Germania caută hârtia igienică.

Babelor,

Citesc că nemții, vajnicul popor care ne-a oferit două războaie mondiale, niște mașini de lux și un fotbal urât, se cacă pe ei de frica energiei atomice. Cică în Berlin nu mai găsești un strop de ior, și aparatele Geiger, alea care fac pârț și au un ac care indică nimic, se vând mai bine ca pâinea caldă și Volkswagen Golf. Conform ultimelor sondaje, 70% din nemți vor ca toate centralele atomice din țărișoara lor să fie închise imediat și definitiv, chiar dacă asta ar însemna că vor trebui să își lumineze grotele cu lumânări din seu de balenă și că străzile vor fi și mai periculoase după căderea nopții. Pentru că, nu-i așa, acești 70% sunt de părere că un accident ca cel din Japonia se poate întâmpla oricând și în Germania.
Stau acum și mă gândesc la ultimul cutremur devastator din mijlocul Europei. Și mă tot gândesc eu la el, și mă tot gândesc, și îmi dau seama că mă gândesc în gol, pentru că Germania nu are obiceiul să fie devastată de cutremure, ci mai curând de trupe sovietice sau de emigranți turci sau nord-africani. Și mă mai gândesc că e straniu că nemții nu știu asta, și că oricâte moriște de vânt își vor pune ei în Lueneburger Heide sau pe coasta Mării Baltice, tot n-o să poată înlocui energia atomică, care e aici ca să stea, vorba americanilor.
Pe de altă parte, îmi dau seama că nu mă pot aștepta la raționamente mai profunde de-atât de la poporul căruia i s-a părut că dacă omoară toți evreii va conduce lumea. Bine, și toți țiganii, toți polonezii, toți ucrainienii, toți rușii și-așa mai departe (înainte să vă bucurați tâmpește și să ziceți că în principiu aveau dreptate – deși n-aveau – vă asigur că românii, francezii, italienii și în general mai toată populația globului în afară de britanici și locuitorii Scandinaviei ar fi urmat să aibă cam aceeași soartă).
Oricum, bizar.

Vă pup,

Rhetta

Reclame

31 comentarii

 1. Lasă că sînt turcii mai viteji (sic!)

  http://uk.reuters.com/article/2011/03/14/us-turkey-nuclear-idUKTRE72D5VA20110314

 2. Da, A, dar astea nu sunt chiar devastatoare. Și dacă nici nemții nu sunt în stare să facă un reactor nuclear care să reziste la un cutremuraș de 5,8, atunci mai bine se lasă de meserie și devin ospătari în Grecia.

 3. Păi frica este un mod de viaţă german indus de ocupaţia americană
  Americanii sînt eficienţi (mărturie MC Donalds KCF şi Starbucks din colţul străzii. Al oricărei străzi. Oriunde. )
  Ce-şi propun aia realizează

  🙂

 4. Rhetto, stii si tu cum e cu sondajele si stii si tu care e parerea mea despre opinia publica – sintagma inventata ca sa dea o glazura de legitimitate bazata pe o majoritate închipuita unor interese mai mult sau mai putin oneste care se vor consolidate. De la Pierre Bourdieu încoace stim ca de fapt opinia publica nu prea exista, adica e o mare basina cu stropi, iar sondajele pacatuiesc prin însasi metodologia lor. Singura lor menire e sa duca si mai sus ce e peste cincizeci la suta si mult mai jos ce e sub. Efect de mimetism de turma: poate nu toti indivizii, dar multi dintre ei când vad ca un personaj, o idee, un ceva anume reuneste – chipurile – peste saptezeci la suta din voturi, se raliaza tendintei. Vede Gigi în rezultatele unui „sondaj” ca nu stiu care politician sau nu stiu ce masina, sau nu stiu ce obicei are popularitatea în scadere, se simte nu-stiu-cum si se duce cu turma, sa fie si el „dans l’air du temps”, nu ? Ma rog, exagerez putin, dar orice statistician e capabil sa zica „da-mi cifrele si spune-mi ce astepti de la ele”. Pe urma – în functie de cine cere un anume sondaj si ce institut îl realizeaza, rezultatele la aceesi întrebare pot fi complet diferite. Asa ca de-abia daca poti sa fii sigur de un sondaj vezical, dara-mi-te de chestiile astea.
  Bun.
  Pe urma, acceasi „parere” nefavorabila energiei nucleare e zvârlita la foc automat si pe sticla televiziunilor franceze. Ca mvaaai, ca uite ce poate sa se-ntâmple, ca auileo ce risc de tsunami e pe Coasta de Azur sau în cutare loc (Franta nu e nici ea prea tectonica, doar prin Mediterana sa fie un mic risc de cutremur, mai blând decât când scapa vecinul de sus farfuria pe dusumea). Ca parcul de reactoare e saptezecist si ros de molii si ca e suficient sa ploua cu grindina si toata Franta o sa fie o mânatarca atomica, bref. Si ajungem la cifre similare, de parca tot cocosul galic cere groapa de biogaz în spatele cotetului.
  Astea sunt isterii de circumstanta ale integristilor eco de care mai pomeneam, zevzeci care urlau cu spume în secunda doi a exploziei japoneze. De-asta le pasa lor, nu de tragedia umana de acolo. Agitau spectrul izotopic, ha ha, sâc sâc, uite – faceau convulsii în prime time – v-am zis noi ca nuclearul e periculos, sa terminam o data pentru totdeauna. Tacaniti din astia care se leaga cu lanturi de sinele de tren când trece câte-un marfar cu deseuri… you get the picture. Si hai sa facem sondaj în blocul OD16 despre cutremure. Hence the figures.
  Ca e periculoasa o centrala atomica, nu zice nimeni nu. Dar e suficienta experienta ca sa construiasca baietii destepti reactoare si mai sigure.
  Pentru ca da, ce vor astia, sa ne-ncalzim cu seu, cum spuneai tu ? Fiindca e drept ca-ntr-o zi si-ntr-o zi ciuciu benzina. Când, nu stiu (asta e alta jmekerie cu previziunile rezervelor mondiale de petrol, pacura, gaz lampant si asa mai departe). E clar ca-ntr-o zi n-o sa mai fie combustibili fosili, doar si pentru simplul rezon ca se consuma într-un ritm mai accelerat decât le produce natura.
  Si-atunci ce facem, pedalam ? Ardem furnici cu lupa ? Punem o eoliana sub capota masinii ? Conectam caloriferele la gheizere ?
  Asa ca pe nemti tu poate-i stii mai bine, dar nu sunt sigur pe de-a-ntregul ca 70% e o cifra exacta. Or fi ei mai capsomani, cum zice Tlönianul, dar nu stiu de ce, nu prea-i vad manifestând cu pancarte cu curcubee lânga cernavodele lor. Poate ma-nsel.

