Alt film decât ăla cu mame.

Babelor,

Asigurată fiind că Hadewijch, filmul lui Bruno Dumond (sau alt nume de ciclist de pe locul 107 din Turul Franţei) ar merita văzut, am dat, ah, urmare acestui sfat.
Recunosc dintru început că după douăzeci de minute am clacat; dar ce douăzeci de minute mi-au fost date să văd, aş prefera să nu vă spun! Dacă o fac, atunci numai spre a împărtăşi cu voi plictiseala şi oboseala trezite în mine de acest film.

Avem o fată la vreo 18 ani într-o mânăstire. Premiză mai enervantă, greu de aflat în zilele noastre (o voce binevoitoare îmi suflă că fata ar fi avut 16 ani. Să accept această corectare). O fată urâtă, ca să fie totul şi mai groaznic. Grasă şi urâtă.
În mânăstire se lucrează. O macara portocalie. Un muncitor, vom afla mai târziu că este puşcăriaş şi că lucrează acolo sub supravegherea poliţiei. Sau aşa ceva. Fata nu mănâncă. Stă totuşi la masă lângă o măicuţă. O rază de speranţă: poate se vor fute!
Dar nu, nu se fut. Fata este izgonită din mânăstire (nu pentru că nu se fute, ci pentru că cam exagerează cu misticismul. Adică se roagă prea des, sau ceva. Whatever). Tatăl ei, un om bogat, o ia cu maşina (are şofer, deci e bogat). O duce acasă. Acolo, mă-sa. Stă într-o cameră cu uşă aurită. Au şi un câine alb (simpatic! Sau, cum zic francezii, sympa). Fata se duce să bea o cafea într-un bar. Trei arabi o invită să stea cu ei la masă. Ea acceptă.

Mai mult n-am putut vedea. Nici voi nu veţi putea, bănuiesc. Şi nici n-aveţi de ce.

Vă pup,

Rhetta

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s