Plagia-v-ați epitafele, bă!

Oamenilor,

Prin Împărăția Atotposibilului, cunoscută și sub prescurtarea „România”, umbla odată ca niciodată, deci la fel de bine putem considera că acum, un zvon. Cică un fel de prim-ministru Ponta, care l-a făcut scăpat pe Mang Ciorditorul (e că are rezonanță de fondator de dinastie? Habar n-avea el câți o să încapă în dinastia asta. Sau habar n-aveam noi, de fapt, asta e mai grețos.) dând afară comisia care-l investiga, e posibil să fi dat și el cu botul în oala cu smântână pe aceeași temă acum ceva timp. A se reține că era un zvon, nu o istorie, ca în cazul soților Mang.

Cetățeanul declară (cu cuvintele lui, nu visez eu) ceva foarte apropiat de o recunoaștere implicită: „Singurul reproş care mi se poate aduce e ca n-am pus in subsolul paginii autorul, ci la bibliografie. Dacă aceasta e  o greşeala sunt gata să mi-o asum, dar nu se poate vorbi de intenţia mea de a-mi asuma ce au făcut alţii”. (sursa.) Ba da: fix despre asta se poate vorbi. Că dacă recunoști că exista un autor pe care nu ai avut decența să-l precizezi în notele de subsol, ești conștient că ai folosit ca sursă autorul ăla. Sursa se precizează în notele de subsol pe pagina unde apare citatul sau trimiterea, băi animalule (mă gândesc că poate i-o fi familiar apelativul).

Știți de ce se ascund toți plagiatorii jegoși după scuza asta cu bibliografia din final? Nu doar din cauză că sunt imbecili și nu știu că notele de subsol precizează sursele unor citate acolo unde alea apar, iar bibliografia recapitulează materialele valorificate într-un fel sau altul în realizarea unei lucrări („valorificat” înseamnă și citat, și parafrază, și trimitere, și sinteză, și comparație, și ce mai vreți voi, deci o simplă înșiruire bibliografică nu poate acoperi întreaga gamă de moduri în care poți valorifica lucrările predecesorilor tăi, poate doar să mărturisească faptul că ai trecut prin ele.) Nu, motivul e ăsta: să precizezi sursa înseamnă să faci asta de fiecare dată. Deci să se vadă de unde ai luat fiecare cuvânt și mai ales din câte surse ai luat și cât ai luat din fiecare. SĂ SE VADĂ. Or, asta nu-ți convine când tu nu ai trei cuvinte de-ale tale într-o pagină. Și atunci încerci să te acoperi mișelește, crezând că lumea nu știe diferența între notă de subsol și bibliografie. Și că nu o să se prindă nimeni că dintr-o bibliografie nu se poate deduce cât anume din lucrările alea ai citat. De asta.

Într-o teză de 410 pagini ai loc berechet să plagiezi lucrarea de 30 de pagini a altuia, deci lasă argumentul ăsta că măcăne ca Mang. Măngăne, ăsta ar trebui să devină termenul consacrat pentru apărările jenante, de tip „n-am plagiat dom’le, a trebuit să citesc cartea asta pentru teza mea și să vezi chestie, nu-i vina mea, s-au încurcat foile și din greșeală mi-am legat fotocopia după cartea unuia laolaltă cu lucrarea mea originală!”. Ba chiar încape atât de bine cartea aia de 30 de pagini de mai încap și altele pe lângă ea. Ăsta e argument de om atât de prost de-ți dau lacrimile. Să plagiezi nu înseamnă să întinzi cele 30 de pagini ale sursei până se fac 410 ale tale. Înseamnă să le incluzi pe alea 30 în celelalte 410 în bloc și fără să semnalezi asta precizând autorul, titlul, editura, anul, pagina/paginile.

Pe cuvântul meu de babă că fac infarct de râs dacă se dovedește că au dreptate ăia de la Nature și presa care-i împotriva Pontatorului de realizări academice. Dacă se găsesc sursele și comparația arată că omul e un manglitor (propun și acest substantiv spre omologare, întru îmbogățirea limbii române, ca dovadă că nu doar agramații pot contribui la asta) ordinar, ar fi cea mai sinistră comedie de anul ăsta, și deși anul nu e pe terminate s-au întâmplat multe deja în el.

