Cânepă şi pastă verde

Babelor,

Avem o problemă care conţine următoarele date:

– maşină de spălat
– racord (tub de oţel cu trei ieşiri: una în ţeava de apă rece, alta în chiuvetă, a treia în maşina de spălat)
– pastă verde
– cânepă

Ce este o maşină de spălat ştiu, iar cum se îmbină racordul respectiv am reuşit să aflu. Problema are aşadar numai două necunoscute: cânepa şi pasta verde. Nu am nici cea mai vagă idee ce aş putea face cu ele. Să le îndes în racord? Cât? Cu ce? Pasta verde e periculoasă? Toxică? E măcar verde?

În fine, sunt sigură că o să mă ajutaţi cu un sfat inteligent, o vorbă de duh şi un clip cu Shakira asamblând un racord.

Vă pup,

Rhetta

Anunțuri

48 comentarii

 1. Păi se pare că nu s-au inventat încă racorduri mai etanşe decât câlţii. Te face să reevaluezi călăfătuitul corăbiilor de odinioară. Deci pune cu încredere câlţi în toate crăpăturile maşinii de spălat, dacă nu o să poată agita măcar o şosetă cel puţin va fi bună de navigat pe Dâmboviţa.

 2. Cumva nu te cred, Petronia. Cumva mi se pare că ştii răspunsul corect, dar îl tăinuieşti. Cumva sunt foarte bănuitoare astăzi.

 3. Cum să mă bănuieşti de asemenea atrocităţi? Am uitat: pasta verde e pentru când lansezi marabia la apă, trebuie să îi pictezi o sirenă (acu’ înţelegi de trebuie să fie verde) pe proră. Şi ţie să-ţi pictezi ceva semne războinice pe faţă. Asta nu-i din aceeaşi poveste ce-i drept, dar ajută.

 4. Verde si cu calti pentru ca suntem ECO :))

 5. Rhetta, imi cer scuze ca demitizez, da’ o sa vin cu un sfat practic. 😀 Deci, vezi pe unde nu e etans racordul ala de la apa rece, cel metalic, si daca detectezi vreo scurgere iei citeva fire din manunchiul de cilti, le dai de citeva ori in jurul filetului de la racord (se rasucesc in sensul spiralelor de la racord, nu invers), pui putina pasta verde peste, cit sa se imbibe ciltii, apoi stringi racordul. Dai drumul usor la apa rece si verifici daca mai curge.

  Dar inainte de a folosi cinepa si ciltii recomand sa incerci sa stringi racordul (nu exagera la strins) fara ele. E posibil sa fie suficient de etans si sa fie inutil sa te mai chinui si murdaresti.

  Inca ceva. De fapt nu recomand cilti si pasta verde. Daca nu e etans racordul mai bine te duci la magazin de d’astea de casa si iei banda de teflon. E alba, subtire si vine la o rola cam ca aia de scotch-tape. Se foloseste dupa cum am descris mai sus cinepa, doar ca nu mai are nevoie de pasta verde si e mai eficienta. In plus, mai e si conforma cu normele europene. Ciltii de cinepa nu sint.

  Spor!

  P.S. Daca nu’ti iese da’mi un semn pe mail si aranjam o vizita la domiciliu. 😀

 6. ai putea sa fumezi canepa.
  sau sa i le inmanezi pe amandoua – in mod festiv – instalatorului.

 7. eu am o relatie contorsionata cu masina de spalat de cand,cumparand-o pe ultima si declarand ca da,desigur ca ma descurc , am pus-o la proba de lucru, cu doua sosete inauntru. cand amplitudinea zgomotelor bizare din spalatorie a devenit imposibil de neglijat,m-am dus sa vad ce-i si am constatat perplexa ca masina mea de spalat, de specie garantat pasnica,se smucea, zdruncina,salta si, in general,topaia prin toata incaperea. cum problemele tehnice imi blocheaza spontan cam jumatate din cortexul functional si cum deja erau doua gauri frumusele in faianta,am decis sa ma arunc cu toata greutatea asupra masinariei, ceea ce n-a impiedicat-o sa salte in continuare cu mine cu tot. am sarit de pe ea doar cand coliziunea cu chiuveta devenea dramatic de probabila. am salvat chiuveta cu pretul unei directe de dreapta la ficat doar ca sa tasnesc in capatul celalalt,unde usa de sticla n-ar fi avut absolut nicio sansa fara o placare inteligenta , in ultima secunda.am cedat amandoua doar cand a cedat priza,ejectandu-se singura din perete si aterizand pe etajera de sticla.
  cand l-am sunat pe mester,a doua zi,sa-l intreb daca n-ar fi bine s-o cimentez in podea sau s-o ancorez in niste odgoane trainice de tavan, am aflat ca a fi tembel tine de vocatie si , daca ratez nobelul, vocatia asta n-am ratat-o..
  deci, rhetta, sugestia mea e ori sa fumezi caltii, ori sa-ti faci barba de mos din ei ,iar cu pasta verde, un piure de mazare pentru veta, cand va refuza sa cada in casa liftului.

