Superlative zilnice

Oamenilor,

În general înţeleg utilitatea alarmei la maşini, mă refer la aia cu senzori sau antene sau cili sau ce-o fi, aia care simte de la un metru dacă te-ai apropiat de maşină şi ţipă. Adică na, e folositor să vrea vecinii să te omoare că ţi-a urlat maşina la 4 dimineaţa din cauză că s-a pişat un câine pe ea, să ai posibilitatea de a te târî din pat la timp ca să vezi cum maşina îţi dispare după colţ, să din astea.

Dar cum, mă întreb mestecând alene nişte resturi de magiun, cum să-ţi activezi alarma maşinii cu toţi senzorii treji şi piuitori ziua în amiaza mare, când ţi-ai parcat maşina ca un imbecil în mijlocul unui trotuar aglomerat? Cam cât de mult trebuie să vrei să afli cum se simt aşchiile unei bâte împănându-ţi creierul ca să pui în mijlocul trotuarului o hardughie care urlă ca o prinţesă asaltată de căpcăun de fiecare dată când un trecător se apropie la treij’ de centimetri?

Io când merg liniştită pe trotuar şi latră ceva la mine sar într-un copac sau dau cu aruncătorul de flăcări. Copaci nu erau în jur deci sper, boule care ţi-ai parcat Nissan Qashqai-ul de parcă el era un avion şi trotuarul era pista de aterizare, că aveai şi CASCO.

(Da, normal c-am înviat.)

Anunțuri

26 comentarii

 1. bine ai facut c-ai inviat petronie. am observat lipsa ta sa stii

 2. Unora le place jazz-ul, sau sunt lenesi. Pur si simplu.

 3. Petronio, ai razbit la lumina precum Iona. Ai grija la aruncatoru’ de flacari ca, daca-mi prajesti oltcitu’, manusi de piele si sunca de praga scrie pe tine ;).

 4. Petronia, maşina aia ţipă şi dacă se pişă pe ea un motan înfometat, ba uneori ţipă şi de la un găinaţ (numai că aici trebuie o pasăre mai mare şi găinaţul lansat din stratosferă).
  Ce ne facem, ce ne facem ?

 5. normal, normal. adeka ai chiar iesit din magiun ?
  ai grijie, ia-o incet !

 6. aha. eu cred ca impachetarile alea in magiun sunt un nume de cod pentru monte maggiore old damen rauferei kamp, numai la trozneli iti sta capul.
  dar imi plac la nebunie salturile tale in copac, cromozomul bate satarul:)
  vrei fistic?

 7. Se cheama cataplasme, Noemi. Chestii care câd se-ntaresc se cheama gips. 🙂

 8. mais non, alexandre. gipsul e o marshava inventie geogravitationala, menita sa sedentarizeze eterul si sa aplatizeze derrierul. cataplasma e o gingasie, o mangaiere suava, une enfantiilage…

 9. „sa sedentarizeze eterul si sa aplatizeze derrierul”
  Noemi, that made my day.

 10. still very young your night, thou noble gentle knight.

 11. La nuit est la preuve que le jour ne suffit pas, n’est-il pas ?

 12. la nuit n’est pas qu’un petit dodo de beaute pour la beaute elle meme, le jour.mais, qui est la nuit, qui est le jour, elles meme, du raison?

 13. La nuit… eh bien, la nuit est une prière pour la lumière.

 14. […] îi mulțumește pt leapsă), MP (să se rândă de el),Teo, Claudia, Pato, Achilianu, Spyt, Babele Marx,Hazmate, Diana, […]

 15. […] îi mulțumește pt leapsă), MP (să se rândă de el),Teo, Claudia, Pato, Achilianu, Spyt, Babele Marx,Hazmate, Diana, […]

 16. Da, adevarat zis. Dar boi sunt si aia care isi lasa noaptea astfel de „printese” in plin cartieru`. Ca se poate ca de la una sa inceapa toate sa tipe. Stii tu ceata lui pitzi goi?

