Oamenilor,
Atenţie, nu urmează nimic nou şi mai ales nimic interesant, ci o mare banalitate prin care mă raliez penibil grupului de inutili care plâng că vai, Roşia Montană.
Sunt departe de a înţelege toate aspectele din scandalul ăsta şi din oscilaţia lui între tupeu şi muşamalizare. Din câte înţeleg, lucrurile stau simplissim aşa: avem un munte sub care există nişte aur. Aurul ăsta îl doresc intens şi cu putere (financiară mai ales) nişte unii, care vor să exploateze (hehe) ce noi nu putem. Din interes pentru binele comunităţii de acolo, care nu are apă potabilă şi în general nimic în afara unui minerit distructiv şi nesimţit faţă de orice, nu din alte motive gen valorificarea lipsei de informaţii, de curaj, de legislaţie, de bun-simţ social care cere să nu te caci undeva de unde o să mănânce viitorul.
Văd însă o reclamă care bântuie pe la tv şi încearcă să atragă populaţia de partea unui proiect împotriva căruia degeaba se vorbeşte aducând argumente slabe gen legi internaţionale, expertize, valoare istorică (accidental, locul ăla nu că are istorie, e istorie sub formele neinteresante ale unui sit arheologic şi ale unor monumente). Păi legile internaţionale au portiţe – sau dacă n-au se ignoră în bloc, pentru expertizele contra se pot cumpăra mereu unele pro – sau dacă nu se ignoră şi alea, iar valoarea istorică e atât de mare încât istoricii comisiei menite să păzească locul o contemplă transportaţi, în timp ce pe lângă ei proiectul înaintează vesel şi fără griji. Un cor întreg de voci urlă contra, faptele tac şi se întâmplă pro.
Iar atunci când ţării i se spune la televizor (creierul delegat al multor milioane) că proiectul ăsta, făcut sfidător şi cinic în ciuda şi contra oricăror normalităţi, va aduce nu ştiu câte mii de locuri de muncă, de partea cui o să fie cei mulţi şi nu prea deştepţi? Să fie descărcători în port! Să fie transportatori care să nenorocească drumurile între mare şi muntele ăla, că şi-aşa nu prea au ce! Să fie cusătorese de costume pentru muncitori! Numai când aud cuvintele-cheie “locuri de muncă” ridică mâinile a aplauze, negândindu-se la altceva. Mai ales la faptul că transformarea inteligentă a Roşiei Montane, cu galeriile, artefactele, patrimoniul arhitectural şi toate celelalte inutilităţi similare, într-o zonă de turism cultural (practic şi real, nu numai în planuri), ar aduce mai multe locuri de muncă (exploatarea minieră se face modern, dobitocilor, nu cum o facem noi, cu târnăcopul. N-o să fie nici o mare de angajaţi fericiţi, bogaţi şi respectaţi), o viaţă mai lungă zonei şi mai mulţi bani, că asta contează, serios vorbind. Nu sunt expertă, dar suspectez că pensiunile, activităţile de agrement şi alte asemenea chestii care compun turismul pe lângă alge tot bani aduc, şi mai mulţi sau măcar pentru o perioadă mai lungă.
Pe Roşia Montană se luptă în continuare nişte unii mari şi nişte unii mici, unii joacă-n ambele echipe, iar spectatorii nici măcar nu se uită. Lucrurile au toate şansele să iasă bine, zic. Nu?
67 comentarii
Comments RSS TrackBack Identifier URI
cred ca blogul asta e pe degeaba…
pe ce lume traiti, ma uimiti cati de ignoranti sunteti, mai bine v-ati sterge poastarile astea futile si ati plecat la pascut de capre negre in muntii padurea neagra
documentati-va inainte de a va da cu parerea, mai cititi si voi niste almanahe
de exemplu punctul de vedere al academeiei romana
http://www.acad.ro/forumuri/pag_forum_RosiaMontana.htm
asa ca, sterge blogul si apuca-te de baut bere ca-n reclamele alea la care te uiti si nu pricepi nimic
Toate blogurile sînt degeaba !!!
