Antiverbul săptămânii

Oamenilor,

Mai ţineţi minte seria mea cu antiverbele? Bun. Azi avem un proto-antiverb. Cum adică? Adică aşa: circulă printre persoane de bine (unii cu intenţii pozitive şi creiere în cap, totuşi) o vorbă imbecilă, care nu-i tocmai un proverb dar ameninţă să devină, prin perpetuare şi transmitere  cu un zâmbet angelic, în pauza de meditat de la sensul ei profund pacifist. Aparent. Ea, zicala, spune aşa:

„Cât timp culoarea pielii va fi mai importantă decât cea a ochilor, vor exista războaie.” Sau aşa ceva, pentru că-i traducere şi adaptare: citatul trebuie căutat în engleză ca să aveţi vreo şansă să-l găsiţi în altă parte decât în pps-uri motivaţional-umanitare enervante. Dacă totuşi faceţi asta, veţi găsi mai întâi un fir care vă va duce la Bob Marley. Mergând puţin mai departe o să descoperiţi că nu-i o declaraţie a lui, ci o parte dintr-un cântec, anume „War” (lansat în 1976), dar nici de acolo nu-i, pentru că piesa respectivă folosea aproape literal fragmente dintr-un discurs al unui om pe care Marley îl venera, pe numele lui Haile Selassie I, împăratul Etiopiei. Discursul fusese rostit de cetăţeanul imperial în faţa Adunării Generale a ONU, în 1963, după cum de altfel puteţi afla şi de aici.

Bun. Acum că am aflat cine a lansat-o şi în ce context, înţelegem oarecum fundalul. Asta însă nu o face logică şi corectă, pentru că, spre deosebire de împăratul etiopian Haile Selassie I, eu nu numai că nu port barbă, dar am o încredere absolută în capacitatea umanităţii de a omorî pentru pretexte stupide. Haile Selassie I a lansat în internet, probabil fără să vrea (ceea ce nu-l face mai puţin vinovat), o prostie. Oamenii sunt în stare să omoare alţi oameni la fel de bine pentru că ăia au ochi albaştri, căprui sau verzi, ca şi pentru că au pielea neagră sau roşcată ori un teritoriu mai tentant. Sper să nu fie vreodată cazul să aflăm, că dacă se persecută ăia cu ochi căprui, dispare naibii populaţia planetei.

65 comentarii

 1. despre ce piele e vorba? iar chicotiti cand vorbiti despre negri? eu nu blestem, dar sa li se usuce si sa cada!

 2. Ochii?
  Discriminatorule!

  Chiar, ăla motiv de omorât cetăţeni. Şi aşa cică e pe moarte cromozomu’ y.

 3. La campania asta ma inscriu si eu ca asa credea si Star Treku (omul sau ma rog ce-o fi el venerat acum de mine) in episodul ala cu razboiul dintre rasa cu partea stanga alba si cea dreapta neagra si rasa din oglinda.

 4. proverbul e fals. pe mine ieri in loc sa ma persecute mi-au zambit larg si m-au rugat sa ma las tras in „foto de familie”. vreo zece cetateni. tocmai pentru ca am ochi caprui. pielea alba, puah. si un aer de cazut din luna, pesemne, alta explicatie nu-mi vine.

 5. tocmai s-a anuntat: suntem 7 miliarde. ne putem omori linistiti. dont panic.

 6. eram 7 miliarde azi dimineata. intre timp au nascut 3 cetatzene rome. suntem 7 miliarde 100.

 7. cum ziceam, putem omori linistiti.

 8. nibiru e pe drum. sa avem rabdare.

 9. pe mine m-a lovit, deja, melancholia.

 10. Pinguilde, eşti binevenită, cu atât mai mult cu cât exemplul tău poate duce la un caz interesant de schizofrenie. Un personaj ale cărui jumătăţi încearcă să se omoare reciproc ar fi memorabil.

  Newman, eşti cumva un chinez vorbitor al dialectului mandarin, creştin, în vârstă de 28 de ani? Salutare.

  K, prima dată când am văzut comentariul tău am crezut că ne inviţi la sinucidere claustrofobă. Citindu-l pe al doilea mă întreb numai: avem nevoie de un criteriu?

  Pitice, tu zici să stăm relaxaţi, deci, că se rezolvă lucrurile de la sine? Cu Nibiru am aceeaşi problemă, respectiv că nu pare capabil să discrimineze. Ori, omenirea, da.

 11. m-am trezit cu razboiultotal in gand.dar la bucatarie mirosea a placinta de mere si fetele erau sexi.