Sigur că acuzația e o mizerie politică. Dar la fel de sigur e și că singurul lucru relevant la ea e dacă e adevărată sau nu. Iar dacă e, primul ministru ar fi deștept să-și comande armură și să se chircească într-un buncăr, pentru că ăia 100 de oameni care și-au făcut licențe, teze de master și doctorat pe bune, din capul lor, cu note de subsol, idiotule, că alea marchează citatele și le recunosc meritele, nu bibliografia generală de la final! o să-l vâneze cu furci. Și o să fiu și io printre ei, iar furca e una din armele mele preferate.

Dacă Ponta dovedește (cică e procuror, deci este obișnuit să acuze, dar apărarea e simplă: prezintă tema la control, fără scuze că i-a mâncat-o javra de Mang) că e o minciună jegoasă, îi mai rămâne totuși ceva de făcut: să aprindă un foc sub cururile ălora pe care i-a pus să mimeze că se ocupă de cazul Mang. Altfel: iar furci.

Și în final: muriți bă, toți care ați înghițit nemestecate mințile altora și ați căcat teze academice din ele! (Deocamdată Mang. Lista e deschisă, ba chiar există și listă de așteptare, după cum se vede. De unde pluralul.) Muri-v-ar creierele alea inutile prăjite cu voi cu tot pe rugul format de minunatele voastre producții academice.

Da, oamenilor, știu. Patru semne de exclamare într-o singură postare. Da. În halul ăsta.

LE: Ca să știm cu toții despre ce vorbim, măcar noi dacă stimabilii doctori nu, poftim aici explicație pentru proști sau ghinioniști cărora nu li s-a explicat în școală. Nu că la nivel de doctorat ai putea veni vreodată cu scuza că nu te-a învățat nimeni, deși nu m-ar mira.

LE 2: Da, oamenilor. La fel cum comisia care trebuia să-l investigheze pe Mang a fost mătrășită de Ponta în ultimul moment, același lucru l-a făcut ministrul Pop cu comisia care-l cerceta pe Ponta. O dată e acțiune. De două ori e obicei.

Reclame

42 comentarii

 1. Eh, Petronico, tu ai dreptate, maică, dar vezi că fiecare specialitate cu formatul ei obligatoriu de citare: unii la subsol, alții la coadă. Obligatoriu nu e nici subsolul, nici coada, ci doar citatul cinstit.

  În rest, de acord. Vezi galaxia zu Guttenberg, K.T. (Tot jurist.)

 2. Pinocchio, ai dreptate că n-am dreptate să urlu numai despre notele de subsol. Asta e din cauză că mă enervează apocaliptic să trebuiască să stau cu degetele prinse prin diverse locuri din carte când citesc, ca să pot căuta notele pe la coadă. Notele de subsol mi se par cea mai logică formă și mai respectuoasă cu cititorul, ca să zic așa.

  În apărarea istericalelor mele, zic că omul a spus ceva de bibliografie, nu de note de final.

  Continuu să urlu despre încorporarea de material fără precizarea surselor, chestie la care înțeleg că mi te alături. Mă limitez la Mang dacă-i caz de nevinovăție cu Ponta. Foarte bine, numai vino cu megafon de acasă, pentru că ale mele sunt ocupate toate 10. Am înregistrat urlete potrivite cu situația și le-am plasat pe fiecare pe câte un mp3 player.

 3. Mdap, nu pot sa-mi împiedic gândul către un Tepes al talharilor intelectuali. Cu cât îți dau mai mult dreptate cu atât îmi scade si speranța de dovedire a miilor de plagiatori doctori in aranjamente si omiterea surselor.
  Banditi ca alde Ponta n-or fi copiat chiar la cuvânt ci la idee, adică mai schimband câte un cuvânt cu un sinonim pe ici pe colo.
  Sublinierea Petroniei e grea cât ghiuleaua: Ponta zice ca n-a pus autorul legitim la suptsol ci numa’ la bibliografie. Aaaa, furt asumat deci. Ca si cum ar zice contribuabilu Mitica: io nu plătesc impozit in fiecare an, scuze, ci doar o data la sfârșitul vieții, da? Da. Atunci când evaziunea fiscală va fi regulă generală. Cam așa si cu evazivii alde manga, ponta

 4. ponta e terminat. ce tot mai dati cu bricegele in el? gata. basescu a reusit inca o data.

