Ce-ţi doresc io ţie, dulce Românie!!! 1.

De aici, din cantina orfelinatului, draga mea Românie, lucrurile se văz hazliu, amar şi degeaba. Pentru că lucrurile merg rău în ţara asta încă de acum 2.000 de ani şi nu de când s-a descoperit că bucătăreasa ne fură din mâncare carnea, cartofii, pâinea, salamul şi salata verde. Nu. Lucrurile merg prost încă de când dobitocul ăla de Per Scorrilo ne-a interzis cultivarea viţei de vie. Pentru că despre asta e vorba: Lucrurile în ţara asta a au început cu oameni proşti. Şi să-ţi spun şi de ce. Păi, franţujii nu beau şi ei acu’ 2.000 de ani? Da’ italienii? Vikingii au cucerit mările alea cu mintea trează? Anglia îi mai dădea pe Beatles şi pe Elton  John dacă în tavernele londoneze se servea numai suc de cicoare?

Fanarioţii au vrut să împlementeze mai multe reforme în secolele 16, 17, 18, pentru că numai cu ajutorul lor puteau spolia ţările româneşti mai bine de bani, grâne, sclavi, femei. N-a mers. Napoleon, când să se ducă la Moscova avea şi varianta trecerii prin ţara noastră. N-a făcut-o când a văzut miile de pensiuni agroturistice făcute numai să-ţi fure banii, miile de lăutari care urlau prin intersecţiile ţării, miile de hanuri ţinute de oameni proşti, care nu ştiau să servească niciun boier, d-apoi un ditai împăratul.  

Încet, dar sigur în România s-a încetăţenit o lege: Pe aceste meleaguri n-ai voie să faci performanţă. O lege ţinută în viaţă de toţi oamenii proşti pe care-i vedem la televizor sau pe care-i votăm.

Aşa că, draga mea ţară, primul lucru pe care ţi-l  doresc este să-ţi schimbi oamenii. Ştiu eu cum, e complicat, dar se poate.

Acum, în sala de mese a apărut dobitocul de director. Un prost cu şcoala de pedagogie la seral. Zice:  Ştiu că voi nu aveţi salarii, pensii, nu lucraţi nicăieri, dar ar fi bine să vă plătiţi impozitele. Ca un făcut, în spatele lui, în cadrul uşii a apărut iubita mea bucătăreasa (Vai, Dulcedeea). Mi-a făcut semn cu polonicul că i-a crescut libidoul. Mi-am luat restul de ciorbă şi m-am dus după ea.

Mai vorbim şi aşa mai departe.

Anunțuri

4 comentarii

 1. pe modelul”romania e-o tara minunata, pacat ca-i populata”

 2. Vasile, ok. Să se schimbe oamenii, dar apar două probleme la soluţia ta: 1.cu cine? şi 2.pe cine prostim să-i ia pe ăştia?
  Ei, acu’ problema nu era că dacii beau. Ci că nu mai făceau nimic altceva pe lângă asta. Ăilalţi, da. Ce chestii mici fac diferenţa în istorie…

 3. Vai, Vasile, al meu Basileu… plîng cu hohote prelungi, pierite, iscusite… Vasileu, tu, Vasileu… nicicând al meu… oh, ohhhhhhhh şi aoleu…

 4. Oamenii nu vor sa se schimbe si nici nu vor sa fie schimbati. Vorba dulce mult aduce, dar nu schimba nimic!
  Solutia pare a fi recurgerea la metode extreme. Si asta fiindca pentru schimbari radicale sint necesare masuri radicale.
  Daca de vorba buna nu merge, atunci sa se recurga la vorba rea si grea. Amenda si bataie. Nu bataie la cap, ci bataie la fund. Nu la fundul plin, ci la fundul gol. Si nu in locuri private, ci in locuri publice, in vazul tuturor.
  In concluzie, bataie la fundul gol in vazul tuturor. Si apoi postate pozele pe blog, ca sa stim si noi.
  Cindva romanii nostri erau niste oameni rusinosi si pielea obrazului era mai fina.
  Poate au fost vremuri cind a-i batea cuiva obrazul era un act de maxima umilinta si motiv de schimbare imediata.
  Poate ca doar de rusine vom reusi sa ne schimbam. Si asta repede, pina cind pielea obrajilor nostri nu va deveni la fel de groasa precum cea de porc.
  Daca ca nu e deja prea tirziu.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s