Leapşa mutantă se întoarce!

Babelor,

Stăteam în hamac şi ajustam luneta. Puşcă nouă, austriacă, o unsesem cu uleiuri, îi făcusem baie, îi tăiasem puţin părul la spate şi acum, în cele din urmă, mă ocupam de lunetă. Că Veta se mişcă repede, şi nu poate fi deci doborâtă decât cu o armă de mare precizie.

Şi cum trebăluiam eu acolo concentrată, numai ce aud un zgomot ca un şuierat: şşşşşŞŞŞŞŞŞNNIIIEEEEEEEOOOOUUUUUUUUWWWWW!!!!
Şi BUF! lângă mine aterizează o leapşă.
Mă uit în sus, văd cum un avion traversa tăcut cerul, dar nimic altceva. Iau leapşa, o scutur puţin de praf, încep să o citesc. Descopăr în primul rând că vine de la BTO, iar în al doilea rând că este leapşa mutantă pe care a început-o Veone şi care a ajuns la noi sub altă formă, deci o iau.

Leapşa zice de data asta aşa:
„Numiti doua personaje de desene animate. Unul cu care doriti sa aveti relatii principiale si bazate pe respect reciproc. Cel de-al doilea, cu care poftiti sa aveti relatii mai putin principiale, in care respectul reciproc este optional (chiar contraindicat).”

Şi mi se pare dată dracu’ de grea, cel puţin prima parte. Pentru că majoritatea personajelor din animate sunt nişte animale fără creier. Cum să respect o raţă, un şoarece, o pisică sau chiar un câine? Pe de altă parte, dacă nu răspund încep să-mi iasă vorbe: „Ia uite-o pe Rhetta, de când şi-a tras fotbalist slovac nu mai răspunde la lepşe, se crede prea mare doamnă pentru aşa ceva”.

Aşadar, făcând un efort intelectual incredibil, zic:

Personajul cu care aş vrea să am relaţii bazate pe respect reciproc: Garfield. A, e o bandă desenată şi deci nu se pune? Aha, aha. Atunci Kyle şi Stan, din South Park.

Personajul cu care aş vrea să am relaţii mai puţin principiale: Dale, care spre deosebire de Chip este complet antipatic şi cretin. Şi lingăul de secretar al lui Mister Burns. Smithers, parcă.

Vai, greu a fost. Dau leapşa mai departe piticuluigras, DulceDeei , Meei şi lui Bebe Mircea, care ar trebui să se priceapă cel mai bine la aşa ceva.

26 comentarii

 1. Parc-as fi asteptat, zau, sa ma lepsuiasca cineva asa.

  HECKLE si JECKLE.

  Fiecare se potriveste – rând pe rând sau simultan – cu orcare din jumatatile lepsei. Pentru mine, cel putin.

  Va pup.

 2. Rhetta, da’ m-a bătut pe mine soarele în cap prea tare azi (că mi-am uitat sombrero-ul acasă) sau ai uitat să provoci mutaţie lepşei înainte s-o degajezi peste gard? Nu asta era ideea? Păi ce facem aici, stricăm lepşele oamenilor şi le dăm mai departe defecte?

 3. Customizate, Petronia.

 4. Petronia: Da, exact asta facem!

 5. Rhetta, îmi pare bine că îţi asumi pluralul seniorial cu care m-am adresat. Responsabilitatea îţi aparţine, evident. Ai inventat leapşa care testează atenţia oamenilor, deci îi forţează să se uite de unde şi în ce formă a plecat, să compare variantele… Rhetta, ai inventat lepşologia comparată, o nouă disciplină ştiinţifică. Să bem.

  Alexandre, aşa se zice la omisiuni azi?

 6. Rhetta, dă-o naibii. Repară şi tu leapşa aia sau dacă ţi-e lene nu mai culege din astea grele. Râde lumea de noi că nu ai răbdare să citeşti regulile. Anti-mutanto.

 7. Omisiuni ? Sau inadvertente ?

  Hai sa-i spunem fine tuned leapsa.

 8. Mie mi se pare mai mult cripple leapşă acum. 😀 Problema e că a ajuns la noi sănătoasă. O să ne trezim cu procese de malpraxis lepşesc.

 9. Petronia, poate că ar fi bine să îţi speli ochelarii şi să îţi tunzi zulufii care-ţi acoperă ochişorii înainte să acuzi lumea că n-are răbdare să citească regulile.
  Pentru că ia să vedem ce scrie acolo, în regulile propuse de BTO, cel de la care am preluat leapşa. Citez:

  „Orisice primitor trebuie sa raspunda la intrebarea de mai jos si apoi sa o transmita mai departe. Poate sa o schimbe sau nu (dupa voie), dar este obligat sa ramana in universul desenelor animate.”

  Ce mai zici acum, scumpo?

