We don’t need no education

Oamenilor,

Știți cum eu nu zic niciodată chestii de politică? Eh, acum nu mă mai pot abține, pentru că mă cac pe mine de râs că ceea ce i-a trebuit lui Ponta ca să se convingă într-un bun final că pentru Educație a făcut crimă cu paronimie și a propus o sinistră, nu o ministră, a fost o chestie personală. Poate să mintă aia în legătură cu ce vrea în ce-o privește, dar să nu se atingă de facultatea lui.

Adică toate ca toate, să toarne gogonate în cv, să se laude cu facultăți care n-au auzit de ea, motiv pentru care nici nu știe să le scrie numele, cu niște cursuri la institute care nu țin cursuri, de se miră și ăia când naiba a venit de le-a șters podelele și a crezut că așa s-a molipsit de cunoștințe, poate să fie rectorul și fondatorul unei universități private, lucru din start nasol, poate să scrie ca curu’ și ca picații de la BAC. Toate astea sunt ok. Trecem peste orice, acceptăm totul. Chiar și să punem un cap de universitate privată, cea mai jenantă adaptare făcută vreodată de mediul românesc unui sistem importat, pe corpul întregii Educații, deci inclusiv a universităților decente pe care se pișa cu boltă până acum și care au urlat în anii trecuți că universitățile private omoară cu ciocanul ce n-au reușit să omoare cu bâta politicienii.

Dap. Acceptăm o persoană contestată pe bune în toate domeniile în care și-a băgat gheara, o creatură căreia nu i-a dat nici o tresărire ideea să conducă un minister cu care tocmai se judeca. Ce, nu poate un general să lupte și într-o tabără și în alta, după cum bate vântu-n pungă? Asta-i bună, mon petit, ce enormitate! (Doamna Dumitrescu, în caz că ajungeți vreodată pe aici, căutând cum se scrie corect Stanford, să știți că aia-i franceză, nu înjurătură.) Pot să urle profesori universitari, sindicate, intelectuali, poate să urle cine vrea în câte scrisori deschise îl ține laptopul, când suntem deciși, trecem cu vederea totul. Totul pân’ la Alma Mater, da?

Imediat ce sinistra și l-a revendicat pe Ponta cu poantele lui proaste cu tot ca fiind de-al ei, ăsta s-a scuturat scârbit din somnul cel de moarte cerebrală și a decis că așa nu se mai poate. Că el a făcut Româno-Americana, nu chestii creștine, deci trebuie un om despre care măcar să se știe mai puține nefăcute, cum ar fi notăria fără examen, pe bază de soț, și toate alea de mai sus, plus câte or mai fi. O fi având și ăsta nou, generația 2.0, bube-n cap, dar măcar sunt bube mai discrete, probabil, de nu scot chiar din prima ochii oamenilor.

(Later edit: îi scot în schimb din a doua, și chiar urât. Urât când se sparge buba, ca să zic așa și să-mi iau adio de la micul dejun.)

Nu că madama nu se potrivea ideal într-o lume în care Garcea (da, da, cetățeanul ăla care, sub pretext de umor cu spume la gură, a contribuit la legitimarea cretinismului), Anghel Iordănescu și Prigoană-tatăl candidează la primării, iar Elena Băsescu, Gigi Becali și Vadim Tudor bântuie în libertate pe la Bruxelles, aruncând peste imaginea țării lopata de căcat pe care uitaseră s-o arunce țiganii ciorditori de pretudindeni. Era de-acolo, dar n-a fost să fie.

O să fie în schimb distracție, oamenilor, și încă cum!

Și cu asta am terminat nezisul de chestii despre politică pentru azi. Da, aveți dreptate, de mâine plouă și mă calmez. Ura.

11 comentarii

 1. lol La *standford* a stiut sa traduca *borandau* :):) ??