 17. […] Milog, Standdown Cafe, Florin,Simon, Viorel Gaiță, Pătrata, DAImon , Alas, Luka ,Teo, Claudia, Pato, Achilianu, Spyt, Babele Marx,Hazmate,Diana, Psipsina,Trilema […]

 18. Da’ tot nu pricep de ce nu i-ai dat si numarul…. Parca n-are farmec daca nu-i dai si numarul. Nu stiu exact de ce, dar cine stie cum, intr-o zi…

 19. Pentru că nu mai are număr, Veutzu. „Cine ştie cum într-o zi” nu va fi cu maşina asta. Reclama spune despre ea că e „urbanproof”. Eu zic despre ea că nu e fireproof.

  Jucarii noriel, adevărat şi ştiu ceata lu’ piţigoi, dar în cazurile astea poate fi măcar vorba de pretextul unui loc de parcare, al unui copac căzut pe maşină, al unei drujbe…

  Juliariasi, da, chiar am ieşit din magiun. Din păcate sfatul tău excelent a ajuns prea târziu, căci am pornit vitejeşte şi am adormit vreo trei zile fix lângă lingura încă lipicioasă de magiun.

  Noemi, adică cum adică magiunul e nume de cod? Şi încă pentru aşa ceva? Vai, ce insinuare insidioasă. Groaznic. Eu…?! Şi sigur că vreau fistic, mai ales dacă se cheamă migdale.

  Alexandre, facem ce am zis că facem şi mai ales ce nu am zis aici dar ştii tu că facem în situaţii din astea. Tocmai am primit alea, vremea e frumoasă. Deci la plimbare.

  Decster, mă mir că lui Iona nu-i veni în minte să-şi mănânce drumul afară din peştele ăla. Păi dacă-i era mintea la prostii misionare greşite. Sau poate era vegetarian, ceea ce iar e o prostie. Cât despre mănuşi, când mi-oi schimba numele în Bubico o să afli primul.

  Rower, la fel de pur şi simplu unii sunt idioţi, pentru că nu era vorba de parcat ditai maşina în mijlocul trotuarului (oricât de îngrijorător ar fi că nu ne mai miră aşa ceva), ci de insolenţa de a-i mai pune şi alarma în aşa fel încât să nu se poată apropia nimeni de ea.

  Elza, şi eu zic c-am făcut bine, deşi nu prea mi-a ieşit bine. Dar lucrez la asta. Şi mulţumesc.

  Şosetelor, ne bucură ping-urile voastre, cu toate că nu ştim prea bine ce înseamnă.

 20. avem si migdale, dar sunt asa, mai pricojite. petronia, am visat eu creativ sau aici a fost un post semnat de someone named titi, nume care-mi aminteste de motanul meu care a facut pui intr-o miercure a cenusii de acum doi ani, a repetat figura intr-un mardi gras si apoi a disparut, cu tot cu progenituri?

 21. Dacă motanul tău era într-o vreme femelă, vorbea engleza britanică şi locuia prin Turnul Londrei, posibil. Asta ar explica şi de ce a dispărut subit.

 22. Noemi, te rugam sa ne precizezi poziţia ta vizavi de migdale. Precojite sau pricăjite ?

 23. pozitia mea fata de migdale e una reverentioasa, la 20 de grade. adica pricomigdale mici, rontaite pe jumatate. uf, barbatii astia, nimic nu pricep.
  vin de smochine avem, hm?

 24. Barbatii înteleg, eu am amigdalele la locul lor si streptococii nu razbesc.
  Avem si vin de smochine, dar mai presus de toate – pentru tine – of, fetele astea se fac ca nu înteleg nimic – VIN DE NOIX, Noemi.
  Grade vreo doua sub douazeci, dar opspe grade de libertate.
  Ada paharu saz torn, haidid.

 25. vin de noix, voix divine, de vive voix.
  da, sigur, minunat, o sa incondeiez ouale pe trei carari. ba nu, eu beau si pun amoeba sa le incondeieze. merci, alexandre.

 26. Serviteur, Noemi.
  Nici n-ai vazut ca am pus hamacul acolo unde ai ales.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s