Ion Iliescu n-a venit

Ne-am dus şi noi la filmul românesc Medalia de Onoare să vedem dacă Rhetta a avut dreptate. A avut. Filmul e bun.

Precizări necesare: 1. Toată lumea l-a aşteptat pe Ion Iliescu, care n-a venit. Era o prostie, pentru că omul care face ca filmul să fie bun este în principal Victor Rebenciug. Şi Camelia Zorlescu merită aplauze.  2. Cu asemenea filme trebuiau începuţi anii 90 ai cinematografiei române şi nu cu filme cu Loredana Groza sau Dan Bittman. Nu ştiu de ce avem impresia că acest Medalia de Onoare vine un pic cam târziu. Ca şi 4, 3, 2, ca şi Poliţist, ca şi Dl Lăzărescu. 3. Excelentă secvenţa în care cei doi soţi, după ce află că Cornel, fiul lor, vine în vizită din Canada, stau în pat şi se uită veseli în tavan. Se mai aude şi de sus un futai, dar asta este o altă poveste. Secvenţa ţine o secundă. 5. Şi mai sunt. 6. Victor Rebenciug merită toate premile de intepretare din 2010. Ni s-a spus că în Tănase Scatiul a fost mai bun. Omul care ne-a zis chestia asta e un prost şi se numeşte Grid Modorcea, aşa că nu-l luaţi în seamă. 7. Secvenţa antologică a filmului este cea în care Ion Ion, personajul filmului, se uită după Ion Iliescu, după ce acesta din urmă i-a înmânat medalia. Mândria, prostia, îngâmfarea, lăudăroşenia, drama care avea să urmeze din cauza medaliei în viaţa lui Ion Ion ies la iveală în chip magistral doar din  privirea cu care-l urmăreşte pe preşedintele ţării de atunci, 1995. 8. Mergeţi şi-l vedeţi şi aşa mai departe. 

PS Să ajung io să recomand un film românesc? Haida, de!! Trebuie să vorbesc cu bucătăreasa. Da. Şi să-mi consum energiile în tava din cuptorul ei magic.

Reclame

9 comentarii

 1. in 1990, rebengiuc umbla cu un sul de hartie igienica peste tot si zicea ca e ca un betzisor de ureche.

  asa s-a inventa fetishul cu sulul de hartie igienica in cur. petre roman a innotat pe dunare pana la padurea neagra si botezatu a alunecat nefericit pe catwalk cu curu in sul. de aia e deranjat la colon si acum se resimte la sfincter.

  frumosi primii ani 90….

 2. Prin intermediul ei am inceput sa va citesc pe voi, asa ca am tinut sa va anunt: incepand de azi dimineata afreuda( Ivan Ana-Maria) nu mai este printre noi,

 3. Ruxandra, o să te rog în numele tuturor să detaliezi ce ai scris mai sus pentru că sună înspăimântător.

 4. din pacate Ana era intr-o depresie de ceva vreme, se tot gandea sa se sinucida si nu-si explica de ce nu poate face acest lucru, iar in aceasta dimineata l-a facut…

 5. ………….

 6. Mulţumim, Ruxandra.

 7. oh.
  daca a citi scrie aici nu a ajutat-o. la ce naiba mai sunt bune blogurile astea.
  fir-ar sa fie

 8. White name, din pacate uneori nimic nu ajuta la nimic. Uneori lucrurile pur si simplu nu au sens (asta daca au sens vreodata).

 9. Liniste……. S-o odihneasca in pace.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s