O opţiune mai tentantă ca alta

Oamenilor,

O chestie mai veche, dar delicioasă, pe care am cules-o din greșeală de pe Mediafax, în timp ce căutam pe net o rețetă pentru lipit picioarele prea nehotărâte ale scaunelor (am rezolvat între timp cu o descoperire personală, care implică pastă de melci și cel mai bun prieten al reparațiilor de orice fel, SuperGlue). Vedeți ceva în neregulă la exprimarea asta: „Silvio Berlusconi ar putea reveni în politică, cel mai probabil, după demisia de la conducerea Guvernului italian, chiar dacă observatorii afirmă că opțiunile acestuia sunt multiple, de la retragerea la tropice, la administrarea echipei sale de fotbal sau chiar închisoare, relatează AFP.” ? (aici)

Da, și eu. Mhhh, ce dilemă. Nu putem decât să sperăm că italianul o să cântărească bine opțiunile pe care le are la dispoziție, iar dacă astea nu-i convin poate oricând să adauge altele, cum ar fi să-și bată cuie în cap sau să se învelească în bandă adezivă. Nu? Dacă totuși îi va surâde opțiunea închisorii, zic ca ea să fie dată și altor mafioți politici, ba poate chiar și criminalilor în serie. Poate bieții oameni chiar vor să aleagă și ei tropicele în loc de celulă.

14 comentarii

 1. Din pacate editorul de la Mediafax care ar fi trebuit (si putut, si vrut) sa corecteze porcareaua avea niste probleme serioase la momentul respectiv (pe bune). Am vrut sa’i atrag atentia da’ mi’am dat seama ca numai de asta nu mai are nevoie. Si stii cum e… cind pisica nu’i acasa…. Oricum, delicioasa perla de exprimare.

  Si inca una, din stirile de astazi (de data asta problema nu mai e la redactorul stirii ci la subiectul ei), Ponta: Demisionez dacă Parlamentul îl suspendă pe Băsescu, dar la referendum nu e demis (incep sa ma gindesc destul de serios la preluarea sectiunii de stiri despre care vorbeam 😀 Da’ vad ca a inceput sa te preocupe si pe tine)

 2. Aolio. Doar nu singurul meu editor preferat de la Mediafax. Îmi pare rău de probleme, de prostie ar trebui să-i pară rău deşteptului care i-a dat drumul pe plaiurile internetului. Da, ştiu, program aiurea, volum infernal, satisfacţie mâh… Dar.

  Am văzut şi io ştirea aia şi începusem să pregătesc un Occupy the News Section, cu termosuri şi corturi şi sticle incendiare. Da’ mi-am dat seama că n-aveau ce face, întrebarea a fost tembelă, iar ăla mai mult de monosilabice nu poate decât dacă-i vorba despre Geoană. Atunci îl ia cu logoree de la stomac. A vrut el să formuleze ceva mai lung, că era vorba de Băsescu şi a simţit ocazia, da’ i-au luat probabil microfonul din faţă imediat ce-a apărut cineva mai important. Trebuie să fie, totuşi, deprimant să fii Ponta.

 3. Cind vine vorba despre Ponta am din ce in ce mai tare senzatia de „mam’mare, mam’mare, de ce nu vine, eu vreau sa vie”. Dupa care isi varsa cheseaua cu dulceata in propriii galosi. Si ride satisfacut. Cu o umbra trecatoare de dubiu…. parca mai era ceva.

 4. Nu poate să fie că aruncă potăi din tren, că mi-ar fi simpatic, ceea ce nu mi-e. Plus că atunci ar reuşi să voteze secolul ăsta legea aia. Deci trebuie să fie ceva cu scrisori pierdute şi găsite, singura explicaţie posibilă de altfel pentru existenţa şi funcţionalitatea lui. Dacă se magnetizează cu jamaică nu ştiu, da’ lanţul slăbiciunilor cu siguranţă îi e foarte cunoscut în ambele direcţii.

 5. foarte slaba recolta la Mediafucks.

  io daca ar fi sa am acces la scris acolo ca si aici, as pune multe prostii extrafine ca mazarea din conserva. nu doar una malformata.

 6. 🙂 Legea a fost aprobata azi, ne spune Mediafax (sau Mediafaxyou conform unei glume facute pe seama editorului de care pomeneam intr’o vreme in care inca nu era editor). Ramine sa vedem cine o „traduce” in practica (si la care dintre sensurile figurate ale „traducerii” se vor opri). 😀

 7. oricare dintre optiuni este buna… si lui Iisus i-au batut cuie. noi ce-avem?

 8. Aversiune la cuie?

 9. În cazul lui Iisus, cu siguranţă. Deşi părea cam masochist, retrospectiv. Hm.

  Am văzut chestia cu legea, Dragoane, şi încerc din greu să cred că va duce la ceva. Ciudat, am cam acelaşi succes ca atunci când am crezut că pot patina după o sticlă de vin. Gheaţa doare.
  Dar măcar e un pas. Paşii sunt buni. Mai puţin când eşti pe apă, fiindcă asta înseamnă că eşti Iisus şi că-ţi plac cuiele şi eşti masochist..

 10. Iisus si-a batut cui singur? Se scrie o noua Biblie?

 11. Soareinamiaz, având în vedere că mie atunci când aş fi putut să împiedic ceva neplăcut (adjectiv care mi se pare un eufemism grav în cazul lui Iisus) să mi se întâmple, dar n-am făcut-o, mi se spune că sunt masochistă (sau leneşă sau idioată, dar nu cred că astea i se aplică celui mai popular cetăţean iudeo-roman din istorie), cred că se poate zice şi aşa fără să scriem o nouă Biblie. Nu că n-aş lucra deja la ea. O să apară de Crăciun, într-un an sau altul. Credincioşii fără umor o s-o îngroape probabil, dar ea va reapărea misterios pe masa lor din bucătărie după fix trei zile. O să am nevoie de vreo trei Marii, a propos.

 12. Ma bag in discutie doar din curiozitate: cine sunt acesti „observatori” care vorbesc despre optiunile lui Berlusconi? 🙂

 13. Păi nu ştim, Cătălin. Ştirea nu spune. Bănuiesc că sunt rude cu observatorii care prezic revenirea din leşin a Burselor fix în dimineaţa în care estimarea aiurită a vreunei agenţii de rating mai produce un mic crah de panică.
  Ştii tu, cum se spune şi când e vorba despre încă un studiu care arată daunele produse de cafea: „cercetătorii”. Sau când se joacă unii de-a talk show-ul pe la tv: „specialiştii”.

 14. Petronia, m-a parasit speranta demult ca ceva placut sa mi se mai intample. Dar, aici lumea e vesela, eu sunt cu un picior in groapa. intrebarea e: ce moasta pe gheata caut eu pe globul tau? Frec menta ca sunt lenesa, idioata si deprimata.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s