Sunt o Cassandră în pericol iminent

Oamenilor,

Hâc! Hâc! Hâc! N-am băut nimic, că io când beau nu sughiţ, ci joc Vaporaşe. Sughiţ pentru că m-am speriat teribil de o chestie şi nu ştiu cum să scap. De spaimă, de chestie, de ce-o fi, de ceva trebuie să scap pentru că e grav. Nu ştiu dacă mai ţineţi minte, io din când în când mai cad pe telecomandă, aia deschide televizorul pe vreun meci de fotbal, eu mă uit la el şi vă povestesc şi vouă ce m-a enervat. Titlul secret al seriei ăleia de postări e „baba şi telecomanda”, dar nu despre asta e vorba, ci despre una din ele – postările – anume. Aia de după finala Champions League.

Când io am zis, la ceea ce speram să fie parastasul unui obicei imbecil (animalele-oracole sportive : caracatiţe, sepii, oposumi etc.), că parcă nu e tocmai justificat să zici că Manchester United a jucat pe lângă Barcelona ca un tâmplar pus să cânte la vioară. Şi acum ajung la motivul groazei mele recente. Mai departe am zis atunci, şi citez pentru ăia care n-au chef să urmeze link-ul: „Zic că mai bine ar păstra expresia asta pentru sezonul următor, când vor trebui să comenteze performanţa vreunei echipe româneşti rătăcite prin grupe.” (Petronia Marcs, 29 mai 2011)

Acu’ ce să mai spun. Grupele din sezonul ăsta poate le-aţi văzut şi voi. Dacă nu, vă zic io: echipa care se va juca pe-acolo anul ăsta, Oţelul Galaţi, a picat în grupă cu tâmplarii afoni, deci va avea privilegiul şi bucuria să-şi audă performanţele comentate de aceiaşi oameni (care vor trebui să inventeze noi figuri de stil adecvate situaţiei, în treacăt fie spus, ceea ce abia aşteptăm să auzim).

Concluzia se impune şi mă face să tremur: sunt noua caracatiţă Paul, noul oposum saşiu Heidi; de câteva ore simt cum îmi cresc tentacule din spate şi, sinceră să fiu, ca să scriu postarea asta mi-am inversat lentilele la ochelari, pentru că mă uit cruciş. Jalea nu e numai că mă transform în animal-oracol, când io detest animalele, ci că Paul caracatiţa prezicătoare a ajuns mâncare! Nu că nu admir ironia sorţii, care m-a făcut pe mine urmaşa celor de care râdeam, dar nu mă grăbesc să fiu digerată.

Sper că nu mai e nevoie, totuşi simt nevoia să anunţ pentru eventualii canibali care se visează comandând o „Petronia la grătar, bine făcută”, că sunt mai veninoasă decât ficatul de Fugu. Treaba voastră. Înainte să mor, probabil, o să trebuiască să mai fac nişte preziceri, acum că am avut dreptate cu asta chiar fără să încerc, cum e cazul cu toţi prezicătorii chemaţi de destin. O să am grijă să le greşesc pe toate, poate-mi salvez viaţa, că n-am chef să fiu în vreun meniu în mai. Chiar nu merită să fii mâncat pentru fotbal.

Reclame

101 comentarii

 1. Digerată zici ?!

  It was expected that Paul The Octopus would die before the UEFA Euro 2012, as common octopuses live on average no more than two years. On 26 October 2010, Paul died in his aquarium in Germany. His remains were cremated and he was given a small burial plot within the grounds of the Oberhausen Sea Life Centre. A modest permanent shrine was erected

  http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_the_Octopus

 2. Uh, bine, arsă mereu am zis că vreau să fiu când oi crăpa, deci iată încă un argument în favoarea ipotezei mele c-am încurcat-o. Mulţumesc că-mi mai pui o piatră de gât, A.

 3. permanent shrine – construcţie…
  piatră de gît – materiale de construcţie …. !