 2. Invidioaselor !
  Eu am terminat Institutul de Inalte Studii Inalte de la Wuderbrucherstadhmeister cu magnolia cum laude laudarum si am studiat pe doamna ministru la clasa de Studii Ministeriale anul VII si VIII (adica 7 si 8 pentru necunoscatorii de latina orientala).
  Lucrarile domniei sale se incadreza perfect in cultura neo-europeana tarzie, de dupa omul de neandertal de la Smeneni si Balcsis. Calitatea culturala a domniei sale este recunoscuta de mai multe universitati din intreaga lume a lui Gaita.
  Invidioaselor !

  Lasati doamna ministra (sa n-aud critici cu ministru/ministra ca va trimit inclusiv la MRU) dumneavoastra continuati strategia de educare a maselor prin inchiderea scolilor. Hai ca nu mai ie multe. Succesuri ! Multe !

 3. Si decat sa criticati eforturile de transformare a scolilor comuniste in butice capitaliste, depuse de la Revolutia de lovitura de stat pana in zilele noastre, mai bine ati populariza imnul guvernului de la romanica: Treceti Ministri Romani Bacaloriatul. Cei care au patru clase vocea antaia ministri, cei care au ajuns pana in clasa doi inclusiv subsecretari de stat vocea a doualea, ceilalti coru pacalicilor.

  Invidioaselor !

 4. Eu mi-o doresc mult de d-na ministru. Asa, din curiozitate masochista. Chiar ma intreb ce mai poate cineva face invatamantului. Cate feluri noi de a-l invineti mai pot exista? Haideti, macar din curiozitate stiintifica trebuie sa o sustinem!

 5. Eu am terminat o bere.

  ma mir ca vorbiti despre chestii din secolu trecut. Acum e alt ministru care e din dinastia ming si care e minunat! Am auzit ca canta si la pian!
  Dar ce stiti la cultura? Denisa a luat postu sau nu? mai stau cu degetele incrucisate?

 6. Windwhisperer, aș vrea tare mult să fiu în stare să-ți dau un răspuns inteligent, dar deși am încercat să caut orice legătură între Stanford, în oricare din grafiile sale posibile, și borândău, care înțeleg că e un fel de mâncare destul de neapetisant, legătura îmi scapă ca sinistrei Dumitrescu ocazia de a trece neobservată și a continua să trăiască neștiută în sinistroșenia ei. Să fie fix grafia ei asemănarea cu borândăul? Că explicația asta mi s-ar părea așa de corectă că mi-ar fi ciudă că nu mi-a venit mie în minte metafora.

  Domnul Bob, minți cu nerușinare. Eu am terminat de 14 ori anul VII și de 2 ori anul VIII la Institutul de Inalte Studii Inalte de la Wuderbrucherstadhmeister, clasa de Studii Ministeriale. Nu numai că nu am dat de tine pe acolo, dar nici pe cucoana asta n-am văzut-o niciodată. Sau poate vorbești de clasa de Studii de Coli Ministeriale, caz în care discutăm despre o altă problemă. Voi nu erați ăia care făceau avioane și scriau porcării pe ele, apoi ni le aruncați în cap tocmai când noi buchiseam mai din greu capitolul „incompatibilități”? Măgarilor.
  Altfel, da. Da.

  Luiza, putem să facem simulări, nu-i nevoie să omorâm pacientul chiar de fiecare dată când ne mai vine o idee. Doamne, nimic nu vă învață la școala de tortură. Chiar că s-a dus de râpă învățământul. Of.

  Pitice, ministrul Mang e deocamdată prea neinteresant. Dacă aflăm că are vreun viciu care să-i mai adauge o vocală la finalul numelui și să iasă o poreclă mai de Doamne-ajută, discutăm. Deocamdată, Denisa e încă la audieri în comisii. Se pare că a confundat „audieri” cu „audiții” și a omorât primele trei serii de parlamentari. Chiar utilă fata asta, dacă mai bagă ăia 10 schimburi s-au terminat problemele.