 10. Scumpo, zic că am citit regulile de la sursa primă a lepşei, pe care chiar tu ai menţionat-o ca atare. Dar frumoasă portiţă, avocăţească, aşa…
  Înseamnă că mutaţia autodistructivă a lepşei mutante porneşte de la BTO, care a anulat clauza iniţială: „[leapşa] care sufera mutatii radicale la fiecare pe la care trece” (Veone). I-a fost dat să moară la noi în curte.

 11. Dulceaţă mică, atunci du-te şi aruncă grenade în capul lui BTO, nu în al meu. Auzi tu, auzi tu, ea nu citeşte regulile (şi recunoaşte: „am citit regulile de la sursa primă a lepşei”), după care îmi zice mie că folosesc tertipuri. Pfffffff…

 12. Păi dulceaţă mare, acum e jurisdicţia lui Veone să-şi răzbune leapşa, dacă vrea. Dacă nu a murit din cauza tratamentului aplicat la noi şi era deja muribundă când a ajuns (cum am recunoscut, deci nu mai era nevoie să subliniezi jubilând. Pe bună dreptate, dar totuşi…) spiritul meu justiţiar nu mai are acoperire. Ceea ce sunt în stare să recunosc, punându-te deci în imposibilitate de a savura situaţia.
  Tertipuri? Pardon, eu am zis „portiţă”.

 13. Bine, Regina Nopţii, te iert şi de data asta. Ce suflet mare am. Ah.

 14. Da da. Ah ce bine. Vezi totuşi că dacă simţi vreo durere în piept nu e de la sufletul care nu mai încape, mai ales dacă iradiază în mână. Fiindcă m-ai iertat, mă ofer persoana de contact pentru urgenţe. Ca să vezi că şi io pot să fiu altruistă. Mamă ce candidate la sfinţenie suntem.

 15. We all came from Adam and Eve, but there are still some crazy people out there who think we came from…… monkeys :)from the jungle book… 🙂

 16. Windwhisperer, dar mie chiar mi-ar fi plăcut. Din Bagheera. Nu-mi place acest evoluţionism refuzat.

 17. Bun, deci acum sunt eu de vina.
  Ma bucur ca v-am fost de folos.

 18. da babelor: respect pt baghera! subscriu!
  lipsa de respect : coyotul din road runner!
  alt respect : woody woodpecker!
  😉
  prietenii shtiu de ce!
  pps: faptul ca raspund deshi nu m-antrebat nimeni, este o subita subtila mutatzie a lepshei in plan telepatic( deoarece stau in pat)

 19. Petronia,
  toate animalele sunt vrednice de iubire ! ! Darwin included 😉
  I love Baloo 🙂 w/ passion
  http://www.snagfilms.com/films/watch/deadly_passion/
  seara buna la toti !!!

 20. BTO: Păi Rhettei i-ai fost cum nu se poate de mai cu folos. Trecuse ceva vreme de când aproape am recunoscut că are dreptate ultima dată. Cât despre vină, depinde cât de grav ţi se pare malpraxis-ul lepşesc. Şi oricum poţi să joci atât de lejer cartea regulilor subiective pe care chestia le presupunea de la început încât nici nu contează. (Bineînţeles că n-o să recunosc asta niciodată în scris faţă de Rhetta.) Practic e unul din cazurile alea în care toată lumea are dreptate. Enervant şi salvator în acelaşi timp.

  Cruela de Vila, io n-am nominalizat-o pe Bagheera personajul meu preferat, ci un posibil strămoş în teoria evoluţionistă propusă de Windwhisperer. Aşa că nici măcar nu e nevoie să subscrii, poţi să ţi-o revendici direct.

 21. Windwhisperer, nu mă grăbesc să fiu de acord cu chestia cu animalele. Nici măcar teoretic, fără să mă mai gândesc la distanţa de la teorie la practică.
  În plus: din păcate, dragostea ta pentru Baloo e cu eroare. De bază de date, nimic altceva. Altfel, bonom ursoiul.

 22. Petronia, np !
  fiecare are *un nu stiu ce si-un nu stiu cum* care le face vrednice !
  Baloo e bonom si confortabil , ca toti oameni ursi 🙂
  sorry 4 error… is not you , is me :):) (maybe)
  cy , j.

 23. e un film din Alaska , cam fioros, ce-i drept …
  orice asemenare cu Baloo or oamenii ursi sa fie pardonata 🙂

 24. Windwhisperer: da. Numai că vezi tu, nici aşa nu-mi inspiră sentimente confortabile. (Probabil nu sunt rude cu Baloo). Pasiune… Nu prea. Mai degrabă crimă pasională pare să fie.

 25. Ha! Ştiam eu. Deci nu înţeleg greşit animalele şi limbajul lor. (Că începeam să mă îndoiesc şi consecinţa era că poate câinii patriei mă iubesc de numa’ tot muşcându-mă.)

 26. iote rhetto ca acu vazui aceasta leapsa mutanta si ma grabesc s-o iau…ms si nah o sa citesti pe blog care sint personajele cu pricina 😀


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s