Noaptea pe la alte muzee, ediția 2012

Oamenilor,

Știți că am început de anul trecut să mă duc și prin alte orașe din țară ca să văd dacă îmbulzirea muzeală se petrece la fel. Anul ăsta, terenul de joacă a fost Cluj-Napoca, ce urmează firesc după Constanța de anul trecut. Da? Da.

Să începem cu lucrurile importante. De dragul adevărului științific, trebuie zis că în Cluj sunt mai mulți tipi care arată într-un fel privibil decât în București. Valabil și pentru tipe. Ceea ce, luând în calcul și diferența de cantitate (mă refer la numărul de locuitori, să n-avem neînțelegeri), e îngrijorător de-a dreptul. Tot mai mulți ca-n București sunt și copiii târâți de părinți prin muzee, ceea ce e iar îngrijorător, pentru că e un lucru bun. Ca să închei cu lista deprimantă a lucrurilor bune, zic că se asigura transportul între muzeele din jurul orașului, gen Turda, Dej sau mai știu eu ce. Ba nu, mai zic că au printat și hartă și chiar am terminat.

Acum na, tot statistic, era evident că o să am mai puțină treabă decât în București. Erau vreo cinci muzee prin care intenționam să țopăi, număr care s-a redus la trei când mi-am dat seama că mor de oboseală din cauză că mersesem toată ziua prin căldură. A, poate nu știți. În Cluj a fost cald și soare în weekend. Sprijinindu-mă de ziduri, am intrat în muzeul de artă, unde am văzut mai întâi niște pictură.

Zic la foc automat: Anca Mureșan, capul de afiș – un expresionism abstract fumat. Expoziția UNARTE București, unde mi-au plăcut așa: faptul că m-am dus din București în Cluj ca să văd o expoziție a celor din București, apoi câteva tablouri din ultima sală (n-am reușit să dau de un nume nici cu lupa), un panou de Traian Boldea, care inventaria 1000 de moduri de a omorî un porumbel, Horea Paștina (epigonii mai puțin, și chiar nu era necesar să fie puși toți în aceeași sală, poate dacă erau împrăștiați mai aveau vreo șansă să treacă-meargă. Apreciez ironia organizatorilor.)

Mai bun subsolul, unde Radu Mocanu băgase niște modele noi de cauciucuri și niște pictură foarte ok. Cel mai mișto, totuși, simțul umorului lui Adrian Buzduga (aia din poză nu-i nici pe departea cea mai tare dintre lucrări, iar peste text de fapt puteți să săriți cu totul). Un Garfield plin de vopsea, mândru, în fața unei fresce religioase cu o procesiune de sfinți, șoarecul Jerry plantat în Anasthasis, de se întinde Iisus după el în loc de Adam și Batman în Răstignire. Sigur că explicația întâlnirii conceptuale dintre două culturi vizuale sună mult mai bine, dar adevărul e că efectul era pur și simplu delirant de comic. Eu am și circumstanțe agravante, ce-i drept, așa că dacă ați văzut anul trecut expoziția omului, Toma vs Jerry, sau alte lucrări din ea răspândite prin alte părți, și ați fost sceptici, ok.

Alt om, pe nume Andrei Tudoran, a transformat în tablouri erorile date de un .jpg cu un Car cu boi de Grigorescu și unul cu Iarna la Barbizon de Andreescu (în asta ultima circula și un avion roșu, care mi s-a părut că se încadrează surprinzător de bine în peisaj. Mă mir că nu i-a venit ideea și lui Andreescu.) Aș zice că ăștia doi problematizează cultura imaginii într-un fel care i-ar plăcea lui Aby Warburg. Dar mai bine zic că amândoi pun în lucrările lor chestii mișto pe care nu te aștepți să le găsești acolo, cu umor, deci într-un fel care mi-a plăcut mie.

Din expoziții am ajuns în balconul palatului,  unde m-am uitat la piața Unirii de sus, am desenat niște obscenități pe niște putti și am ținut un discurs foarte apreciat despre cum e admirabil că pe un trotuar există coșuri de gunoi la fiecare stâlp de iluminat, dar că ar trebui și pe partea cealaltă a străzii mai mult de un coș de gunoi la 4956 de metri. Am încheiat cu altă observație fină, anume că e foarte bine că s-a renovat balconul, dar că niște chit pe ici-pe colo, prin crăpăturile esențiale, n-ar fi deloc rău.

