Crăciun?

Babelor,

Azi a fost şi probabil că e crăciunul. O zi în care n-am făcut nimic. La un moment dat m-am oprit şi m-am uitat pe ecranul telefonului. Era ora 19:45.
– Nici tu n-ai primit nici un mesaj, s-a bucurat Veta.
– Ce?, am zis.
– N-ai primit nici un mesaj, nici un sms în care cineva să-ţi ureze crăciun fericit. Hahaha!
Râdea ca proasta, pentru că primisem unul. I l-am arătat. Era de la Vodafone şi zicea aşa:

„De Sarbatori fii aproape de cei plecati in strainatate. Am vorbit cu Mosu ca sa ai cele mai bune optiuni pentru apeluri internationale. Suna la *100#”

– Ăsta nu se pune, a zis Veta.
– Ba se pune, am zis eu. Vodafone s-a gândit la mine.
– L-au primit milioane de oameni, a zis Veta rânjind ca o idioată. Nu e personal.
– De unde ştii?, am zis. Tu n-ai primit.
A tăcut o vreme.
– Mie măcar mi-a scris un om pe care-l cunosc personal.
N-am crezut-o, dar mi-a arătat mesajul. Părea adevărat.
Şi chiar în acel moment, telefonul meu a piuit de două ori. Primisem alt mesaj. L-am deschis. Zicea aşa:

„In perioada Sarbatorilor bucura-te din plin de beneficiile CARDULUI tau BCR! Iti dorim un An Nou plin de bucurii alaturi de cei dragi! Echipa BCR”

– Ha!, am urlat dansând veselă prin casă, dărâmând vitrina peste o pisică şi mâncând un sandviş cu pateu de porc. Doi la unu!
Vetei i s-a scurs o lacrimă pe obrazul gri.
– Nu ne iubeşte nimeni, a zis.
– Bineînţeles că nu, am spus. De ce ne-ar iubi?
– Nici măcar Petronia nu ne-a scris. Nici măcar Rechinroll. Nici măcar Musiu Alexandru, a zis ea.
– Nu, am spus. Pentru că nu ne iubesc.

Şi cam aşa e. Şi e bine.

Vă pup,

Rhetta

35 comentarii

 1. mue

 2. Mue? Ce-ai vrea sa facem, sa plangem lacrimi amare ca nu ne scriu decat Vodafone si BCR? Bine, Vodafone ne scrie doar ca sa ne racaie, ca nu ne-ar scrie aia de la Customer Service cand avem nevoie de ei.

 3. :)) Craciun fericit!

 4. Deci nu! Sunteţi cele mai răsfăţate, iubite, moşmondite, iar răsfăţate, dezmierdate, alintate şi iar răsfăţate şi mai presus şi mai presus de toate sunteţi cele mai cele cele cele iubite băbuţe din univers şi voi vă plângeţi de singurătăţi ruseşti.

  Eeeeeeeeeeee! Hai să vă spun atunci vreo două, trei, nouă, patruzeci şi nouă de cuvinţele, să vă salte inima-n plăcere. Dulce Deea vă iubeşte. Nu e clar de ce. Hihihihihihi, hihihihiiiiiiiiiiii, aveţi voi un lipici cu strălutici şi chiar dacă prezentaţi şi niscaiva ţepi de arici tot îi vine să vă ia în braţe şi să vă sărute pe obrăjori şi suflet de surori.

  Fără vreo ordine cu iz de ierarhie, vă iubeşte pe voi, Rhetta, Veta, Petronia, (fetele-cucuietele) şi pe Vasile, Alexius (bărbaţii ca brazii). Rhetta şi Veta sunt de nedescris, cu umorul lor şi amorurile lor şi paradoxurile şi imaginaţia şi omenia inabil mascată (nu-s de acord cu tot ce scrieţi, păreţi când şi când cinice şi mă ustură la inimă când citesc dintr-acelea, dar… nimeni nu-i perfect.) Petronia este un dintre cele mai inteligente femei pe care le cunosc. ŞI chiar cunosc niscaiva femei sclipitoare. Şi ea se pricepe să poarte polemici cu o eleganţă rar întâlnită. ŞI umorul ei, da, daaaaaaaa, şi… ce mai tura-vura, e grozavă şi o iubesc pe Petronia Marxescuuuuuuuuuu!

  Cât despre Vasile? Cine pe lumea asta e în stare să pună pe jar personajele unei mari iubiri? Mă rog, nu chiar pe jar, ci mai degrabă în cuptorul orfelinatului… Cine face oamenii să tropăie de râs cu întorsăturile lui de logică şi de frază?

  Iar Alexius, musiul… cred că la maternitate au făcut ceva greşeli. E ca-n filmele coreene, când un geamăn din cea de Sud îşi întâlneşte prin complicate potriviri ale destinului geamănul din cea de Nord… E din acelaşi aluat cu voi, aceeaşi plămadă. Adică a tunat şi v-a adunat. Adică e şi el genial şi irezistibil precum voi, ceilalţi.

  Acuş să spun şi de restul familiei… prin adopţiune. PitiDurdu face tumbe şi merită când şi când altoit cu basca udă şi cine nu l-ar cunoaşte nici cât îl cunosc eu ar putea să-l creadă un nesuferit, dar PitiDurdu este un mare suflet. Cu toate ţăcănelile şi ismenelile lui, e un om ca pâinea caldă. Îl iubeşte Dulcea şi pe el.

  Şi Dragonul cel inimos şi cu vorbire meşteşugită şi frumos filosofândă… Prietenul anului, căci e acolo unde ai nevoie de el, rară şi minunată calitate.