Ce e aia „pe degeaba” nu prea înţeleg eu, dar probabil e vina mea
Hopa, un bou. Nu mai avuseserăm de mult. Bine ai venit pe la noi, vită. Ne era poftă de chiftele.
Pui link, printre o sumedenie de cuvinte tembele şi scrise cu mai multe litere decât au nevoie, poziţia oficială a Academiei Române în privinţa proiectului minier de la Roşia Montană. Document care spune chestii mişto şi care este datat 3 noiembrie 2009. Contra amabilităţii tale de a ne da un link şi dovada că eşti cretin, voila tot un link , care-ţi explică ce înseamnă un certificat de descărcare de sarcină arheologică emis luna asta, iulie 2011, şi anume un pas mai aproape de realizarea proiectului minier, în condiţiile în care un alt certificat identic a fost contestat în instanţă şi anulat acum vreo 2 ani jumate.
Nu vrei tu mai bine să-ţi paşti cuminte caprele tale şi să nu mai behăi aiurea?
Presupun, A, că cetăţeanul în penurie de neuroni funcţionali se plânge că WordPress ne ţine blogurile gratis, şi nouă şi lui. Îl invităm să facă o donaţie lu’ WordPress, dacă-l enervează până la isterie situaţia. Sau poate se plânge că au acces la internet toţi imbecilii aproape gratis. În privinţa asta, ne raliem reclamaţiei lui.
n-am mai fost de-un secol pe aci si ce vad.
ar merge o vorba din aia americaneasca sau neaosa pt albert catanus 😦
mai citeste o data postul, domnule poet !!!!!
da, da, cu tot cu punctul de vedere al acad.ro., „proiectul” merge inainte, are (aproape) toate toate aprobarile guvernului, pe tacute o va obtine si pe ultima…
eeeh, mai sunt bla bla uri pe acilea, dar ai picat pe o ceva f concret, alberto m., e o pozitie clara in postarea asta si tocmai aici te duci in derizoriu ??
pai daca babele astea zic dar nu fac, pune matali o vorba dura la ministrul borbely, sa stea-n loc, sa nu dea aprobarea !!!!!!!
s-a facut, action man ?
😦
valeu, petronia, credeam ca lipsesti:)
blogul asta e pe degeaba! ce tot scrieti aici?
adica daca o barza are cuib in rosia montana, eu nu o sa mai am inel de aur? ce vorbesti petronio?
iar oamenii aia din reclama chiar au de munca. au mers prin reclama aia. si sa mergi prin reclama e o munca. ce ai cu ei?
oricum, in locul tau ziceam ceva de norvegia sau de amy sau de deta.
asta cu rosia montana e ocupatie de hipsteri.
Vezi, Pitice? Eram sigură că o să zici aşa, pentru că asta-i o parte din percepţia publică în legătură cu subiectul ăsta. Că dă bine să fii preocupat de el, că numai dând ochii peste cap şi să pronunţând suav „Roşia Montană” şi dând un „like” pe Facebook se poate vorbi despre asta. Ori situaţia e concretă şi există. Şi dracii să mă ia dacă mi se pare corect ca oamenii cu creiere în cap să nu mai aibă voie la o părere despre un subiect doar pentru el s-a întâmplat să preocupe o majoritate ignorantă, cu interese după modă. Cum e şi cu altele. Eu n-am voie să port eşarfe şi pantofi fără toc că au pus hipsterii monopol pe ele şi pe ei. Să mă muşte de cur opinia asta. Na.
De Amy Winehouse ce vrei să zic? Nu-i ascultam muzica. Să se odihnească în pace.
Julia, nu lipsesc niciodată, doar că uneori funcţionez în modul „stealth”. Şi mulţumesc c-ai avut răbdare să citeşti, începusem să intru la idei că scriu inteligibil numai în mintea mea când am văzut comentariul parameciului ăluia.
Salve Surorile Marx,
In general postarile voastre ma distreaza, aveti umor si stiinta gramaticii.De ce nu ramaneti la acele postari? Blogul asta cu Rosia
Montana ar fi ok daca v-ati fi priceput la minerit de aur ,sau ati fi fost in zona Muntilor Apuseni.Extragerea „moderna” a aurului impune folosirea si implicit deversarea „undeva” a acizilor puternici (in liceu
se numeau HSO4 si HCL) folositi la purificarea minereului. Daca vine vorba de situri arheologice ne referim la patrimoniul cultural al Roamniei.Una peste alta proiectul o sa umple niste buzunare de parveniti in „fonctie” care vor dispare cand scandalul o sa explodeze.
