Ups! (rezultatele anchetei)

Deci Veto,

Chiar ma-ntrebam când o sa apara si creatura aia infecta care-si spune cu nesimtire Musiu Alexandra. În paralel cu selectia de vinuri, a trebuit sa ma ocup si de ancheta. Pe care am condus-o diligent si metodic, pe canalele stiute.

Asa ca fii atenta : javra aia nu e altcineva decât Loredana Gino Aiordachioaiei, zis Gineco, zisa Chouchou Cosette, o puslama ordinara din Drumul Taberei. Maica-sa, Maricica, alintata madam’ Ciclop, o zdrahoanca tandaroasa care batea chintalul, era mecanic auto si repara la negru Daciile din cartier, de unde si porecla, mai ales ca-i lipsea ochiul drept (îi intrase o musca si-ncercase s-o scoata, uitând ca are aparatul de sudura aprins în mâna). Ta-su, Lascar, era un cirotic scofâlcit, marunt functionar cu jumatate de norma într-un birou de copiat acte pe undeva prin Lizeanu. Bref, Maricica si Lascar îsi dorisera mult un plod : el vroia fata, ea baiat si de-aia, când s-a nascut copilul, l-au trecut în acte Loredana Gino.

Despre copilarie, nimic anormal : câteva întrerupatoare smulse din scara blocului, niste incendii în ghena, vreo cinci câini otraviti, printre care pudelul administratorului, ceva experiente obscure cu camarazii de joaca în liftul oprit între etaje si asa mai departe, cum ar spune Vasile. Loredana Gino era de o constitutie destul de firava, din care cauza copiii din bloc îi spuneau, mai în joaca, mai în serios, Ciclopuţa, pâna când lui Loredana Gino i-a venit ciclul si au început sa-l strige Ciclopizda, în spiritul fransei camaraderii care-i unea. Chestie pe care Loredana Gino n-o lua deloc ca pe o ofensa, ci mai degraba ca pe o dulce mângâiere a feminitatii sale virile. Da, Loredana Gino avea un singur vis, unul singur : sa devina go-go danceuse la Moulin Rouge. Drept pentru care într-o zi a furat dintr-un 368 aflat la capat la Valea Oltului o bara (cu tot cu compostor, pe care l-a vândut unui vecin de palier), a-nsurubat-o-n parchetul si-n tavanul din sufragerie si-a-nceput sa exerseze sub privirea tulbure de mândrie, emotie si rachiu a lui ta-su, Lascar, care credea ca Loredana Gino se angajase pompier.

La opspe ani Loredana Gino s-a-ndragostit de Mickey Rourke si si-a facut operatie de schimbare de sex, la nouaspe ani era-nnebunit dupa Freddie Mercury si Grace Jones si si-a facut din nou operatie de schimbare de sex, iar la douazeci era mort dupa Rocco Siffredi, drept pentru care si-a facut operatie de schimbare de anus. Si asta e dealtfel motivul pentru care maica-sa, Maricica, a-nceput sa-l strige Gineco.

Câtiva ani mai târziu Loredana Gino prindea un contract de balet pe doua saptamâni în Franta, numai ca – în mod previzibil – ciuciu Moulin Rouge. A trebuit sa se multumeasca cu un mic numar nocturn de dans erotic într-o spelunca pe undeva pe lânga Place de Clichy, sub numele de scena Chouchou Cosette. Poza publicata de tine, Veto, e chiar aia de pe micile afise format A4 lipite chiar de Loredana Gino pe stâlpii din cartierul parizian. Ca sa traiasca, ziua se vindea te miri cui si pe te miri ce, si uite-asa a ajuns la mici gainiarii, pe urma la traficuri dubioase, ceva afaceri de santaj si niste jafuri înarmate pâna când a fost expulzat. Ajuns din nou în Bucuresti, nu s-a-ntors la ai lui în Drumul Taberei ci a-nchiriat, cu bruma ce-agonisise, o garsoniera confort III în Pantelimon.

Voi ăştilalţii, daca ati fost atenti de la Posta redactiei 17 încoace, întelegeti ca javra e în solda curvoaicei aleia stafidite si veninoase de Ragalia Marcu. Latul se strânge. It won’t be long, now.

Ah, da. Nu v-am uitat, v-am pregatit si niste vinuri de sta mâta-n coada, dar astept sa terminati cu berile alea estivale si sa va bagati mintile-n cap.

Fiti cuminti.

Va pup.

Reclame

12 comentarii

 1. Musiu, Maricica asta nu avea o verisoara Papushea de statea pe la Piata Galati?! Barbat-su, Costel era ftizic si vindea bilete de papagal. Papushea se indeletnicea cu vinzarea de bomboane agricole, avea un picior mai scurt iar pe celalalt il tira dupa ea.
  O auzeam seara strigind: Ai, Costele! Mai pune si tu mina pe o carte! Mai fa si tu niste cornete!
  Teribil cuplu. Cred ca’s morti amindoi acum.

 2. Hahaha, misto epopeea lu Cicloputza. Numele ala de i l-au pus cand i-a venit ciclul nu pot sa-l pronunt, ca nu-s asa mahalagioaica precum par 🙂 Nu inteleg de unde a invatat bruma aia de engleza, da’ banui ca prin vreun Saint-Denis d-ala obscur.

  P.S. – te-ai gandit cat face partea ta de blog? Pana acuma numa’ oferte penale, ca si Loredana Gino, da’ prevad ca ziua are surprize.

 3. Meea,
  Ba da, ba da, esti pe-aproape. Papushea si Costel stau de fapt pe Precupetii Vechi, dar îsi fac veacul pe la Piata Gemeni. Costel traieste, l-au angajat la Security în piata; îl vezi mereu pe-acolo. Sta pe trepte, cu chipiul dat pe spate si pantalonii suflecati, bea bere cu trecatorii si scuipa pe jos. Seara îl cara Papushea acasa cu o roaba, beat muci.

  Veta,
  Ciclopuţa e la sfârsit de epopee, ma ocup eu integral. Poti sa pui piedica la Lüger. Cât despre partea mea de blog, te las sa socotesti cât ar face. Sa stii însa ca i-o cedez lui Vasile, vad ca nu-l mai lasa-n permisie de la orfelinat. 🙂

 4. unde-i vinul? unde, unde! musiu, promit sa te tzin intr-un alint permanent daca le bagi mintile in cap cu blogul asta de-i de vanzare.
  p.s. fac mancare si pentru arici si pentru pisici.

 5. Mersi, Anaid, ai putea însa sa-mi propui si mie personal macar un esantion din succesele tale gastronomice, nu doar menajeriei.
  Cât priveste desfatarile oenologhicesti, le reluam de saptamâna viitoare. Fii pe pace, am muncit serios si sunt pregatit.
  Asa. Ramâne sa vedem în consiliu ce urmari dam puseului mercantil al Vetei. Te tinem la curent. Deocamdata, actiunile fiind în crestere vertiginoasa, temporizam.

 6. musiu pentru tine am acum la cuptor un pui cu gorgonzola.

 7. si pentru ac vine frigul pun si de-un Tartiflette. vii tu cu schiurile?

 8. Asa te vreau, Anaid. Splendid. Pentru schi e însa cam devreme, nu ?

 9. ma apuc sa ning, cat las mancarea la facut.

 10. Fulguiesti, Anaid ?

 11. fulguiesc, fulguiesc.

 12. Si-ti merg fulgii, fata ?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s