A Clockwork Orange si Sex Pistols, da ?

Babelor,

Am apreciat efortul. Mirajul unei dupa-amiezi de exceptie pe sofa, sfârâitul clatitelor în tigaie, parfumul visinelor din dulceata, pocnetul suav al destuparii vinului si susurul lui în pahare au facut sa va creasca aripi pe sinapse, zau. Ori poate o fi fost spectrul pedepselor marxiene care v-a aruncat degetele pe sus (zic eu, doamna !), mmmnu stiu.

Asa. A sunat de iesire, am strâns extemporalele. Cât stateati toti sprijiniti de zid la o tigara, întrebându-va unii pe altii, în soapta si cu pulsul de EKG bransat pe trifazat la 380 „ia zi, tu ce-ai facut ?”, v-am corectat operele.

Raspunsul era asta : Universitatea Brunel din Uxbridge, în vestul Londrei. De ce ? Pai de-aia : va mai amintiti de Ludovico Medical Facility si de « conditioning »-ul lui Alex deLarge, da ? Ei bine, aici a fost filmat, si poftim poza, luata de aici, de pe movie-locations.com, unde sunt si alte poze misto cu locurile filmarii.

 

Asa. Ei bine, TOT AICI, la Brunel University au cântat Sex Pistols pe 16 decembrie 1977. Unul din concertele ultimului lor turneu în Anglia, « Don’t mind the bans » si ultimul concert londonez, daca includem Uxbridge-ul în Greater London. Poza cu baietii e luata de aici.

Acu’ sa vedeti…

Va pup.

17 comentarii

 1. No bine c-a venit odată miezul cenuşiu al nopţii, că ajunsese lumea la variante de conspiraţii universale. Mediumul pe care-l sunasem io era deja la a patra viaţă a lui Vermeer (din motive numai de el ştiute) căutând cum îşi bea ceaiul Bert van Marwijk. Ceva teribil. A propos, pensiunea Portocala Mecanică din Bran ne aşteaptă cu drag, nu ştiu cum am reuşit să fac o rezervare pentru Revelion. Se va servi numai lapte cică.

 2. Lapte plus, Petronia, lapte plus !
  Moloko plus, nu ?

  Bert ala n-are si o farfuriuta cu worstenbroodjes ?

 3. 😀
  Nu ştiu dacă avea sau nu prăjituri din alea, mediumul a abandonat zona olandeză şi acum cântă cu Edith Piaf o formă de refren druid dansând cadril în timp ce ţine un clopoţel şi cu genele mimează o scenă din „Tom şi Jerry”.
  Cred că s-a stricat.

 4. Nu e radio stricat, cântaretul s-a schimbat !

  Citat din Brunetel, Roscovanul si Balaioara.

  http://anticariatultau.ro/index.php?controller=product&path=186&product_id=16382

 5. Ha! Nu’i corect, am avut netul picat vreo 4 ore. Intre timp, vorba Petroniei, am gasit o multime de posibile legaturi, inclusiv Cock Sparrers cu al lor Droogs Don’t Run care cica trebuiau sa semneze cu Malcolm Mc al Sex Pistoalelor.

  Data fiind lumea din care au izvorit ambele manifestari, punk’ul britanic si cartea, the angry generation, era si imposibil sa nu existe o groaza de legaturi. Evident, la spital n’am ajuns.

  Ah, cu ocazia asta am gasit o explicatie faina pe un blog pentru „angry generation”. Citez direct de acolo:

  „With the loss of Empire after Britain had finally defeated in two World Wars the global Fascism of Germany and Japan, the lower class had no external outlet for their martial vigour, while the culture – in terms of books, film, history, sport, comics, history, institutions, and language –that inculcated, developed and promoted it still remained operative.

  Accordingly, in the absence of Empire and war as sanctioned outlets for the robust combatitiveness of lower-class single males (sport, of course, remains), the middle-class has experienced heightening of the sense of fear with which it historically regards the urbanised lower class. This produces intensification of the belittlement which, again historically, is the primary middle-class response to their fears; this expressed in pejorative labeling of young lower class males: thugs, hooligans, stroppers, lads, yobs, teds, punks, and (latterly) hoodies.

  Hence, Punk: which, it must be kept clear, is class attitude not musical genre.”