 8. Noemi, din întâmplare ştiu că există nişte şuruburi sau ceva similar care se montează pentru asigurarea transportului în condiţii prielnice şi de care puţini instalatori îşi amintesc să-ţi spună că trebuie scoase la instalarea maşinii. Ca să nu mai joace ţonţoroiul. Ar merita să verifici, maşinii mele de spălat i-a redat programul de stoarcere după cinci ani repararea omisiunii ăsteia.

 9. Noemi, Noemi…. offff…. Daca te uiti in cartea tehnica o sa vezi ca exista nu doar greutate maxima acceptata de rufe puse la spalat o data ci si una minima 😀 Plus alte mici ajustari necesare inainte de prima pornire. Vorba americanului, RTFM

  Sa mai aud vreo feminista c’o da cu egalitatea intre sexe!!! Intii Rhetta, apoi Noemi…. pffffff

 10. Petronia, multumesc!!!! Incepusem sa’mi pierd speranta. M’ai salvat! 😀

 11. Deh, Dragoane. A girl’s gotta do what a girl’s gotta do.
  De exemplu this girl trebuie să reia incantaţiile pentru ninsoare.

 12. doamnelor, baddragon are dreptate, o incuvintzez la repezeala. desi parerea mea nu face cat o canepa sublimata in fum, zic si io ca pasta verde e comestibila desi non-europeana. nici urma de verde de paris in ea. de folosit numai daca e presiune ff mare pe teava si numai la infiletat metal pe metal. merge si teflon, dar daca noua ne place cânepa?
  pentru cazul noemi, cugetam.

 13. Petronia, eu o stiam pe aia cu girls just wanna have fun. Zicala ce pare a se potrivi mai degraba Rhettei si (aici am incurcat’o… cum se spune corect?) …. aaa…. Noemiei? la Noemi? lui Noemi? Bleacs, me hates it!

 14. Frei a găsit mai sus o formulă de a evita dilema cazurilor oblice. Aşa devine omul caz. Cred că „lui Noemi” e rezonabil, dacă nu are alte preferinţe.
  Şi de când distracţia nu mai e o datorie?

 15. frei, noua ne place cinepa. da’ nu sub forma de cilti, nici pusa la racorduri. si nici macar in varietatea ei comuna, aia de se cultiva pe arii extinse in Romania 😀

  Cit despre presiune, ti’o zic din experienta, ba nu, din expertiza, cu cit e mai mare presiunea, cu atit ai mai putina nevoie de cilti sau teflon. Da’ ai dreptate si tu, presiunea apei nu e mare. Nici macar in zilele ei bune si cu tevaraia schimbata de durind.

 16. pardon, era „de curind”. Durind e altceva si sper sa nu fie cazul 😀

 17. Ha, Dragoane. Să vezi tu presiune la etajul opt. Se pot face studii analoge asupra sincopelor la hipotensivi folosind-o ca termen de comparaţie. Adică-i vai de capul ei şi cu pauze.

 18. Abia acum te pui pe montat masina de spalat? te-au ingramadit lucrurile nespalate si nu mai ai loc in casa?ori Veta a inceput sa-ti poarte baticele si te-ai hotarat sa-i speli rufele ei? hi hi hih

 19. dear me 🙂

  pai noemi, daca as fi o masina de spalat, pe tine te-as cumpara cu prioritate. asa rodeo mai rar. alte doamne si surori ar plati mult. de unde si zicala „mut ca o masina de spalat”.
  (nu mai pun emoticoane ca sunt prea galbene.)

 20. hahahahaha frei este de neoprit

  frei, e visul oricarui barbat sa fie masina de spalat. Care din noi se poate lauda cu o raza a miscarii circulare de minim 20 de centimetri. Ca sa nu mai vorbim de turatii de pina la 1500 pe minut?

 21. petronia, dragonule, frei, din mica mea scrisoare aflati ca sunt bine, sanatoasa, ca masina aia nebunateca a devenit o persoana cuviinciosa si la locul ei, dupa ce i s-au scos niste fiare din spate si si-a facut ireprosabil treaba de vreo trei ani incoace. vanataile, zgaibele si cucuiele mi s-au vindecat mai repede, dupa ce-am descoperit ca, de fapt, nici nu-mi placea prea mult nuanta aia de faianta.
  da’ s-a facut praf visul meu de a deveni femeia perfecta. desi am invatat sa schimb singura becurile.
  intr-o buna zi, am sa va povestesc Epopeea Masinii De Tuns Iarba si Extraordinara Intamplare A E xploziei Racordului La Teava De Apa Din Bucatarie.

