Quantum of Solace

Babelor,

Pentru că aş vrea să-l fut pe Daniel Craig, m-am uitat aseară la ultimul Bond. Bun băiatul ăsta, Craig. Are careva un număr de telefon al lui, o adresă de mail?
Filmul era aşa: la început, o urmărire: două Alfa Romeo vânează un Aston Martin. Din montaj nu se înţelegea mai nimic, adică era opusul filmelor româneşti din noul val: cam o tăietură la fiecare miime de secundă. Poate pe un ecran de cinematograf are sens, dar pe ecranul unui laptop nu.
În fine. Filmul continuă cu altă urmărire, de data asta la picior, la fel de cretin filmată, nişte drumuri în diverse ţări (Haiti, Bolivia), împuşcături, gagici, etc. La un momentdat, devine mai lent, mai gânditor, şi totodată mai bun, dar asta îi trece repede şi avem parte de un final în care totul explodează. De fapt nu, explodează doar un hotel. Ok, măcar atât. De obicei explodau insule întregi.
Problema mea cu acest film e că nu prea mai este Bond. În primul rând, pentru că nu mai apare Q, ăla care îi dădea lui Bond tot felul de gadgeturi haioase, cum ar fi un ceas care trage cu rachete sol-sol, un pix care se transformă într-un tun, etc. Mi-e clar că Q a fost scos pentru că noul Bond se vrea cumva realist (de altfel, el are o relaţie cumva afectivă cu şefa lui, care îi este ca o mamă). Dar farmecul lui Bond stătea tocmai în lipsa de realism (şi în misoginism şi în miserupism, bineînţeles). Aşa, avem un fel de Jason Bourne care conduce maşini de lux. Lucru care mă interesează prea puţin. Deci, adio, James Bond, oricât ai fi tu de Daniel Craig.

Vă pup,

Rhetta

Reclame

Un comentariu

  1. E o versiune politically correct – am citit eu undeva.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s