Mai sapati fetelor…………si reveniti acasa.
Romulus
Romulus, scriam un răspuns mult mai calm la comentariul tău când mi-am dat seama că încep să mă enervez teribil. Pentru că totuşi spre deosebire de primul care a citit din două în două cuvinte şi a înţeles pe dos postarea asta tu te exprimi omeneşte, nu o să fac altceva decât să întreb care litere, pasaje sau formulări par că ar susţine proiectul de minerit de la Roşia Montană. Sau unde am zis că mă pricep la minerit şi ştiu sigur că acizii ăia (suspectez că ai uitat un 2 pe undeva, dar poate mă înşel şi nu voiai să zici acid sulfuric) sunt inofensivi şi că ar trebui lăsaţi să curgă şuvoaie pe munţii de-acolo.
Rezumat, pentru că se pare că frazele mai complicate derutează cititorii grăbiţi: n-am zis. Nici că mineritul e o idee bună la Roşia Montană (dimpotrivă), nici că el nu ar avea riscuri (dimpotrivă), nici că nu ar fi vorba de patrimoniul cultural al României (de ăsta-mi pasă cel mai mult, sinceră să fiu).
Recitesc postarea şi mi se pare destul de clar care-i poziţia mea faţă de subiect. Pentru că şi A şi Julia (şi cred că şi Piticugras dar n-o s-o recunoască) au înţeles mesajul, chiar mă îndoiesc că el e doar în mintea mea.
Încerc aşadar să mă abţin să scriu cu litere mai groase sau mai mari decât e cazul, dar asta nu înseamnă că mesajul nu e grav: citiţi naibii ca lumea nişte cuvinte, înţelegeţi-le şi pe urmă fiţi sarcastici cât vă ţine. Altfel vă faceţi de râs şi e păcat.
Na că m-am enervat mai mult decât pentru un singur comentariu. Să analizăm. Domnul Albert Cătănuş mă învinuieşte, din ce-am reuşit să-mi dau seama din comentariul lui cu inflaţie de litere, probabil că ignor poziţia oficială a Academiei Române când zic că istoricii nu fac nimic în privinţa patrimoniului pe care ar trebui să-l protejeze. Faptul că zona tocmai a fost descărcată iar de sarcină arheologică şi că chiar un istoric (pe nume Ioan Piso) protestează împotriva chestiei ăsteia sper că-i arată domnului Cătănuş cam cât de aiurea-n tramvai a fost intervenţia lui nerăbdătoare.
Domnul Romulus, pe de altă parte, mă acuză că ceva cu acizi (cred). Dacă recitim pasajul care l-a enervat pe el, anume cel cu mineritul modern, vom vedea că sensul lui era scepticismul meu referitor la faptul că mineritul la Roşia Montană ar crea atât de multe locuri de muncă precum se laudă proiectul. În acest context, şi doar în ăsta, am accentuat că mineritul modern are tendinţa să se întâmple cu mai multă tehnologie şi mai puţină mână de lucru necalificată.
Încep să cred că nu ştiu ce să mai cred şi că, chiar dacă sună urât şi poate prea dur, analfabetismul funcţional (înainte să sară careva, nu incapacitatea de a citi, ci incapacitatea de a înţelege de citeşti) e o chestie reală.
vai… câtă delicateţe, mi-ai răspuns cu atâtea jigniri, amice, încât regret că am revenit a doua oară să recitesc
🙂 vreau si eu sa zic: la rosia exista apa curenta, canalizare, electricitate. apa calda au, ca in multe orasele si sate, incalzita la boiler. oamenii folosesc cu succes aragazul cu butelie, veceul si dusul in casa, internetul etc.
prezentata de rmgc, rosia e un loc in care oamenii sunt la un pas de canibalism, din cauza foamei devastatoare, veceurile sunt, dracie!, afara in curte, iar copiii invata la lumina opaitelor.
