Iarăşi ceva cu romi. Sau cu ţigani.

Babelor,

Pentru că ţara asta, aflăm din nou, nu are alte probleme, şi pentru că suntem consideraţi nişte idioate de către cei care ne conduc, un imbecil – l-am numit pe parlamentarul PDL Silviu Prigoană – susţinut de altul – l-am numit pe preşedintele Traian Băsescu – cere ca romii să fie din nou numiţi oficial „ţigani”.
Citiţi, vă rog, explicaţia dumnealui:

„Sute de milioane de oameni de pe Planetă n-au studii filologice şi de etimologie. Ei fac o asociere firească (şi justă!) între terminaţia -ia / -(an)ia şi ţara (= naţiunea ei) care are această particulă: Britania = brit + ania = „ţara briţilor, a englezilor”; Mauretania = maur + (et)ania = „ţara maurilor”, deci România = rom + ania = „ţara romilor”. E incorect. Se creează o falsă direcţionare”.

Să-i răspundem acestul cretin? Da, hai.
În primul rând, domnule Prigoană, deşi este drept că sute de milioane de oameni de pe planetă n-au studii filologice, nu este drept că ei fac o asociere între ce zici dumneata. Pentru că nu există sute de milioane de oameni care să vorbească româna.
În al doilea rând, aşadar, chiar dacă, să zicem, noi am schimba „romi” în „ţigani”, nu îmi este clar cu ce i-ar afecta asta pe englezi, francezi, nemţi, ruşi, australieni, etc. La ei, termenii ar rămâne aceiaşi, iar dacă s-ar produce o confuzie, nu am putea veni noi cu DEXul să-i corectăm, pentru că ei nu ştiu ce-i aia DEX, şi, pe bună dreptate, nici nu le pasă.
În al treilea rând, domnule Prigoană, mneavoastră chiar n-aveţi nimic mai bun de făcut? Nimic-nimic? Nimic-nimic-nimic? Nu vi se pare că există asocieri mai nefaste decât cea dintre romi şi România? Uitaţi, vă dau eu două exemple: primul ar fi asocierea dintre numele primarului Craiovei şi partidul Dumneavoastră. Mie una mi se pare mai mult decât jenantă. Aş prefera să fiu romă (sau ţigancă, dacă preferaţi) decât în acelaşi partid cu domnul Solomon.
Al doilea exemplu: asocierea dintre acelaşi partid al Dumneavoastră şi anumite grupuri de interese. Sau, mai bine zis, de şpăgari şi hoţi. Dacă vi se pare că nu există o asemenea asociere, aţi putea citi Caţavencu. Nu este un ziar bun, dar are dreptate.
Dar nu, scuzaţi-mă, nu astea sunt problemele ţării, nu? Nu corupţia, cârdăşia, hoţia şi ticăloşia ne dor cu adevărat, ci cum sunt numiţi romii, şi mai ales cum suntem văzuţi din afară.
Păi vă zic tot eu cum suntem văzuţi: ca o ţară coruptă, în care înşelăciunea, josnicia şi furtul sunt, din păcate, caracteristici adânc întipărite în ADNul oamenilor politici.
Ca Dumneavoastră, de exemplu.

Închei aici cu domnul Prigoană şi trec la Academia Română, o altă instituţie care ţine morţiş să se acopere cu căcat. Citim:

„Potrivit documentului dezbătut, miercuri, de Guvern şi obţinut de MEDIAFAX, Academia Română a transmis Guvernului că termenul „ţigan” reprezintă „numele corect al acestei populaţii transnaţionale”.

„În multe ţări din spaţiul european este utilizat fără nicio restricţie un cuvânt având aceeaşi origine, respectiv aceeaşi evoluţie a semnificaţiei cu lexemul românesc: ‘tsiganes’ în franceză, ‘zingari’ în italiană, ‘Zigeuner’ în germană, ‘tzigani’ în rusă şi polonă, ‘cigany’ în maghiară, ‘ciganin’ în bulgară şi sârbă, ‘cigano’ în portugheză, ‘zigenare’ în neerlandeză”, se arată în adresa Academiei Române către Guvern.”

Zigeuner, utilizat în Germania fără nici o restricţie? Haida-de, Academie! Sau, altfel zis, muie. Pentru că oficial, romii sunt numiţi în Germania „Sinti und Roma”, nu „Zigeuner”. Serios, Academie, serios.