 12. Nu, vicevercea: sunt un mandarin nevorbitor gandind in chineza de 82 de ani. Salutar e.
  Apropo, un si mai binecunoscut antiverb zice „fereste-te de greci chiar si după ce le faci daruri”. Îl putem bifa, tocmai am citit ca se confirma 5/5. Si revenind la subiect, pe astia dejaba i-ai xtermina ca statul tot le trimite pensie ad aeternam.

 13. Asta e un grav atar? Alu mieu? Seeenks!
  Seamănă cu un virus desuet sau o fi o mascota de nibiru pentru alungarea cosmarurilor piticgraseiante?
  Uats M?

 14. e un ovul. sau lumina de la capatu tunelului cand mori. sau bezea. sau un urs de mare vazut din fatza. o radiografie cu par de pisica in plaman? stiu ce e dar ma dau batut.

 15. mneh.
  o perla cu tzepi.
  o shperla.

 16. „mon dieu, c’est une crotte de nez” s-ar fi exclamat fara uimire musiualexandru. un memento mori duios si grav atarul asta.

  apropo, iata versiunea modern-art-inflated a dejectiei canine ultra-temuta de pantofii citadinilor, la pachet cu povestea teribilei ei razbunari
  http://www.woostercollective.com/2008/08/paul_mccarthys_dog_poo_creates_havok_in.html

 17. eh.
  ba sunt perle una in alta si tot mai departe rasucite, se vede clar, se sprijina pe un fund de ocean. dupa lumina se vede.
  si ce zice pitici e adevarat, zice ca e urs alb si ca e noapte polara cu foarte mare liiniste, mai este si un meci …

 18. Aşa. M-am trezit şi eu din somnul cel aproape de moarte (cine credea că dacă încerc să lipesc nişte fire fără să opresc curentul… În fine.) şi văd în felul următor:

  Dimitri ne împărtăşeşte secretul unei dimineţi perfecte, pentru el. Dacă mai pui câteva căni de cafea şi nişte clătite, e şi dimineaţa noastră perfectă. Mai puţin înţeleg cum vine asta cu „dar” – adică plăcinta de mere şi fetele sexy şterg de pe agendă războiul total? Hm. Nu suntem de acord.

  Newman e proaspăt posesor de gravatar, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Continuând ideea Juliei, zic că o ţperlă ar fi sinteza corectă. Mie mi se pare un spor văzut la microscop, o gogoaşă explozivă sau un fel de Hindenburg 2 la Polul Sud.

  Ideile Piticuluigras au fost, totuşi, excelente.

  Iar Newman, în ce priveşte căcatul de câine, îmi amintesc de un demers artistic recent, legat tot de el. Pe tipă o cheamă Lea Rasovksy, iar ideea ei avea avantajul că nu dărâma casele vecinilor când bătea vântul. Cel mult, trăgeai o mică sperietură când observai că te-ai aşezat pe un rahat pe canapea.

 19. Mi-amintesc de expo cu tarte si ca m-am holbat trei ore la tabloul ala negru pe cand eram iTxi si ca asta mi-a fost fatal. Arta suprema ar fi insa o imitatie de caca de câine nu numai bine modelata si colorata ci sa aibă si miros specific, plus 3 muște rotitoare. Un caca de artist, ce mai

 20. rapidu e nebuni!

 21. gravataru lu newman e o bomba atomica. pam pam.

 22. Rapidu’ e afară. Nebun e Alexa.
  …Şi tocmai a intrat cuiul nr. 3 în sicriu.

 23. au murit eroic. sper samoara si lucescu. si vanilla ice ala din poarta.

 24. Stați că m-am confuzat! Intrasem aici ca să-mi dau cu părerea on topic și nu mai știu care era aia. Data viitoare nu mai citesc comentariile, trec direct la subiect.
  Mda, mi-am amintit. Au băgat ouă proaspete de prepeliță la supermaket. Deci, da.

 25. Pfii, uitasem că n-ai editare! Faceți un exercițiu de imaginație atunci și dezitalicați desitalizați desicatizați închipuiți-vă că e scris cu caractere normale tot ce urmează după topic.
  (Îs a naibii de curioasă să văd cum va ieși comentariul ăsta, că am depus ceva efort nu glumă. Mă simt ca pe o insulă pustie, cu un singur băț de chibrit la îndemână, disperată să aprind focul salvator… Hai cu mama!)