 5. Ahaaaaa… chiar ma intrebam cind o sa scrii despre asta. Daca am vreme o sa incep sa sap dupa dovezi.

  In alta ordine de idei, ca sa raspund mesterului Pinocchio, e drept ca exista mai multe forme acceptate de trimitere la surse, dar toate implica ghilimele plus referinta. Daca nu e numar de nota de subsol, e numar de nota de final de capitol. Pentru lenesi, sintem in stare sa acceptam si numar de ordine din bibliografie. Oricum, da’ sa fie.

  Inca nu mi-e clar daca lucrarea lui Ponta sufera cu adevarat de astfel de lacune. Oricum, am eu o banuiala ca, daca ala de la Nature a semnalat plagiatul, e plagiat.

  Partea buna pentru Ponta este ca e in postura din care poate sa desfiinteze orice comisie care ar putea sa dea un verdict oficial in privinta pocinogului.

  Sa incepem sa speram ca vin vremuri de curatenie? Hmmm…

 6. Aia de la Nature nu stiu romana. ei doar au primit un articol servit. daaa?

 7. Să zicem că daaaaaaaaaaaa, Pitice. Dar dacă io îţi dau două texte identice în slavonă mediobulgară o să poţi să te joci de-a „găsiţi diferenţele care nu-s”. Nuuuuu?

  Eu nu urlu la un politician, deşi sunt conştientă că ăsta a fost scopul, doar nu suntem tâmpiţi. Eu urlu la un posibil doctor de carton şi la un doctor de stambă. Şi la tot neamul lor cel adormit intelectual care ţine predici despre onestitate şi salvarea sistemului universitar.

 8. aia de la Nature au invocat experti anonimi. chestie la fel de ciudata ca legatura senior editorului evreu cu consilierii evrei de la cotroceni. Am aflat azi de niste Finkelsteni si Frankensteini.

 9. Da vin chu, foarte tentantă ideea, deşi îţi dai seama că o să rămână pustiu şi o să se audă ecoul. Dar nu Ţepeş. Ceva mai nasol. Scafism sau aşa.

 10. Ete ca am gasit si textele cu pricina E destul de pe fata. Si nici vorba de citare, dat fiind faptul ca prin unele locuri mai introduce si de la el o vorba, doua. Caz in care ori e plagiat, ori e lipsa de respect fata de sursa pentru ca se altereaza textul citat fara a se semnala asta. Si nici vorba de ghilimele, mama lor de ghilimele.

 11. Ii ramine o singura scapare. Dovada ca textele prezentate ca dovada de plagiat sa nu fie din lucrarea lui sau din ale alora dupa care se spune ca a copiat.

 12. prea tarziu. omu e distrus pe plan international. nici membru de partid nu cred ca mai ramane…

 13. Ah, bezmeticul a si uitat ca in alte cazuri a pus note de subsol in care trimite la sursa citata. Asta in cazul in care a scris el lucrarea. I-o fi facut-o un student PDList care s-a jucat putin 😀

 14. bezmetic esti tu. si manipulat pe deasupra….

 15. Aolicaaa… daca documentul spre care am dat link e extras chiar din lucrarea lui Ponta si din cartile alora, apai asta n-a plagiat, a copiat aproape in integralitate. Cam cum era si la Mang, de altfel.

  De ce mama dracului vor astia sa fie neaparat doctori? Nu cred ca le-a cerut nimeni asta, nu cred sa fi auzit vreodata in vreo campanie ca se lauda cu asta, e un titlu complet inutil in cazul lor. O idiotenie crasa.

  E o vorba romaneasca, aia cu prostu’ care nu-i fudul.

 16. Dragoane, am ajuns doar până la pg. 26 din lucrarea lui Ponta = VIII din a lui Diaconu când am leşinat de râs prima dată: a copiat din prefaţa operei plagiate. Din prefaţă!!

 17. totusi… basescu a dat gol din ofsaid. e posibil sa reparam necazul in toamna.