După ce s-au terminat ovațiile și s-a împrăștiat mulțimea, m-am îndreptat spre un fast food, care în Cluj e o contradicție în termeni. Din convingerea mea că prejudecățile legate de zonele țării și locuitorii lor sunt doar atât, niște prejudecăți, n-au mai rămas nici zdrențele după ce am admirat timp de un sfert de oră prepararea unui sandviș, cu tăieturi tacticoase, atente și încete de parcă era un fugu. Dacă n-ați văzut niciodată compunerea unui sandviș în slow motion, vă recomand. Cu puțin noroc, puteți vedea live cum încolțesc cartofii din el.

După ce am halit sandvișul oximoron, m-am cărat spre muzeul de Etnografie, unde era o expoziție gigantică Lego prin care fojgăiau isteric copii și o alta, despre holocaustul romilor, pe care ar trebui s-o vadă cretini ca Dan Șova, în caz că le vine să se reprofileze pe negat și alte holocausturi românești. Pentru că probabil respiratul nu intră în sfera activităților tradiționale românești, deci preocuparea pentru el era complet absentă din muzeu, m-am holbat la partea cu holocaustul și am tulit-o spre muzeul Farmaciei.

L-am lăsat pe ăsta la urmă nu doar fiindcă a fost ultimul în care m-au ținut puterile de babă să intru, ci pentru că vreau să vă urlu să vă duceți să-l vedeți. Știu că nu promite mare lucru, și de fapt s-ar putea să vă lase reci ca scheletul pictat pe dulapul de secol XVIII dinăuntru, pe post de memento că medicamentele nu reușesc chiar totul și mereu. Dar dacă vă tentează să intrați în casa foarte puțin modificată a celei mai vechi farmacii din Transilvania (1573), să vedeți niște bolți pictate în 1766 și niște mobile vechi, să vă uitați afară stând într-un pervaz amenajat ca bancă cu perne și perdele și să reconstituiți atmosfera unor epoci, na, mi se pare un loc recomandabil. Poate fi la fel de relevant pentru o societate ce medicamente ia ca și ce mijloace de locomoție folosește sau ce pictează.

Eu vă zic doar atât: praf de mumie adevărată și poțiuni ale iubirii care de fapt erau vin fiert cu mirodenii, chestie care mi se pare foarte corectă în cantitățile potrivite. Și ghizi foarte mișto. Dacă vreți să le căutați site-ul, s-ar putea să observați, ca și mine, că nici el nu-i degeaba. Ba chiar e foarte util, și aici ajung la o chestie practică: oamenii sunt în pericol să zboare din clădire, care a fost retrocedată. Chestiunea în sine pare corectă, doar că la fel e și păstrarea muzeului în clădire, zic eu ferm. Mutarea lui ar fi o imbecilitate. Așa că: 1. băi Hintz, nu fiți tâmpiți. Și 2. intrați pe site și învârtiți-vă pe acolo. Mie mi-a plăcut așa de mult muzeul ăsta că dacă știam că au nevoie de vizitatori și vizibilitate racolam un autocar de cetățeni pentru Noaptea Muzeelor. Oricum, la 3000 de vizitatori în câteva ore, s-au descurcat și fără mine. Ba chiar bine, pentru că au reușit cumva să facă destul de puțin deranjant faptul că trebuia să fugi dintr-o cameră în alta ca să faci loc următorului grup din puhoiul care aștepta cuminte la ușă. Am apreciat.

Cam la fel de mult am apreciat și patul, la 30 de minute după ce-am ieșit fără să mă lovesc de nici un aparat complicat, vechi și de neînlocuit. Ceea ce am considerat, alături de faptul că am avut răbdare să mi se prepare un sandviș oximoron, suficient pentru o Noapte a Muzeelor bună.

Vorbesc serios, mergeți pe site-ul muzeului. Știu unde stați și de unde vă cumpărați mâncarea. Cât credeți că puteți să vă feriți?

Reclame

77 comentarii

 1. eu am fost mai smecher, am vizitat cozile de la trei muzee din bucuresti si am obosit.

 2. Personalităţile tale complexe se datorează faptului ca telefoanele noastre sunt ascultate. Întrebarea mea este de ce dracului mă urmaresti daca nu mă plăci? Başca scrii numai lucrurile mişto pe care le auzi de la noi si defectele ni le ai spune si Papei daca l ar interesa.

 3. oai sa-mi fut palme… a revenit daniela =))

 4. Haideţi sa facem un târg: eu renunţ la diploma mea de licenţiată în drept si voi nu mai scrieţi nimic despre mine. Am impresia ca va datorez oarecum ceea ce sunt azi si nu aş vrea. Diplomă este a voastră, însă eu imi aparţin. De asta sa fiţi siguri.