 5. „n-or sa mai fie combustibil”, pardon de eroare

 6. Bref…

 7. http://uk.reuters.com/article/2011/03/15/uk-europe-energy-oettinger-idUKTRE72E1T920110315

  Nuclear experts from the European Union meeting on Tuesday in Brussels must consider whether the bloc can move away from nuclear energy one day, EU Energy Commissioner Guenther Oettinger said.

 8. Blessent mon coeur d’une langueur monotone…..

 9. 1. Cică madam Merkel fuge după voturi, d-aia închide centralele – mi-a explicat mie cineva…
  2. Offtopic: http://cache.daylife.com/imageserve/0fyC4VzcQT9WT/610x.jpg

 10. lol. bravo rhetto, tare post. tare de tot.

 11. nu chiar asa tare. in germania au fost niste scandaluri cu niste deseuri radioactive. care sunt cam tot ca o explozie.

 12. Gresit, domnule Pitic. Au fost ceva proteste cu niste trenuri de deseuri, care sunt cam tot ca niste trenuri.
  În ce priveste exploziile, deseurile alea sunt cam ca un soi de after.

 13. trenuri radioactive, da.
  dar au cazut deseurile din tren si au murdarit pe acolo. nu mai tin minte cum a fost.
  dar trenul radioactiv nu e si el un deseu? e deseu.

 14. plus, pitice, ca nu ma pot gandi la vreun loc mai bun decat germania, pt depozitarea deseurilor 🙂

 15. Nu, Pitice, trenul e tren, deseul e deseu, radioactivul e izotop. Ca un fel de absint, asa, dupa ce a trecut trenul ala totul era luminos în jur.

 16. Guvernul olandez hop şi el cu promisiuni tautologice: dacă vor fi probleme cu centralele nucleare vom lua măsuri.

  Tot înainte tovarăşi !

 17. În Franta iar fac convulsii soixante-huitarzii (da, dom’le, mai misca, nu mai au bicepsi sa dea cu piatra cubica-n dubele militiei, da’…). Cica sa se faca asa o dezbatere cetateneasca, adoca sa se strânga saizeci si ceva de milioane de francezi la un suc si sa dezbata.

 18. Iniţiativă sprijinită de uniunea producătorilor de suc. ;p

 19. nu mai au copaci sau ce?

 20. Aha. Păi să le dăm Rhetto listele la întreţinere dacă-i penurie de hârtie budală. Eu ofer în plus celei care va reuşi să fie cea mai crizată ţară europeană în privinţa centralelor nucleare salvarea: un hamster cu o roată conectată la un bec. Şi patru morcovi, trei de băgat în dos şi unul de hrănit generatorul.

 21. Petronia, aia de bagat în dos vin cum ar veni cu trei iepuri si cu trei vânatori.

 22. Cum cu vânători Alexandre? Vânătorii au arme. Armele sunt periculoase. Iepurii se prind cu lasoul. E bio.

 23. Am pomenit eu de flinte ? Vânatori cu laţuri, se-ntelege.

 24. Aşa da. Nu uitaţi drogurile pentru iepuri, să nu fie stresaţi vânătorii.

 25. pe iepure il mananca lupul si vulturu iepurar. sau taica-meu.

 26. WikiLeaks: Internetul este cea mai mare masinarie de spionaj creata vreodata http://www.servicii-it.info/2011/03/wikileaks-internetul-este-cea-mai-mare.html

 27. Cum şi de ce ai trecut tu de spam nu-mi închipui. Trebuie să port o discuţie neplăcută cu Askimet, pesemne. O fi astenic de primăvară.

 28. anestezic de primavara

 29. Nu, anestezic e comentariul. Tocmai vin de la Askimet, era beat mort împreună cu nişte prieteni, jucau poker pe comentarii din spam. Şi-a cerut scuze sughiţând şi a promis că nu se mai întâmplă. Din fericire nu-l cred, aşa că am verificat: a prins al treilea comentariu identic, care trebuia să aterizeze în postarea despre RoBlogFest.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s