Chiar asa?

Chiar asa, domnule Musiu Alexandru? Inca va mai da mana sa scrieti despre vinuri? Scrieti bine, e adevarat, sunteti probabil singurul scriitor bun de vinuri pe care l-am citit, dar asta nu inseamna nimic. Aptitudinile dumneavoastra de somelier cu valente literare ar trebui sa va faca sa simtiti pericolul imediat, precum si dimensiunea lui epopeica.

De ce? Pentru ca acest blog nu mai are credibilitate, distins domn. Am stiut ca asta va fi finalul lui, ca la  un moment dat una din cele doua surori isi va arata adevarata natura, dar n-am zis nimic. Dar, iata, rezultatul scontat e aici, e inevitabil ca destinul in tragedia greaca. Iar daca imi permiteti sa va spun ceva de la obraz, am sa folosesc o vorba simpla, din popor: dumneavoastra stricati orzul pe gaste, domnule Musiu. Barbarismele care s-au postat aici sub titlul de articole nu cred ca va fac cinste, nici dumitale si nici celorlalti autori ai blogului. Dar daca totusi veti persista, ramanand aici, nu am sa pot decat sa va admir.

Reclame

5 comentarii

 1. pare format mult in Cultura greaca, omu asta care’a vorbit mai devreme.

  am identificat cel putin 4 termeni din Cultura greaca, plus un termen dintr’o Cultura necunoscuta [‘somelier’]

 2. somelierul e un fel de somer, numa’ pronuntzat umpic sttricat sa nu sa prinza vecinii ca nu mai ai din ce satz plateshti intretzinerea shi ca defapt tu dai banii pa vin!
  😉
  si sa nu uit: voinu il pe somiera si te ia somnu’!
  curat somelier!
  😉

 3. ce e’n poza ta, cruela?

 4. Domnule HRP, dacă aţi şti şi chestii de cultură romană v-aţi da seama că Musiu Alexandru nu strică orzul pe gâşte. Nimeni care a auzit de Capitoliu nu poate să creadă că orzul dat gâştelor e risipă. Nici cu dictoanele latine nu staţi prea bine, pentru că ştiind că „in vino veritas” nu ne-aţi învinui de lipsă de credibilitate: tre’ să fii complet idiot ca să spui că un blog unde vinul e mai la el acasă decât în cramă nu are credibilitate. La atâta vin, fiecare literă scrisă pe aici musteşte de adevăr şi tanini.
  Înţelegem. Trebuie să fie greu ca un blog să aibă relevanţă culturală mai mare decât un ditamai institutul. Dar nu-l mai plângeţi pe Alexandre ca un cor de tragedie antică – pasiv şi inutil şi enervant prin atitudinea „ţi-am zis noi” – pentru că şi-a făcut alegerea, la fel ca şi Antigona. Da? Mai bine căutaţi-vă dvs. de alegeri. Ei, de care fel de alegeri…? De care-o fi.

 5. […] blogului SM si m-a interpelat cu un tupeu căpietor de colosal, într-o postare intitulata « Chiar asa ? ». Cum anume a ajuns musiu ala acolo, nu stiu. Abuzând mârsav, cred, de febletea Vetei care era […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s