 5. Dan, la varianta asta nu m-am gândit. E drept că sunt alergică la tâmpeniile pe care le debitează oamenii, deci probabil din cauza asta am preferat să trec de etapa cu statul la coadă şi am trecut la aia mai neinteresantă, cu vizitarea muzeelor. Deşi şi acolo era o coadă permanentă, deci mare afacere n-am făcut.

  Soareinamiaz, încep să cred că numele ţi se trage din faptul că ai stat prea mult cu capul descoperit în soare, la amiază. Altfel nu-mi explic cu cine vorbeşti, ce motive ai pentru elementele de paranoia şi nici mania persecuţiei de unde ţi se trage. Renunţăm şi noi la diplome, eventual facem chetă şi ţi le dăm pe toate, numai explică-ne chestiile astea. Sau completează-ţi numele în „capinsoareinamiaz”, să ştim şi noi una şi bună. În rest, e ok că-ţi aparţii, pentru că în majoritatea statelor normale la cap sclavia a fost abolită, deci putem spera că măcar din punctul ăsta de vedere ai o viaţă normală.
  Ce ţi-am făcut noi, mai precis? Nu că m-ar bântui dilema asta, prea tare, dar pe tine pare să te bântuie rău.

 6. Chiar daca ai făcut un bâlci întreg ca sa mă desparti de Adrian, nu vei putea sterge cu buretele ca eu am fost femeia din viaţa lui care l-a iubit. Care a incercat sa se lupte cu ideea ta tâmpită ca iubirea este o iluzie. Iubirea noastră a existat, sa ştii. Nu a fost o iluzie, noi doi i am dat cea mai frumoasă formă.în rest, poti sa afirmi ce doresti.

 7. Fiinţă feminină şi uşor obsedată, înţeleg că te vrei o specie de persoană cu probleme (cică aşa e la modă să zicem) comparabilă cu cele care au mai bântuit pe aici în trecut. Nu prea reuşeşti, că alea făceau bine şi se luau de noi pe motive care măcar ţineau de persoanele noastre. Tu pari să fi apărut de nicăieri, repetând la infinit nişte chestii despre dragostea ta tot infinită cu Adrian. Chestii care mă fac să-mi fie milă de zisul Adrian, care înţeleg că-i totuna cu Scorchfield şi care cumva a avut ghinionul să se procopsească cu tine pe post de stalkeriţă. Dacă tot pot să afirm ce doresc, afirm că nu ştiu cu cine te baţi tu că ţi-a furat iubirea, dar nu e cazul aici, aşa că du-te şi alege-ţi alte capete pe care să le bâzâi. Te rugăm frumos, încă.
  Şi ca să fiu a dracu’, observ că faptul de a fi fost în viaţa unui bărbat femeia care l-a iubit nu înseamnă deloc că ai fost femeia din viaţa lui pe care a iubit-o el, ceea ce e destul de trist şi ne pare rău. Dar asta e. Se merge mai departe. Încearcă şi tu cândva.

  Scorchfield, dacă mai treci pe-aici poate vrei să ne lămureşti şi pe noi: e şi-n viaţa reală stalkeriţa asta a ta sau te bântuie numai prin internet?

 8. Eu nu îl urmăresc pe el. Vreau doar sa îi spun ca de cand noi doi ne am despărtit, prietena lui mi a făcut viaţa un calvar. Ea mă urmăreşte si vrea sa imi facă rău ptr ca el m-a iubit. Ea mă obligă sa trăiesc toate planurile noastre de viitor, însă singură. El nu ştie ce imi face, însă bănuieşte ptr ca ştie cât de diabolică este.

 9. petronia iubire, soareinamiaz nu e deloc usor obsedata, vo doo luni mi-a umplut si mie blogul de comentarii deplasate, eu nu cred ca e nici paranoica, doar putin nfhh.

 10. cosmar virtual. invazie de lacuste si broaste din cer cadea-vor pe blog. recte hyeronimus bosch. cand era sa zic ca asteptam postu asta de vrun an. slobozeste-l pe askimet

 11. Soareinamiaz, ok, cum zici tu. Deci dacă te prinzi că de fapt cauţi prietena lui pe unde ea nu este şi că nouă nu prea ne pasă de amorul vostru ratat (deşi mie uneia mi-ar păsa de unde a pornit toată povestea asta şi care-i părerea bietului Scorchfield în legătură cu ea) o să ne laşi în pace. Păi să aşteptăm atunci, zic.

  Dan (iubire?!), nu-mi imaginez totuşi cum ar putea funcţiona asemenea strategie, adică cine ar pune botu’. În toate sensurile posibile.