 26. Ontopicu era cu ce (naiba) seamănă grav atarul care mi s-a atribuit din stocul vip. Dacă nu știi sa raspunzi nu-i foc, da’ măcar nu te juca la butoanele alea

 27. nu auzi domne? esti explozie atomica. am zis de trei ori!

  iar ontopicul era despre daca oamenii care stau picior peste picior au ceva de ascuns sau nu.

 28. Îmi pare rău, niumane, dar am răspuns. Și chiar excepțional de on topic. Nu vezi c-am amuțit-o pe însăși Petronia!? Iar la botoane n-ai cum mă opri a umbla din simplul motiv că-s femeie. Drept pentru care iote, chiar acum o să-ți boldez numele!

 29. Nu-ti paie rau, ca n-ai raspuns. doar numele mi l-ai pocit, silavaracald, iar asa ceva e interzis muritorilor. numai piticugrx are voie aici s-o facă. Ontopicul lui e o chestie fundamentala si foarte grea, d’aia si abat io atenția pe ontopice mai simple iar tu o abati cu figuri tipografice. Piticegrx, sa vizionăm a 241-a oară „Basic instincts”, scena interogatoriului?

 30. mai bine vizionam „tree o life”. e un film despre un dinozaur care doarme.

 31. Exact, niumane (neboldat de data asta; așa ca o pedeapsă binemeritată). ”Muritorilor”, ceea ce nu e cazul cu mine, eu fiind ne-. Nemuritoare, desigur; asta, ca să nu dau ocazie de speculații.

 32. silavaraecald e nemuriciu!
  va rog sa va pastrati ontopic. ca altfel pun un clip cu denisa!

  asa, ce parere aveti despre snitzelu cu fulgi de porumb? sa pun fulgi sau nu?

 33. treaba ta, o sa-ți spoon si io „silvercat” in loc de silavaracald, ca îmi suna mai bine si asa suntem chit ca in clasa a 3a primara.
  Cine a zis aici om jumate alb restu negru ?
  Da, este. The pildă Harihara, mă rog, o combinatie de zei de pe-aici.

 34. treaba ta, o sa-ți spoon si io „silvercat” in loc de silavaracald, ca îmi suna mai bine si asa suntem chit ca in clasa a 3a primara.
  Cine a zis om jumate alb restu negru ?
  Da, este. The pildă Harihara, mă rog, o combinatie de zei de pe-aici.

 35. piticegrs, poti sa pui denisa dubla asa cum mai sus comentariul de doua ori l-am pus?

 36. nu. dar pot sa scriu pana la vecinu din blogu din dreapta! uite

  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 37. inchide gura. ia sa lasam baaanalitatile, mai bine spune, iti place Trinity, m?

 38. Trinity e un fel de absint?

 39. hehe, Trinity e o pocnitoare pe langa Tsar. se vede si in poza. arata ca o tardigrada.

 40. va trebui sa pun un clip cu Trinity; e muuuuuuult mai tare decat un fel de absinthe

  http://www.youtube.com/watch?v=hVfhT_w70_w&feature=related

 41. credeam ca zici de bomba. nu ca filmul ala nu e o bomba sexy. cine dracu se mai uita la matrix? morgan freeman le-a luat painea cu gaura lui de vierme.

 42. chiar asa, sa nu se uite nimeni. nici la clip, sa nu care cumva. ca doar nu l-am pus sa te uiti tu. ma uit numa’ io la Trinity.
  tu uita-ta la denisa ta. sau la gaura de vierme a lu’ morgan daca vrei, io nu spun la nimeni, po sa te bazezi.

 43. ala e clip? rama aia rosie? hehe. uite aici clip:

 44. Oameni buni, cu puţina capacitate de formulare pe care am reuşit s-o car cu mine înapoi de la o petrecere foarte reuşită, zic: să respectăm faptul că Newman s-a stabilit, de bine, de rău, la o identitate, chestie pe care trebuie sărbătorită prin nepocirea numelui său. Gravatarul e altă poveste, încă deschisă şi interpretabilă. Mie tocmai mi-a trecut prin cap că seamănă cu un peşte-balon jumulit, dar s-ar putea să fie ideea vinului din mine de fapt.

  Şilavarăcald, mă bucur să te văd pe-aici. N-am amuţit, numai că vorbesc singură, chestie pe care de cele mai multe ori mi-e lene s-o transcriu. Nu întotdeauna, din fericire. Cât despre ouăle de prepeliţă, două amintiri traumatizante mă împiedică să le savurez. Numai una din ele e povestibilă, şi ea se intitulează „Puiul”, de Alexandru Brătescu-Voineşti.