În fine. Sunt sătulă de aceste tâmpenii, sunt sătulă să aud şi citesc vorbele unor oameni care nu gândesc nici măcar cu curul, sunt sătulă de rasism, prostie, etimologie, academie, etc.etc.etc. Şi repet: într-o bună zi, va veni, sper, şi vremea să dezbatem serios dacă romii trebuiesc numiţi romi sau ţigani. Dar asta ar trebui să se întâmple după ce vor fi fost rezolvate toate celelalte probleme cu care se confruntă România.
Adică prin anul 3637, zic.

Vă pup,

Rhetta

141 comentarii

 1. Rhetto,

  E groasa. Mi-e frica, zau, ca-n curând, aproape cinci miliarde de oameni or sa creada ca, io stiu, Pambuccian e din Pambuccia sau ca Arachelian e din Arachelia, nu ? Despre Mutu ce-or sa creada, ca e apatrid ? Sau o sa-l întrebe pe nea Soare de la parter când iese afara. Nea Soareee, n’te mai încrunta, bre, ca iar faci eclipsa d-aia…
  Pai nu, din câte suflete are planeta asta, câti au terminat filologia ? Eu nu.
  Cât despre anul 3637, cel devreme în trimestrul patru. Sau opt.

 2. Ce potriveala! Chiar ieri m-am dus in vizita la Zana Limbii Romane, cu un sufertas cu tocana. Ca e vai de capul ei, sfrijita, batuta si cu fashu’ rupt. Ii zic: ‘Ce mai spui, madam Limba, cum o mai duci?’ Imi zice: ‘Ce sa fac, coana Eficiento, din rau in mai rau. Ca am fost azi la policinica si erau acolo doi domni doctori. Foarte cunoscuti, ca ii vad toata ziua la televizor. Eu le spuneam ca sunt agresata toata ziua, ca am coastele rupte si capu’ spart si ei se tot uitau la o bubita pe care o am pe varful nasului. Mi-au dat trimitere la niste specialisti de la Academie si aia m-au trimis acasa tot cu un unguent pentru buba, ca li se terminasera fondurile pentru corsete gipsate, antibiotice si fire de sutura. ‘

 3. dragilor, de groasa, e. parerea mea? ei bine, rhetta, ai putintica dreptate, dar nu prea multa. m-as avanta sa-ti demontez argumentarea, dar nu mai am timp acusica, crede-ma. iti dau un singur exemplu, vorbeam cu un amic australian la un fel de dugheana sprijinita de doi bivoli in partea central-estica a indiei si la un moment dat a venit vorba despre tigani. l-am intrebat de unde crede el ca se trag tziganii (am zis gypsies, nu romi). a raspuns cu naturaletze: din romania. exotic, nu?

 4. u ai o problema cu tiganii, rhetto, mereu scrii de ei p’aici.

  vad prea multi prin oras, lol, ce sens are sa ne invadeze si blogurile?

 5. Murdoc: n-am probleme cu ţiganii, am probleme cu alde Prigoană, care ne abureşte cu nişte non-probleme. Că mâine-poimâine un cretin d-ăsta o să zică că „autostradă” înseamnă o stradă pe care merg maşini, şi deci orice stradă este, logic, şi o autostradă, şi va dovedi că avem mai mulţi kilometri de autostradă decât nemţii şi că ne merge minunat şi că de ce naiba ne tot plângem că n-avem autostrăzi, că uite, avem!

  Frei: Exotic, într-adevăr. Dar fii sigură că dacă-l întrebai de unde se trag cretinii, tot aia ţi-ar fi răspuns. Şi ar fi avut dreptate.

  Musiu: De fapt, singurul care a terminat filologia e Prigoană. Drept dovadă stau chiar spusele lui. Bine, a terminat-o în sensul negativ, cum termină un Terminator un om sau pe-acolo.

  Zâna Eficienţei:Chiar, Zâna Limbii Române tot în Balta Albă stă? Am făcut nişte cafea şi un kil de cornuleţe cu nucă, poate trec mâine pe la ea. E în toane rele, sper, că altfel mă duc degeaba.

 6. asta’i gen „politist, adj” 🙂

  mare film..

 7. ce e rhetto? nu mai ai cititori si trolluiesti nevinovata? imi iei painea de la gura?

  cu tiganii stii bine cum sta treaba. chiar si ei se mira de asa nume cu doi de rr. mai putin aia raraiti care stau in paris.
  deci le zice tigani.

 8. iar prigoana are dreptate. nu e vorba de rom-romanistan cat de fix despre engleza de balta.
  adicatelea. etnia se numeste ROMA. deci rezulta romanian. deci se leaga.

  din pacate romania e o tara tanara asa ca nu se poate bate cu pumnii in piept pentru un nume istoric.

