Grădina Domnului nu era suficient de mare

Oamenilor,

Mai devreme mi-a aterizat la geam un înger cu un rotulus prin care eram anunţată de ceva care m-a lăsat fără pereţi: Homer şi Bart Simpson (da, ăia de care vă amintiţi cu toţii, nu nişte preoţi cu numele astea) au fost declaraţi catolici de ziarul oficial al Vaticanului (Osservatore Romano, dar nu se găseşte nimic util pe site aşa că nu dau link). Ca-to-lici. Catolici. Catolici?!! Catolici!! (Râsete demente scutură în acest moment ce-a mai rămas din pereţii casei subsemnatei. Cărămizi zboară. Nişte păianjeni pleacă disperaţi în ţările calde). Au aflat între timp şi alţii, verificaţi – nu e bine să credeţi pe nimeni pe cuvânt în privinţe ca asta.

N-o să stau acum să mă gândesc dacă nu la fel de catolici (dar mai sau nu mai decât Papa? Asta-i întrebarea.) sunt şi peştele Nemo care-şi caută tatăl cu disperare (“Tată, de ce m-ai părăsit?”) sau Tweety pentru modul în care mereu decide să ignore cu seninătate faptul că Silvester nu vrea decât să-l omoare (“Iartă-l stăpână că nu ştie ce face.”) Sau Road Runner, care aproape mereu întoarce celălalt obraz încercărilor de asasinare ale lui Wile E. Coyote. Batman, Spiderman şi alţii fac mereu bine fără să ceară ceva în schimb, ba chiar vor să rămână necunoscuţi – filantropie creştină prin excelenţă. Ăia din Familia Addams sunt reclama paradoxal vie pentru viaţa de după moarte şi chiar pentru moaşte dacă ne gândim la Thing. The Jetsons promovează viaţa de familie armonioasă, Powerpuff Girls salvează lumea de câte ori e nevoie şi cel puţin una din ele îşi iubeşte şi duşmanii ca pe ea însăşi. Courage the Cowardly Dog încearcă permanent să avertizeze că monştrii vin, nu-l crede nimeni şi pe urmă tot el trebuie să salveze foştii sceptici. Apocalipsa anyone? Deh, sunt sigură că mai ştiţi şi voi.

Chestia-i că nici măcar ideea nu-i cea mai amuzantă, ci realitatea din spatele ei: cam cât de disperată trebuie să fie o instituţie religioasă ca să convertească neîntrebată personaje de desene animate? Fie ele şi deja parte a culturii populare universale.

Pasul următor va fi, în mod previzibil, o convertire cu care Vaticanul chiar va putea să se mândrească: Achmed the Dead Terrorist. Şi el, deşi la prima vedere pare inconciliabil cu creştinismul, are înclinaţii creştine şi “face tot ce poate pentru a ascunde acest lucru” (“God damn it. Oh oh… I mean, Allah damn it!”, la min. 1.03. Q.E.D.) Bine, poate pierde ceva puncte la faza cu preoţii catolici, dar politica Bisericii e iertarea dacă fondul de credinţă există, ori scheletul îşi manifestă îndoiala că e musulman. E doar o problemă de timp, pe care dacă nici Biserica nu-l are nu ştim cine.

Aşteptăm cu interes sanctificarea Simpsonilor pentru început, că na: acum sunt de-ai casei.

7 comentarii

 1. the Thing reclama la moaste… simply exquisite 😀

 2. Adamsii sunt protestanti, e lucru stiut

 3. Kilroy, sperăm că ai în spatele acestei afirmaţii un studiu ştiinţific cel puţin la fel de temeinic şi demn de încredere ca „The Father, the Son and the Holy Guest Star” pe care se fundamentează declaraţia Vaticanului. Cumva ai avut şi tu acces la „The Sadic, the Morbid and the Devotio Moderna”? Credeam că deţin unul din cele două exemplare, şi al doilea ştiu unde e.

 4. Ha, or sa fie primii sfinti prinsi pe pelicula. Asta daca nu dispar de acolo, ca vampirii.

  In alta dezordine de idei, ca acu’mi pica fisa: Unde e Musiu?

 5. Disecă nişte struguri pe undeva. Un laborator super-secret al Uniunii Franceze a Oenologilor, unde se determină pe bază de analize efectuate cu tehnologie extraterestră calitatea vinurilor 2010. Nu poate comunica cu exteriorul decât foarte rar şi riscant, ăia sunt în stare să-i omoare amicii, aricii şi motanii. Şi gutuile.

 6. Petronia, credeai ca m-ai prins dar, este vorba de trilogia (in sase parti) „The Vader, the son and the Holy Death Star”, mai cunoscuta sub numele Star Wars. Exista un rationament la baza afirmatiei mele, insa, a-l expune e totuna cu a dezbraca haina de Batman – extrem de periculos, chiar letal.

 7. Un raţionament care face din Star Wars un studiu asupra Familiei Addams? Nu mi se pare deloc imposibil, probabil e a doua ediţie, revizuită şi adăugită, a cărţuliei de 599 de kg. pe care am pomenit-o şi care-mi rupe raftul din mijloc al bibliotecii.

  Noi facem multe chestii letale pe aici, Kilroy. După cum poţi vedea, suntem toate şi toţi vii. Aşa că io zic că merită descoperirea ştiinţifică. În plus, dacă mori te facem sfânt şi mai uşor, ca să revenim la subiect.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s