Vorba lui Sex Pistols: Problems, problems…

Babelor,

Moment matinal: după trezire urmează spălatul pe faţă, ştim. Purced eu acum 10 minute să fac asta, şi descopăr că apa caldă nu e caldă. Inteligentă din fire, dezvolt o teorie: că nu merge centrala. Mă duc în bucătărie, mă uit la ea, e moartă. O scot din priză, o bag la loc, nimic. Învârt de butoanele ei, nimic. Aprind lumina, se aprinde. Hm. Bine, îmi zic, ceva e greşit, adică s-a stricat aparatul şi o să mă coste un ban greu ca să-l repar. Asta e. Mă duc la frigider să mănânc un şniţel, descopăr că nici ăla nu merge. Fac repede în minte: 1+1. Egal doi. Mă uit la siguranţă, e sărită. O bag la loc, frigiderul porneşte, siguranţa sare.

O paranteză: frigiderul este un Bosch din 1954, care consumă la fel de mult curent cât tot restul blocului în care stăm la un loc.

Scot frigiderul din priză, bag siguranţa, nu mai sare. Porneşte centrala, mă spăl pe faţă, cad pe gânduri. Să-mi iau un frigider nou? E musai. Număr banii din portofel: nu sunt. Număr banii de pe card: nu sunt, abia luni intră alţii. Aşadar, ce-i de făcut? Prima variantă: să fiu nemţoaică, ca străbunicul meu, şi să înlocuiesc siguranţa cu una modernă, care să ţină mai bine la intemperiile create de frigider. Dar nu pot, nu ştiu şi nu vreau. A doua: să fiu româncă şi să mănânc tot ce este în frigider. Mă uit: zacuscă, ficat, şniţele, brânză, salam. Cam mult. A treia: să fiu franţuzoaică şi să dau tot ce e în frigider unor copii nemâncaţi.

Bineînţeles că am ales varianta a doua. Sunt la al şaselea şniţel, mai am 31. Merg bine cu brânza. Din păcate, pâinea e pe terminate. Dar nu face nimic, că am şi pufuleţi.

Vă pup,

Rhetta

12 comentarii

 1. alte idei babesti: 1. pune un drot cat deshtu la siguranta. nu mai sare. doar piper ca focul. daca arde restul blocului, nu-ti pasa ca e dincolo de prag. suni la pompieri, e treaba lor si nu te costa nimic.
  2. frigiderul e un bosch d’aia consuma mult si bea mult pana cade sub masa la bayerische oktoberfest, ca sa incalzeasca bine in spate si sa raceasca cat de cat in interior. prin urmare e un bun calorifer. stai langa el cand te speli. chiar daca apa pare rece, tu esti la cald. n-are rost sa mai tii centrala aia, nu e nici ecologica. da-o la copii saraci nemancati.

 2. Rhetto, îmi dai mie frigideru’ ala vintage. Îti cumpar unu’ nou, daca vrei. Da’ unde ai vazut tu frantuzoaica sa DEA (adica gratis, moca, pe degeaba si de la suflet) ce are-n frigider ? În primul rând, astea n-au NIMIC în frigider în afara, poate, de capace de iaurt, coji de banane si felii de castraveti (si astea, pentru lipit pe obraji). În al doilea, sunt zgripsoroaice, Rhetto, afara poate de Brigitte care-mparte si patul si farâmiturile cu cauzele nobile si subnutrite.
  P-orma, zau: alege tactica teutona si schimba siguranta aia, ca românca esti nu când manânci ce e-n frigider, ci când spui ca nu stii (e-te, nu stii), ca nu poti (ba poti) si ca nu vrei (aici te cred).
  Si mai pastreza-mi si mie niste pufuleti, ca pâna ma duc la Alimentara lui Miha de pe rue de Javel mai e.

 3. Meine liebe Rhette, nu-l asculta. cum o sa dai boschul din mâna pentru cine stie ce ageamiu de supermarket? mai ales ca-i din 1969, celebrul an erotic (aici am schimbat eu un pic data ca sa dea efectul scontat, chestie de detaliu), in care „fostul” meu imi zicea sec „babo, esti vintage. imi iau una noua” lucru pentru care l-am tinut minte si ma mai gandesc daca sa-l iert acolo in iad unde a ajuns cu siguranta.
  in concluzie, vezi bine ca nu e cazul sa schimbi siguranta.
  fa cum am spus eu, ai sa ma pomenesti si din rai.

 4. Frei,

  Alsacia, Lorena si Bosch-ul Rhettei sunt ale mele. Punct. Blaupunkt.
  Gainsbourg ? Gainsbarre ? Soixante- neuuuuuuuuf… année éroooo-tique, zisesi ? Mhm.

 5. mon petit dictateur, acuma fa-ne te rog si scena cu discursul schweinschutzverstutzgeschwindereipfundstratzsatz si pe aia cu balonul si urcatul pe draperie 🙂

 6. Hihihihihi, hihihihihi, hihihihiiiiiiiiiiiiiiii, trăzniţi mai sunteţi, hihihihihiiiiiiiiiiiiiii, Rhetta, Frei, Alexandroooooooooooos!

 7. Frei, nu sunt dictator, sunt bonjurist.

 8. atunci fii atent ca am o stire-bomba, aualeu ce ne ia prin surprindere
  si ne prinde fara cozonac si fara aperitive prin camara.
  d’aia ma grabesc s-o spun acum, cica lasati orice rautate la usa voi ce veti trece pragul de sus al zilei de azi, ca MAINE este:

  Samedi 13 Novembre 2010, la Journée Mondiale de la Gentillesse ! Donc aujourd’hui vous pouvez être méchant, mais demain faites un effort. Je plaisante bien sûr, ou suis-je méchant ?

  La méchanceté semble être étroitement liée à la réussite. Doit-on penser que la gentillesse soit nécessairement liée à la bêtise ou à la faiblesse ?

  La gentillesse c’est s’oublier. C’est découvrir l’autre. S’ouvrir à l’autre et s’en soucier. C’est tout le contraire du culte de l’ego.

  Il existe près de 232 journées mondiales répertoriées sur le site http://www.journee-mondiale.com.

 9. Frei, zau asa. În calendarul marxian gentiletea cade pe 30 februarie.

 10. am vrut sa spun bombe, grenade si fruit de la passion, vezi ce panicata sunt?

 11. musiu, sunt de acord sa te crezi in autarsie, da’ mondialul stie de asta?
  daca vine vreun mondialist la usa ta, pe unde scoti atunci bonjour-ul? cand cresc apele degeaba te ascunzi in pivnitza. asa si cu ziua mondiala, te ia pe sus. mai bine te-ai mobiliza sistematic.

 12. Frei, hai sa-ti spun un secret: eu ma mobilizez sistemic, nu sistematic.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s