 9. PIticule, nu e vorba de engleza de mlastina cât mai degraba de româna de canal de scurgere. Si nici macar de asta nu prea e vorba (à propos, în ce limba ai dat ultima postare cu uariorşii ?).
  E vorba ca s-au irosit scuipati, înjuraturi, bani, timp, conferinte în care somitati cu facultatea la fara folos au frecat mangalu’ pâna la alb ca sa transformam tiganii în rromi (uau), iar acu… aceeasi cheltuiala dar pe dos. Merita ? Când tara are chilotii galbeni în fata si maro în dos ?
  Zi si mie: nu mai e voie sa spui infirm. Olog, ciung, schilod, na. Nici macar handicapat. Nuuu, ca e jignitor, discriminatoriu, deh. Spui persoane cu d i z a b i l i t a t i . Chestie care schimba fata lumii, nu ? Adica saracu’ ala care împinge cu doua mânere de fier de calcat o plansa de lemn cu patru rulmenti gata, e vindecat si integrat, e fericit, e ca restul lumii. Licitatii, firme de abtibilduri de lipit prin metrou, bani grei, timp, legi, parlament, decrete, guvern, masini de servici, merita, nu ? Ca mâine sa dam jos abtibildurile alea si sa punem altele-n loc cu „persoane cu abilitati diferite”. Splendid.

 10. azi ai baut vin gresit. mai taci.
  warriors in civ inseamna unitatea de baza. adica niste rahani. asa le zice, asa le zic. e un nume de ground military unit in civ. gata!

  si ontopic, problema nu a fost cu peiorativul tigan cat cu asocierea involuntara cu romania.
  un englez nu stie ce e tigan, stie cum arata si cat fura. apoi afla ca e roma. nu gipsy.
  apoi afla surprinzator ca exista romania.

  londra e plina de indieni si pachistanezi, un englez cand ii vede le zice hidi, sinti sau suni? tu ce crezi? ii doare in pula. le zice tot romani.

 11. […] aici prezent. Azi dimineaţă, la blogăreala de cafea (sau cafeaua de blogăreală) dau peste articolul surorilor Marx care mă trimite la sursa problemei, şi anume un articol din România Liberă, în care Victor […]

 12. Piticule, de la ce ti se trage ? Au închis aia Ursus, de-aia ? Au schimbat reteta la Azuga, au pus mânatarci în ea sau ce ?
  Vinul nu-l gresesc niciodata, asa sa stii.
  Bun.
  Acu’, la Londra am fost fix acu’ trei saptamâni, da ? Iar bun. Scenariul ala al tau cu hindi (ai uitat paki) nu stiu de unde l-ai decupat, zau.
  Asa cum nu stiu de unde vine chestia asta ca toti aia cu pasaport românesc care fura prin strainatate sunt tigani.

  Am mai scris despre chestia asta si mi se pare o ipocrizie pe care nici trei tone de emetiral n-o vindeca. Aaaa, nuuuu, românii ‘ pure souche’ nu fura, nuuuu, hotii si violatorii si criminalii sunt numai tigani. Care nu sunt români, nuuuu, mvaaaai. Nu, zau ?

 13. asa e. cum ai zis. aia sunt.

  iar io beau vin acu. din cel bun de la mosie. de fapt dechid apetitu cu o prea dulce visinata. tot de la mosie. o sa ma fac muci azi.

  revin. toti hotii si violatorii din UE sunt romani. toti.

 14. Ai început sa-ntelegi. Partea cu vinul, cu visinata, bravo, faci cinste Militarilor.
  Mai lucreaza la ultima fraza.

 15. it was a misunderstanding if you can read me!

 16. va dau vestea in rezumat. cel care a intemeiat Roma a fost un egipteano-atziganoi pe nume Romulus. (pentru cinefili: se va trage si un film, precis.) va las sa ghiciti care sunt radacinile adevarate ale numelui „român”. desi imi pare rau de toti istoricii si lingvistii cu cartile lor cu tot, cine scrie primul pe wikipedia ala are dreptate. si maine o sa scriu eu.

  veni vidi wiki

 17. @frei: cuza si menumoruth se invart in mormant la asa vorbe!
  numele roman vine de la muntele bucegi. care e noul ierusalim si sfant!

  italienii sunt tigani, da, si tiganii sunt tigani. dar romanii sunt cumani. vezi pe wiki: domnia lu basarab.

 18. asta cu tatarii, cumanii si pecenegii am pus-o tot eu pe wiki. pen’ca nu se mai putea dom’le, toti cunoscutii mei se dadeau mari descendenti din bonobo. le-am taiat-o, haha

 19. am cautat acu pe wiki si nu exista tzara bonobo. esti un tigan laudaros.

  toti cumanii o sa te urasca de acu! mai ales aricii aia de francezi cu „vin” in mana.

  traiasca vinu de mahmudia! hep! hep! hep!