  Pitice, ocazia pentru bătut cu litera la uşa blogurilor din dreapta a trecut cam acum 27 de comentarii, dar sunt sigură că bara de derulare a apreciat vizita. Nu primeşte prea multe. Cât despre Denisa, mă bucur că te-ai reprofilat pe capre.

 45. be prepared!
  revin in fuga!

 46. […] Nu mai știu de unde am pornit de data aceasta, deși parcă-mi amintesc că din blogrollul Surorilor Marx. Cert e că am ajuns bine, și anume pe blogul unui jurnalist de sport; unul care scrie al naibii […]

 47. ce liniste e aici… e de necrezut ca blogul asta a murit a treia oara. imi vine sa il cumpar eu. si sa-l inchid definitiv.

 48. diferenta dintre blog si om, a zis cineva deunazi, e ca
  blogu’ se naste, traieste si moare, inevitabil, pe cand omu’ hehe, omu’ munceste
  omu’ investeste
  omu’ isi cumpara un blog, il ara, il seamana
  si daca vine seceta, nu mai culege nimica.
  cred ca Cioran a zis. sau Vlahuta.

 49. ai vrut sa zici pastorel teodoreanu?
  ala cu:

  Spuneţi şi copiilor,
  (Culmea ironiilor):
  Am pus cap beţiilor
  În Şoseaua Viilor!?

 50. pai am trecut mai devreme pe-aci, unde am vazut ca piticiu a re-venit in fuga timp de 14 h 4min, mi-a placut, da’ era duminica, mi-era lene, afara era frig …
  iar acum e deodata luni. deja. oare chiar trebuie sa muncim.
  cine ziceati ca zice ?

 51. Nu pot să zic că am citit 50 de cometnarii la o însemnare care nu necesită nici unul (pardon da’ azi – ptiu’ ieri !!!- am sărbătorit intern ceva aniversări cu mult mai mult vin decît e prevăzut în proverbul/zicătoarea ‘in vino veritas” deci mi se iartă – știți doar că nu țin la băutură ?!?!?!)

  Da’ scriu și eu ceva ca să fie cinzecișiunu’. Că cinzecișiunu’ îmi place.

  Asta e.

 52. cometnarii care rimează cu cotnarii :))))))))) ( Deși el era săracu cînd Malbec – Cahors cînd Langhe Nebiolo cînd Prahova Valley după cum s-a epuizat stocu’

 53. )

 54. comet-narii. ouups.
  asta era. cometnarii trec, petrec si se trec, li la laaa
  pacat, am inca 100 de trebi de rezolvat / de concentrat, nu pot sa raman aci, ce frumos antiverb.
  se apropie 60, varstele ‘naintate aduc intelepciune !
  🙂

 55. schiuzmi, e numai ca sa testez un alt grav atar. si p’orma ce faci cu el? il tii doar asa? nu se poate

 56. BAI! VINE ASTEROIDU!

 57. cine e bai ?? SI CINE E ASTEROIDU ?
  ?M
  face catz, cate cometnării ? accentul pe ultima silaba

 58. skiuzmi, newmangrs, nu-l tii, nutz dai seama.
  zici la telefonu fara fir, daca mai tii minte cum era.
  si cand ajunge la Petronia, ne arata ea, depinde ce arma poarta for the moment

 59. petronia are arma ca cand isi da cu placa de par in cap.

 60. ia o cafea c+o denisa si-o tarie. nu-ti trece ! dar macar una isi face efectul.

 61. azi n-am niciun comentar, da’ zic. pesemne mi-a venit rându la circuitu’ bancurilor in natura inter si-am primit unu’ care arata de parca ar fi fost izvorât de piticugrs:
  − Dom’ sergent, nu cumparati o juma’ de porc?
  − Pentru ce, ma? Sa se rastoarne in cotet?”

 62. da, mai. aveai dreptate, l-am gasit :

  Un astéroïde de la taille d’un porte-avions, le plus gros depuis 1976, „frôlera” ce soir la Terre. Sans risque de collision, selon la Nasa.
  L’objet céleste de 400 mètres de largeur, baptisé 2005 YU55, s’approchera au plus près mardi à 23H28 GMT, passant à 324.600 km de la Terre.
  Sa surface est plus noire que le charbon.

 63. http://events.slooh.com/

 64. Pitice, nici Nibiru nici asteroizii nu te scapă de uzină.

  Asta e.

 65. Zicala, pusă la gazetă mai sus, e din seria „dacă nasul Cleopatrei ar fi fost mai scurt, fața lumii ar fi arătat altfel”! Omenirea va găsi mereu justificările cele mai lirice uimitoarelor porniri belicoase.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s