Comunicat semioficial

Oamenilor,

Anaid se mira într-un comentariu mai devreme că ne găseşte în alt loc decât unde ne-a lăsat. Mai mulţi dintre voi s-au plâns de lipsa relatărilor recente despre războiul obişnuit în familia Marx, speriaţi probabil că Rhetta şi Veta au făcut armistiţiu şi blogul o să dispară în eter, rămas fără cauza care a dus la apariţia lui. Probabil că cele două constatări sunt legate una de alta, pentru că ştim că dintotdeauna publicului i-a plăcut să vadă sânge, maţe şi creieri împrăştiaţi pe pereţi (mă rog, în cazul casei Marx pe tablourile de Tonitza şi Petraşcu). Să nu vă treacă prin minte să negaţi, că pe unii din voi ni-i amintim din gradenele amfiteatrelor romane.

Acelora dintre voi care duc dorul unei rafale de mitraliere, unei bazooka descărcate în cap, unei cine cu Fugu care să se încheie înainte de a începe sau altor manifestări de afecţiune marxiană similare, vă spun aşa:

–          Uitaţi-vă la contul de Twitter al Vetei, e un jurnal telegrafic al desfăşurării ostilităţilor cel puţin din punctul de vedere al uneia din părţile implicate. (A, nu vă mulţumeşte, voi vreţi descrieri amănunţite, să simţiţi mirosul prafului de puşcă şi gustul ficatului crud. Ok, înţelegem.)

–          Rhetta e atât de ocupată cu Kornel al ei încât nu mai observă nimic în jur. Nici iedera otrăvitoare din pat, nici căcatul împrăştiat uniform pe covoraşul de lângă, nici sârma ghimpată din papucii de casă. A şi uitat că a dat comandă de nişte fiole cu acid fluoroantimonic pentru care curierul a obosit (sau s-a topit?) să aştepte semnătura de primire şi care deci au executat o frumoasă gaură în casa scării, pe care o vom valorifica drept scripete de urcat bagaje când nu merge liftul. Nu vede, nu miroase, nu aude, nu simte nimic în afară de Kornel. Chestie de care Veta profită la maximum, dar trebuie să mă credeţi pe cuvânt fiindcă Rhetta n-o să se plângă. E catatonică. Chiar şi de faza cu opăritul cu cafea abia dacă s-a plâns. Dacă nu-i trece repede îndrăgosteala s-ar putea să nu mai rămână mare lucru din ea. Sau s-ar putea ca Veta să renunţe până-şi vine sor’sa în fire, că n-are nici un farmec să spargi o nicovală de capul cuiva dacă ăla nu zice nici „pâs”, dar întreabă angelic „unde-i Kornel?”

–          În final, trebuie să vă spun că situaţia nu va mai dura mult. Pentru că, de o lună, Veta pune arsenic în mâncarea Rhettei (inclusiv pe căpşunile cu frişcă, da, Kornel) şi Rhetta cianură în a Vetei. (Sper numai că n-a mâncat şi Alexandru din frigiderul lor, ar fi trist ca asta să fie explicaţia absenţei lui din ultima vreme.) Când o să-şi dea seama there will be blood, veceul o să explodeze iar în fiecare seară şi pereţii o să capete noi găuri, vecinii o să primească noi lecţii de supravieţuire dacă nu se comportă civilizat, adică dacă nu dispar şi păsările vor zbura din nou speriate în ţările oricare-în-afară-de-asta înainte de vreme. Răbdare. Petrecerea stă să reînceapă.

Până una-alta,  de săpat o groapă la uşa vecinului de la parter care bate covoare la 6 dimineaţa, de umplut cu suliţe şi acoperit cu o pânză pictată imitând cimentul m-am ocupat eu. Urechile ciulite mâine dimineaţă.

Reclame

30 comentarii

 1. Petronia,
  *Ce e cu tine, m-a-ntrebat el
  – mi-e altceva
  – ti s-a facut de plop, ti s-a facut de iepure
  ti s-a facut de soarece, de taur, de musca
  – nu, nu, mi s-a facut de altceva
  – ti s-a facut de inger, de sambure, de groapa,
  de popa, de piramide, de Einstein,
  de nisip, de munte, de capra, de liliac, de streche
  – nu, nu, mi s-a facut de altceva
  – ma, tie ti s-a facut de altceva
  – nu, nu, mie mi s-a facut de altceva.*
  ……………………………………..

 2. Windwhisperer, noroc că trece. Sau?

 3. nu, nu, (nu trece) mi s-a facut de altceva 🙂
  saltut Petronia !
  … divina…. e jazz fest !!! 😉

 4. Păi de fiecare dată când ni se face de altceva trece de ce ni se făcuse înainte. Nu?
  Arbiter. Divina te las pe tine şi mă înclin.

 5. Nu, Petronia. Capsuni savurez doar din jarden. Straturile sunt paralele cu poteca aricilor, pe latura opusa tufelor de zmeura.
  Am profitat de umorile lejer romantioase ale amfitrioanei, deocamdata fascinata de fibule de foRbalisti. Mi-am zis ca armistitiul trebuie sa fie friabil si efemer, asa ca m-am gândit sa dau o raita pe la armurieri si sa-mi mai completez arsenalul.
  Singura chestie oarecum ciudata e ca la-ntoarcere vad ca am un squatter. Nu stiu de unde a aparut, dar locurile îi sunt familiare. E un motan si zice ca-l cheama Schmidt. Sa fie vreun spion marxian ?

 6. cred ca e inutil sa mai zic ca windwhisperer a pus un clip aici.
  nu stiu frate, dar nu e corect deloc. refuz sa mai lupt.