 20. babelor, pe asta o tineam de zile mari: stiti voi de unde ne tragem noi, noi babele?
  din sfinx, mah. ahaha, ia sa va punem noi o intrebaaare

 21. azi e ora 00: 25!?
  petronia! cenzureaza imediat minciuna asta! azi e ora 23: 25. inca e lumina afara…

 22. Am si eu o intrebare, daca le zice romi, cum dracu’ de nu zice nimeni ca’s italieni? Ca Roma e mai cunoscuta decit Romania, precum Budapesta mai abitir decit Bucurestiul.

  Alecule, la comentariul ala in care descriai alert despre cum s’a trecut de la tigani la romi si vitavercea mi’ai adus aminte de Roy Scheider in All That Jazz. Stii tu, scena aia care se tot repeta, trezit, imbracat, spalat, barbierit, amfetamine… Pacat ca rezultatul alor nostri nu e acelasi, moarte pentru genialitate.

 23. italienii sun deja cunoscuti ca mafia. mafia suna mai misto decat romi.

  de exemplu toti albanezii sunt cunoscuti ca niste necrutatori de musulmani. dar toata planeta admira superba arhitectura a orasului tirana. intelegi tu, tirana, tiran. frumusete bruta.

 24. Piticule, arhitectura brutalista nu înseamna un bloc facut din bâte. Nici ca te bate balustrada cu eleganta sau ca-ti pune liftul piedica asa cu dizain.
  A propos, reno-ul tau symbol e un simbol, o metafora, o perifraza, un accent circumflex, nu ?

  Dragoane, just.

 25. ai vazut ce i-a facut sarko lu basescu azi la lisabona? doaaaamne, s-a nascut unu mai nesimtit decat marinaru…
  pe saracul base nu il iubeste nimeni… e trist…

 26. Da’ Belusconi ai vazut ce i-a facut ?

 27. Piticule, eu pot sa pariez ca asocierea intre tiganii infractori de peste hotare si Romania nu are nici o legatura cu apropierea fonetica dintre rom si Romania ci, pur si simplu, cu faptul ca veneau de la noi (pasapoartele la control, de unde esti bah?). Asta cu apropierea numelor e o gogorita inventata pentru a scoate ochii alora, un pretext pentru distantare, un demers de diplomatie imbecila pro-Schengen. Unul care o sa rezolve fix un pix, dupa cum sugera si Rhetta.

 28. Alexandre, auzi? Pe tine te’a intrebat careva pa la locul ala de munca hiper-steril al tau daca esti tigan cind a auzit ca vii din Romania? Ca, eu unul, desi mic si negru, n’am fost intrebat niciodata. Si nici de priviri banuitoare n’am avut parte.

 29. berlusconi zicea de sarko. aia cu degetu…

  dragoane. te ataci degeaba. tot tigan ramai.

 30. Dragoane, nu. Nu m-au întrebat decât daca în România sunt frigidere si televizoare, acum vreo câtiva ani în urma. Si toti erau fericiti ca stiau ca avem capitala la Budapesta.
  Altfel, cum a

 31. Altfel, cum au si ei tiganii lor si cum fizic nu prea cadrez, ma-ntrebau daca n-am parinti norvegieni.

 32. si lu dragonu iar. cand vezi un vest european, cum vrei sa iti zica? tigan sau bolsevic?
  eh?
  iti zice cum vrea el mah.

 33. Piticule, avem definitii diferite pentru „a se ataca”. Tigan, nu’s. Probabil putin turc sa mai fie prin ADN.

  Alecule, bine ca au zis norvegieni si nu vikingi. Cu cine stie ce conotatii umilitoare 😀

  Acu’ multi ani un bun prieten a ajuns la o banca din Paris pentru citeva saptamini ca expert programator (repet, pentru ca e esential, EXPERT-PROGRAMATOR). La vreo doua zile vine un nene de prin Kenia la el, parizian de vreo 2-3 ani cu toate fitele ce decurg de aici, si’l intreaba de la obraz: Auzi, da’ voi aveti curent la voi acolo in Romania?

 34. Piticule, din fericire pentru mine, vest europenii cu care ma vad eu nu’mi spun nici tigan, nici bolsevic, nici macar roman. Mi se spune Mister Badragan, I’m glad you’re here!

 35. firesc. pentru un parizian, romania e un fel de georgia sau azerbaidjan.
  pot sa pun un clip cu safura acum? ca tot e vorba de azerbaidjan?