 18. Mda… Eu am avut rabdare si am luat mai multe pagini la rind, cam pe toate. Si am luat aleator bucati de text si am comparat. E tragic. Si e tragic cind vezi cit de lung e documentul ala.

  Mai sapam. Avem nevoie de o confirmare ca extrasul e chiar din lucrarea lui Ponta. Si coloana din dreapta din cartile alora.

 19. mah piticulegrasule. daca dezmembrai tu ICR cum a vrut capu lu ponta deunazi si daca stiam io ce poama de doctor iesti, pai nu te dadeam in gât direct la muma nature? ba te. asa ca ce to fluturi naframa cu „comanda politica”? fiecare fals doctor, ce-i al lui e pus deoparte. adicatela cate un glontz pus pe tzeava in caz ca face porcareaua politica prea gogonata. pac la rezboiu lu nea iancu. sa cada de sus, de unde doare tare. chestii

 20. imi place baddragon. scrie ca un robot si ne face sa ne bucuram ca noi suntem oameni si radem, povestim,
  el doar isi canta melodia ca un ceas chinezesc.

  davinchule? vrei sa ne batem in dosare? ai grije. in ’96 te-am filmat cand ai furat porumbelu ala din cismigiu…. dar ce zic, am trimis filmu la Nature…

 21. Pitice, dacă se dovedeşte adevărat, e mai mult un gol cu piciorul altuia, dar e gol. A, în toamnă e o sesiune de restanţe pentru doctorat? De ce n-ai zis mai devreme, numărul de doctori ar fi putut fi încă mai mare.

  În continuarea ideii Dragonului, pentru că am observat şi eu virgule schimbate în pasajele altfel identice sau câte un cuvânt în plus sau minus pe ici, pe colo (extrem de rare şi de limitate intervenţiile, probabil din respect pentru integritatea textului original şi pentru meritele autorului său, normal). Schimbările astea mici demonstrează exact ce omul a declarat că nu e cazul să bănuim: intenţia de a-şi apropria opera altuia, de a o face să sune mai ca ceva ce ai fi scris tu. Probabil abia ăsta e detaliul cel mai grav deocamdată.

  Mă duc să mai leşin de râs o dată. Sau chiar de zece ori.

 22. ce sa ne mai batem, ca te-am batut anticipat. da? nici nu stii ca
  sunt bun prieten cu google si ala stie si ce-o sa gandesti maine la ora 19:02. vezi cam cum ne situam. mai bine pune ceva pe masa, un mizilic, o sticla de ceva

 23. petronia, daca citeai comentaru mieu mai bine, hehe, economiseai ceva timp. prooroc am fost, prooroc am ramas, vai di capu mieu.

 24. Da vin chu, nu că aș vrea să mă pun în calea destinului tău profetic (deși probabil ar trebui să te avertizez că exemplarele speciei ăsteia tind să sfârșească destul de prost, asta ca să vezi că sunt totuși babă bună și am un sfert de inteții pacifiste), dar am recitit comentariul tău de zece ori. Nu că ar număra cineva. L-am citit bine de la început, doar că de la profeția ta la afirmația mea drumul a trecut, în mod necesar, prin dovada pusă la dispoziție de Dragon.
  Ce am zis eu, și nu-mi pare rău că am pierdut timp ca să observ asta, e că plagiatul de tipul ăsta e o dovadă chiar mai convingătoare decât plagiatul cu desăvârșire identic a intenției de a-și apropria munca altuia.

  Dar cu Țepeș sunt complet de acord, indiferent dacă te referi la trasul în țeapă din cronici, la dat foc la pușcăria și la casa de nebuni din poezie sau la tăiatul mâinilor din legende. Ultimul mi se pare cel mai potrivit, fiind rezervat hoților.

 25. În rest, dacă vă bateți, aveți bunul simț să nu sângerați pe covor, să vă adunați mațele și creierii de pe tablouri și să tăiați bilete. Și să onorați gazdele cu un procent gras din vânzări, dar bănuiesc că nu trebuie să vă sugerez eu asta.

