S-a trezit cineva care mai bine ar fi dormit mai departe.

Babelor,

Citesc în România Liberă: „CNA vrea să elimine posturile de manele din grilele cabliştilor„. Cel mai important pasaj din articol ar fi, zic eu, următorul:

„În timpul şedinţei, membrii CNA au spus că intenţionează să remodeleze regula „must carry”, din cauză că, în prezent, cabliştii sunt obligaţi să ofere în grilele lor canale de televiziune private, în funcţie de audienţa pe care acestea o au, fapt care a făcut obligatorii la retransmisie posturi precum Mynele TV şi Taraf TV, care nu satisfac interesul superior al publicului.”

Poate că o să credeţi că aplaud intenţia CNA, pentru că probabil că intuiţi că nu am ascultat intenţionat nici o manea la viaţa mea.
Câtuşi de puţin.
Culturalizarea nu se face cu sila. Cei cărora le plac manelele sunt liberi să le asculte, şi eu sunt liberă să nu le ascult. Dacă statul vrea să cultive oamenii, să o facă prin metodele pozitive (şcoli, televiziuni, posturi de radio) pe care le are la dispoziţie – şi nu interzicând programe inculte. Dacă piaţa cere manele, să i se dea.

Părerea mea.

Vă pup,

Rhetta

12 comentarii

 1. Ce-i aia „interesul superior al publicului” şi cine hotărăşte ce e el? Există o instanţă oficială, legală, de validare a calităţii intereselor intelectuale? Păi atunci ce caută reality-show-urile la tv? Sunt la fel de enervante şi cele mai multe vizează aceeaşi subcultură ca şi manelele.
  Dacă membrii CNA se cred în stare să evalueze nivelul intelectual al naţiunii şi să-l reglementeze legal, să spună aşa. Ca să ştim să ne punem rochiile de bal şi cămăşile de zale.
  Ce cretini. La ProTv o tanti apare topless într-un promo la ora 17 şi CNA vânează cai verzi ocrotiţi de lege.

 2. asa cum cunosc eu pd-l-ul, cred ca altceva se ascunde sub tampenia asta. adica o tampenie si mai mare…

 3. Piticule, ca de obicei, spusele tale şugubeţe ascund un mare adevăr.

 4. ma si umfla rasul cand aud chestii de-astea, zau asa … in afara de faptul ca suna a intoarcere a mortului de la buza gropii, mai si put a ipocrizie de la mare, mare distanta. sa spuie si Domnu’ Bercea Mondialu’ daca nu e asa.
  oricum, a fost o zi ciudata – trecand pe Aviatorilor, am vazut un cetatean imbracat in costum popular complet in usa palatului lui Becali, iar seara – la stiri – a vorbit Generalul Olimpiodor Nu-stiu-cum! se inmultesc semnele – vine sfarsitu’ lumii …

 5. la minimax mai am voie să mă uit? satisface gustul superior al colegilor mei de la grădiniţa 4 din cartierul unde stau eu?
  mama mea, care e profesoară de latină, a zis că cabaliştii ăştia nu se trag din cabaline.
  şi mai vedeţi că aţi mai făcut o greşeală: nu se scrie carry, ci carrie. şi e păpuşa mea preferată.

 6. Doar Piticu Gras se trage din cabaline; cabaline chirilice, însusi Miciurin ar pali de invidie…

  Zmeurico, nu cumva confunzi cu Carrie Anne ?

  A alora care infestau plaja de la Mamaia în saptespatru cu The Air That I Breathe (d’aia plecase Simona Ionescu în Florida, iar Rhetta, Veta Petronia, Vasile si cu mine la Enghien les Bains), you dig ?

  Zâno, hai încoace la un foie gras et son chutne la antreu, plus une sandre grillée et son risotto aux morilles, ce mama naibii, macar sa sfârsim lumea decent. Despre vin, nu spui nimica, astept doua saptamâni sa vina si Petronia. Da’ am niste noutati, sa se tot sfârseasca lumea în asa hal…

  When we were at school our games were simple
  I played the janitor you played a monitor
  Then you played with older boys and prefects
  What’s the attraction in what they’re doing?

  Hey Carrie Anne What’s your game now
  Can anybody play
  Hey Carrie Anne
  What’s your game now
  Can anybody play

 7. nu chutne, pardon. Vrui sa spui chutney.

 8. Din partea mea, sa le lase, ca nu ma uit la ele…dar acolo unde ma uit, sa fie program de calitate

 9. ah, musiualexandre, cum cunosti tu la damele sensibile…cu morillele alea m-ai atins la fibra a mai profunda …da’ n-ai spus ce e la desert si asta ma cam desempareaza. spune tot, sa nu ma prinza sfarsitul lumii asa!

 10. Zâna, ia sa vedem: Parfait glacée à la pastille de Vichy, déclinaison de la fraise en 3 versions

 11. Ha. Declinarea e: „oh, oh la la, mon Dieu”, scrie în toate cărţile de gramatica limbii gastrofranceze.

 12. bine, musiu, ati promovat. 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s