Scrisoare de intenţie către FMI

Aşa cum era de aşteptat, redactorii noştri ştiuţi şi neştiuţi, au pus mâna pe scrisoarea de intenţie a guvernului României adresată deşteptului, graţiosului şi neînduplecatului FMI. O reproducem.

Dragă FMI, Au înflorit cireşii dacă nu ştiai şi pe noi în cur ne doare de micşorarea salariilor şi pensiilor, pentru că mirosul de cireşi înfloriţi nu-i de colea şi noi î-l respirăm cu Maseratti de 1 milion de euro, nu ca tine cu Loganul de servici. Şi-apoi să mai ştii că banii noştri, ai ăstora de la guvernare e puşi bine, n-ai tu treabă cu ei, e ca şi cum la emisiunea incoruptibilului Naşul, B1TV, nimeni nu ne întreabă unde ne e mălaiul, aşa că n-o face nici tu. Important e să amăgim populaţia cu 25%, cu 13%, cu 8%, cu 24% pentru că până adună toate cifrele trece guvernarea noastră pentru care ne-am asumat răspunderea şi tra la la. Tra la la-ul ăsta este de la influenţa Eurovizionului în viaţa noastră de parlamentari, adică noi muncim cântând şi poporul român ne votează cântând.

În altă ordine de idei, să ştii că banii pe care ni-i dai împrumut, nu trebuie să ni-i dai împrumut, că noi avem bani să scoatem ţara din criză, ce-s acolo câteva miliarde de euro, dar ăia sunt banii noştri şi e altă socoteală. 

Pe urmă, ne-am gândit noi cu Anaid, Rhetta, Veta, Piticu Gras, Musiu Alexandru, Lorena, Petronia, Meea, Dulcedeea şi cu mine că cel mai corect lucru ar fi să nu spunem românilor că de fapt suntem în faliment definitiv, ci să le zicem de curea, adică de acel obiect pe care bărbaţii îl au la pantaloni. Strânsă ca lumea, ea poate face să nu cadă pantalonii, dar ce legătură are asta cu falimentul?  Ai văzut tu, bă, FMI, bărbaţi strânşi în curele şi conducând Porsche? Noi zicem că da.

Nu te mai ţinem, că e o scrisoare scurtă, de intenţie, dar să ştii că nu ne interesează discuţiile cu tine, nici cu aderarea la euro, nici cu restructurarea statului, nu ne interesează nimic, ci mai degrabă am vrea să ne susţii la Eurovizion, la rebrenduirea ţării pentru turism, la autostrăzi spre Constanţa, la un nou mandat cu Băsescu şi aşa mai departe.

Hai, pa!!, pentru conformitate, Vasile Rechinroll sau Emil Boc.

Anunțuri

8 comentarii

 1. cum populatia are pusa pe cap o ipoteca de rang 1 (ipoteca care se pune pe bunurile unei companii),FMI-ul este primul si singurul care isi recupereaza banii, eventual prin executare silita,eu nu astept executorii la usa , ma declar azi o donatoare de chiloti catre guvernul care si-a asumat angajamentul in numele meu.

 2. Cum chiloţi, Anaid. Aşa generoasă? Eu donez hârtie igienică.

  Vasile, ăăă asta… dom’ prim-ministru… Ai uitat să explici FMI că înflorit cireşii, însă au înflorit şi teii – asta rezultă în dureri de cap şi lacrimi (să nu creadă că o fi de la altceva jalea naţională, cum ar fi de exemplu senzaţia că ne îndreptăm cu 350 km/h spre un zid, de care o să ne facem ca musca pe parbriz dacă nu ne fuge pământul de sub picioare până să ajungem acolo).

 3. Harite igienica trecuta prin Nufarul… sunteti amandoua darnice.

 4. Basile, iar îmi bat vecinii în pereţi şi calorifere de-a dreptul reci… iar tulbur cu hohote nebune mica linişte a imobilului în care locuiesc, tu vrei să mă dea afară administratorul?

  Şi eu am văzut bărbaţi care strâng cureaua cu portiere de Porsche, hihihihi, hihihihiiiiiiii!
  Ţară de austeritate, Românie de sacrificiu, ce să-i faci?

 5. io donez prafu’ care e sub pat si unde n-ajung sa sterg cu mopu’, o masinuta fara roti de la ala micu’ si o cutie goala de pantofi, marimea 19.

 6. Mai pune si tu un nasture-n plus, sa iasa o suma rotunda, nut zgârci.

 7. Petroniamarcs, păstrează-ţi hârtia igienică dacă-i nefolosită, fiindcă le dau eu factura la gaze pe luna martie de douăjde milioane să se şteargă la popou cu ea!

 8. Doina Popescu, nici nu-mi imaginez cum de ai crezut că stric bunătate de hârtie igienică nefolosită pe aşa o destinaţie meritorie. Ai înnebunit? Ştii ce scumpă e?!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s