  Timburton, este un proverb chinezesc care zice aşa: „nu lăsa comentariile să-ţi strice postarea”. Bine, s-ar putea să fie mai mult vorba despre o ploaie de dimineaţă şi un drum, dar nu asta contează. Dacă ai mai fost pe aici, ştii cam care-i procentul comentariilor care au legătură cu postarea. Deci suntem în grafic.

 12. long story cu „iubire”… si nu as numi-o strategie, putin „disperare”.

 13. interesant. interesant interesant.
  si zici asa, petronia se ocupa cu stricatul de casele lu oameni. Nici nu ne miram, daca e sa zic doar de stolul ala de vrabii pe care mi le-a trimis pe cap.

  o sa scriu o carte despre ce am citit azi aici.

  Petronia! Noi am crezut in tine. si tu… Nu, nu vrem sa auzim explicatiile tale. raul a fost facut… Adio.

 14. eu cred ca petronia te va indeparta de osaka.

 15. Dan, cred eu că e long story, dar zic să n-o facem chiar mai long, deci armistiţiu sau ceva. Iar atât de disperată nu are cum să fie nici o femeie. Sper. Şi oricum, de ce i-a căşunat taman pe Scorchfield? Omul ghinionist la momentul şi locul nepotrivite, sau cum? Aşteptăm împricinatul pentru lămuriri, cazul devine interesant.

  Pitice, ştiu că şi tu şi vrăbiile mele credeţi în mine, dar na, asta nu înseamnă că nu pot să vă mai dezamăgesc din când în când. Nu puteţi să puneţi aşa presiune pe mine permanent. O să clachez. Aolio, am zis vrăbiile mele? Nu nu nu, eroare, e de la presiune, vezi ce faci?
  La cât cinci dimineaţa vrei să te trezeşti mâine?

 16. okay, peace not love!

 17. niciun „deci”. renunt ieu la diploma mea de cavaler ioanit intru logica binara. am pariat cu calul ca din pura placere de baba halebardiana lasi comentarii inepte. pura placere. hehe, ce noroc sa ne mai putem atinge di-un pacat capital

 18. Păi Dane, dacă ne amintim că totul e corect în dragoste şi în război, mi se pare logic că unde e dragoste nu prea merge cu pace. Dovada mai sus. Şi cum pacea e mereu preferabilă, subscriu.

 19. intrebare: de cat timp bantuie soareinamiaz pe aici?

 20. Ei, eu în locul tău nu aş spune ”ratată”. Dar daca alt cuvânt nu ai găsit. Te iert.

 21. Normal, Timburton. Deci chiar ai mai trecut pe aici.
  Ruginesc burţile dacă nu râdem destul de tare, înţelegi. Pare promiţător.

 22. Dan: de azi, că de asta încă mai bântuie, înţelegi.

  Soareinamiaz: cred sincer că nu ştii chestia asta, dar aşa se cheamă când fugi după cineva aiurea şi suferi de conspiratită cu complicaţii uşor penibile. Se mai cheamă şi-n alte feluri, dar nu te cunoaştem încă destul de bine încât să te insultăm. Încă. Înţeleg că pe la alţii te-ai prezentat complet deja.

 23. daniela, serios, in sase luni nu ai avansat deloc, esti mai praf decat mine, sa mor.

  petronia, o sa stergi comentariile ei mai ceva ca videoclipurile lu pg :))

 24. Dan, mi se pare frumos din partea ta că îmi acorzi prezumţia de răbdare pe şase luni, dar chiar nu e cazul. Se va vedea.

 25. nu ziceam ca vei avea rabdare 6 luni, spuneam ca soareinamiaz (aka daniela) nu a avansat deloc in ultimele 6 luni.

 26. Te rog sa aberezi în continuare de amorul scrisului pe pereţi. Nu faci decât sa te dai în stambă, reluând la infinit aceleaşi idei. Păi, sa aşteptăm sa nu o mai faci, zic.

 27. Aproape simpatic cum decide să devină brusc un fel de agresivă. Sau asta cred că face, că nu prea poţi să-ţi dai seama.

  Soareinamiaz, da’ nu vrei tu să aberezi prin alte spaţii, de amorul plânsului după amor? Zic. Nu de alta, dar văd că te apucă momente de sinceritate autocritică şi începi să vorbeşti cu tine. E destul de neplăcut pentru spectatori.

 28. sa spuna reclamanta namiazamare cum a fost si cum trebuia sa continue sa fie. mai pe întelesu ascultatorilor.

 29. ea nu e bipolara, e cvasipolara.

