Sfantul idiotilor si deznodamant amanat

Aseara am avut privilegiul de a gazdui o tanara doamna. Desi se putea lasa cu habar n-am ce, am zis ca mai bine nu. Pentru ca sunt, asa cum stiti, indragostita de altcineva. Dar despre asta imediat. Aseara, insa, am observat un amanunt bizar. Desi cu mintile la ea, tanara doamna a adus la un moment dat vorba de 2012.

Acuma, io nu neg 2012, si nici 2016, vorba lu’ conu Iancu. Chiar cred ca urmeaza o schimbare in punctele esentiale. Dar vorba ei m-a facut sa devin precaut. Iar azi dimineata vara Petronia mi-a facut cadou o poza care imi explica lucrurile un pic mai bine.

Acesta este, deci, sfantul idiotilor. La el se roaga toti cei care nu se pot baza suficient pe ei insisi cat sa faca chestii misto. Ceea ce nu inseamna ca nu exista, desigur, stim cu totii asta. Lucru care atesta de ce si in ce mod exista in fiecare dintre noi un dram de idiotie. Din fericire, tanara doamna de aseara nu avea icoana asta in brate. Nu stiu insa de casa ei, unde n-am dorit sa intru.

II

Fara legatura cu ce am scris mai sus in afara de motivele care ma fac sa fiu retinut cu serile romantice, va voi comunica deznodamantul fluturilor in stomac.

Care s-a amanat. Sper ca nu cativa ani.

In fine, stiu ca multi dintre voi asteptati finalul povestii cu sufletul si balele la gura, dar trebuie sa va dezamagesc.

Ma rog, nu chiar complet.

Dupa un slap in the face primit pe malul marii, am mai capatat totusi un token.

Pe care il astept.

Te astept.

5 comentarii

 1. I. Veta, am uitat să trimit odată cu poza extrasul corespunzător din „Sinaxar”:

  „Aka în tratatele de iconografie patologică drept Sf. E.T: de la Roswell, acest personaj sacru este patronul piramidelor (fie ele egiptene, mayaşe sau nazale), Sfincşilor (de lângă primele piramide sau de lângă cea a nasului nostru, ici în Bucegi), Atlantidei, Pacifidei şi alte -ide insule sau continente dispărute vă mai trec prin minte, apocalipselor explicabile tectonic, meteorologic şi astronomic, Triunghiului Bermudelor şi dispariţiilor misterioase diagnosticabile ca schizofrenie sau nevoie patologică de atenţie.
  Este sărbătorit, bineînţeles, în iunie după stil nou şi iulie după stil vechi, dar adepţii îi aduc ofrande şi în cântă imnuri tot timpul anului. Îi sunt atribuite diferite apariţii şi minuni, soldate cu pelerinaje ale echipajelor de ştiri şi auto-intitulaţilor experţi în ştiinţa alternativă, cunoscuţi şi cu sinonimul de „escroci”. Face parte din personajele unor variante apocrife [necanonice, neoficiale cum ar veni – n.n.] ale Apocalipsei – în funcţie de fiecare din cele două confesiuni ale adepţilor săi, are interpretare escatologică pozitivă sau negativă. Deseori, venerarea lui se practică pe altare spontane şi temporare, în lanuri de grâu sau de alte cereale.
  Deşi are o iconografie consacrată (personaj de mică înălţime, cu pielea gri, foarte slab şi cu ochii foarte mari, cu gura lipsită de buze şi nasul fără nări), există variante condiţionate de zona geografică sau patologică ori de concentraţia de alcool în sânge.”

  II. Leitmotivul timpului potrivit.
  În altă ordine de idei, şlap peste faţă??! Zi merci că nu erai la munte, c-ar fi purtat bocanci.

 2. Am uitat textul de catalog al operei ăsteia în particular, din care cităm în afara descrierii iconografice obişnuite:

  „Lipsa oricărei inscripţii de identificare a sfântului atestă faptul că icoana a fost destinată unui mediu ezoteric. O particularitate care îi conferă valoare deosebită şi o încadrează totodată în şcoala de la Youvegottobekidding, mai precis în atelierul pictorului Gogetchecked, este faptul că mâneca stângă a felonului depăşeşte cadrul reprezentării, trecând în cel al ramei. Acest amănunt este semnificativ dacă este corelat cu faptul că, la icoanele ruseşti, depăşirea cadrului se face frecvent la aureolă – fiind vorba de o zonă diametral opusă. Acest indiciu subtil argumentează situarea icoanei în spaţiul cultural archenemy prin tradiţie al celui rusesc, iar coroborat cu lipsa inscripţiei postulează unul din principiile acestui curent ideologic: iniţiaţii pot depăşi limita.”

  Considerăm că am semnalat comunităţii ştiinţifice această piesă de valoare culturală excepţională şi ne ducem să mâncăm ceva, pentru că nefiind adepţi ai acestui cult nu ne putem hrăni cu energie solară.

 3. Lasa Veto, io ma duc, taman la Londra sa vad daca primesc sau nu a slap in my face!

 4. Eniuei, e tare frumusel sfintu asta, bun de pus in rama!

 5. Meea, dar e pus deja în ramă. Numai că nu stă în ea. E şi sfântul patron al evadărilor intergalactice.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s