am fost si in timpul anului acolo, nu doar la fanfest, si nu am vazut oameni cersind pe strada sau murind de foame. casele care nu au fost vandute arata ca orice casa normala si ingrijita. in paragina sunt casele cumparate de gold si lasate sau ajutate sa se darame. multe dintre aceste case au placuta cu „monument de patrimoniu”.
casele cu placuta „monument de patrimoniu” stau sa cada, casele cu placuta „aceasta proprietate nu este de vanzare” sunt bine, renovate, reparate.
o sa ma opresc aici, pentru ca trebuie sa depasim si subiectul asta, la un moment dat. 🙂
depasim, depasim.
iar rosia montana se va umple de mizerie, fiindca guvernul e de acord cu proiectul.
nu cred in minuni salvatoare.
cei care considera acum ca cianurile nu sunt mizerie, sa se duca in fiecare an la munte exact numai acolo. le-o doresc fierbinte. am vazut foto si cu alte locuri devastate de minerit in Ardeal, ce-or fi avand cu el ?
eu te-am intrebat f elegant, maestre alberto,ca te stiu de mult, ce faci concret ca sa opresti proiectul asta ? da’ sa nu fie vorbe.
aud ? – nici nu ai vazut ce am scris, ironia era prea subtire, mdeh. deci la ce-ti trebuie delicatete, ca sa n-o vezi !
sau ma rog sa o folosesti ca pe hartia delica, ca esti delicat.
desi petronia ma socheaza deseori cu stilul si loviturile martiale, de data asta nu.
nu.
@livia, mi-a placut ce am citit, nu am fost la rosia, dar eram sigura ca e asa.
in privinta mesajului, sa citeasca a dreaqu fiecare cu chreieru’.
sau mai bine apasati pe o tasta sa vi-l treaca compul cu LITERE DE TIPAR.
Albert Cătănuş, în primul rând nu-ţi sunt amic, deci păstrează-ţi apelativele. Dacă după ce ai aruncat neprovocat cu insulte de la înălţimea superioară a unui munte care s-a dovedit a fi un muşuroi şi printre ele ai presărat un fel de argument neinteligibil te aşteptai să ţi se răspundă cu delicateţe, sper să nu mai revii a treia oară să reciteşti pentru că vei da de ce urmează, adică invitaţia delicată să-ţi vezi naibii de treburile tale şi mulţumirea că m-ai făcut să râd. Unul care vine aruncând cu căcat şi apoi smiorcăie că nu a fost primit cu petale de trandafiri e o chestie comică.
Livia, când am scris postarea asta contam pe o intervenţie de bun-simţ şi documentată a ta. Mă bucur.
Julia, cititorii noştri nu merită să fie insultaţi prin scrierea ideii principale a unui text cu majuscule, subliniere, litere îngroşate sau alte modalităţi de a-ţi exprima scepticismul în privinţa intelectului lor. Când subliniem ceva, o facem ca să transmitem că strigăm, ori nu poţi striga continuu pentru că răguşeşti. Cu alte cuvinte, e foarte bine aşa cum e.
bai nene, da cianura nu e naturala? de unde vine cianura?
sa vina un chimist ca sa ne zica de unde vine cianura pe pamant.
dragul meu, termina cu blogul ăsta, oricum e plin de bălării licenţioase, apucă-te de pescuit sau de păscut capre şi atenţie la limbajul ăsta de varză acră, eu nu ţi-am spus decât că e un blog scris de unii care habar nu au pe ce lume trăiesc, iar tu, deranjat de realitatea evidentă ai început să mă jigneşti, scuze nu-ţi cer, că oricum nu ai fost educat să ţi le ceri la momentul oportun, aşa că îţi repet: blogul ăsta e pe degeaba
te-am salutat din mers, amice
bai catelus, ce dracu ai? o criza de estrogen?
du-te dracu si coase etamina in alta parte. cat kk sa te mai suportam?
nu vezi ca ai pula mica? te roade ca aici vorbesc oamenii cu voce groasa? vrei trafic? repeta dracu in alta parte. deja ma enervezi.
iar daca petronia era „dragu tau”, te batea pana ajungeai la adapostu de neveste singure dar stiu ele de ce.
