Festivalul filmului prost, 1. Astăzi, filmul bulgar Mănăstirea de pe deal.

Îndemnat de mătuşi, şi mare amator de filme proaste, având suma de 8 lei în buzunar şi liber de la bucătăreasă, m-am dus şi io la Festivalul Filmului Prost. Am văzut toate cele 3.000 de filme. Începem cu primul şi aşa mai departe. 

Mănăstirea de pe deal. Coproducţie, 2010.

Cornel, 25, cultiva piramidon pe lotul personal. La vedere, pentru că, ca tot românul, în realitate avea o afacere cu droguri, smântână, cercei şi arme. Apare Vali, 21, bulgăroaica de peste Dunăre, cunoscuta lui. Zice: Bă, Cornele, io aşa şi pe dincolo. Cornel: Ce vorbeşti, fă? Vali: Zău, Cornele. O trânti Cornel cât era de lungă lângă o căpiţă şi mi şi-o ţinu în curul gol până se crăpă de seară. Aşa începu dragostea dintre Cornel şi Vali. Tatăl lui Cornel, 88, observă totul. Culese ultimul piramidon din pământ şi porni spre casă. Zicea în sinea lui: Vine el acasă, şi-i arăt io să se mai dea la gagica mea. Se puse pe aşteptat cu securea în poală. Încă pe câmp, cei doi tineri îşi făceau planuri. C-o să meargă la facultate, că o să aibă copii şi aşa mai departe. Cornel zise, în culmea fericirii: Hai să ne luăm acum. Ştiu io sus pe deal o mănăstrire. Vali îl crezu şi-o luă înainte spre dealul pe care căzuse noaptea, dar pe care tot se mai vedeau albine, urşi, vulpi, elefanţi bucuroşi de asemenea iubire. Ca să nu-şi dea seama că pe deal nu-i nicio mănăstire, Cornel scoase mitraliera şi o împuşcă pe biata Vali, punând capăt unor sentimente şi planuri puternice.

Cornel se întoarse acasă. Se pupă cu tac-so bucuros. Făcură repede socoteala de câte piramidoane vânduseră. Un căcat, nu vânduseră nimic. La droguri stăteau bine, aveau încasaţi pe ziua de azi 5.000 de lei. Se îmbătară, se spălară pe dinţi şi aşa mai departe.

Filmul este o necesară trecere în revistă a două societăţi, bulgară şi română, aflate la examenul de validare al intrării în UE.  

NEXT: ION.

Anunțuri

5 comentarii

  1. Nu ştiu ce să zic… o fi fost film prost, să nu fi fost… Mie mi s-a părut palpitant, adică am stat cu sufletul la gură să văd ce e cu mămăstirea aia. Şi m-a impresionat tare grija tatălui şi-a fiului (fie-mi scuzată asocierea biblică întîmplătoare) pentru igiena personală, căci cine-a mai pomenit ca doi beţi stîncă să se spele pe dinţi? Asta mă duce mai departe cu analiza şi constat un plus de noutate relevat de această situaţie inedită. Să mai zic?

  2. Basil, copro-ductie, in cazul, inseamna transport de rahat sau rahat de duce? Ca nu’mi dau seama.

  3. Mai zi, Angela, mai zi!!! Mai sunt acolo imagini perfecte, inaltatoare, ca mersul lui Isus, cand Vali si Cornel merg spre manastire. Mai e rostogoleala din iarba si asa mai departe!!

  4. Aparusi, Dragoane? Nu te-am mai vazut, auzit, halit, baut, scris de mult. Io ascult acum ultimul Clapton. Cred ca-i destul , iti dai tu seama si asa mai departe.

  5. Dacă-i coproducţie de ce scrie în titlu că „filmul bulgar”? Întreb, că mă pricep mai mult la ars bujii la aragaz decât la filme: românilor ar trebui să le fie ruşine să semneze şi-un film prost?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s