Live şi probabil în exclusivitate

Oamenilor,

Mă uitam şi io prin oraş, să văd pe unde a ajuns Piticugras cu deszăpezirea, când am observat ceva demn de arătat şi altora. Nu, nu pe Piticugras chiar ţinând o lopată în mână, aşa ceva se vede la fel ca Yeti (adică o dată pe secol şi trucat), ci altceva. Chiar mai tare. Vă prezint, cum zice titlul, o imagine de la una din webcams împrăştiate de Jurnalul Naţional prin Bucureşti. Anume, probabil, aia de pe clădirea Oracle din Pipera. Pentru că podul din poză pare să fie pasajul Pipera. Iar pe el, vedeţi bine, e scris ceva cu care cel puţin una din babele acestui blog (io) s-a declarat deja perfect de acord. Mi se pare mişto să desenezi chestia asta în zăpadă şi-n miezul nopţii. Nu ştiu cine-a înfruntat frigul pentru a transmite mesajul, da’ are din partea mea un vin fiert (dacă poate dovedi, normal, doar n-o să-mi risipesc vinul aiurea). Par să fi fost, totuşi, doi oameni, chiar dacă numai unul a scris, deci celălalt putea să facă o poză. Cel puţin unul din ei era şi un pic ameţit, deci vin primeşte numai ăla cu munca. Şi pentru gest, şi pentru că eu nu reuşesc să scriu aşa egal şi precis nici pe hârtie, darămite cu picioarele prin zăpadă.

Era live când am făcut eu printscreen-ul, în caz că se găsesc chiţibuşari printre voi.

14 comentarii

 1. Dada, chiar de acolo e, de la pasajul Pipera (recunosc ceea ce ar fi trebuit sa fie parcarea Porche Romania, care acum e ceva zapada valurita).

  Ah, am uitat sa-ti comunic, am aderat si eu de citeva zile la urarea din poza, dupa ce am studiat mai indeaproape ceva opinii de oameni mai specializati decit mine in legi. Deci avem o baba si un vizitator de babe.

 2. Ura! Dacă şi tu eşti de acord că anumite ambiguităţi, plasate strategic, pot fi exploatate nasol şi, date fiind anumite circumstanţe, au multe şanse să fie dacă li se dă jumătate de ocazie, înseamnă că oamenii cu mesajul din zăpada piperească merită un ceaun vrăjitoresc plin cu vin fiert. Din fericire, se întâmplă să am ambele componente prin casă.

 3. poate ştiţi bancul ăla cu Mircea şi Baiazid… tare mi-e că ACTA o să răspundă: „Vine, vine!” 🙂

 4. Oare cum s-o traduce asta în engleză fără a pierde din subtilitatea inefabilă?…
  😀

 5. @Silavaracald: „ACTA blows your job!” 😀

 6. Petronia, tu vina cu ceaunul si vinul magice, eu cu focul nu mai putin magic.

  Cit despre ACTA, simpla observatie (care nu stiu de ce dreac’ mi-a scapat la prima lectura) ca, atunci cind vine vorba despre „indulcirea” restrictiilor la nivel de implementare in legislatia nationala, forma verbala folosita este „may” si nu „should” (sau altceva potrivit cu contextul) a fost suficienta ca sa ma convinga. Ca in art. 14, ala cu care se tot laudau misionarii:

  „A Party may exclude from the application of this Section small quantities of goods of a noncommercial nature contained in travellers’ personal luggage.” Or may not!!!

