Magistrală-vorbă goală

Oamenilor,
Am şi io o nelămurire. Adică am mai multe, dar despre asta e vorba acum: de ce se numesc cele patru linii de metrou nu prea mari şi nici prea late care gâdilă Bucureştiul pe dedesubt – magistrale, adică linii principale? Poate cineva să-mi arate şi mie un sfert de linie secundară pe harta metroului bucureştean? Alea punctate sunt în execuţie, alea pe care umblă metrouri vechi nu sunt secundare prin statut ci doar prin insuficienţa dotărilor logistice ale Metrorex (deşi am zis de mult şi mai zic o dată că-mi plac metrourile cu grafitti, mi-ar plăcea şi mai mult dacă ar avea lumină funcţională, aer condiţionat şi şuruburile niţel mai strânse), deci de ce se cheamă magistralele magistrale?

Să nu văd că pentru că se circulă magistral pe ele, că io atât vă zic: linia de lângă şinele alea poate curenta, iar io pot să aflu când odată, să zicem, plecaţi devreme de la o petrecere şi staţia se nimereşte să fie cam pustie.

26 comentarii

 1. ba sunt magistrale. pentru ca la inceput au fost doar doua mari si drepte.

  industriilor- republica

  imgb – pipera

  apoi au construit restu.

  I can do science!

 2. Aia de la Gară la Piaţa Chibrit e dubioasă.

 3. RASISTO!

 4. La Braila nu este metrou…

 5. Asta ziceam si eu Albert, Petronia vrea sa infiinteze partidul bucurestenilor si asta-i metoda ei de-a ne verifica la buletine.

 6. Păi da, Pitice, dar când ai la Gară legătura cu magistrala 4 spre Griviţei-1 Mai? Mă refer la ce anunţă vocea metroului şi la cum le descrie toată lumea.

  A, chiar la aia mă refeream. Mdap. Nu e dubioasă, e bună pentru ceva cred, dar apare de unde te aştepţi mai puţin.

  Anaid, ha? Am zis eu ceva de culorile sau alte trăsături genetice ale liniilor ăstora? Nu. Cel mult poţi să mă acuzi că discriminez după mărime, ceea ce e tot fals pentru că nu evit să circul pe linia 4 doar pentru că-i mică. Şi din alte motive. În fine, asta cu partidul… Nici nu mai zic. Îmi datorezi un vagon de clătite.

  Albert Cătănuş, da. Dar voi aveţi port şi promenadă şi Ziua Marinei şi Lacu Sărat şi pepeni, aşa că sst.

 7. Aaaaa, un vagon de clătite, scuze citisem un vagon de celulite ….

 8. Hah. De alea mă ocup singură, cu ajutorul clătitelor. Nu pot să cer altora să facă totul şi eu să nu fac chiar nimic, nu?

 9. dupa un vagon de clatite o sa ai 15 vagoane de celulite si cum stii ca te iubesc peste masura si n-as indura sa te lupti cu celulite iti dau un vagon de pupici.

 10. Mulţumesc pentru grijă, Anaid. Mai bine mă ajuţi altfel. Am auzit că plăcintele şi molanul sunt cele mai bune arme contra celulitei.

 11. Placintele inainte, evident.

  Bine v’am regasit sanatosi. Va saluta si camila.

 12. n-ai auzit bine petronia, fuga dupa placinte si molan face minuni cu celulita, asa ca sa vedem cine alearga mai iute.

 13. dragoane, ce dor! am crezut ca te-ai ratacit in desert.

 14. Pai chiar s’a intimplat. Am cautat in desert un drum inapoi. Pina m’a gasit camila. V’am spus ca va saluta? V’am spus!

 15. asta-i camila fermecata dragoane, n-are si-un covor zburator sa mi-l dea cu imprumut?

 16. am fost azi cu metroul…dupa 2 luni de ratb…bai, arata harta aia ca o panza de paianjen impotent 😐

 17. Plăcintele înainte de toate, Dragoane. Cred că era şi un film, nu? Bine ai revenit cu cămila dresată cu tot.

  Anaid, cum îmi vrei tu binele. M-am emoţionat. Drept urmare, o să recunosc că de la ora comentariului tău până acum am furat startul. În repetate rânduri.

  Dan, cică e impotent dar se tratează. În orice caz, nu ştiu dacă mai apucăm noi, tu, nepoţii tăi, dar nu râdem de necazurile păianjenilor.

 18. am mers cu metroul si nu am borat in el.

  metroul e cool.

 19. Surioarelor, poftiti la leapsa de pe pagina mea. Cora nu va mushca, pt ca e fata buna, da?

 20. Sunt magistrale (i.e. principale) pentru ca sunt foarte multe linii de metrou pe care nu le vedeti; nu sunt cele punctate pe harta; ele nu deservesc transportul de calatori.

 21. Aha, în sfârşit o explicaţie din interior. Mulţumim, Emil F., are cumva sens ce spui şi o să accept acest motiv.

 22. asa am zis si eu! magistralele sunt sinele mari. pentru ca mai sunt si niste sine micute pe care merg oamenii mici cu drezinele.

  asta imi aduce aminte de catelul pamantului care are galeriile chiar sub metrou. am vazut catelul pamantului intr-o noapte prin ’98 cand eram la costinesti.

 23. Unde ai zis şi tu aşa? Tu ai zis ceva cronologic, nu ceva tipologic. Eu asta voiam, să mi se dea un argument plauzibil pentru diferenţiere. Am primit, am mulţumit.
  La Costineşti este metrou?

 24. era la vama. am gresit io. la vama e metrou.

 25. Sunt convinsă că dacă te iei după cârtiţa care ţi-a ieşit c-un muşuroi în cort e metrou.

 26. alice esti tu. x-(


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s