 4. in asteptarea vreunui temerar inconstient care sa ma intereseze
  la acest circ mediatic-economic-mafiot bazat pe exploatarea agilitatii in jocul de-a mingea a catorva cetateni vigurosi ridicati la rangul de idol de câte o tribuna plina cu vajnici oracaitori, raman fidel sensibilitatii naturale la apeluri de tip „help”. ma atrag cauzele nubile, in special posibilitatile de salvare din pericole iminente in care se pot afla momentan casandrele, elenele sau ilenele cosânzene. iata-ma-s, ma prezint prin urmare cu muschii aferenti gata fezandati plus un pachet de fugu de fukushima congelat, numai ficat, pur, ca sa pot oferi oricarui sinucigas lucid alegerea dilematica sine qua non: Petronia ori fugu.
  sigur ca inainte de asta voi lauda puritatea, acompaniindu-mi glasul cu lauta, pe o tema din fuga in G minor, BWV 578, de bach.

 5. PS in complementul CV-ului quasi-complet de mai sus, precum si al atentiei exceptionale pe care sunt convins ca mi-o acordati citindu-l, pe scurt, in semn de omagiu pentru inteligenta cu care imi aprobati tacit angajarea in herculeana isprava la care m-am inhamat voios, va pot fredona gratios si a capella doua acorduri din fuga mentionata. asta nu va obliga cu nimic. da?

 6. iTaci, citesti Pif et Hercule ?

 7. musiualexandru, imi oferi colectia ta de pifuri, esti dragutz si mersi beaucoup (beausikir, sa stii), acum sunt la finkielkraut insa te invit sa rezonezi mai in extenso cu aura tomnatica a textelor de sus, ce zici.

 8. iTaci, toate bune şi frumoase la oferta ta, numai cu o corecţie: un eventual canibal sinucigaş ar putea, citind textul de mai sus, să vadă că Petronia = fugu, deci să nu înţeleagă opţiunea pe care i-o oferi şi să te mănânce pe tine. Eu zic să te îmbibi de nădejde cu ceva venin şi tu, înainte să sari în ajutor. Sau ai putea să te îmbibi cu o armură, dar asta e un pic mai complicat şi cere temperaturi puţin mai mari decât cele de la tine.

 9. Nu ştiu ce zice tipu’, că nu-i Faulkner să merite efortul, dar la sfîrşit pare că o ia la fugă cu-n BMW-u. Ai taci!

 10. egalitatea de la care pleaca rationamentul tau, Petronia, nu poate exista decat cel mult in mintea ta. te asigur ca orice canibal cinstit face deosebirea, cel putin cantitativ. nu?

  si mai e o A-fonie intr-un comentariu

 11. Canibal cinstit e un oxymoron, iTaci.

 12. gresit! oxymoronu e un canibal cinstit. zic si io.

 13. ma mira ca nu a zis nimeni despre rahan. rahan era un luptator, nu era caine si nici nu avea plasture pe fatza.

  mi-a placut si revista cutezatorii. in anu 1987 am aparut in pagina 8. in poza aia mica cu tineri care urca pe munti! sau la sovata? nu mai tin minte dar sigur faceam ceva util in poza aia.

 14. mda, s-ar putea prezenta un canibal cu acte false, un pretins canibal incepator sau mai stiu eu ce politician, delicvent sexual sau sef de serviciu in minister. pentru astia exista ghioaga; cea din mana cu care nu tin balanta. situatia e sub control total, do not worry a second.

 15. nu te baza prea mult pe cel control. ca nu il ai inca. poneiu vegheaza.

 16. ponei, ti-oi da jeratic sa te schimbi in cal ‘naripat, king of the world

 17. Ntz, se schimba doar în inorog si doar dupa bere.

 18. dubla personalitate. inteleg…
  intr-o pestera de vizavi am gasit o pictura rupestra cu un cal blanos, cred ca un stramos al poneiului. asta arata ca piticugrass are o genealogie mult mai veche decat omul

 19. ai fost la bae ca sa faci pipi?

  subtilitatile tale palesc sub jetul meu de curcubeu! alexei are dreptate, sunt un inorog neatent si se pare ca am cam lipsit de pe aici.

 20. in fiecare din noi zace o casandra in pericol iminent. eu o sa zac in pat peste cateva secunde. a fost o zi incarcata, nu?

 21. sa vezi ce incarcata o sa iti fie maine seara. beaware…

 22. recupereaza terenul, mare ponei. hai sa te tzuc, noapte buna

 23. Cine are de recuperat terenuri aici şi de ce? Dacă e vorba de retrocedări, ştim noi nişte băieţi utili, de treabă, iau comision mic, nu-ţi rup decât maşina dacă-i superi. Pot fi contactaţi doar prin semnale speciale, deci nu vă grăbiţi.