  Şi Zâna cea de-a pururi a Eficienţei – care ne face viaţa mai aromată, mai voluptuoasă, mai devreme acasă 🙂 şi care poate convinge să se îndrăgostească de meşteşugul culinar şi cea mai leneş-dezinteresată persoană 🙂

  Şi Elza, cea mereu visătoare, ca doi cireşi prefăcuţi în nori, şi Meea, răzvrătită şi duioasă şi caldă, şi Frei, care a dovedit cum începutul unei frumoase prietenii poate să fie furtunos, cu focuri de artificii şi împunsături de floretă ironică şi totuşi, iată, că a rezistat aici, e dintre ai casei, e cu farmec şi adevărat prieteşug :):)… şi Naomi cea jucăuşă, năstrunicuşă, şi Veone trăznitul cu idei mereu surprinzătoare… şi… şi…

  E lumea surorilor (verişoarelor) Marx – cu ele însele, nepreţuite, un pic fandosite, de neuitat, irepetabile. Cu ei înşişi – nepotul Vasile şi Alexius, fără de care nici nu ne putem imagina acestei pagini, aceste bijuterii ale coroanei :):)… Cu toţi ceilalţi prieteni…

  Uite, acuş spun în faţa clasei, s-audă toată lumea: Crăciun preafericit, pufos, deloc mofturos. Cu stafide, cu zăpezi nesăţioase, cu iubire fără de măsură, cu râs de treziţi vecinii şi înveseliţi cei din urmă morocănoşi de pe planeta asta. Crăciun cu miere în suflet şi îngeri aproape. Crăciun de bunătăţuri şi îndelungi ospăţuri ale inimii – să curgă lumina în valuri, spumege pocaluri :):)

  Vă iubesc şi vă iubesc şi, ca şi cum n-ar fi fost de-ajuns, pe deasupra vă mai şi iubesc.

  Na! Să văd eu acum dacă se mai plânge careva de supremaţia sms-urilor Vodafone şi alte alea. Uf! 🙂

 5. Dulce Deea, cred că tocmai ne-ai făcut pe toţi să ne închidem telefoanele. Nimic din ce-am putea primi la capitolul „urări de bine” acolo nu s-ar putea compara cu tine. Complexezi urătorii, Dulce Deea. Şi pentru asta mulţumim cu ăăă… sufletul. Na.

 6. Cât despre competiţia voastră, Rhetta, eu v-am dat startul la egalitate de la urarea nr. 1 cu farfuria mea cu turtă dulce. Pentru cine altcineva pe lumea asta aş fi pus un şir de „să nu” înaintea urării propriu-zise? Hm? Şi ale cui amprente dentare sunt acum în farfuria aia? Grr… Auzi plângere.

 7. Crăciun Fericit!

 8. Vă doresc un Crăciun plin de bucurii, de răsfăţuri şi de veselie! Să fiţi mereu iubite!

 9. doamne @deea… ciresi prefacuti in nori? cine a mai auzit de asa ceva :)))
  multumesc, exact asta e spiritul craciunului. un craciun pufos ca vata de zahar iti doresc 🙂

 10. dulcedeeo, dulcedeeo, am facut diabet.
  cu basca uda zici…? sa nu te miri daca te fugareste un renou maine dimineata cand iesi sa iei bere.

 11. DulceDeea, pe mine m’ai amutit. Sa fii iubita! Eu nu ma pricep la urari, asa ca ma rezum la „Craciun fericit!” (fara 2010 :D)

 12. @dulce: te iubesc.

 13. alexei. esti?

 14. sunt

 15. scrie o postare. sa mai vorbim si noi.

 16. Am sa scriu, dar deocamdata mi-a fugit sângele din creier ca sa ajute la digestie. Asa ca-mi vin numai idei de zâna eficientei si în plus ma misc si greu. Am cârnati si cascaval si salam de Sibiu si vin si de toate de la Cora. Si telemea de oaie Auchan care merge bine cu un Châteauneuf du Pape care nu e de la Cora.

 17. ce tare. eu am o conserva de fileu de macrou.
  slab craciun am avut. imi vine sa mor.

 18. maine merg la cora si iau toate cele. jur ca o sa mananc un paun.

 19. Eu am pauni aici. Si lama. Un superb exemplar. Ar merge de un turnedo de lama.

 20. as manca un cascaval. si o maslina.

  maine merg si eau o ceafa de porc. si un porc.
  o paine, branza, oo, un pui, varza, slanina, carnatzi buni si vodca.

 21. Icre. Nu uita de icre.

 22. bai, sa nu uit de icre. ca merg cu paine.

 23. Asa. Si sa fie cu ceapa.

 24. h t t p://www.youtube.com/watch?v=hPxmPdDQtQA

 25. alexe, ca sa pui clip aici, tre sa copiezi linku din adresa.
  uite. iti dau exemplu:

  [Exemplul s-a-nţeles. Petronia]

 26. Piticule, tii mortis sa fii sters ?

  Scrie si tu cu pauze: h t t p / / w . w. w . …

 27. da de ce sa scriu h t t p / / w . w. w . …?
  eu scriu dan balan si apare clipu.

 28. [Repetaţi după mine: „Ce rea e Petronia…”]

 29. ce rea e petronia….

 30. Asta ce ar trebui să fie? Începutul prost al unui film porno?

 31. nu mah. e vorba despre o fata care e bolnava. o doare pieptu sau asa ceva…

 32. te baaaat! io nu am repetat nimic! graso!

 33. Hehe. Aşa-ţi trebuie. Ai repetat, fie că ai repetat sau nu.
  Iar fata aia are probleme serioase. Sindromul vulpii din povestea cu Vulpea şi Iepurele şi vizuina bănuiesc. Dar cel mai grav e rozul.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s