 7. zapada proaspata, punere in scena, cadrare, inaltime, lumini…
  si fleoshc.
  da’ rau de tot. fronda civica combinata cu manelism flasc.
  pacat

 8. Sa moara NWO!

 9. Petronia, nu vreau să plou pe defilarea ta (zic că aşa s-ar traduce din engleză, vivat gâtlegăul şi peşinealergătorul), dar acel mesaj de pe pasaj – sau pod, punte, pasarelă, bretea, ce zici tu că e – nu exprimă, den păcatelea, oprobriul public vizavi de legea aia. Am remontat eu panta până la făptaşi şi s-a dovedit a fi Piticugrs, care devine niţel dislexic când sunt impurităţi în vodcă. Ştii, e ca-n pozele alea cu marcajele de la sol, unde amploaiaţii de la drumurile publice au spoit STPO în loc de STOP, sau SHCOOL în loc de SCHOOL.

  Ce căuta Piticugrs acolo, nu ştiu, să spui, dar ştiu că s-a ciondănit cu amicul lui Cătălin şi a vrut să-şi verse amarul la vedere şi la purtător, într-un vituperant MUIE CĂTĂ.

  Aia e.

  De-aia a şi tăcut mâlc când te-ntrebai unde a ajuns cu deszăpezitul. Uite ce făcea.

  Întru exemplificare şi intimă convingere:
  http://www.bbc.co.uk/news/education-10936604

 10. Alexandre, aleluia, ura şi alte exclamaţii, ai revenit din călătoriile de afaceri. Pentru că a lăsa omul să-şi deguste vinurile şi să-şi pornească afacerea cu ele în linişte şi pace nu înseamnă să-i pui cruce şi să uiţi de el. Nu? Deci hip-hip-hâc şi să răspundem. Păi să ştii că accept povestea, mai ales având în vedere că impurităţile din vodcă explică perfect urmele până la locul faptei. Caracterul lor caracatiţesc, mai precis. E şi asta o formă de deszăpezire, la urma-urmei. E şi un sistem de mesagerie perfect: nu lasă urme, nu-i ca un tatuaj, pe care într-un an trebuie să-l transformi din „Te ador, Irina!” în „Te omor, Irina!” şi nici nu costă mult materia primă. Deci ura Piticului faţă de zăpadă era doar o stratagemă, să nu-l bănuiască nimeni şi să-şi poată desfăşura activitatea în linişte.
  În exemplul la care trimiţi văd că scrie „second hand cool”, ceea ce mi se pare un concept foarte deştept şi chiar practic. Educativ semn, ca să zic aşa.

  Hai că mă duc să fur nişte trufe de ciocolată în onoarea ta, aşază-te şi tu pe unde vezi ceva loc liber de săbii, opere de artă cu provenienţe neidentificabile, bucăţi vechi de pizza şi sticle goale de vin. Sper că n-ai uitat s-aduci ceva pentru pisicile babelor.

 11. Vor sa ma faca print mostenitor în Wallis si Futuna, deh, o sa-ti povestesc, ciudat e ca mâtelor le place haka, nu ma-ntreba, deocamdata citesc literatura de specialitate.

  Ahm. Deocmdata sa turnam niste sherry pentru trufele alea, am un Pedro DX 1982, nu-ti zic.

 12. Aha. Ai destul vin alb pentru tot peştele care-i moneda locului? Ştiu că mereu ai zis că nu bem destul alb, dar s-ar putea să schimbi părerea cam în juma’ de an. Mâţele mai trăiesc? Nu le-au mâncat aricii? Întreb de ale, tale, că ale lor sunt bine merci, tocmai mi-au făcut ferfeniţă o haină de piele. Aia a Evei. Când te gândeşti că n-am încercat decât să le gazez… În fine, deviez. Sherry-ul e binevenit, da’ merge cu vinul fiert pe care l-am băut acum o oră? Eh, dacă nu merge, unul va trebui să iasă. S-a mai întâmplat. Să trăieşti, şi pe aiurea şi pe aici. Acum mă duc să fac câteva tumbe. Aşa.

 13. […] vă mai întrebați uneori cât de inventiv poate fi românul, și cât de înverșunat, aflați la Surorile Marx care au surprins live, pe un webcam, o anumită […]

 14. :)) foarte tare frate poza ! genial ! STOP ACTA !


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s