 30. cetateanu dan, daca nu esti impricinat sau pârât, de ce tulburi auditia in instantza? ha? sa fie dat afara sau mai bine sa i se taie capu

 31. E martor, Timburton. Cunoaşte cazul. A fost chiar victimă la o vreme, din câte înţeleg, şi a supravieţuit.

 32. da? il iertam, sa nu mai fie dat afara.
  sa i se taie doar capu.
  chiar daca a fost victima, mai are potential

 33. timburton, ultima mea dorinta e sa te bantuie daniela vo doo luni. luati-mi capul, mor impacat!

 34. Nu blestema Dane, că se întoarce ca bumerangul blestemul şi atunci să vezi ce bine o să-ţi facă să nu mai ai cap.

 35. Petronia, mai pe intelesul tau si al cititorilor nostri, iti propun sa scurtezi povestea mea de amor pe acest site. Detalii despre cum am parul, cum ma imbrac, cum ma spal pe dinti, ce am scris, cum, unde si alte dezvaluiri nu sunt atat de deranjante. Pace!

 36. Ai facut-o praf oricum! :((((

 37. Cum adică să scurtăm povestea? Am dat noi de înţeles cândva, prin vreun cuvânt, că ni se pare stupid să sari aşa la oameni din senin şi tot tu s-o faci pe ofensata?

  Nu de alta, dar dacă încă n-am dat de înţeles chestiile astea, putem să fim mai clari.
  Ne interesează fix zero detaliile astea, asta era şi ideea. Mai pe înţelesul tău. Deranjant e felul în care ai impresia că te poţi lega de oameni.

  În rest, pace, că bine zici.

 38. Ce praf am făcut eu ce poveste? Că am făcut eu praf multe chestii la viaţa mea, dar nici una fără să-mi dau seama. Nu vrei tu să te milostiveşti de mine şi de cititorii noştri şi să explici, totuşi, despre ce-i vorba? Cu subiect şi predicat şi maximum două epitete?

 39. Are prea multe probleme pe cap. Sa i se taie capu. Acum. Zic si io

 40. soareinamiaz noapte esti daniela?

 41. noaptea*

 42. Nu e cazul sa te dai lovita caci nu din senin am scris aici. Am pretentia sa intelegi macar atat. Nu as spune ca te persoana mea te intereseaza fix zero. Nu de putin ori mi-ai aratat ca, din contra, te legi de orice lucru pe care il spun sau il fac aiurea dp TAU de vedere, bineinteles.

 43. petronia, de dragul „iubirii” noastre apuse nu injur, te implor, blocheaza-i ipul.

 44. Ok. Du-te şi te plimbă, că ne-a cam trecut tuturor cheful de bancurile tale proaste. Ceartă-te cu oamenii care te-au văzut măcar o dată în viaţă, că noi n-avem de ce să suportăm mofturi de primadonă paranoică.
  Vreau să fie clar, totuşi, că pari să ai probleme la înţeles chestii: n-am nici cea mai vagă idee cine eşti şi sunt destul de sigură că n-am de împărţit cu tine nici o scobitoare. În afară de Dan şi de Scorchfield, care par să te fi văzut dându-te cu capul de pereţi şi înainte, noi restul habar n-avem cine eşti şi ce vrei de la noi. Şi nici răbdare să aflăm nu prea mai avem.

 45. Nu stiu cine sunt Dan si Scorchfield. Este evident insa ca tu ai mari probleme de personalitate. Criza sa nu mai fie cu tine! Pari mai afectata decat esti. Chiar nu stiu ce vrei de la mine si nici cine e timburton care a indrugat numai pe tampenii despre mine. Da, ma deranjeaza pentru ca nu sunt adevarate, pentru ca motivele tale sunt egoiste si, in plus, nu te apuci sa faci harcea-parcea viata unui cunoscut, afirmand la sfarsit ca e fictiune.

 46. Daniela, tu îţi dai seama că primul comentariu pe care l-ai făcut pe blogul ăsta este:
  „Petronia, mai pe intelesul tau si al cititorilor nostri, iti propun sa scurtezi povestea mea de amor pe acest site. Detalii despre cum am parul, cum ma imbrac, cum ma spal pe dinti, ce am scris, cum, unde si alte dezvaluiri nu sunt atat de deranjante. Pace!” ?
  Dacă vrei să ne explici tuturor cât de multă legătură are asta cu orice se discuta anterior şi cum nu eşti tu Soareinamiaz, te rog. Şi după aia zi-ne şi despre ce anume poveste de amor a ta expusă pe acest site e vorba, dacă tu nu eşti Soareinamiaz care ne-a futut la creieri cu delirul ei toată ziua. De fapt, şi dacă ne zici despre ce e vorba pur şi simplu în comentariul tău e suficient. Aşteptăm cu nu foarte multă răbdare. În momentul în care apari din Lună şi-mi propui să scurtez povestea ta de amor pe blogul ăsta, ar cam trebui să fii în stare să-mi spui şi despre ce vorbeşti.
  În final, te asigur că nu te cunosc şi nu mă cunoşti, deşi am senzaţia că e inutil.