 22. frei, sunt putin confuza. sa ma tem, sa-mi flutur gales genele sau sa-ti trimit, fara fasoane, nr. contului meu bancar?

 23. Noemi, ne bucuram nespus sa aflam cele de mai sus despre tine. Faianta era oribila, de acord. Nu, n’am vazut’o niciodata. Dar am incredere atit in gusturile tale cit si in capacitatea ta de a rationaliza eficient.

  Explozia Racordului La Teava De Apa Din Bucatarie zici? Am trait si eu o versiune a povestii asteia. Numa ca la mine scenaristul se hotarise ca e cazul sa introduca, in contrapunct, si o linie in umilinta minora. Asa ca decorul a fost asigurat de bucataria unei prietene iar intriga incepe cu de’acum cliseica replica masculina „lasa draga, ce sa mai astepti dupa instalator. dai bani, face mizerie si vine cind are el chef”. Deznodamintul, plasar la doar 48 de ore dupa inceperea proiectiei, a fost doar partial incadrabil in tipologia happy-end, lasindu’se cu oaresce parchet umflat. In spatele mastii de la chiuveta, din fericire.

 24. daca ar fi asa simplu… sa fi fost io baba tanara, o faceam lata in punctul asta,
  dar asa, pun numai linkul urmator pentru care cer anticipat iertare: e o publicitate, n-are legatura cu nimic altceva decat cu schpiritul de gluma. si numai pentru ca a venit vorba de contul bancar. mhm.

 25. A fost vina prietenei. Ce om normal are parchet în bucătărie?

 26. aaaa? petronia? aaaa, am intrat la surorile marx sau la forumul de masini de spalat? pe usa scria surorile marx… nah.
  si ce sunt aceste discutii? haideti mai bine sa va pun un videoclip cu hrusca. sa cantam toti.

 27. Muie câlţi şi pastă verde!

  To be continued. Va fi o noapte lungă.

 28. Rhetta, nu uita, la limita, de oferta de ajutor. Vin si trag un stranul cu iz de cromosfera peste masina lu’ matale si am rezolvat orice problema de etanseitate.

 29. Să continue atunci. Rhetto, am auzit pe cineva spunând în autobuz că cică dacă pui furtunul de evacuare în jos te trezeşti cu casa plină de apă. Ne chemi şi pe noi la patinoar, da?
  Cercetările extensive întreprinse asupra personajului cunoscător par să ducă la concluzia că acea cânepă trebuie unsă cu pasta verde, pusă pe filet (sau pusă şi apoi unsă cu verde?) şi apoi înfiletate chestiile de trebuie înfiletate. Acu’ s-ar putea şi să fi înţeles eu aiurea, că în timp ce mi se explica încercam să vizualizez o casă plină de apă, deci dacă nu merge vide supra pentru sugestii de haz de necaz. Cred că ceva de genul ăsta:
  http://www.renovat.ro/amenajare_instalatii_calti_bai_bucatarii.php

  S-au mai întrebat şi alţii asupra ordinii corecte a operaţiunilor, se pare că mai întâi se înfăşoară cânepa pe filet (care trebuie zgâriat cu bomfaierul) şi apoi se fixează cu pasta verde. Şi unii, tot ca mine, problematizează ordinea, iar explicaţia ar fi: „Pentru ca invers nu se poate, practic vorbind. Pai cum stam sa intingem cu fuiorul de canepa in pasta si apoi sa manjim tot plus ca nu se mai aseaza fuiorul corect intre flancurile filetului, nu mai putem controla cantitatea de canepa etc.
  Asadar trebuie pusa canepa si apoi se va aplica un strat subtire de pasta pe exterior.” (din http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=28418&postdays=0&postorder=asc&start=30&sid=276e7d04ece176b8dfe6639e27682baa).
  Alţii zic taman invers: mai întâi plantezi pasta, apoi pui cânepa. Vezi şi tu pe acolo, ai dreptate că o să fie o noapte lungă. Şi dacă te enervează prea tare problema poţi să te amuzi de gramatica de acolo.

  Rhetto, nu era mai bine să nu fi aruncat maşina de spălat veche cu Veta cu tot în Lacul Morii?

