Finala NBA – Ia de-aici game 1 neamule

Scorpiilor,

Va multumim ca ne iubiti. Nu stiu ce sa zic mai mult. Decat ca noi va iubim mult, mult mai mult.

Desi imi dau seama ca nu va place sportul, trebuie sa fac ceva si s-o ajut pe sor-mea, care produce esec dupa esec, mai intai in Grecia, acum la CM din Africa Vest.

Asa cum probabil ati visat noaptea, sunt corespondent special la finala NBA. Stiu, ar trebui sa inceapa in mod normal pe 4 iunie, la ora 4.00 AM ora Romaniei. Dar, ca orice altceva, acest lucru se intampla pe blogul nostru mai repede, ca urmare a sumelor uriase pe care le-am platit ligii profesioniste de baschet.

Asadar, suntem pe Bullshit Arena, din Los Angeles. Un numar de 200.000 de fani chinezi ovationeaza in nestire. Nu-si dau seama ca sunt cu spatele la terenul de joc.

Meciul incepe direct din minutul 6, cand Kevin Garnett intra in teren. Se dribleaza mult, se dribleaza intens, pasa la Paul Pierce, care fenteaza usor pe dupa Lamar Odom, se intoarce cu spatele si alearga repede afara din teren.

Multimea e uluita si nu prea, momentan nu se intelege de ce pe uriasa reclama Coca-Cola scrie de fapt Tutti-Frutti.

Jocul se reia, din tribune se inalta un chinez de 2 metri 92, face semne din maini. Intrebat ce vrea, el nu raspunde, isi scoate doar pula din chiloti si se arunca sub scaun. Meciul e un delir.

Aici un instantaneu facut de mine pentru alt meci, dar il atasez pentru ca o faza identica contine si meciul de fata.

Soseste pauza. Chiar si in pauza se paseaza mult, se vorbeste la telefon, se fac planuri. Ambele echipa vor aplica schema de la razboiul de independenta. Sa vedem ce iese.

Se reintra, minutul 37. Aici este una din scenele cele mai controversate ale meciului, cand arbitrul ii strecoara mana in buzunar lui Rajon Rondo. Intrebat ce face cu cei sase dolari pe care i-a gasit acolo, omul raspunde ca e bolnav. Soseste salvarea, care iese direct din mijlocul terenului, apoi parchetul se inchide ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.

De aici inainte meciul o ia razna, fanii chinezi sunt din ce in ce mai multi. Televizorul comentatorului spaniol functioneaza cu bicarbonat de sodiu. Nimic nu se intampla, dar scorul creste, momentan este 806-3.

Exact cand meciul pare ca se va termina, totusi, urmeaza urmatoarea scena:

Exact, bulangiul de Ray Allen ii baga un deget in ochi lui Pau Gasol si i-l scoate. Se uita la el si zice: „Ca sa te vad mai bine”.

Meciul se reia, se stabileste ca a fost vina lui Gasol. Pe usa de la veceu e vazut trecand Rodion Camataru. Nu-i nimic. La cateva momente de final, Kobe Bryant alearga din trei pasi, se izbeste cu capul de o bara si taie mingea. Meciul e castigat.

In tribune, desigur, Jack Nicholson e vazut  trist, cu ochelarii strambi si alaturi de cineva care poate fi cand Abu Simbel cand Bono de la U2, dar batran. Blonda de alaturi, aflu, e mama lui Jack Nicholson.

Victorie, victorie, victorie.

Dupa meci, Kobe Bryant declara pentru televiziune: „A fost un meci barbar. Nu ne asteptam sa dominam, deci nici n-am incercat. La un moment dat, cand s-a pravalit tribuna 2, am lesinat de ras. Maine seara o fixam cu adeziv. Cat despre echiva adversa, ce sa va spun. Daca ploua, o sa joace mai intens”.

Am obtinut o declaratie si pentru cititorii blogului nostru. Andrew Binum, de la Faragota Chinslopers, declara: „Va urma un futai in toata regula”.

Anunțuri

7 comentarii

  1. Pfff… Aşteptăm cu sufletul la gura târgului avanpremiera meciului 2, care se va juca în reluare mâine, 3 iunie, ora 23.51. Veta, chinezilor ălora le-a zis cineva că s-a terminat meciul sau încă fac galerie lui „Frutti” când fuge după „Tutti” pe reclama aia?

    Acest Mr. Bynum va fi făcut cu ouă şi cu oţet pentru că a dat din vestiar.

  2. Doina, nobile intenţii, totuşi nu cred că suna în genul ăstor exemple ce scandau chinezii. Pe de altă parte, parcă poţi să ştii?… Ar fi putut la fel de bine să ceară bere sau pe Federer.

  3. Sigur erau chinezi? Poate erau sindicaliştii care cereau capul lui Boc…

  4. Ioi? Asta făceau? Eu am crezut că joacă „Alexandru Lăpuşneanu” şi nimerisem io chiar la partea cu „Capul lui Moţoc vrem!”. N-am nici o vină, rimează şi e o confuzie uşor de făcut.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s