Cotidianul își calcă creierul în picioare

Babelor,

Din vremuri imemoriale, la noi pe blog se dă cu bâta în geamul fostului cotidian și actualului site, Cotidianul (acum, .ro). Cea mai recentă ocazie ne-o oferă un articolaș al Iulianei Stan, care se numește „Ion Țiriac visează ca protestatarii să fie călcați în picioare”. Mai departe, Iuliana scrie următoarele:

„Omul de afaceri Ion Ţiriac vrea ca cei care conestă în stradă puterea să fie stârpiţi. Da, aţi citit bine, „stârpiţi”! Nu e o glumă.”

Singurul lucru zis de Țiriac care are cât de cât legătură cu titlul este următorul: „Este un lucru bun că aceşti oameni manifestează corect, fără violenţă şi, pe de altă parte, foarte bine că poliţia, jandarmii care sunt acolo îmi garantează mie integritatea şi pe cei care încalcă legea îi ia cu totul. Ce s-a întâmplat acum 2-3 zile este inadmisibil şi poliţia ar fi trebuit să îi stârpească pe aceşti penibili care erau acolo în 10 minute.”

Deci, nimic despre „călcat în picioare”, nimic despre „cei care contestă puterea în stradă”; Țiriac (om cu o mustață neplăcută) a zis că jandarmii ar fi trebuit să-i stârpească (nu-s de acord cu termenul, aș fi preferat „aresteze”) pe cei câțiva demonstranți violenți.

Da’ mă rog, așa știe Cotidianul să facă presă. Ceea ce explică, bănuiesc, de ce a ajuns să o facă numai pe online.

Vă pup,

Rhetta

15 comentarii

 1. daca l-ar fi citat simplu pe Tiriac, cu ce mai contribuia ea la articol? Ca asa se face: se ia o fraza, se rasuceste pe toate partile, se scoate ceva din context si pac, stire ca si minciuna-i vorba, nu?

 2. jurnalismul se ocupa uneori cu ingrosarea unor cuvinte (acum se zice „bolduirea”?), actiune nevinovata. ca sa fie insa „mai clar”, unii merg mai departe si scot aceleasi cuvinte din context.
  ca sa fie inca de zece ori mai clar si mai „folositor”, unii dintre unii
  comenteaza partinitor cuvintele scoase din context.

  in afara de teoria asta insa, in practica Tiriac a spus „sa fie starpiti aceia”. in sine asta suna extrem de urât. trebuie ghilotinat. oricum, ceea ce asteapta toata lumea e sa curga sânge de undeva. cat mai repede.

 3. Dat Tiriac nu are treaba in germania? ce kk cauta pe aici cu sfaturile lui?

 4. piticugras, tu de ce nu esti la uzina? macar la fabrika? ) asa se face „zambet cu ochii inchisi”

 5. bai basistule, eu tocmai am venit de la uzina, frant de munca, batut de ploi, am adus o paine si am asezat-o pe masa langa parizashul ala…

  nu imi zice mie ca nu muncesc! eu muncesc si cand scriu aici. fauresc idei.

 6. baba rhetta, tara se zvarcoleste si dumneata te iei gingas de-o toanta pe care, oricum, o uiti spontan cand dai pagina. unde ti-s vlaga, zvacul, pathosul si ambitzul, hm? ana aslan cam scrie pe fruntea matale, babe r.

 7. ii recomand aslavital din muguri de bere.
  la mine functioneaza, ma simt de parca am 4 ani.

 8. inca un zvac si esti bun de pre-school, poneiashule draga

 9. un exemplu atrage pe altu’: în „de ce nu esti la uzina” si „macar la fabrika” poney subliniaza egalitatea chipurile subinteleasa de „uzina=munca” si-mi replica, ditamai basistului : „nu-mi zice mie ca nu muncesc!”

  pai ce naiba sa mai zicem de ailalti, bieti jurnalisti platiti la bucata de cuvânt?

 10. cuvintele costa mult, grasule. un cuvant te costa si capul uneori…

 11. cand un cuvânt te costa capul si n-ai cap, vai de picioare

 12. de aia pestii sunt fericiti. nu au picioare.

 13. Ca de obicei, nu mă iau de conținut, ci de formă.
  ”… vrea ca cei care…” sună de-a dreptul sublim! 😀

 14. Trebuie un titlu care sa atraga.
  Eu sunt abonata la unul din cele mai mari site-uri de stiri din Ro, care au de asemenea si post tv – poate cec cu cea mai amre audienta din tara… si primesc domnul meu numai stiri cu titluri nefondate, exagerate, numai pentru a face omul sa intre pe site sa citeasca stirea. Chiar acum ma voi dezabona!

 15. […] Cotidianul își calcă creierul în picioare « Surorile Marx Sursa:  Cotidianul își calcă creierul în picioare « Surorile Marx […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s