 26. Bravo babo, asa, arde-i, ca merita!
  Ca prea multi doctori cu tomuri sub fund se fabrica la noi pe meleaguri!
  Si asta cu „nu e obligatoriu sa mentioneze in subsol” nu e deloc o scuza. Ca doctorand care te respecti trebuie sa urmezi niste reguli de redactare a lucrarii. Daca nu, uite, patesti asa.

  A, substantivul „manglitor” exista demult, din cate stiu. Si spune exact ce trebuie! 🙂

 27. tzi-atrag respectuos atentia (nu mai stiu a cata oara) ca spusele mele profetice au declansat aparitia dovezilor si ca iar o sa ma contrazici dupa asta cum ca dovezile existau dej. ei nu, ele erau doar latente, or existenta inseamna geneza. dar grea e soarta proorocilor, dupa cum bine spui. de-aia si dispar, p’orma revin sub alt nume.
  despre efectul „tzepes” pot zice ca da. dl Funeriu a facut mai multe acte de vitejie, dintre care crearea comisiei de validare a diplomelor si concursurilor universitare. a se citi comisie majoritar internationala. and a inceput sa functioneze, doar de vreo jumatate de an, s-a vazut diferenta: procentajul de validate este cam cel de la bac, alta vitejie funeriana.
  acuma daca vin plagiatorii sa faca legea, sa desfaca ICR si comisiile de bine ce functionau, deh.

 28. Reactiile lui Ponta la subiect sint absolut aiuritoare. Pe linga faptul ca o tine gaia-matu’ cu notele de subsol si bibliografie, o tot da cu „demisie? ce demisie? din postura de doctor?”. Cum ar veni, ce ma tot frecati cu asta? Ce daca am manglit ca porcu’ juma de lucrare? Cu ce ma face asta mai putin potrivit pentru a fi prim-ministru?

  Pai te face Gogule. Foarte putin potrivit. Pentru ca e o dovada excelenta a faptului ca te doare in cur de reguli, legi, bune practici, demnitate, munca altuia. Pentru ca este unul dintre acele gesturi cele mai putin interpretabile. Pentru ca daca deschizi sau nu Rosia Montana se poate chema decizie politica si ascultarea vox populi, deci interpretabila functie de orientarea doctrinara si presiunile de moment, dar daca plagiezi este clar o dovada de defect de caracter.

  In plus, mai si strici unul din putinele lucruri care au ramas cumva in afara debandadei generale, cercetarea stiintifica. Doctor in stiinte, daca ne luam dupa modelul Ponta, e un nou fel de manelism, o agatare de bling-bling la git, accesibil oricarui tembel cu ceva „muschi” si citeva mii de euro, in loc sa ramina un titlu rezervat celor care nu doar ca muncesc dedicat intr-un domeniu, dar mai au si ceva nou de spus despre el. Plagiatul in teza de doctorat este, dupa mine, mai rau decit oricare alta forma de plagiat. Pentru ca submineaza insasi esenta doctoratului, contributia originala la domeniu, fie ea si doar o reorganizare a datelor existente si punerea subiectului intr-o perspectiva noua, atita timp cit este onesta.

  Iar faptul ca iesirea la iveala a plagiatului este sau nu orchestrata politic ma lasa complet rece. Plagiatul este un fapt, indiferent cum afli de el.

 29. baddragon, ai o viziune corecta. buba la universitati e veche. ca un matusalem ce ma aflu, am putut urmari aproape toate fazele ei din ’90 incoace. dupa profesorii facuti pe banda a urmat piata tezelor. in momentul in care a insemna sursat de indemnizatii in general si lansare de cariere politico-parlamentare in special, doctoratul a devenit o afacere. cred ca in drept si politologie e dezastru in momentul de fatza. apreciez asta doar dupa undele care se simt in stiinte, cu toata atenuarea data de tranzitia dintre domenii.
  spusele lui ponta arata ca plagiatul s-a banalizat si ca e metoda curenta de obtinere a diplomei, cel putin in anumite cercuri.

  in germania, presa l-a dat jos pe gutenberg, ea a relevat autocontradictiile din declaratii. prevad ca asa o sa fie si in cazul lui Ponta, dar ce sa mai prevad ca asta se si intampla: fiecare declaratie a lui inseamna inca o agravare a situatiei. e bine, afla lumea pana unde s-a dus cinismul