 47. s-a dus dracu cu noaptea muzeelor.asta a frost noaptea nebunelor. Moama, Petronia unde-ai gasit fatuca asta cu dula personalitate? Pisicile nu-s afectate, si cainele unde e?

 48. Ba da, Anaid, pisicile sunt afectate, și încă ohoho cum. S-au căcat de râs peste tot prin casă. Ceea ce înseamnă că mai afectate o să fie Rhetta și Veta când o să ajungă acasă și o să trebuiască să se dueleze pe viață și pe moarte ca să decidă cine curăță mizeria. Viață de mâță. Câinele urlă la Lună să nu mai trimită asemenea specimene.
  Iar eu mă uit cu îngrijorare și tristețe că sunteți niște oameni răi și că nu v-ați dus pe site-ul muzeului de farmacie. Înțeleg farmecul circului, dar să ne ocupăm din când în când și de lucruri normale la cap.

 49. Phii, eu am intrat doar ca să raportez că am vizitat site-ul ăla și că mi-a trezit interesul pentru când oi mai merge în Cluj. Era, însă, cât pe ce să mă rătăcesc însă printre comentarii, comentatori…

 50. După cum vezi, Șilavarăcald, înșiși comentatorii noștri se rătăcesc câteodată printre propriile comentarii. Asta nu e de obicei o problemă, dacă avem cea mai mică idee de la ce li se trage. Sau dacă ne lasă și pe noi să ne jucăm.
  Mă bucur că în urma disperării mele manifeste s-a găsit măcar un vizitator pentru site-ul ăla. Muzeul e chiar tare. Bine că măcar tu îl apreciezi, dată fiind relativa apropiere de domeniu (mai mare decât în cazul nostru, oricum). Mai era un pic și se lăsa cu tragedii grecești.

 51. Petronia, esti nedreapta. Am net din modem d-ala USB, cu trafic limitat si mic, daca intru pe site-ul muzeului nu-mi mai ramine si de comentarii neadecvate pe aici (asta ca sa consolidam noul obicei de pe SM de a face comentarii burzuluite fara ca destinatarul lor sa aiba habar cu ce a gresit :D)

  Promit ca la revenirea acasa, foarte curinda, sa-mi petrec cel putin citeva ore pe acolo. Si stii ca ma tin de promisiuni. Sper. Cred. 😀

 52. Dragoane, normal că sunt nedreaptă, nu vezi că sar la oameni fără motiv și le dau cu anatema-n cap? Lasă că site-ul rămâne acolo, prioritar e consolidăm obiceiul. Idee în care vreau să zic că ești un hiperboreean cu coadă. Să fie clar.

 53. Luindu-ma dupa teorii anterior expuse pe aici, adaugind la asta o scurta privire in oglinda, da! Sint un hiperboreean cu coada 😀

  Asaaaa… acu’ mi-e lene sa comut la postarea cu Mang, asa ca pun aici un link spre o alta investigatie pe probleme de plagiat, de data asta acuzat fiind Procurorul General al Ro-freaking-mania: http://blog.grupul.ro/?p=2435 (daca tu insisti cu farmacia, insist si eu cu asta, e foarte instructiv. pe bune)

  Deocamdata este echilibru, unul de la unii, unul de la ailalti. Sper sa scoata in curind tancurile, mig-urile, atomicele si sa se sfirtece intre ei. Exista speranta. Si moare ultima. Ultima, da’ moare si ea 🙂

 54. Să nu crezi că nu m-am plimbat pe siteul Ad Astra de ieri. Și foarte bine fac toți ăștia. Abia aștept să fie scoși la iveală toți și să rămână fix 27,3 profesori universitari pe bune în toată țara, 5 manageri, 2 miniștri, 230 de șefi de diverse chestii și 2 studenți.
  Completare: speranța moare ultima, înaintea ei moare ăla de speră.

 55. Asta cu speranta si speratorul suna cam ca aporia cu oul si gaina, dar pe dos. Hmmm…. meditam si revenim.

  Dada, sa se faca. Sa ramina nene cu diplome doar aia care au muncit cit de cit pentru ele. Si nu doar pe post de compilarie/legatorie.