 7. Adevărat ai înviat, Alexandre! Sper că ai valorificat cum trebuie zmeura aia, adică în spumă de zmeură. Da?
  Şi că mi-ai adus şi mie un pumnal castilian frumos ornat.

 8. bai alexandru, sa zici mercic ca nu ai o vrabie.

 9. Piticeeeeeeeeeeee promiţi? 🙂

 10. jur.

 11. Şi eu jur. Vrabia aia va visa mălai la geamul tău până o să visezi tu că dormi.

 12. Piticule,

  Am aici escadrile întregi:

  Mierle multirol
  Cintezoi (mai degraba de vânatoare)
  Ceva ciocanitori
  Vrabii: grosul flotilei
  Cotofene (specialiste în picaj)

  Petronia,

  Se este, se este.

 13. Alexandre, niciodată nu te-am urât. Până acum. Totul, totul până la spuma de zmeură.

 14. Ah, si stii, Petronia,

  Câtodata pun zmeura într-un tifon si strâng tare, tare de tot. Pâna nu mai ramân decât sâmburii înauntru.

  Realizezi deci spuma ? E stratosferica, parol.

  Hate me (until the end of time).

 15. A, nu. Nu te mai urăsc. Nu ştii despre ce vorbesc. Spumă de albuş de ou, bătută laolaltă cu o cană de zmeură. Las’ că facem noi schimb de experienţă.
  Nu ştiu ce vin merge la asta, dar probabil e singura la care eu nu am nevoie de nici unul.

 16. Hait! Rhetta l-a ascuns bine pe Kornel Salata. Veta turbează. Urmează chestii interesante.

 17. kornel salata e aici la mine. ma da cu otzet pe tample ca am lesinat cand am citit ce zici despre mine.

  apoi il trimit dupa bere rece. pa pa pa.

 18. Ce-am zis eu care să merite leşinat? Ceva cu o vrabie? Vaaaai dar nu se poate, Pitice, eşti ornitofob?
  Vezi că oţetul de trandafiri e cel mai bun în cazuri de leşin. E de la căldură, fir’ar ea…

 19. ce caldura? caloriferele sunt reci din aprilie.

  otzetul de trandafiri nu e un fel de visinata?

 20. Numai dacă pui trandafiri în vin şi-l laşi aiurea în căldură. Acum, în ce circumstanţe ai ajunge să pui trandafiri în vin… Treaba ta.
  Sper că ţi-ai amenajat şi aprovizionat camera de panică înainte să divulgi localizarea lui Kornel Salata, pentru că e o problemă de timp până uşa de la intrare va fi făcută ţăndări ori de Veta în căutarea lui, ori de Rhetta în căutarea ta. Eu m-aş ruga să fie Veta, că nu cu tine are treabă şi eventual poţi să fii doar victimă colaterală. Orişicum, se pune că ai o şansă…

 21. daca veta sau rhetta intra strigand pe usa dar cu niste beri reci in mana, nu vad ce e asa rau. chefuim pana la ziua!

 22. Sâmbata seara m-am deghizat în Pitic gras. Uite cu ce am fost omenit.

 23. Tot un chef cu urlete şi strigături ar fi…

 24. Te-au crezut ăia că eşti Piticu fără să te prezinţi cu Nibiru la braţ şi gălbenele la pălărie? Şi mai ales fără să dansezi în paşi de Tae Bo?! Incredibil dom’le.

 25. Ba, Petronia, toate acestea l-am executat.

  Si aveam si butoane de lift la mansete.

 26. io cred ca aceatsa salat de Kornel ( mai ales ca e da import) este de fapt arma secreta a vetii cu care vfrea sa-i dea moartea Rhettii!
  shi ma tem ca o sa-i reusheasca!
  shi ca rhetta va muri fericita cu salatiera-n bratze!sau invers: in bratzele saltierei!

 27. o baba indragostita!!!!!!! ha ha ha ha ferea! candi-o trece asta-i terorista! mi-e frica pentru ce-o peti biata veta!

 28. Cruela de Vila, atunci demersurile ucigaşe ale Vetei către Kornel Salata sunt numai o dibace acoperire? Hm-hm. Foarte posibil. Totuşi, aş crede că mai degrabă acest fiinţ este un accident în calea desfăşurării normale a relaţiilor dintre surorile Marx, pentru că oricine se plictiseşte de un adversar în noncombat.

  Anaid, cred că lumea deja face galerie şi pariuri în direcţia asta. Totuşi, probabil mai întâi de Kornel însuşi ar trebui să ne fie milă când o fi să-i treacă Rhettei.

 29. petro: io crez ca veta s-a-nervat ca Kornel asta cam trage da timp ( cum a invatzat iel la folbalu’ ala al lui) si in loc s-o dea gata pa rhetta prin executare la ” foc automat” ( daca-ntzelegi ce vreau sa zic) iel o lalaie ca probabil o fi-necput sa-i placa!
  asa ca, veta si-a pierdut speranzteta, s-a nervat shi vrea sa-l elimineze, ca sa poata aduce unu mai hotarat!
  😉

 30. Dacă ăsta voia să fie un avertisment pentru Kornel, Cruela de Vila, prea târziu. Nu numai că puştiul are deja desenată pe cap o ţintă luminoasă roşie, dar procedurile de asasinare au fost demarate. Deocamdată cu victime colaterale, dacă e să credem presa şi pe Rhetta. În orice caz, băiatu’ ăsta mai bine s-ar fi informat între cine şi cine se bagă. Aproape mi-e milă de el.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s