Fiind babă străzi cutreieram 2

Oamenilor,

Pentru că afară tocmai tună, am omorât papagalul cleptoman al doamnei Miron de la etajul cinci și mi-a fost aprobat patentul pentru nitroliera cu gândaci (de fapt încărcătorul suportă aproape orice, de la mere la cuie și elemenți de calorifer și, așa cum spune și numele, nitroglicerină), zic să vă dau și vouă un motiv de optimism.

Așadar, vă prezint mai jos nu muzică, nici pictură, nici pisici. Doar o dovadă că strada, ca și nitroliera mea, suportă de toate. Și plăci scrise de Iliescu & co., și firavele exemple de prezență a inteligenței în stare liberă. Rare, dar:

Eu am râs cu hohote demente, în mijlocul străzii și al unei mulțimi de oameni variind între îngrijorați și de-a dreptul îngroziți, și vă sfătuiesc să căutați motive să faceți la fel. Cât mai putem. Nu de alta, dar adevărata criză din domeniul sănătății o să înceapă dacă pornește justiția să facă chestii mari, că n-o să mai avem loc în spitale, o să se mute aproape toți politicienii și marii afaceriști în ele. Abia atunci o să ne dăm seama ce eforturi altruiste au făcut și fac unii să conducă diverse instituții care de care mai importante, săracii de ei ignorând eroic de dragul țării cât sunt de bolnavi. Și o să trebuiască să înființăm spitale de campanie pe malul Dâmboviței și să fim voluntari, pentru că medicii o să fie toți ocupați să trateze sindromul de stres postraumatic (trauma fiind acuzațiile de mici și inofensive obrăznicii penale, firește), precum și unele afecțiuni imaginare. Nu vă faceți griji, mă pricep la stat cu pansamentul în mână în timp ce mă uit cum izvorăște sânge dintr-o rană. Totuși, să fii voluntar e nașpa și nu-ți mai lasă timp să te uiți după lucruri de râs în jur. La tropăit nici vorbă să-ți mai zboare mintea. Eu vă zic.

5 comentarii

 1. 😆
  aaa, deci de aici ni se trage! de la tropăială carevasăzică!
  ia nu mai tropăiți tovarăși, poate ne rămâne măcar tencuiala întreagă!

 2. astea nu sunt plăci..sunt plăgi! 🙂

 3. As scrie ceva, dar ma cutremura un ras isteric!

 4. Dagatha, ştiu din surse sigure că se intenţionează înscrierea tuturor pietonilor la cursuri de balet. Din fericire, nu cred că o să se insiste mai departe de mersul pe poante, or, poante ştim să facem şi noi, deci suntem scutite toate.

  Andreotti, acum că zici, să ştii că ai dreptate. Sunt aşa, ca un fel de plăgi care apar pe mutrele clădirilor. Şi contagioase, cred, ca ciuma, de vreme ce se văd tot mai multe peste tot. E epidemie.

  Veutzu, dacă-ţi zic că poza aia a fost făcută acum trei zile, mă crezi că te înţeleg perfect? Mai ales cu ultimele updates din cazul Năstase.

 5. IAR DUDUILE COCHETE SA-SI SCOATA PANTOFII CU TOC, SA NU CADA VARU’ DE PE PERETZI! 😀


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s