 24. Afon e ăla care nu ştie că G minor e sol minor. În limba română.

  Greblă !!!

 25. A@i dreptate sa ceri imperios grebla pentru frunzele cazute pe acel sol minor, argilos. punctul G are insa un rol mai subtil. intreaba-l si pe piticugrass.

 26. iTaci, toamna nu se interpreteaza col legno.

 27. da de ce sa ma intrebe pe mine despre punctul G? sa o intrebe pe petronia! ca de aia e fata.

  pe mine ma puteti intreba de ce sunt atat de destept. sau asa.

 28. kcum „la pomul laudat nu se merge cu sacul”
  sau „toamna se numara bojocii”; cu care ocazie refacem un pic din stocul de antiverbe al Petroniei.
  se poate insa ca nedumerirea ta, musiualexandru, sa vie, ca o moara pe siret, de la numaratoare. ei bine, asa cum poneiul are patru picioare, tot asa iTaci are patru mâini. ca iese si media.

 29. O sa zica Piticugras despre tine ca esti de la Pripyat, cu patru mâini.

  Si se zice „doamna îsi numara bojocii”, de la ftizia coroziva fin dix-neuvième – début vingtième.

 30. iTaci e de la pripyat? cum de are 4 maini?

 31. Piticule, à propos de punctul ala, G: sa te-ntrebe si pe tine, doar – vorba frantuzului: l’homme est une femme comme les autres.

 32. eh, jemapel fenetre le jarden! poulain avec partir la maison. bineinteles!

 33. Nu vă mai număraţi mâinile şi nu mai inventariaţi punctele G, că avem treabă. Trebuie să râdem cu lacrimi la meciul cu Luxemburg. E o datorie de onoare.

 34. Piticegrs, de-acuma-ncolo posazzic Janela ?

  Graso !

 35. ai putea sa imi zici vandam. sau pumnea

 36. asta cu mainile nu e nicio anomalie, a fost inventata de o ruda a mea cam indepartata pe nume Vishnu, de la care se trage si expresia „a cânta la patru mâini”.

  piticugrass, nicio fata nu stie de existenta vreunui punct G asa ca nu puteam sa trimit decat la tine pentru explicatii. probabil ca in momentul asta ai cel putin 300 de apeluri telefonice simultane, o mie de sms-uri pe minut si nu stiu cate batai in usa pe secunda. ai?

 37. am batai puternice in inima. romania scrie istorie la luxemburg!

 38. mda, s-ar zice ca romania baga golurile vistieriei in poarta bancilor luxemburgheze

 39. luxemburg are banci? eu credeam ca luxemburg e doar stadionul ala. hmm…

 40. credeati ca luam batae? zdremtzelor!
  am pus pariu ca o sa ziceti rau de juniorii mei. hehe!
  zdrobim luxemburgu! inimile noastre canta! ♪ ♫♪ ♫♪ ♫♪ ♫

 41. luxemburgul e o tara inventata de guvern ca sa poata zdrobi si romania ceva. ca sa cante poneiul si sa bea bere cu altii in strada de bucurie. mai era si albania.

 42. Ce zici acolo, Piţi? Juniorii tăi sunt doi, Maţu’ mic şi Torje.

 43. uiti ca am batut san marino. daaaa?

 44. Piticegrs, ai tupeul obraznic sa bati si Vaticanul ?

 45. daaa, si andorra. pe aia am si anexat-o, nu vezi ca are acelasi steag?

 46. Io nu uit că am bătut San Marino, sper să nu uite nimeni cu cât şi mai ales cum.

 47. cu 1-0. a fost un meci dificil si strans. a fost chiar si o bataie generala pe teren spre sfarsit. frantza a simtit un fior rece atunci.

 48. Da, a văzut ce bine lovim cu dreapta (nu dreptul) şi s-a cutremurat. Zidane s-a retras, cine-i apără?

 49. ii apara banel. ca are suflet bun si acum e sfant etien.
  ca tot e pocait ca toti r tziganii.