 30. Rhetta, spor la treabă şi nu mă refer la inundaţie:
  http://www.amenajez.ro/instalatii_sanitare_calti_pasta_verde_pentru_mufare.php

 31. autch. petronia pare serioasa. inainte sa ma culc intre penele gainilor mele,
  dau urmatoarele indicatii pretioase si babesti: masina de spalat (rufe, presupun, in familie) are un furtun de alimentare din ceva plastic elastic (sic) cu un fel de piulitza tot de plastic la capat. aia se insurubeaza pe teava de unde vrei sa ia apa.
  oresupunem ca asta are filet, daca nu, e jale.
  caltii sunt pentru etanseizare cum ar zice dragonul, iar pasta pentru supra-etanseizare, ca un fel de supra-nash de la sncfr.
  vezi ca mai are dracia asta de masina un furtun, tot elastic dar mai filozof, un pic indoit la capat, fara piulitza dar cu schepsis. asta, daca uiti sa-l pui in chiuveta sau in tubul de evacuare, atunci se face patinuar de dragulitza doamne si domni care of sa-l aprecieze.
  servus

 32. Rhetta, aş zice că ai rămas complet fără scuze să inunzi blocul.

 33. Pasta verde e atunci când ai nasul înfundat.

 34. Alexandre, sunt mai bună decât să mă apuc să continuu cu ce-s în cazul ăsta câlţii. Hopa, ca să vezi. Nu-s.

 35. Petronia, m’ai verificat? Te’ai dus pe site’uri de mesteri sa vezi daca n’o induc pe Rhetta in eroare? Hmmmmm….

 36. Frei: „Supraetanşeizare”? Faci mişto de mine?!? N-am reuşit nici măcar o subetanşeizare, ca să nu mai vorbesc de etanşeizarea normală. La un momentdat, totul părea să funcţioneze: înfăşurasem întreaga baie în câlţi şi m-am dus să dau drumul la robinetul central din bucătărie, în timp ce Veta supraveghea bunul curs al lucrurilor. Am dat drumul la apă, ea a urlat „totul în regulă”, după care a urlat „opreşte apa, opreşte apa!”. Am oprit-o, m-am dus în baie, am găsit-o pe Veta udă din cap până-n picioare, râzând, în mijlocul unei băltoci onorabile. Aşa că voi apela la metoda Dragonului, care va consta în a îi cere ajutorul oferit cu atâta mărinimie încât probabil că e pe bune.

 37. Nuuuu. Am verificat internetul, bineînţeles. Se pare că ştie să pună nişte câlţi. (Cine a sugerat lansarea la apă a marăbiei? Cine induce în eroare? Hrmpf!)

 38. Aha. Ceva trebuie să fi zburat cu viteză mare prin baia aia ca să alegi soluţia logică. Dragoane, s-ar putea să fie singurul loc cu apă la presiune mare.

 39. Rhetto, pe bune a fost. Asa ca baga un mail sa stabilim detaliile daca si nevoia de ajutor e pe bune 😀 Dracu’ mai stie cu voi.

  Auzi, am o idee. Daca fac cumva instalatia incit sa’i inunde permanent pe aia de la Aeroport de deasupra fara sa curga o picatura inapoi la voi prin tavan dati o bere? Nunu, la clatite cu dulceata de visine nu ma intind.

 40. Adică să transformi Aeroportul în Portavion?

 41. Ar fi bine sa se precizeze, caci nu e specificat în text, daca e vorba de masina de spalat vase sau masina de spalat rufe. Ca sa stim daca transformam bucataria în epilog de party grecesc sau daca vecina are sanse sa-si vindece chilotii de claustrofobie si budigaii de vertijul lui Menière.
  Sau salaul de sos Meunière, nu stiu.

 42. pai canepa e ca sa-ti crosetezi repede niste haine noi, in locu celor murdare. intrucat canepa are o culoare neplacuta, pasta verde poate rezolva acest neajuns oferind noilor tale haine un aspect vesel, primavaratic.

 43. ce mai de vorbaraie din care rezulta cum insista niste feministe ca pot face treaba instalatorului.
  ei as, ar vrea ele ! lele, etc
  si mai iese inca niste concluzii: a.frei nu e dama si b. baddragon are un acut simt al realitatii, vezi „Dracu’ mai stie cu voi” ! …
  acu ce sa zic, alte articole mai lungi nu s in stare sa citesc sau asta mi-a placut cel mai mult la comentarii
  🙂
  ps – eu cica aveam un pseudo aici, mai il am, mai nu, vad cand trimit postarea ?

 44. am vazut. a drq, vorba cuiva. unde o fi

 45. juliariasi, a. nu m’as grabi cu concluzia la frei e plin/a de surprize b. aici nu ma pot pronunta, istoria ma va judeca

 46. A, ba da. Juliariasi are dreptate pe jumate. Ai un simţ al realităţii cronic.
  Iar la partea cu feminismul, da. Fix despre asta era vorba. Ne bucurăm când oamenii pricep atât de bine. E înviorător. Cu f.

 47. Ha! Si daca e cronic trebuie sa incep sa croncan? Miine, poimiine o sa imi pretindeti sa si simt. Ce oameni!

 48. Io în locul tău m-aș bucura că trăim într-o țară unde animalul de serviciu de Crăciun e porcul nu curcanul, gâsca sau alte croncănitoare. Să vezi atunci simțire.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s