Hehe, război cu Libia, război cu Libia! Iuhuhu!!!

Babelor,

„Ia să scriu eu despre Libia”, mi-am zis. Ca să scriu despre Libia, trebuie să fie curat în cameră, logic, așa că am început să arunc lucrurile la locurile lor: chitara pe dulap, veioza din anii ’50 sub scaun, scaunul pe calorifer, vibratorul verde, în vitrină, vibratorul roz care seamănă cu coloana infinitului, pe pick-up, foenul în vaza cu trandafiri, cadavrul tânărului albanez, pe ceasul cu cuc, cablul de înaltă tensiune, în spatele unui Tonitza pătat cu mâncărică de mazăre, viezurele trist sub mileuri, mileurile sub mileuri, mileurile sub mileuri și toate mileurile la un loc sub mileul lunguieț care seamănă cu harta Mozambicului.

Și încep.

Situația în Libia ar fi cam următoarea: avem un nebun (Muammar Gaddafi) care conduce acea țară. O conduce cum vrea el, fără să țină cont de regulile de circulație: ba pe trotuar, ba în marșarier, ba pe două roți, care nu sunt însă pe aceeași parte. Lumea îi urmărește faptele cu sufletul la gură, pentru că bietul nebun nu numai că este nebun, dar toarnă petrol și gaze naturale pe gâtul Europei, ceea ce acesteia din urmă îi prinde bine. Libia are, însă, și pasageri: niște oameni bej, dar verzi la față, care vomită din când în când, intestinele fiindu-le agitate de stilul impropriu al șoferului. Într-o bună zi, pasagerii și-au pierdut nervii și s-au revoltat; unii au început să tragă de volan, alții să deschidă ușa din mers, alții să îi pună șoferului mâna la ochi. Șoferul a scos un pistol și a început să îi împuște. Pasagerii s-au apărat cum-necum, dar în general s-au apărat mai curând necum, așa că au murit. Câțiva au rămas în viață pe bancheta din spate și au continuat să dea cu piciorul în scaunul șoferului, urlând totodată după ajutor.

În acest moment, Lumea a grăit. „Nu e bine”, a zis ea ștergându-și nasul cu mâneca și uitându-se la televizor cum Japonia explodează sub ape, „termină!”. Șoferul a râs scurt și a mai tras o rafală către pasageri. Ei, și lumea s-a mâniat acum de-a dreptul (să nu uităm, însă, că mai mult de jumătate din pasageri dăduseră de mult ortul popii); „Bă”, i-a zis ea lui Gaddafi, „vezi că acum venim la tine și te aruncăm la gunoi!”. „O”, a zis Gaddafi. „Scuze. Nu mai fac. Pace!”. Și lumea…

Ei, aici e aici; ce va face lumea? Va vrea ea cu oaste și război ca să îl certe pe nebun, cum ar trebui? Sau se va căca pe ea – vezi, din nou, Germania, dar și România – și va zice „Bine, bă, dar data viitoare chiar că te belim”? Cum o cunosc între timp destul de bine, am vaga senzație că a doua variantă este cea corectă, și că Gaddafi îi va masacra și pe ultimii pasageri, dar în tăcere, în beciurile poliției secrete, așa cum se cade, nu în văzul lumii ca un mitocan.

De urmărit în continuare.

Vă pup,

Rhetta

Reclame

11 comentarii

 1. japonia e fasaita deja. trebuia o libie ca sa ne uitam la tv.
  insa colonelu nu e prost. nimeni nu o sa atace tara aia nici azi nici maine. pentru ca are prieteni buni si prosti. gadaffi nu e prost. e genial de nebun.

  armistitiul de azi, a pus ONU in offside. ramane doar invazia militara ca in irak. ia sa vedem.
  are cineva curaj? in afara de sarko.
  azi a vorbit obama la tv si era alb la fatza (hehe) si a zis ca nu are bricheta.

 2. Eu cred că lumea o să se înşire frumos pe laturile drumului uitându-se la vehicul cum duios trece spre prăpastie, va mima o lacrimă, va agita o pălărie şi va trage o concluzie fatalistă, justiţiară sau revoltată când totul se va încheia şi apoi va năvăli să culeagă ceva folositor din epavă, fără să se uite dacă mai respiră careva. A sad, sad situation şi gata.

 3. ca sa zicem asa, ia foc in japonia dar bubuie in libia.

  inca o chestie,
  in japonia e dezastru si oamenii stau linistiti la cozi pentru apa sau orez. in romania se bat ca nebunii pentru zahar mai ieftin la hipermarket. desi la noi nu e dezastru.

  incep sa cred si cred ca boc are dreptate. poporul roman e compus din cretini.

 4. pitic, dimineata la 8 sunt acasa mai ales pensionarii, casnicele si somerii. pentru care un discount de 10 % conteaza. dincolo de pasiunea romanilor pentru chilipiruri de orice fel, de la zahar, la gumari si drujbe, dincolo de axiologia nationala a cozii, care face din roman o specie intermediara de hominis, mai aproape de radacina decat de varful arborelui, eu vad aici, totusi, un alt soi de drama, chiar daca emoticonul e jumate trist, jumate cinic.

 5. A, Pitice, vrei tragi-comicul suprem? 50 de pensionari stând la rând câte trei ore, indiferent de vreme, în aşteptarea ziarelor gratuite de seară. Din care înşfacă un snop, plecând apoi mulţumiţi acasă să-şi facă ciorbă cu ele că altfel nu-mi explic. Poftim stat la coadă înscris în ADN.

 6. mah, romanii nu sunt tampiti, sunt oportunisti. hiene chiar.
  urasc sa spun „romanii” pentru ca si io sunt roman desi nu sunt. dar sunt.
  raportand la japonia, e chestie de educatie. tinerii din japonia sunt cretini ca la noi, fara discutie, dar ai batrani sunt civilizatia care aici nu e. batranii nostri sunt abrutizati. sunt some. sunt zombie.

 7. ca sa nu mai zic faza aia ca in japonia nu a jefuit nimeni dupa cutremur.

 8. ba esti foarte roman, pitic. tot timpul te vaiti de romania.ce vrei mai national decat injuratura de mamatara?

 9. gresesti. eu nu m-am plans niciodata de romania. si nici nu am zis vreodata ca o duc rau desi o duc cam rau. sunt genul care supravietuieste.

  iar saraca mama romanie nu are nicio vina. asa cum popii strica biserica, si boc strica tara. e firesc sa ma plang de asa dezorientare. dar nu de tzara.

 10. just, te-ai plans doar de romani.:)

 11. nici macar. fiecare cu mintea lui. doar nu o sa fie toti destepti ca mine.

  a inceput atacu in libia. lumea s-a tampit de tot.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s