 56. rog sa-mi faca cineva un rezumat ca sa pot sa-mi dau scurt cu parerea. s-o linisti si agitatia pe urma

 57. da de ce sa se linisteasca agitatia? noi unde ne mai uitam?

 58. tocmai eram sa zic, daca nu vrea nimeni sa faca rezumatu ala, atunci ieu pliez harta si plec cu portativu din clasa asta. n-o sa ia nimeni bacaloreatu, treaba voastra. daca nu vreti sa munciti. asa cum piticugras s-a dus, asa si eu acum. adio. adio.
  [o mica greseala de distributie faca ca piticugras sa fi aparut din nou mai sus. trebuie sters ca sa nu contrazica scenariul nostru bine chibzuit. am ramas deci la „adio”. ]

 59. Timburton, când mai scrii scenariul unei coproducţii, asigură-te că ştie şi coproducătorul ce vrei să faci, că nu dă bine să te contrazică echipa. Treaba ta, descurcă-te cum poţi, io nu pot să-l şterg dacă n-a făcut nimic rău. Nu de alta, dar m-aş contrazice şi nu mai învaţă niciodată. Alege-ţi alt coproducător. Ştiu! Pe mine. Iar eu am drept de veto, deci nu se face nici un rezumat până n-am eu chef să-l fac.
  Şi-l fac doar la schimb cu rezumatul la „Valurile” de Virgina Woolf. Spor.

 60. n-ai drept de veta.
  si comentezi in afara subiectului.
  si treaba aia cu toma & jerry e miau-miau, colaj conceptual. mustatile mele puse lu marilyn monroe ce-s atunci?
  aia cu „caru cu boi doi”, pai tot ce greseste monitoru sa-i zicem opera de arta pe banii contribuabilului. heh.

  de fapt nici nu mai sunt aici, am plecat in comentariul de mai sus. nici n-am mai putut sa-ti citesc raspunsul. pariu ca era irespectuos. hehe, si salutari lu virginia woolf spor

 61. În general drept de Veta are Rhetta, iar eu nu am instincte sinucigaşe ca să-i încalc teritoriul. Am stâng de Veta câteodată, când bat penalty-uri, în schimb.
  Colaj conceptual miau-miau se aplică şi la Mona Lisa de Duchamp sau numai unde-i rost de Tom şi Jerry? În caz de Mona Lisa e colaj conceptual moni-moni? Mustăţile pe femei sunt deja vu de la Duchamp încoace. Deşi s-ar putea să aduci ceva nou pentru că măcar pe Monroe n-a bănuit-o nimeni vreodată că ar fi fost bărbat deghizat.
  Iar alea erau erori de calculator numai în mintea mea.
  Nu te mai plimba prin comentarii, că ajungi în alea confuze şi dracu’ ştie cum începi să te manifeşti. Poate te apuci şi faci singur rezumatul ăla, nu vrem aşa ceva, nu?

 62. aminteste-ti ca nu pot sa te citesc pentru ca am plecat adio. asa.
  dar fie, iti dau un hint pe sub masa. „rezumat” inseamna ca sa stergi chestiile fara legatura cu textu despre muzele de noapte, muzee si suprematia Transilvaniei, ca e pacat. altfel seamana cu un colaj gen toma & jerry, risti sa ti-l selectioneze comisaru expozitiei.
  da, si de cand un profet trebe sa-si explice atata cuvintele? think about it

 63. Păi un profet nu trebuie neapărat să-şi explice cuvintele, dar cam trebuie să moară pentru ele, de la Cassandra la Brucan trecând prin Hristos, şi nu ştiu cine ar prefera varianta asta.
  Păi dacă şterg chestiile fără legătură cu supremaţia Transilvaniei rămân fără postare. Mi se pare o metodă cam radicală să scap de comentariile alea. În plus, vreau să rămână acolo. Prind bine.
  Aha, aşa deci. N-ai trecut chiar atât de des pe la noi înainte, dacă nu ştii că postările şi comentariile sunt chestii a căror legătură e o chestie facultativă.

 64. Ba tu ești noo dacă nu știi ca toate au legătură si că profesiunea de profet s-a simplificat, nu mai e cu moarte pentru ca asta înseamnă o grămadă de acte birocratice. Când zic „toate” mă gândesc desigur la comentariile mele si in special la fațetele lor absurde. A, cu întrebările, sa nu uit, una de persoana si de comentariu, va rog.

 65. Te-ai făcut holist deci. Numai să nu prescrii tratamente şi să nu urli despre conspiraţii în tramvai, că atunci să vezi birocraţie. Moartea ar părea plata facturii la automat pe lângă asta.