  Gasit aici: http://chicklitladlit.blogspot.com/2007/02/punk-rock-clocwork-orange.html

 6. Interesanta fiziopatologie sociala, Dragoane. Eu am teorii lejer divergente, dar concluzia e cam aceeasi da, nu e un „musical genre”. Heh – o sa vrea Tlönul sa ma devoreze crud – nici n-are cum sa fie, cu doar cele maximum trei acorduri…

  Nici Dada nu e un curent artistic… dar paralela ar putea fi interpretata ca blasfemiatoare.

 7. Cazu netu patru ceasuri, zici ? Sa te cred sau e transpunerea douamiizecista a dialogului cu tovarasa-nvatatoare: Elev Dragon, ti-ai facut temele ? Da, to’asa, da’ mi-am uitat caietul acasa.

  Sa bem.

 8. …Blasfemiatoare pentru Dada sau pentru punk? 🙂

  To’aşu-nvăţător, nu-l puneţi la colţ pe coji de nucă, am văzut eu personal cum pisica i-a mâncat caietul.
  Mai bine daţi-i vin.

 9. Pentru dada…

  Eleva Petronia, vrei sa-i gasesti scuza elevului Dragon si pen’ca n-a adus maculatura ?

  Dar sa-i dam vin. Un bon p’tit vin de noix. Se este, se este.

 10. N-a adus pentru că n-are, toa’şu’. Şerios. Împachetează casa cu hârtiile când umblă în libertate înarmat cu pensule şi culori.

 11. Nununu, am stranutat si mi’a luat foc caietul, to’arsu. Io ce sa fac daca am un temperament…. incendiar? 😀

  Opinia din textul citat nu’mi apartine. Doar mi s’a parut interesanta. E drept, si putin socialista (lupta de clasa, alea alea) dar doar lejer iritanta din perspectiva asta. Opinia mea… nu exista pentru ca nu cunosc subiectul. Stiu doar ce am vazut. Adica briti dispusi sa’si invineteasca ochii si acum, in secol XXI. La orice virsta, de orice clasa. Lucru care, by the way, nu mi se pare neaparat rau. Mai degraba igienic.

 12. Bine, eleva Petronia. Dar macar castane si plante medicinale sa aduca.

  Elev Dragon, data viitoare treci mai îtâi pe la cabinetul medical sa-ti puna toa’sa asistenta picaturi de extinctor în nas. Asa. Nu e Rinofug, e ignifug.

  Si unde va e matricola ? Ha ?

  Asa si cu frantujii, Dragoane. La fel. Merita abordat subiectul asta-ntr-o zi la ore ceva mai putin precare. Desi eu mâine am zi liberaaaaaa. Uah.

 13. Dadada, ar merita discutat. Eu ma gindesc la el de’o caruta de vreme, sa tot fie vreo 15-17 ani.

  Hehe…. eu am SI miine zi libera 😀

 14. Dacă tot aveţi mâine amândoi zile aşa libere nu vreţi să vă împrumut eu nişte chestii de făcut sau să-mi împrumutaţi voi mie nişte ore?
  Grrrr cum stau ei şi se laudă că au zile libere. Nu tu satâre de ascuţit, nu gunoi de dus pe scara vecină care ne-a ocupat bătătorul de covoare (nu că l-am fi folosit vreodată, dar plantasem pe el nişte iederă, ceva minunat. Şi-au trântit covoarele oribile pe ea, bestiile), nu antrenament la ţintă cu akinakes, nu împletit ciorapi îmbibaţi cu trinitroceluloză (ce, îmi place atât de mult cuvântul „fulmicoton” şi acuşi vine Crăciunul…). Nici măcar de zgâriat nişte maşini sau de zidit nişte găuri în pereţi n-aveţi?! Ce oameni dom’le.

 15. Petronia, daca pot, cu cea mai mare placere. Ai vreo priza de schimbat, vreo turbina de reparat?

 16. Dragoane, nu ştiu. Dacă o priză în care e băgat ştecherul unui cuptor scoate mai mult fum decât mâncarea uitată în respectivul cuptor, se cheamă că trebuie schimbată? Cineva mi-a zis că da, eu am zis că un urlet sănătos la ea, să se sperie, e suficient.
  Hm?

 17. Ce sa mai zic? Ne-ai ingenuncheat 😀 Si da, apropo de ce comentam noi ieri, mi se par o idee excelenta ghicitorile de genul asta. Nu ca alte posturi ale surorilor si fratilor Marx nu ne-ar face sa gandim… da’ astea ne fac si ne si implica mai abitir ca altele, ba chiar le vad ca o noua specie pe net.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s