 36. pune cu generalul Berthelot, ca sa te iert

 37. berthelot? oare nu il chema burtalau? ceee ne frantzuzim aici? sa vorbim ca oameni naiba..

 38. pune clip cu edgar quinet

 39. si cu auguste vaillant

 40. hopaaaaa….. nu mai pot sa pun clipuri!? ca ce chestie?
  o sa reclam la google. ba chiar la internet. va ia dacii!

 41. avocatii mei sunt in drum spre voi. o sa va coste asta…

 42. sa incercam, oarecum in tema, sa punem unul 😀

 43. ete ca nu mai mere

 44. aveti un debit ca amazonul la varsare. nu pot sa va inteleg pe voi, barbatii.

 45. Dac-ar fi asa, Noemi, am face numai octupleti…

 46. n-ar fi o idee rea sa refrishati mitul ala cu natura naturans ad blogum verbiarium.

 47. @noemi: mai taci. eu sunt ponei.

  sa vina petroniaaaaaa!!!!!!! sa dea socotealaaaaa!!! capu lu petronia vrem! x-(

 48. A bene placito, Noemi.

 49. mda. va scriu in numele unui grup de netizeni nemultumiti. vorbiti cu petronia marius lacatus si convingeti-o sa ne lase sa depunem modesti cateva videoclipuri aici. ca nu se face gaura in cer.

  daca vrea, poate sa puna chiar si ea un videoclip!

 50. eu refuz sa socializez cu ponei obezi, care si-au facut educatia pe miriste.
  si v-am spus la textul ala despre strazi sa ma stopati la timp, nu dupa. acum sunt pusa pe hartza.

 51. Noemi, scopul chiar asta era, sa nu te stopam.
  D-aia nici n-am crâcnit. Asa ca fa-te avalansa, viitura, urgie.

 52. Piticule, sa fim fair-play: e rândul sa puna cititorii niste clipuri la tine pe blog.

 53. pitice, pot sa pun videoclip cu safura calare pe ponei la tine pe blog?

 54. nu pot sa ma fac avalansa cu cine imi face partie , impotriveste-te, ingramadeste niste brazi in fata-mi, fa ceva dur, crancen.
  de fapt, ma intrebam de ce pe mine la granita nu ma intreaba de ce nu sunt blonda. hm, de ce?

 55. iata cine cerea poneiului sa taca ca o stanca
  noemi despletita, certareatza si aici striganda!

 56. la noi pe blogspot nu se pot pune videoclipuri.
  pentru ca e google!? dooooh! chiar asa. si YT e google. de ce draq nu se pot pune clipuri in blogspot? o sa scriu la google. lung si apasat.

 57. …Aprinde incaltamintea, ce drumului o cere
  Cu ganduri innodate si pumnul pe toiag
  Si din tulpina alba a boiului de miere
  Fa-mi piedici iscusite sa mor la tine-n prag.

 58. Piticule, sa scrii cu creion chimic ascutit la ambele capete: „Aceste lucruri trezesc dezaprobarea cetatenilor care este un abuz findca cerem sa se repare aceasta neddreptate”.

 59. imi pare rau, ma confunzi, pitic neobrazat. eu nu ma cert, eu exersez dictia afectiva, nu umblu despletita, e doar o conspiratie a curentilor de aer impotriva ordinii din capul meu, iar de strigat, strig cu doua degete in plex, ca am corzile gingase. get a diet, lighioana.

 60. Piticule, esti în corzi, carevasazica. Gingase, tonitruant-peripateticiene, dar corzi.

 61. acest blog s-a umplut de trolli. definitiv.

  ma duc sa scriu la mine. despre o floare sau un peste mic.

 62. straine, de te-ncumeti sa dai cu pragul piept
  si de zavorul usii te-agati cu disperare
  fa-ti un pustiu de bine si fa-te mai destept
  si-ah, uitasem. -te sterge pe picioare.

 63. noemi cea din kronstadt
  semetze vorbe arunci
  nechez fara de rima
  te las pe tine, atunci.

 64. hm……
  un pitic pe care lumea n-avea cum sa-l mai incapa
  gros in pantec, lat in spete, ras in cap ca un dovleac

  (si acum tu:)

 65. Nori negri de furtuna pe dat’ se repezira
  Când asta lighioaie te lua de hetaira
  Sarman micul ponei se si visa centaur
  Dar iarta-l, caci în suflet e un baiat de aur

 66. petroniaaaaa!!!! noemi kronstadt e videoclip.

