FILMUL DE MARŢI. SM vă recomandă pelicula indiană Şase, vine minerii!!

O vacă, simbol indian, vinde lapte în piaţa Universităţii. O mineră, Lucica, îşi caută iubitul. Îl caută cu toporul. Lucica vede vaca. Zice: Vaco, nu mi-ai văzut omul, Cocoş îi zice, şi aşa mai departe? Vaca zice, nu!! Lucica simte minciuna în ochii animalului. Îi scoate un ochi. Vaca iar zice: Degeaba, că tot nu l-am văzut şi aşa mai departe. Lucica se enervează tare şi începe să dea cu toporul în lumea de pe stradă. Lumea nu zicea nimic, pentru că societatea civilă, adică Stelian  Tănase, nu era acolo.

Minerul Cocoş abia se sculase. Citise până seara târziu Incontinenţa Revoluţiei Române de Ion Iliescu. Scria acolo că în România revoluţia continuă. Aşa că îşi luă lămpaşul, toporul, verdele de Paris, otrava de oameni, lanţurile, roaba, cărbunii şi se duse în piaţa Universităţii.  Aici, Lucica se dădea în figuri cu unii de cântau în balcon cum ar fi Andrieş. Începu bătaia. Lucica, dacă-l iubea numai şi numai pe Cocoş îi sparse capul lui Andrieş. Cocoş dac-o iubea numai şi numai pe Lucica îi scoase burta afară din corp lui Andrieş. Moment în care vaca strigă: Şase, vin minerii!! 

Filmul este o înduioşătoare poveste de dragoste în care vaca are rol de rezervă a sentimentelor. În sensul că dacă minera Lucica murea în piaţa Universităţii, Cocoş s-ar fi iubit cu vaca. Din păcate, vaca n-are nume în film şi de aici o serie întreagă de confuzii.

Lucica este intrepretată foarte bine de Florin Piersic senior. Vaca la fel. În rolul lui Cocoş avem o surpriză: Ion Iliescu.

Filmul este ţinut cu mână de fier de regizor, Radu Munteanu, care este, cum spune deseori, un fin cunoscător al relaţiilor umane, adică chestii cu amantele, cu femeile fără ţâţe etc. Un film de văzut.

Reclame

4 comentarii

 1. Io vreau să ştiu dacă vaca e de aur sau nu, că ceva nu-mi dă pace. Cred că o poveste biblică sau alt basm. Şi vaca simbol indian nu stă într-un lan de panseluţe?

 2. nu imi plac filmele cu vaci ca sunt balegoase.Mai bine la filme cu magari: e plina politica de ei ,circula si pe dreapta si pe stanga ,chiar si pe contrasens,ca de aia e magar.Si in afara de politica mai sunt si pe strazi ,chiar in magazine cu aer conditionat.S-au emancipat magarii.Ca o paranteza,si cinematografia e plina de magari si magarite.Unii chiar o au lunga si unele ,din pacate putine,o au chiar stramta.

 3. Vaca zice, nu!!
  De cind zice vaca asa ceva? Eu stiam inca de la gradinita ca vaca zice Muuuu!!
  – Ah, cum, filmul nu era pentru prescolari?
  – Ma scuzati, am gresit gradinita.

  Fiind un fin cunoscator al relatiilor umane, ba chiar si al fiziologiei umane, proprii in special, trebuie sa fac o corectura de forme. Este incompleta si ambigua folosirea sintagmei femei fara ţâţe, ea trebuie inlocuita cu una si mai imorala, dar completa, si anume, femei fara ţâţe mari. Din filmul din care vin eu femeilor fara ţâţe li se spune barbati, iar barbatilor fara cojones li se spune femei. Sau ma rog, Ion Iliescu in scenariul de fata.

 4. Liviu, sa (re) amintim ca necuratul credea ca femeia e un barbat cu coaie-n piept.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s