 66. Am auzit COMSPIRATII?

  Sa moara NWO! tocmai a trecut un stol de drone peste cartieru militari… suntem pierduti…

 67. Stai calm, Pitice, sunt drone în time share cu încă 13 state, o să treacă foarte rar peste cartierul Militari. Poţi să dormi liniştit. Eşti privit din satelit.

 68. Dacă mă contrazici mereu, o sa zica lumea ca ești negaționistă. Si când o sa-ți cada mossadu pe cap, sa nu mă chemi sa te salvez. Mai bine te inscrii de pe-acum pe lista de așteptare pentru urgențe, altfel se discuta când ai appointment

 69. In treacat: „Noapte a Muzeelor bună”??
  Se zice corect „noapte bună, muzeelor”

 70. Seamănă cu asta:

  sau cu asta:

 71. Timburton, ca să fiu și negaționistă, și contrazicistă simultan, că tot e la modă multitasking-ul: eu nu zic niciodată „noapte bună, muzeelor”. Ai citit când erai mic „Florile micuței Ida”, de Andersen? Știa el ce știa Hans, a vrut să scrie și o poveste „Tablourile micuțului muzeu”, dar nu a mai apucat. Păcat, poate ar fi fost mai multe nopți ale muzeelor. Nopți de pândit tablouri și statui.

  A, că bine zici. Mi-a arătat cineva clipul ăsta când a fost un hit și încă sunt convinsă că a fost un monolog ținut de o actriță, un experiment social, artistic sau comic, dar pe bune nu are cum să fie. Cam aceeași impresie o am și despre cazul nostru.

 72. Și Mosadul nu-mi cade niciodată pe cap, Timburton. Bate politicos la ușă, așteaptă acolo o oră până mă trezesc și îmi beau cafeaua, apoi îmi cere sfaturi, ajutor sau iertare, după caz. Înțelegi. Dacă nu înțelegi, pot să trimit pe cineva să-ți demonstreze.

 73. inteleg, dar nu te cred.
  trimite pe cineva cu cât mai multe caracteristici feminine. si cu cafeaua de care zici. sfaturi avem, lucram pe stoc si ne prisosesc. mersi frumos.
  cand eram eu mic? nu eram. dar da, mare vrajitor acest andersen de care zici.

  A, mediumul din film e inegalabil. am incercat si noi aci oarece delir de dialogare, dar suntem muult mai prejos. totusi, ne-am straduit. eh

 74. Timburton, eu cred că dacă punem cap la coadă toate comentariile alea, facem de-un delir numai bun. Atât că trebuie să găsim pe cineva care să recite monologul în fața unei camere de filmat. Are careva o reputație deja varză sau o stimă de sine până la cer? Sau un început de schizofrenie, ca să nu-l deranjeze consecințele?

  Deci să trimit un agent cu părul lung și sâni mari, epilat peste tot, machiat și înghesuit într-o rochie strâmtă, cu schimbări de dispoziție și sensibilitate pentru pisici și copii. Ok. O să fie destul de complicat de găsit așa ceva în Mosad, dar cred că printre agenții sub acoperire am șanse să găsesc ceva. Vezi c-o să se prezinte „Linda”. Să-l crezi, că altfel te bate.

 75. da-mi voie sa-ti spun ca nu te pricepi. si de ce nu ma intrebi pe mine? ar trebui sa-ti intre in reflex. mdah

  te sfatuiam s-o trimiti pe Ziva.
  http://fr.wikipedia.org/wiki/Ziva_David

 76. Fincă eram sigură că la cineva ca Ziva salivezi, sau la sor-sa geamănă (ha! Știai că are o soră geamănă? Nu știi nici acum, că dacă știi e nasol pentru tine. Krav Maga nu-i bătaie cu perne.) Și Mosadul nu admite asemenea relații cu agenții săi. Îți zic sigur, că așa m-am împrietenit cu ei. Săracul Dani, a fost trimis tocmai în Mexic din cauza asta. Nu pot să-ți povestesc ce fel de agent era și ce făcea când l-am cunoscut, dar e de ajuns să zicem că acum e infiltrat într-o grupare paramiliatară pe care o conduce în zig-zag prin junglă, și-o pune să stea într-un picior lunea. Într-un singur picior. De porc spinos.

 77. salivatia non turpia. bine-bine, sa zicem ca ai castigat de data asta. face 4-1 pentru mine. mdah.
  iata jocul. poti pune aniversarile de la tot arborele genealogic, inclusiv lucy :

  http://www.youtube.com/user/Tippexperience2?src_vid=eQtai7HMbuQ&feature=iv&annotation_id=annotation_4373


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s