotro”. Plângăciosul şi mucosul apar la tv şi zic: „Situaţia este nasoală, şi de vină sunt Băsescu şi Boc. În plus, ceea ce propun ei nu este ok, pentru că o să sufere pensionarii”.
  Deci în timp ce ţara arde, baba se piaptănă. Numai că baba Băsescu n-are păr, aşa că face ce trebuie făcut, în timp ce babele celelalte nici măcar nu se piaptănă, ci îşi smulg părul din cap. Au o soluţie? S-o zică. Dacă nu zic, înseamnă că n-au. Dacă n-au, să tacă naibii.

 13. Circ este, dar pentru ca se are grija de sanatatea poporului si painea ingrasa, painea dispare. Na. Am descifrat politica romaneasca.

 14. @ Rhetta Marx

  In interesul aflarii nitel mai aproape de adevar (ca tocmai pe el nu vom cadea niciodata), a nu se uita nici ca acelasi domn Basescu mai zice ceva, anume ca pentru porcaria de acum de vina e oricine, mai putin d-sa si ai sai.

  In rest, de ce n-as fi de acord cu dvs.?

 15. Micawber: Absolut corect. Băsescu ne explică cine este, după părerea lui, de vină, de parcă asta ar conta în vreun fel acum. Nu contează, şi m-a deranjat şi pe mine că a făcut-o.

 16. 1. Salut
  2. Criza aceasta este doar evidentierea unei dezinformari din ultimi 10 ani.
  3. PSD sau PNL impreuna cu PDL au tot trecut prin Bicamere sau Presedentie. Sunt sigur ca stiau realitate. Dar, sunt si ei Romani si oameni care doresc ce nu aveau inainte de ’89. Macar o parte din ei. Din ciclul : „Pe roman sa-l faci sef, ca de, e mai important decat salariul”.
  4. PSD-ul este de pus la zid din urmatoarele motive : In afara de Nastase nu au avut niciodata un candidat. Pacat, a fost trimis in corzi repede. Asta arata interesul partidului fata de oamenii lor de vaza. Prin urmare a disparut incetisor….
  5. PNL-ul, nu are organizarea unui partid si nici puterea elitelor bine definita.
  6. PD-ul, este solutia acum, dar nu pe lunga durata. Cu toate ca aceasta criza sa-i faca sa vada si cei 22mil de Romani si mai putin sefia lor. Basescu este acum, cel mai bun candidat la sefia statului. Motivele sunt simple : carismatic, curva, uns si sustinut.
  7. Daca luam exemplul American, presedinti sunt crescuti din frageda varsta. „CV-ul” lor este impresionant, familiile lor lafel. Eu asa vad un presedinte.. Ceva crescut si invatat din timp sa conduca o tara. Nu inventiile unor influente stupide, ergo conducatorii post-ciuruitilor.
  8. Europa, mai putin Grecia, isi revine incet incet. La noi, criza devine scuza si tabu. Atat ne intereseaza, cine e de vina….degetul masii….mai bine il bagau undeva intunecos si-l treceau in revista nasului lor fin. Bleah…. Un om aproape va raspunde simplu la toate astea :” Noi suntem un neam de curve si puscariasi”. Si as adauga, femeile vindeau copii si barbatii alcolici :)))) ( cartea de istorie….imi scapa acum citatul incomplet al lui Herodot, si evident imi este lene sal goagalesc).
  9. Promovarea subculturii/inculturii/a non valorii si VIP-urile gen goagal se numeste o propaganda, indobitocire. Mai pe scurt ne-am construit Coliseum-ul nostru. Ne dicstram de minune si inchidem ochii la problemele reale. Nu pot uita aici mezelurile cantatoare.
  10. Multumesc pt rabdare citirii, astept in fox hole bombardamentul :):)) ( prea multe fiilme cu puscasi marini 🙂 )

  O zi placuta,
  Mihai


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s