 30. nu o sa se intample nimic. azi e arestat nastase, maine face basescu apendicita, apoi plecam in concediu la mare… hehe!

  apoi se face vinu si mergem pe la neamuri, o sa uite toata lumea…

 31. vei sa ne provoci mila cu povestea lu nastase da’ nu tzine. aici cugetam despre plagiat. vino cu vinu, ala de la neamuri, asta se admite

 32. eu as vrea sa cada un asteroid pe voi, dar daca nu cade, nu cade.
  ma gandeam sa va provoc mila cu povestea lui nastase si sa plangeti si sa va apucati de bautura ca sa-necati amaru si sa fiu razbunat.

  de fapt, mai mult vroiam sa va zic ca ma duc la mare.

 33. nu vrem sa auzim de dusu la mare. drept cine neei?
  noi mergem la munte. sa vedem cerbu’ si cocoshu’. ca românu’ frate cu codru’, nu sora cu marea’

 34. babe, matusalemi, doamne, domni, piticulegras, ie caz monstru. un asemenea bâlci nu iese decat o data la doozeci de ani. poate la o suta. limba de lemn putred a ajuns in faza academica. aici avem specialisti, prestigiu, premii nobel, tot. nimic nu trece. sa vezi cand s-o scula lumea academica internationala. da’ pan-atunci, profitati va rog de haloimas pentru ca nu e dat tuturor generatiilor.

  gen. interpelare: dle ponta, sunteti acuzat de plagiat, e vorba de jumatate din lucrare…raspuns: ie mâna lu basescu!

  hehe, curat murdar. hotzu care striga „banditu!” sau sa pricepem ca basescu i-a pus cu mana lui jumatea plagiata in doctorat? de-al dracului de marinel ce ie

 35. Aseaaaaa… se pare ca am facut rost de lucrarica de doctoras a lui Victoras si de cartea ei de capatii, mijloc si incheiere. Studiem textul, verificam autenticitatea (e de pe net, deci cu dubii) si revenim cu amanunte in telejurnalul de la ora 1:00

 36. nastase s-a impuscat…

 37. Se pare că trăim vremuri şi zile foarte interesante. Ce chestie.

 38. umpic impuscat, dar se pune.

 39. e 2012. eu v-am zis…. sa ne pocaim si sa cerem indurare lu nibiru.

 40. las’, nu fii trist, ca si io am zis ca o sa cada capetele, si hop. da’ n-am zis nimic de nibiru, asa ca nu te teme. mai bine uita-te la un film englezesc

 41. in presa de azi: „Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat ieri că a dizolvat Consiliul general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), modificare ce va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de ministru, relatează sursele de presă. Potrivit legislaţiei actuale, Consiliul general al CNATDCU este forul abilitat prin lege să se ocupe de acuzaţiile de plagiat care privesc o diplomă de doctorat, deci şi acuzaţiile de plagiat aduse tezei premierului Victor Ponta. Ministerul a luat decizia desfiinţării CNATDCU cu o zi înainte ca membrii Consiliului să se întâlnească în şedinţa Consiliului General, unde urma să se ia în discuţie teza de doctorat şi acuzaţiile de plagiat împotriva lui Ponta.
  Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) este autoritatea care acordă cele mai importante titluri universitare şi doctorale. El evaluează dosarele de acordare a titlului de doctor şi propune ministrului educaţiei acordarea sau neacordarea titlului de doctor. ”

  clasic: daca vrei sa obtii o decizie favorabila atunci numesti in comisie oamenii tai. pentru acuzatia de „palgiat”, asta e insa o premiera absoluta in Romania. se va demonstra ca plagiatul nu exista. ca probabil plagiatul este modul normal de obtinere a unei diplome. ca prin urmare numele de „plagiat” nu are sens. demisia decanului Baias indica iresponsabilitatea „legala” in disocierea valorii intelectuale de furtul intelectual.

 42. Davinchu, tocmai voiam să completez postarea asta cu o sumedenie de înjurături și blesteme perfect justificate pe tema asta. La fel cum Ponta l-a scăpat pe Mang anulând comisia care-l investiga, Pop i-a făcut același serviciu lui Ponta. La 2 cazuri, un eveniment deja devine obicei.
  Gata.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s