 7. aceste naivitati, eh.
  pai cine-i cel mai bun pastor la oi? aud? lupu. da, bravo.

  ca sa nu ne certam, propun doo schimbari minime si asigur ca totul se va rezolva. ca prin miracol.
  unu: schimbi din „mini-sterul educatiei” in „mini-sterul învatamântului”. normal. bun pana aici.
  doi: la „învatamântului” pui „dez” in loc de „în”.
  gata.

  tot ieu sa va scot din toate problemele. da, mersiu-mersiu, mereu la datorie.

 8. Păi grossu, asta e corect, numai că vezi tu, asta ar implica iluzia că oamenii ăia învață ceva. Tu ai văzut rezultatele la BAC din ultimii ani? Ca să nu mai zic că poate o să simtă foarte jigniți profesorii, iar ăia universitari o să sară de-a dreptul în tavane. Și au clădiri frumoase, cu camere înalte, deci au timp să ia viteză, deci nr. 2 intrăm la crimă.
  Și mai tare o să sară cei care au programe de educație, dar nu neapărat de învățământ, cum ar fi programele alea de folosit calculatorul și Discovery.
  Eu zic că, pentru că ideea ta e totuși foarte bună, cel mai bine ar fi să înlocuim „educației” cu „revelației”. Sunt 98% sigură că n-o să-și dea seama nimeni. Pentru „felației”, care s-ar potrivi și mai bine (ai văzut clipurile filmate de copii în școală, puse pe YouTube în ultimii ani?), probabillitatea e doar de 69%.

 9. ia sa te contrazic. unu, oamenii au invatat ceva mai demult de la cineva dar acum nu mai stiu cum sa-i invete pe altii mai tineri. astia din urma vor „alceva”. d’aia dez-învatul e cea mai buna metoda. din pacate nu avem specialisti in dez-învatz, 96% fiind doar diletanti.
  doi, trecând peste critica iluziei cum ca prof univ ar avea birouri (si nu camere, vai) inalte, procentul de 69% pare intr-adevar un ideal, opus celui trist de 96% evocat mai sus. in rest, doamnefereshte

 10. Păi am zis de clădiri că au camere, doamnefereşte, vorba ta, cum să zic de profesori că au aşa ceva? Ce-s, biciclete?
  În cazul unu, de care zici, pe cine trebuie să dezvăţăm, pe învăţători sau pe învăţăcei? Încep să mă bucur că Rhetta a interzis de mult un sinonim, cred că se făcea inflaţie cu ocazia asta.
  De fapt s-ar putea să zici mai bine decât crezi. Odată dezvăţaţi, îi înscriem pe toţi în şcoala Marx, pe care o puneau la cale verişoarele mele în vremuri imemoriale şi am rezolvat totul. De tot.

 11. Petroniamarcs draga/dragul mea/meu,

  Iata cum sta treaba cu Institutul; cand eu terminam aceasta Inalta Scoala cu titlul modest de Magma Scrum Laude/Laudorum tu probabil buchiseai Tratatul de la Hamangia (pe care tot eu l-am scris neavand ce face intr-o frumoasa dupa-amiaza, la o sedinta a Comitetului Salvarii Porumbeilor de Niagara, pe care il presedintez si in present).

  Te rog sa nu arunci cu mentionatele avioane in succesurile noastre !
  Si oricum nu scriam porcarele pe ele ci strategii de deversare a Dunarii in caz de seceta milenara.

  Si tu esti invidioasa/invidios !

  De asta e lume care nu vor sa vorbesc cu tine !

  Lasa ca facem noi reforma invatamantului la sate si-l mutam pe tot la orase ! Precum Paris, Londra, etc. Atunci sa vedem in realitate cine vrea sa face scoala ! Si o sa comasam 10 ani in 2 luni ! Ce atata scoala, la munca ! Uite, locuitorii din Rosia Montana nu vor decat sa munceasca !


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s