 67. hetaira!? am o hetaira? ce e si la ce imi foloseste? iar vorbesti romanes? v-ar frantza de ras…. maurilor…

 68. sarman MICUTUL ponei ( ca sa iasa ritmul, ma-ntelegi)

 69. ah non, pana aici, te iei de stramosii mei dinspre grand papa? stai sa-mi lustruiesc saua si sa-mi adap calul, una cu autostrada soarelui te fac, ghiaure.

 70. tanara doamna, nu sunt mic.

  sunt un ponei urias.
  in fiecare dimineata,
  cand merg spre cea uzina,
  flacari, haos si groaza,
  cuprind acest oras.

 71. Zabala-l roade-amarnic si pintenii-l împung
  Si saua mai ca-i sfarma batrâna lui spinare
  Din urma lupii tineri aproape ca-l ajung
  Si pare-se ca n-are nici urma de scapare

 72. e noaptea frageda domnita,
  dar ochii mei sunt solzi de sare
  de ma trimiteti la culcare
  maine voi fi o dulce porumbita

 73. Hipica miniatura
  Grasa si cam rea de gura
  Puse gând rau unei fete
  Si-ncerca s-o ia de plete

  Fetiscana când se prinse
  Îndrazneala i-o si stinse
  Ochelari de cal îi puse
  Si la culcare se duse

 74. un franc cu-arici pe umeri
  gustand dintr-un macrou
  asmute cei lupi tineri
  sa muste un erou.

 75. gata. ca si vinu il beau in versuri. ma ia dacii!

  madam de kronenstein, io sunt rus, nu cuman. de aia nu ma afecteaza situatia in care se zbate alexe.

 76. gentili cavaleri, vom mai bantui impreuna prin batranii codri, stirpea voastra-mi este pe plac, blazonul nu vi-i stirbit de necuratenii sufletesti, panashul va e falnic, iar bidiviii, pe masura rangului. ingaduiti-mi sa-mi suflec poalele pijamalei cu caracatite intr-o gratioasa reverenta de noapte buna….

 77. Gaitane si fireturi mi-mpodobesc tunica
  Beau numai vinuri bune, pocal dupa pocal
  În toti dusmanii mei eu groaza bag, si frica
  Si vrei tu sa ma-nfrunti, biet, prapadit muscal ?

 78. Ok Noemi, atacam în zori.

 79. privim stupizi, vicleni dar lacomi fiescare
  cum iute grasa kronstadt se duce la culcare.

 80. alexe, ai vazut set up-ul cu doua x6 plus bani si 2 case, mita la seful politiei?
  sa-nebunesc. traim intr-o fabula scrisa de mine….

 81. Hulpavule pitic, învata de la mine
  Fii tandru gentilom si nu da buzna-n fete
  De vrei sa te trezesti la ele-n baldachine
  Înfrânge-ti lacomia, fa curte pe-ndelete

 82. N-am vazut set-up-ul pitice. Dezvolta.

 83. ce draq sa dezvolt? mai este necesar?
  in aste clipe stranii, chiar eu ma simt uimit
  in lupta romaneasca, a dat un prost un dar
  si chiar-n serioasa ce e, gliese 581, a devenit un hit.

 84. ca tinerelor doamne, frumoase sfaturi dai
  la randu-mi torn din vin, privirea o incrunt
  rasu ne e prielnic si scrisul-ti ca un rai
  dar ce folos saraiul? daca nu-l am in gand?

  o tanara domnitza, a presarat cuvinte
  hulpavi si tineri iara, am vrut sa le-adoram
  dar ea vicleana stie, ca nu prea avem minte.
  si gratios ca dansa, dulceag ne duelam…

  iti pare mic si firav, cel trist ponei de aici?
  ca scrisu lui e mic si trist cateodata
  cuteaza astazi numai, privirea s-o ridici.
  am cam lipsit o vreme , da-s pregatit de sfada.

 85. aplauze!

 86. Ţi-i sufletul răzsipă de-ocară şi mânie
  Nuăr negru de năprasnă mintea ţi-a-nholburat
  Dzâ dară de-unde vine atâta vrăjmăşie
  De-mi sari la beregata ca un zăvoz turbat

 87. ca sarkozy cu mana, in alta parte indici
  vorbe mestesugite, precum francezu-impungi
  ne ametesti cu vinuri, croissant si alti arici
  dar lupta acu incepe. caci nu va mai iubim!

  la arme frati balcesti! la arme!

 88. Dreptate şi surorie!

  Mă-nclin la ‘ceste stihuri şi inima îmi râde. Iar buzunarul plânge 🙂

 89. surorie? cred ca ati gresit o litera sau mai multe. nah. berarie ati vrut sa ziceti..

  fireste! stimata ecaterina teodoroiul, ne bucuram sa va avem intre noi. asa vapororoasaa… o minune de fata.
  v-a cazut pistolul. aaaaaaaaa! superb. superb.

