CM de fotbal: Uruguay – Franţa.

Babelor,

Meci tare la Capetown. Uruguayul, cu doi atacanţi în formă de zile mari: Diego Forlan de la Atletico Madrid, omul care a dat ambele goluri ale echipei sale în finala cupei UEFA, şi Luis Suarez de la Ajax, care a dat anul ăsta 35 de goluri în 33 de meciuri.
Iar Franţa e cum o ştim: dezlânată, cu un antrenor de căcat, dar totuşi Franţa. Nume grele în toate părţile echipei, Anelka şi Henry în atac, Ribery, Malouda şi Gourcuff la mijloc, iar de apărare nici nu mai vorbesc.
Meciul, neaşteptat de frumos, mai ales că Uruguayenii au decis să nu joace destructiv, ci constructiv – şi chiar s-au descurcat destul de bine. Mi-am notat câte ceva, dar recunosc că am fost prea prinsă de ce se întâmpla pe teren. Citez:

„18. pasă lungă. fugi, bă, Malouda, fugi naibii! bravo! întoarce-o! Extraordinar!!! şut! oaaaaaahhhhhh ce portar, ce portar, da’ mişto mişcarea francezilor”

„29 îmbulzeală în careu. ce mic e ăla! ia… ia… hai… ooooh! ooooh nu nu nu nu dAAA! GOOOOL! 1-0 pentru Uruguay!! Tare Suarez ăla bă da şi Gallas trebuia să intervină nu să se uite ca prostul…”

„32 nu pot să cred, nu pot să cred! unşpe metri clar! bă bou’ naibii, pune-ţi dracu’ ochelari în mă-ta de cretin cu spume! ce-i fură pe francezi, domne, fenomenal, fenomenal!”

„35. gooool Ribery, dovadă că ăla a fost unşpe metri, nu l-a dat, au băgat gol şi-aşa”

„42 Ia domne mâna de pe mine! Bă! N-auzi? Hei!!! Alo! Ce? Ce? Nu-nţeleg olandeza, îmi pare rău! Pleacă bă de-aici! Mă cac în ea de poliţie… ce? Da, da, ok, bine, nu mai fac.”

„45 Bagă arma la loc, te urmez de bună voie. Ce oameni, nu te lasă nici măcar să te bucuri!”

În fine, după ce m-au arestat pentru tulburarea liniştii publice (pe un stadion!), m-au ţinut cam o oră la arest după care m-au eliberat şi şi-au cerut şi scuze. N-am înţeles nimic: nici de ce m-au arestat, nici de ce m-au eliberat, nici de ce s-au scuzat.

A, meciul l-a câştigat Franţa cu 3-2.

1 comentariu

  1. Si io care credeam ca era Uruguay – Irlanda… 3-2 dupa un hat trick al lui Valbuena, acest nou Alain Giresse al României…

    Ce naiba, au declarat irlandezii forfait sau ce ?

    Sau i-au gasit cu Kalashnikoave, le-au dat la loc comanda si i-au luat în loc pe frantuji, asa cam cum i-au luat pe danezi la europene, în ’92 ?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s