Dragul tău, habar n-am ce lume-i aia în care trăieşti tu de ţi se pare că oamenii pe care-i insulţi trebuie să-şi ceară scuze. Sari din tufiş pretinzând că nu ştiu despre ce vorbesc, dai un exemplu expirat care demonstrează cam cât ştii tu despre ce vorbeşti şi apoi începi să plângi că, sincer, nu înţeleg ce. Că realităţile evidente în capul tău nu sunt vizibile pentru nimeni sau că numai 7 oameni au catadicsit să intre pe pizdadehârtie să vadă cine urlă la mine fără să dea vreun motiv?
Ştii ce? Ca să nu mai plângi la colţ de blog. Fii amabil şi explică-mi de ce nu ştiu despre ce vorbesc şi despre ce e vorba de fapt, pentru că e evident (probabil de ordinul realităţilor evidente pentru nimeni altcineva decât persoana ta) că tu ştii foarte bine tot. Cred că toată lumea care a văzut comentariile astea abia aşteaptă să fie luminată. Bagă-te în priză şi luminează-ne, te rugăm.
pizdadehârtie e cu parola. nu se poate comenta. un tampit.
hai sa pun un clip cu denisa?
Hai să nu?
Bună încercare. Na, am zis, nu cred că i-am ascultat vreodată intenţionat muzica, dar nu mă enervează prea tare. Las clipul, nu pentru că a murit ea acu’ câteva zile, ci pentru că nu l-aş fi şters oricum. Nu face parte din categoria ororilor.
ba tocmai. ea fost cea mai mare oroare. dar o oroare strasnica…
am doo cd-uri de live cu ea. te crucesti ce bine canta chiar si cand e rau in capu ei.
calm, petronia, calm. d-l albert catanus e poet. fiind poet, e bantuit periodic de daimon.daimonul, ca entitate subterana, chiar abisala, irumpe prin fisuri, fasaie ce fasaie, mai omoara doi, trei canari si se volatilizeaza in stratosfera. este, de asemenea, un pasionat balariolog, zis si „spaima palamidei”; noi il cultivam cu atentie si-l udam regulat, ca e roman verde, foarte verde, mai mult verde, ca sa ma bioexprim.
Noemi, mă interesează puţin spre deloc ce fotosinteză face domnul Albert Cătănuş atât timp cât îşi păstrează emanaţiile de dioxid de carbon pentru el.
🙂 Petronia, in urma fotosintezei se elibereaza oxigen (dioxid de carbon plus apa rezulta oxigen si zahar) (asta pentru corectitudine)
Observ un exces de atentie acordata bezmeticului. Sa fie din cauza temperaturilor avansate? Io zic ca nu merita. Sau, mai degraba, merita reactia mai detasata cu care ne’ai obisnuit pina acum. Nu de alta, da’ am observat ca suma intre pasiune si sarcasm e oarecum constanta. Cresti pe una, scade ailalta.
Dragoane, bine zici cu raportul ăla. M-a înfuriat mai mult decât era cazul că unul prinde trei cuvinte din zece şi tot el se caţără pe movila superiorităţii şi aruncă în alţii cu rahat ca o maimuţă. Na. M-am calmat, ai dreptate. Ca şi cu chestia cu fotosinteza, de care aş putea să scap dar nu o fac pentru că merit corecţia. Dacă emană oxigen să aibă grijă să nu ia foc complet accidental.
ce destept e dragonu! aproape uitasem ca respir… mercic grasule!
petronia? ai nota 4. du-te sa uzi buretele si sa fumezi sau ce faci acolo.
Am şters tabla de clipuri, Pitice. Mă calmează chestia asta.
:)) Petronia, vina si uda buretele la noi. Avem niste apa bruta facuta 5% din grand cru, 5% petit cru si 90% gust desavirsit. Asta la doar 14-15 grade. Mai avem si niste apa mai tare, contine doar grand cru din aceeasi zona, la aproximativ 40 de grade.
Cit despre nenea cu neuroni futili… lasa’l sa viseze la niuiorcu’ lui.
Pitice… da’ tu nu respiri O2 mah! Tu, bere. Ce? Esti porumbel?