 90. Chir Piticovici, zau asa…

 91. Perché giovane? oggi berlu è amico mio, non tuo

 92. ok, incepem si noi seara de discutii sau platesc netul degeaba?

 93. ca tot a venit vorba sa zic. am fiberlink RDS. 7 mb/s insa metropolitan. nu ca alti francezi care se lauda aiurea.
  am reusit sa scot undeva la 990 kb/sec dinspre paris. ca doar atat putea sa dea parisu…

  frate, chemati petronia din delegatie! ca crizez. vreau sa pun videoclipuri!

 94. Pitice, stie tot cvartalul ca tu platesti net ca sa surfeze vecinii. Asa.
  Parisul e darnic, dar nu cu ingratii care musca mâna care i-a hranit si îmbracat.

  Petronia nu e-n delegatie, e cu mine la Luvru. Da ?

 95. grozav! tine-o acolo dar da-i lactopu sa scrie indarat plug-inu de sa punem videoclipuri cu safura.
  in rest, nu are decat sa manance melci cu tine cat vrea ea.

 96. Deocamdata suntem nu la melci, suntem la un millefeuille de jambon de porc noir, tuile au parmesan, son chutney et son escalope de Foie poêlée.

  Ce plugar ? Noi fumam doar H. Upmann. De scris, o sa-ti trimitem o carte postala pe adresa administratorului de la scara.

 97. Sa-ti aducem o unghiera cu Tour Eiffel ? Un breloc cu metroul parizian ?

 98. vreau sa imi aduceti videoclipu cu safura! :((

 99. Ala cu dedicatie ? L-am vândut la un anticar parizian. Jumate Petroniei si mie, jumate demuazelei Noemi.

 100. ce liniste e azi aici…

 101. de ce ti-au înfasurat pâsla în jurul copitelor ? de ce ?

 102. mai taci mah. daca nu scriu eu, va moare blogu. nu vezi ca nimeni nu se uita aici?

  nici macar videoclipuri nu aveti…

 103. Suntem expresionisti abstracti. Asa e. Dar suntem îngaduitori cu extravertitii.
  Iar lumea stie deja ca Piticugras e o filiala, o ciorna facuta de surorile Marx.

 104. nu exista SM cand poneiul alerga pe internet. ce vremuri…

 105. Era prototipul facut de SM, pitice. Doar de testat piata. L-am pastrat ca un soi de bowling dupa orele de birou.

 106. sigur, o sa laud asta. tot eu. tot despre mine. nu vezi mah ca tot internetul e plecat?

 107. Afara de tine. Tu stii ca eu sunt un robot ?

 108. stim toti asta. esti un robot. esti megatron! wow!

 109. Tron ? Da. Si sunt si în guvern, cu prenumele Georges.

  Si sunt astronautuuuul igrec ics cinci-sapte-noua-trei

  http://www.trilulilu.ro/Andreialpha/8f16e1baeff6eb

 110. ai sulfiti in vin…polarizati.

 111. Ntz. Fractalici.

 112. beau tzuica. sunt zdravan. nazdravan.

 113. Ieri am primit horinca de la o reumatoloaga din Strigatu Marmatiei. La PET, cu dop gri pe care scrie înghesuit „horinca cal. prima” cu carioca pe jumatate uscata. E o licoare plina de neutralini focosi si de margele. Mâine-mi construiesc un dragster numai ca sa pun un strop în rezervor. Tulai ! Iancule Mare !

 114. Na zdrovie !

 115. Du-te de-o scoala pe Noemi, a zis s-o trezim la 3:38

 116. a zis un drac. a zis ca sunt chipesh. ma viseaza acum…. ce matrioska mica e ea…

 117. Paşol na turbinca!

  Buna dimineata, doamna Noemi von Kronbacherstadt

 118. aiurezi total. femeia aia doarme ca un covor. ce om normal s-ar trezi la ora 3:48?
  ca sa faca ce?
  pana si batranu meu se trezeste doar la ora 5 dimineata…

 119. buna dimineata, garnizoana. am visat ca o herghelie de alieni mici si teposi au navalit peste mine strigand alavictoaaaaar,alavictoaaar, mi-au halit masca de alge si salata de asparagus si-au adormit beti cuc in livada cu peturile si sosonii mei in brate.ring a bell?

 120. Piticule, ai deranjat-o pe mamzel Noemi cu clopoteii aia agatati de capastru. Ti-am zis sa-i dai jos când intri în blog. Sau sa-i umpli cu vata.