 50. Nu-l lasă pe Bănel să-i apere, că-i bate din greşeală. Nu prea le are cu astea, pentru cine trebuie să lupte.

 51. Sssssssssst că la noi se bate locul unu cu locul 203 (adică ultimul).

  http://www.fifa.com/worldfootball/ranking/lastranking/gender=m/fullranking.html

  E pauză şi oamenii de pe canapele comentează răutăcios. Cică e greu să-ţi menţii concentraţia cînd joci fără adversar. Scor la pauză: doar 3-0

 52. Se bate ? se bat … 😦

 53. zice nea pitzi: in meciul cu franta, poate vom atacaaaa, poate nu stiuuu, torje e un imbeciiiil, sper sa il prind beat si sa il dau afaraaaa. etc

 54. @A: mama, olandia e nimeni in drum pe langa luxemburg. noi vorbim de fotbal adevarat aici. noi ne implicam deadevaratelea.

 55. Dap. Ne implicăm ca să explicăm de ce o să fie de plâns marţi. Şi de marţi încolo, de câte ori avem adversari care joacă fotbal.

 56. 11-0

 57. Ahm. E bine, zic. Împreună i-am bătut cu 12-0. Ce tari suntem.

 58. tzaranilor! ce e acolo? curtea scolii? un pic de demnitate mah… poate san marino a fost la o bere cu mutu inainte de meci! voi nu aveti suflet in sabotzi mah!

 59. Ei da da’ pentru calificare la mondialele din Brazilia 2014 România nu joacă numai cu Olanda ci şi cu Andorra (tot pe locul 203)

  Sîc!

 60. Nu-i nimic, atunci o să ne bată ei împreună pe noi cu 12-0.

 61. nea pitzi a avut un vis! nea pitzi o sa ridice sclavii din robie. romania o sa fie britney spears a fotbalului!

 62. Cine, Piticulegrs, Marcel Coraș ?

 63. ai vrut sa zici marcel pavel?

 64. Nu, si nici Cora n-am vrut sa zic. De ce ?

 65. ach, nimic. credeam ca zici despre bucataria moleculara.
  jemapel scuze moa

 66. „Chiar nu merită să fii mâncat pentru fotbal.”
  Zău, Petronia? Şi pentru ce ziceai că merită să fii mâncat?

 67. doina popescu braila!? ai terminat goblenu cu victoria de la luxemburg? am vaga impresie ca esti victor pitzurca de fapt…

 68. Păi, Doina Popescu-Brăila, pentru a împiedica pe cineva să moară de foame, zic. Sau pentru a oficia un ritual care să salveze omenirea de atacul extratereştrilor de cristal verde cu dungi mov. Sau ca să nu fii pus la murat.

 69. Piticule, bucataria moleculara, ca orice molecula, e cu atomi. Îti cresc mâini în plus, ca la iTaci. Nu ca la un poneu n-ar fi utile, dar nu ti-ar sta bine.

 70. bucataria moleculara e ca un fel de cand facem noi piftie. adica ca cum faci ardeiu gras supa si supa aia o faci apoi caramele.
  ceva cu azot lichid si asa. le inghetzi, le dezmoleculezi si apoi le faci snitzel cu cartofi prajiti.

  nah. nu am gasit azot in cora. ma oftic.

 71. Chiar vrei sazzic io unde gasesti azot ? O sa dai în anorexie.

 72. cum unde? la carfurt!

 73. Acolo s-a ispravit. Mai ramâne în pielea de sarpe a lui Bear Grylls.

 74. azot se mai gasestela petronia. asta stiu sigur. chiar si uraniu. sau pisici de argint. petronia aduna chestii. ca babele…

 75. La Petronia gasesti heliu, americiu si indiu.

 76. noroc ca doarme acu. ca altfel te impusca intre ochi pentru ca zici ca are heliu in cap.

  ia sa pun eu un videoclip…

 77. [Britney chiar a fost norocoasă. C-a băgat-o cineva în seamă. Ca tot norocul, s-a terminat şi ăsta. Petronia]

 78. umblă vorba că Shake era fratele lu’ Britney. cine caută pe gogol să-mi zică si mie ce si cum.

  osteniti de la marea victorie a româniei plus celebrarea ei care poate dura trei zile si trei iezi cucuieti?

  @musiualexandru: cele mai noi elemente chimice, ultima modă de toamna-iarna, sunt: americiu (aici ai dreptate), dolciciu, săriciu si sălciuciu.

  apropo, salutări lu’ ariciu.