Cum 14-15 grade? Sper că la vin te referi!
Dada, grade alcoolice. Si… e cam impropriu sa’l numesti vin. E… cum sa zic?… un nectar dintr’o anumita zona a unei tari care se pricepe bine la prelucrat produsii de fotosinteza ai vitei de vie 😀
Aoleu! Murfatlar?
😀 Am zis, totusi, nectar. With bubbles. 😀
Acu’ ma delectez cu mos Martin. Remy Martin. Dati dracu’ frantujii astia.
Oh, I see. I see bubbles! (Zi-i Andreei asta cu tonul potrivit, ştie ea care.) Nectarizare plăcută, nah…
ca o bere ii statea in gat….
Piticule, e bine sa’ti pastrezi papilele in alerta. Da’le prea mult din acelasi gust si se plictisesc. Si dupa aia te intrebi de ce viata nu mai are gust. Si, mai ales, te apuci sa scrii poezie insipida ca sa exorcizezi spleenul.
Petronia, nectarul cu bubbles e la rece, asteapta frapat sa ne frapeze 😀
Credeam că numai mie mi se pare, Dragoane, ceea ce era ciudat pentru că e imposibil să sufăr de supradoză. Poftă bună la nectărit.
Saru’mina. Sa fie!
Domnu poet, scuzele nu se cer … se ofera
„Vă rog să primiţi scuzele mele.”
Babelor, voi ştiaţi că primăria municipiului Bucureşti aşteaptă ideile voastre? Pînă la 1 august puteţi înainta propuneri pentru noul plan de urbanism al acestui oraş.
Afişul l-am citit pe uşa primăriei (pe care va provoc s-o găsiţi) Undeva era trecută şi pagină de web dar n-am notat-o şi pe http://www.pmb.ro n-am mai găsit-o.
Pam pam.
am trimis propunere la noul plan de urbanism!
m-am gandit si mi-a venit ideea sa se faca o catedrala a mantuirii neamului! pe la parcul izvor as zice sa fie. acu ma gandesc cum o sa arate si le trimit o schitza.
Preaberea ta, nu găseşti alt loc pe care s-o plantezi? De exemplu, vreunul din stadioane, că şi aşa pare că nimeni nu le mai vrea, salivând la National Arena care va fi gata dar nu va mai fi aşa gata pentru că Argentina care trebuia să vină nu mai vine? Eh?
argentina are un botez si de aia nu poate sa vina.
dar daca tot s-au vandut biletele, eu as zice sa se faca niste curse de caini. ca tot avem caini urbani. nu ar strica si un festivalul berii la iarba verde. ca tare frumos e gazonul ala.
preafericitu a zis parcul izvor. asta ne duce cu gandul la ape curgatoare, deci catedrala sa curga peste tot! sa o punem pe dambovita. asa o sa calatoreasca si o sa fie privita de mai multi enoriasi. acum ma gandesc si la un sistem de baloane. sa o punem pe cer chiar!
Sa o puna pe Ghencea. Catedrala Mintuirii lu’ Jiji.
Pitice, ala e un sistem cu balonare.
Daca e sistem cu baloane, e 4-3-2-1, eternul sistem al fotbalului romanesc (sper ca nu e exagerat de ermetica ironia)
sistemele cu balonari sunt cunoscute chiar din antichitate. arhimede statea in cada cand a descoperit micile balonase care calatoresc vertical prin cada si iti imping corpul de colo colo. am citit pe net.
Pitice, gazonul ăla e frumos tocmai pentru că nu se întâmplă nimic pe el, ceea ce vom avea plăcerea să aflăm imediat ce situaţia se va schimba prin actul vandalist al unora care vor călca pe iarbă de parc’ar fi curtea lor.
Diacone Lumânărel, este o idee bună numai că aşa va ajunge la mare, ori acolo va turti cazinoul din Constanţa şi-l va zvârli în apă. Atentaţi la monumentele istorice?
Dragoane, nu, că-i cer nesimţiţii ăia de la minister chirie. Să ceară terenul în acest scop (iar Ministerul Culturii şi Cultelor să se înţeleagă cu cel al Apărării pentru o sumă modică, doar vorbim de mântuire, care e un beneficiu public) şi apoi să se fure accidental cărămizile depozitate lângă stadion şi terenul să trebuiască folosit în continuare, să vezi chestie, pentru fotbal. Dacă tot e închiriat pe vecie.
