Vești marca Fuck

Oamenilor?

Heh. Tocmai cablam niște circuite pe o rachetă cu căcat, când mi-am dat seama că Grecia o să reușească să facă fizic ce n-a reușit să facă economic, anume să arunce în aer Europa.

Ieri, a venit pisica Fuck să-mi spună disperată că Santorini s-a ridicat cu 14 cm. M-am oprit din ce făceam și am dat din cap îngrozită. Acum na, ce ți-e și cu contextul ăsta, când e vorba de insule, mai ales de unele vulcanice care au cazier, e destul de impresionantă o ridicare de 14 cm.

Am trimis-o pe Fuck înapoi la ea acasă și am continuat să montez circuitele pe racheta cu căcat al cărui prototip e aproape gata. Ca să văd azi că doar ce a fost un cutremur în Creta.

Dacă nu înțelegeți, întrebați civilizația minoică. Ah, da. N-aveți de unde s-o luați. Exact.

10 comentarii

 1. Babo, aici cercetatorii se afla in mijlocul unei confuzii de dimensiuni titanice. Sa-tz zic eu ce s-a intimplat cu civilizatia minoica.

  Civilizatia minoica, in culmile evolutiei ei, odata ajunsa in faza imperiala (vezi lucrare doctorat Neagu Djuvara, Sorbona 1975, „Civilisations et lois historiques, Essai d’étude comparée des civilisations”), a dezvoltat pentru prima data ideologia liberala. Consecinta fireasca, intr-o societate atit de avansata etic, a fost implementarea statului minimal in cea mai pura forma a lui. Dar, cum grecii, prin constitutia lor, oricit de evoluata le-ar fi cultura, depind de stat, odata cu minimalizarea statului, s-au minimalizat si ei. Asa se explica faptul ca in numai doua-trei generatii cultura minoica s-a volatilizat in eterul istoriei.

 2. Eu mă întreb de ce bați câmpii, intenționat sau subversiv?

  P.S.
  Înainte de minoici au fost cicladicii și tot așa… nimeni nu se volatilizează, dă bine la istorie, asta pentru a afla și alții, ca mine, sau ca tine.

 3. terminati, da?
  parca dinozaurii n-au disparut inainte de inainte? nu mai zic de cultura lor.
  chiar si pixul meu verde a disparut ieri. si institutul cultural român? volatilizat.

 4. scorchfield, cu care dintre noi te certi, ca nu ma prind?

  Daca eu eram destinatarul intrebarii, atunci raspunsul este „si, si”.

  Iar raspunsul meu la pisi este: inainte de cicladici au fost cicladacii. Dupa cum se stie, ei erau ramura mai uscata a vechii civilizatii nord-dunarene. Fiind deja uscati, tranzitia in faza de plasma, urmata de volatilizare a fost mult mai rapida si completa, o dovada a acestui lucru fiind chiar faptul ca nu exista nici o urma a existentei lor in arhipelagul grecesc.

 5. urma thurman, dinozaurii au disparut din cauza lipsei totale de ergonomie a fapturii lor. Incearca, de exemplu, sa-ti imaginezi un T-Rex spalindu-se pe dinti. Sau scriind cu pixul tau verde. Sau mincind cu furculita si cutit o fleica de diplodoc. Pe bune, incearca, insist!!!

 6. nu incerc sa-mi imaginez un dinozaur si nici nu sfatuiesc pe nimeni sa incerce pentru ca o asemenea enormitate n-ar putea incapea in imaginatie. or, eu sunt o faptura diafana.
  pe de alta parte, nu mi-am spus ultimul cuvânt. nu degeaba, vorba proverbului, urma scapa thurman. ehei

 7. Ce minimalizat, Dragoane? Uită-te la pictura cu ăia care sar peste taur, din palatul de la Knossos. Ţi se pare că cineva care face aşa ceva se consideră mic?
  Mai degrabă aş zice că au minimalizat istoria care se întâmpla în jurul lor, nedând prea multă importanţă pericolului micenian, sau refuzând să reacţioneze la el. Sau poate pur şi simplu îşi dădeau seama că au ajuns atât de tari încât nu mai au nimic de făcut decât să li se rupă de tot şi de toate. Inclusiv de reconstruit după explozia Therei. Care a fost, totuşi, un cataclism din specia celor care pun capăt civilizaţiilor.

  Cât despre cicladaci, urmele lor nu au fost găsite în Grecia ÎNCĂ. Asta doar pentru că grecii n-au şi ei o Roşie Montană unde să descopere schelete de hiperboreeni înalţi de 10 m, îngropate sub lespezi funerare din materiale compozite necunoscute ştiinţei actuale. 😀

  Scorchfield, vorba Dragonului, pe cine acuzi de violenţă contra câmpilor?

  Urma Thurman, din păcate dinozaurii au dispărut, aşa cum zice Dragonul, din cauză că aveau labele din faţă prea scurte. În toate sensurile posibile, dar mai ales că din cauza asta nu au putut să închidă uşa peşterii după ei când a venit meteoritul în vizită. Scena este imortalizată în mormântul unui hiperboreean descoperit la Roşia Montană, ceea ce ne scuteşte imaginaţiile, diafane sau de alt fel, de efort. Publicarea ei este în curs, la editura ZăDacs unlimited.

 8. aiurea. daca dinozaurii ar fi disparut s-ar fi stiut. ion iliescu pare inca foarte vioi.
  dealtfel, am auzit ca unii vor sa exploateze dinozaurul din rosia montana, saracu’

 9. rectificare la rosia montana: se pare ca nu vor tot dinozaurul ci numai aurul. nebuni

 10. De fapt, Urma Thurman, ei ar vrea și dino, că ar face bani buni pe el – umblă vorba că muzeul Antipa a fost atât de speriat de ce s-a întâmplat cu girafa lui, încât e într-o campanie nebună și semi-secretă de a-și asigura dubluri pentru toate exponatele.
  Ceea ce strică afacerea e z. Nimeni nu știe ce să facă cu el, că de-aia l-au și lăsat la coada alfabetului.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s