 121. si cine a dat cu spray de horilca la mine in baie,ma rog frumos, si mi-a imbatat toti greierii care canta acum printre sughituri shansonete de brel si ma dusei sa trec la olt?
  unde va credeti voi, pe blogul vostru???

 122. bai, a vazut cineva unde am pus tzuica? ca nu o gasesc…
  deci nu o sa credeti ce am visat azi-noapte… se facea ca eram doar eu si musiu pe lume.

 123. Nuuu, Piticule. Erai doar tu si robotul Tron. Asa. Asta una. Doi, tuica aia se pare ca Noemi fraulein Kronstadt y Olt stie ceva. Oricum am mirosit dupa damf si IP ca faceai wireless la fata aia-n baie.

  Greierii sunt mahmuri în noiembrie, doamna.

 124. noiembrie e o luna data draq… greierii isi vand chitarile si apoi ingheatza goi prin bai straine…

  tron e alt film si e 3d cu altceva dudeee! megatron e un robot mare facut din fier si care se transforma in chestii. ce naiba de copilarie ai mah? cu ce va jucati voi in franta acolo?

 125. Cum adica dude ? Ce, se transforma-n vierme de matase ? Tron, am spus. Ti-am mai spus si care e prenumele lui. Si nu e de joaca, e serios.

 126. tron e un joc din anii 80 si in film era cand master control unit l-a rapit pe big lebowski si il tinea prizonier intr-o lume virtuala cu grafica proasta de anii 80.

  megatron e un robot pe care il gasesti la orice hipermarket si care se transforma in citroen c4 sau betoniera, nu mai stiu. dar slava domnului ca nu se transforma in reno…

 127. iar dude e numele mic a lu jeff bridges. da.

 128. Ai vazut ce ochi serpilieni au Jeff si Beau ?

 129. baaaai! ati vazut ca am gravatar!? ce tare…

  alexei, cu serpilienii nu e de glumit. dar ai noroc ca ma cunosti. o sa le explic ca nu ai suflet rau. doar ca te crezi robot uneori.

 130. Gratar ? Ceafa de porc ? Nu tii regim ?

  Am vazut – îti repet – ca nu mai esti clicabil. Înteleg ca vrei sa fii intim cu tine, sa devii maquisard, sa te-nfasori în anonimat. O sa scârtâie un sezlong gol pe pridvorul blogului tau si vântul pustiului o sa rostogoleasca maracini cocolositi.
  O sa trebuiasca sa-ti scriem noi postarile. Of.

 131. aici trebuie sa fiu de acord cu tine. nu e bine deloc ce face noemi kronstadt…
  ma si vad scriind postarile ei… e groaznic sa scriu atat de mult. mai bine nu. sa lase naiba cefele alea….

 132. Atentie sporita, piticule, fii cuminte si pupa onorat si elegant mâna domnisoarei Noemi von Kronenburgmeister.

 133. dar nu mai bine ii pup mana cu buzele?
  fetele adora sa le pupi de mai multe ori mana cu buzele fix langa inel acolo. cred io…

 134. Nu, Piticule. Niciodata. Mâna domnisoarei se pupa f a r a s-o atingi cu buzele. Vad ca n-am terminat sa te instruiesc…

 135. asta e cea mai mare absurditate pe care am auzit-o. pai daca nu o pupi cu buzele, ea cum mai stie ca ai pupat-o?
  apoi mai zice ca esti si prefacut sau asa…
  uite de aia nu te iubeste pe tine lumea. nu ai sentimente cand pupi o mana.acu nah, tu esti si robot, mai curentezi naiba fetele…

 136. Piticule, eu le pup numai unplugged, pricepi ?
  Când dpamna îti da o bucata de zahar, stiu ca-ti vine sa pui botu’ imediat. Când îti întinde mâna, numai apropii buzele, ce ma fac cu tine ?
  Te-nvat cum sa faci, ma ocup de tine si tu…

 137. doamna, pardon. Am avut un scurt circuit. Kurzschluss, cum ar spune frau von Kronenschloss

 138. nu mai exista nemtzi. e doar un zvon lansat de musiu. adica mai exista dar sunt toti pe luna.

 139. domnilor, ca sa fie klar: eu sunt maritata cu burgul, locuiesc in bastionul palarierilor si-mi fac aparitia la crenel o data pe zi, misc degetutele si scap batista la 11, 17 fix , cand turistii sunt adusi la picioarele mele,ma rog, sub picioarele mele. dupa ce-o scap si e ridicata, ridic si eu sufertasul ..
  mai aveti intrebari,oftaturi,jalbe, carcoteli, eseuri de corectat,ceva?

 140. Piticule, luna e o iluzie optica de-a ta.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s