4-3-2-1 nu e un film cu gravida care juca fotbal ca sa nu mai fie gravida? imi pare cunoscut numele.
Nu măi, e ăla cu gravida care se prefăcea gravidă băgând mingea sub tricou ca să nu strice iarba.
cazinoul din constanta e plin de cuiburi de delfini care urineaza peste tot. se zice ca ar umbla si o fantoma pe acolo.
si pentru ca e parasit, inseamna ca romanii chiar merg la munca, nu pierd noptile prin cazinouri.
oricum, mazare a jurat ca il demonteaza si il face borduri.
Filmul ala este metafora perfecta pentru fotbalul romanesc. Amplasind totul intr’o atmosfera comunista, o gasca de oameni se chinuie sa impinga, mai cu drame, mai cu comedii, mingea spre un punct culminant pentru a descoperi, ajungind la el, ca punctul culminant e un avort. Ba chiar unul, masochist, dorit.
Pitice, il face borduri ca sa aiba pe ce sta cind isi tine capul in miini dupa o noapte la bambu. Dind la boboci.
Chiar asa, oare bobocii maninca mazare?
mazarea si porumbu fiert sunt laxative. de aia sunt scumpe veceurile la mare.
ce tine ala in maini!? hehe.
cica de la anu vrea sa faca care alegorice si parada ca la rio. ceva festivalul algelor, nu am inteles bine.
Care algelorice poate. Rio Grande del Basura. El si Udrea dansind cu lupii in fruntea tuturor.
Sigur că umblă o fantomă pe-acolo, ba chiar mai multe. Ale concediilor înecate în alge. Cică fac blblbl şi put ca naiba. Au obiceiul să se înfăşoare în jurul oricui vine cu intenţia de a cheltui bani pe litoralul românesc şi să-l asfixieze. Brr…
Petronia, e un fel de reiterare a procesului evolutiv. Trifidele in stare incipienta ies din apa marii.
Se trateaza, partial, cu bifide. Neaparat esensis. Cu specificatia ca nu sint eficiente si la scoaterea basinilor din cap. Au efect doar ceva mai la sud si chiar si ala este destul de indoielnic (mai mult PR, cum ar veni)
http://izismile.com/2011/07/19/a_green_china_sea_8_pics.html
Uah, ăia câte trebuie să aibă fantome acolo. Oare au un cazino din Constanţa unde să doarmă şi ele, sau săracele bântuie pe străzi, riscând să fie confundate cu altă categorie de fantome?
Hm. Am fantome şi eu în calculator, se pare. Sunt pasionate de amestecarea cuvintelor în mod aleatoriu şi de atentate la topica logică. Oare asta înseamnă că am şi alge în calculator? Pfffft… Urăsc să-l curăţ.
Petronia? Vezi mesaje de la Albert Catanus pe ecran? Da cu DDT pe tasta ~ si se rezolva.
Asta o fi? Un fel de blestem să scriu eu cum înţeleg unii? Brrr. Trebuie exorcizat ceva.
Petronia, creierul uman este capabil de o chestie super faina numita adaptare. E in stare sa proceseze semnale puternic acoperite de zgomot. Este unul dintre motivele pentru care indivizi de tip AC ma si socheaza in asa hal.
Uite aici un filmulet dragut despre ceea ce stie sa faca creierul nostru (a se deosebi „dragut” spus de mine de „dragut” spus de pitic. linkul nu are legatura cu safura sau denisa): h t t p://www.youtube.com/watch?v=0bG7EFhMw8w
Tare. Am avut ideea să nu mă uit la cuvintele proiectate la prima reluare, că mi-am dat seama că au o legătură şi că creierul o să mi le citească şi tot el o să le audă ca şi cum ar fi acolo. Normal că n-am auzit nimic nici a doua oară. Am reluat cu ochii în text şi am înţeles cam 80%. Acum sunt luminată, am priceput mesaju’ secret a’ lu’ Stairway to Heaven. El este: vezi ce ştii deja.