 79. A: da, dar noi ce ne facem? Nu putem să-i trimitem înapoi cu preafrumoasele tramvaie noi, iar cele vechi se vor dezmembra pe drum. Nu e fair play.

 80. În ceea ce priveşte următorul adversar al tricolorilor, Piţurcă a spus: „Încă nu m-am ocupat de meciul cu Franţa, de azi o voi face. Trebuie aleasă o strategie adecvată, defensivă, şi, desigur, în unele momente vom şi ataca. Indiferent de rezultate, echipa naţională are nevoie de suporteri, altfel nu putem obţine ceea ce ne-am propus”

  bai! hai la antrenament. avem niste goluri de dat. petronia! treci in poarta.

 81. sa citim bine, vorba lu basescu:
  „Indiferent de rezultate, echipa naţională are nevoie de suporteri, altfel nu putem obţine ceea ce ne-am propus”

  daca e indiferent de rezultate, inseamna ca ne-am propus sa fim indiferenti la rezultate. sau ce dragu sa inteleg io din asta, ha?
  atunci singura pregatire e la bere. da’ vine berea aia odata, dom’ ponei?

 82. doar paul ne mai poate ajuta acum….
  satana a pus gheara pe sfanta echipa nationala si o stoarce de puteri!
  sa pornim la lupta, dragi suporteri! sa dam berile pe gat si sa invingem gravitatia!

 83. Petronia a blocat poarta demult. nu vad ce ar mai fi de facut

 84. petronia nu mai are ce cauta aici. petronia uraste cainii si mananca cai. am sunat deja la 112 si am reclamat chestiile astea.

  propun sa nu mai vorbim deloc cu petronia! petronia e un pitbul!

 85. daca ti-au admis „manânca cai” inseamna ca n-au simtz cacofonic. ceva e putred cu 112, créca la apeluri raspunde vreun operator din uzbekistain.

 86. raspund nazistii de pe luna! asta ai priceput tu? nu intelegi ca petronia a mancat juma de cal de ieri pana azi!? unde ajungem asa? SA APARAM CALUTZII!

 87. daca ti-e foame, manânci, io asa zic. ce, Napoleon nu si-a mâncat calul? in Rusia. te pui cu Napoleon? ie criza dom’le. ie foamete, ie holera. ai citit „Amorul pe timp de holera”?
  sau Amurul. ce fluviu dom’le. gigant! te pui cu Amurul?

 88. amur, femur, tot un drac.
  incepand de azi, iTaci nu mai are ce cauta aici! are holera si zice ca lucrurile sunt gigantice.

  iar napoleon nu a mancat niciun cal. a mancat firesc la masa si apoi a zis sarumana pentru masa. apoi a murit de boala lu cal ache.

 89. nu ma da afara înainte se vezi asta. tie nu ti-e frica de criza? nu crezi in criza?
  http://www.youtube.com/watch?v=mtZTIwSIuGw

 90. am cardurile pline. cred in patron.

  si in sfanta ceafa de porc.

 91. nu cumva ai mancat un porc cu ceafa? omu’ manânca te miri ce

 92. omu, ca si porcu, e omnivor. dar ce zic, cainele meu manca hartie si chiar un halat a mancat.

 93. din punct de vedere omnivor, daca mananci porc e ca si cum ai mânca om. si nici macar nu-i Craciunul.
  da’ sa stii ca tot calu’ e mai nobil. dealtfel, dau un regat pentru un cal. tu dai o bere?

 94. de ce sa dau eu bere?
  calu nu e bun? stati si mancati linistiti. eu doar treceam pe aici.

 95. ca ziceai de cardurile tale pline. trimite unul sa se usureze si pe drumul de intoarcere sa agate si el o blonda de la colt.

 96. o bere blonda de la buticu din colt, da. care-i problema?

 97. problema e ca beau vodca acu.
  tin sa multumesc pe aceasta cale, lu dom alexei ca s-a invrednicit cu cea grozava staliskaia ascunsa intr-un picior de masa.

  respect, tzarule.

 98. vodca de export! cum ar fi bere heineken sau rosii olandeze…
  da’ asa-i, omu bea orice. ca porcu. ca-i omnivor, deh.

 99. vara asta am apreciat cumplit vodca Savoy din Bulgaria.
  si romul Savoy si coniacu Savoy. desi nu imi place coniacu si nici orice are numele Savoy.

  dar vodca a fost strasnica…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s