Sugestie

Oamenilor,

De data asta foarte pe scurt o idee: dacă mâine după miezul nopţii (deci tehnic vorbind poimâine foarte devreme, cam între ora 1.30 şi răsărit) vă prinde vremea pe afară, s-ar putea să vă placă ce vedeţi dacă vă uitaţi pe cer. Preferabil ar fi să nu faceţi asta de sub un felinar, încă mai bine ar fi să vă aflaţi la mama dracului undeva unde nu există lumină parazită, dar lucruri perfecte nu există. La fel de multe şanse sunt să nu vedeţi nimic, mai ales dacă renunţaţi după 10 minute, dar poate apreciaţi măcar sentimentul că v-aţi holbat la cer degeaba. Nici nu vă întreb cât de des faceţi asta. Şi apoi, în funcţie de cât aţi băut înainte, veniţi şi povestiţi ce aţi văzut. Mă aştept la multe.

Terasă, limonadă cu gheaţă, pătură de stat pe ea, ochii spre nord-est. Perseidele.

Reclame

13 comentarii

 1. fain 🙂

 2. Singurele ore din săptămânile trecute şi viitoare în care nu o să înjur cerul senin. Ceea ce bineînţeles înseamnă logic că există multe şanse ca norii să se revolte împotriva meteorologilor şi să toarne. Deh.

 3. La mine se vad, Petronia (presupunând prin absurd ca se cara norii astia grei un pic) ? Se poate si cu vin în loc de limonada ? Si cu pufoaica ? Nu de alta, dar aici meteorologia ma crede baba Dochia, sau are ceva cu mine, nu stiu.

 4. Da, Alexandre.
  http://www.futura-sciences.com/fr/news/t/astronomie/d/les-perseides-2010-un-bon-cru-en-perspective_24699/
  http://espace.suite101.fr/article.cfm/les-perseides-2010-auront-lieu-les-12-et-13-aout

  Heheh, înseamnă că la tine se gândeau cei care au scris pe pagina Observatorului că să-şi ia lumea haine groase. Mă miram eu. Ce rază de acţiune au, dom’le…
  Suflă şi tu nişte frig încoace. Egoistule.

 5. Suflu eu, da tre’ sa vorbesc cu oamenii aia sa puna de-un vânt de vest, ceva. Zau, partajez stihiile astea galic-estivale cu cea mai mare placere, ba le dau pe toate, chiar gratis. Vrei burnita bacoviana noiembrist-prozaciana ? Moca. Free. En gros.

 6. aaaaa..perseidele. io credeam ca zici de nibiru.

 7. Păi de tine ştiu deja ce o să vezi, Pitice. Mulţi Nibiri mici, nu meteori. Pui de Nibiru care vin în recunoaştere sau ceva.

  Alexandre, ar fi redundant să te întreb dacă vrei în schimb să mori în cuptor. Ştiu că, la fel ca şi al meu la întrebarea ta, răspunsul ar fi cel mai entuziast şi deprimat (simultan) „da!” auzit vreodată pe suprafaţa planetei ăsteia. Trebuie să punem la punct o reţea de trafic de aer şi nori.

 8. Petronia, doar daca ai buton de dezactivat caldura umeda la furnalul ala.

 9. Babelor, astronomii amatori va pot fi recunoscatori. Pfui, am inceput sa fac versuri. Revenind la subiect: la cit de potente sunteti, puteti opri curentul in tot orasul. Va tin muschii?

 10. Depresie, nu-i chestie de muschi, o sprâncena sa ridicam si cufundam mapamondu-n bezna…

 11. depresie, problema e că deşi puterile noastre sunt destul de mari şi opritul curentului în tot oraşul nu ar fi o problemă, trebuie să recunosc cu ciudă că ele nu sunt suficiente pentru a păstra frigiderele în funcţiune în absenţa electricităţii. Şi nici pe mine în viaţă în absenţa frigiderului şi a lichidelor şi cremelor îngheţate din el. Motiv pentru care voi suporta, alături de toţi ceilalţi observatori de meteori (ptiu, se molipseşte!), lumina parazită.

  Alexandre, nu-i nevoie de buton. N-a mai rămas un mol de vapor în atmosferă.

 12. si pot sa-mi pun si-o dorinta? hi hi hih……………..s-a trezit copilul din mine si zburda navalnic. multumesc petronia.

 13. Am vrut să scriu că pentru superstiţioşi (adevăraţi sau doar de amorul artei) ocazia e o mină de aur, da’ mi-am zis să nu încurajez toată populaţia să-mi sară în cap când se trezeşte cu dorinţele rămase doar dorinţe. Aşa că pe riscul tău, Anaid.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s